Perodua Kelisa - kereta terpakai jimat petrol - Arena Kereta

Perodua Kelisa – kereta terpakai jimat petrol

Perodua Kelisa dilancarkan oleh Perodua pada tahun 2001 dan pengeluarannya berakhir pada tahun 2007 setelah digantikan dengan model Perodua Viva. Semasa zamannya, Perodua Kelisa mendapat perhatian yang baik dari peminat-peminat kereta kecil dan kompak. Antara sebab utama Perodua Kelisa menjadi pilihan ialah saiz bentuknya yang kompak dan pengendalian yang mudah. Model ini dilengkapi kotak gear manual dan automatik.

Perodua Kelisa amat mudah dikendalikan, terutamanya ketika pemanduan di bandar. Saiznya yang kecil memudahkan pemandu untuk keluar dan masuk dari petak meletak kereta. Enjin bersesaran 1.0 liter juga tangkas ketika dipandu serta mampu memecut sehingga 160km/j. Varian 850cc juga terdapat pada Perodua Kelisa namun kurang menjadi pilihan pembeli. Antara yang sering menjadi sebutan tentang kelebihan Perodua Kelisa ialah penggunaan petrolnya yang dikatakan cukup menjimatkan. Rata-rata pemilik Kelisa memuji kenderaan mereka yang menjimatkan minyak. Majalah-majalah permotoran tempatan juga membuat review yang bagus berkenaan Perodua Kelisa dari aspek penggunaan petrol.

Memandangkan Perodua Kelisa merupakan sebuah kereta kecil yang kompak, tidak timbul isu tentang ruang penumpang yang sempit atau ruang bagasi yang kecil. Namun jika dibandingkan dengan Perodua Kancil, Perodua Kelisa jauh lebih selesa untuk 5 orang penumpang. Spesifikasi yang terdapat dalam Perodua Kelisa juga lebih lengkap kerana harganya yang lebih mahal. Perodua Kelisa lebih terkenal di kalangan pemandu wanita yang menginginkan sebuah kereta kecil yang mudah digunakan, tambahan pula rupa bentuk Perodua Kelisa agak feminin.

Perodua Kelisa merupakan pilihan yang popular selain Kancil untuk dijadikan kenderaan kedua. Perodua Kelisa diakui sebagai sebuah model yang tahan lasak dan kurang memberikan masalah kepada pemiliknya. Kos penyelenggaraan Perodua Kelisa juga rendah dan kereta ini sesuai untuk mereka yang mempunyai bajet kecil. Bagi yang berminat untuk memiliki sebuah Perodua Kelisa, terdapat banyak pilihan di pasaran terpakai. Harga Perodua Kelisa terpakai bergantung kepada tahun ianya dikeluarkan dan spesifikasi pada setiap model.

Harga pasaran Perodua Kelisa terpakai keluaran 2001-2007 ketika ini ialah dalam anggaran RM15,000.00 sehingga RM30,000.00. Walaupun harganya agak mahal berbanding kereta terpakai lain, kos penyelenggaraan yang rendah dan penjimatan petrol menjadi kelebihan utamanya. Spesifikasi yang terdapat pada Perodua Kelisa seperti stereng kuasa, enjin yang bertenaga dan pengendalian mudah seringkali menjadi pilihan pembeli berbanding model Kancil.

Sungguhpun Perodua Viva hadir dengan teknologi yang lebih moden dan ruang penumpang yang lebih luas, Perodua Kelisa masih merupakan sebuah kereta terpakai yang sesuai dijadikan kereta kedua.

Terbaik!(13)Booo~(3)

144 Comments

  1. ad

    August 15, 2010 at 4:39 pm

    saya dah penah pandu antara kelisa,kancil dan viva...terus terang sy cakap...kelisa lagi sedap untuk dibawa compared to viva..kelisa ni bila kita bawak,kita rasa kete tu mcm padat,cengkam jalan n mantap.mmg sedap la bwak..kalau viva,kita rasa terlalu ringan dan kalau bawak laju mcm nak terhuyung hanyang je disamping bunyi enjin mcm bas pon ade..tu pengalaman saya..mungkin viva ni teknologi baru tp sy rasakan kete viva tidak stabil..malah kancil lebih stabil utk dipandu..

    Terbaik!(9)Booo~(2)
    • Evo

      August 15, 2010 at 7:03 pm

      Memang best drive kelisa, laju macam lipas kudung, sebab body kecil enjin 1000cc, sesuai sangat. Tak dinafikan Perodua Viva rasa ringan sikit, tapi untuk model 1000cc dan full spek kualitinya ok.

      Terbaik!(3)Booo~(2)
    • idham

      February 2, 2012 at 3:54 pm

      sape nak jual kelisa bwah 17k hubungi saya,,,,,
      0104287115

      Terbaik!(4)Booo~(0)
      • noralyati ismail

        February 11, 2012 at 8:22 pm

        kereta thun berapa tuuu

        Terbaik!(2)Booo~(0)
      • Fernando

        May 23, 2012 at 9:54 am

        Sesiapa y berminat kelisa mocha(coklat) 1.0(M)2006, 1st owner RM19k ( Call 017-3200532 )

        Terbaik!(2)Booo~(1)
        • Zaza

          March 19, 2013 at 9:13 am

          Kerete dah jual lum?

          Terbaik!(1)Booo~(0)
          • liza

            June 28, 2013 at 1:29 pm

            salam...sy nk jual kenari 2002 silver free accident plat penang 20k saja..berminat cal lisa 017 4106453

            Terbaik!(0)Booo~(0)
          • mohd farid

            January 7, 2014 at 4:33 pm

            Sy Nak Jual kelisa tu 13th. Tahun 2001.
            Jika berminat hubungi saya 0199107912

            Terbaik!(5)Booo~(1)
    • Mohd Asri Yahya

      December 12, 2012 at 2:04 pm

      Memang betul, perodua kelisa memang sedap di pandu, menjumatkan minyak, enjin yang berkuasa, senang servis, sparepart murah dan mudah didapati dan ruang dalaman yang selesa. Aku cadangkankan memang susuai untuk orang bujang dan keluarga kecil. Tripple thumb up!

      Terbaik!(6)Booo~(1)
    • adamrahim

      March 28, 2013 at 11:14 am

      aku setuju dan sokong ketat2 statement hang...sbb aku pakai kelisa dari tahun 2006 sampai skarang xde masalah...enjin masih berbisa....semalam ade viva da modified bakar aku....mase tu kebetulan benti kat trafic light....bila da hijau aku try la nk men starting gn dia....last2 cicir gak la die...hahahah

      Terbaik!(3)Booo~(1)
  2. ad

    August 16, 2010 at 4:31 am

    myb ada betulnya kata bro tu..masing2 ada pandangan sendri..kalau diberi pilihan tentu sy akan pilih kelisa berbanding viva.sy belum penah bwk myv so xboleh komen pasal myv..papepon sy harap suatu hari nnti perodua dpt buat kereta sendri..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      August 16, 2010 at 4:55 am

      Sukar untuk Perodua mengeluarkan model sendiri sebab mengikut erti kata sebenar, Perodua bukan pembuat kereta nasional seperti Proton. Perodua seperti Naza, dapat keistimewaan untuk rebadge produk Daihatsu dan menjualnya seperti Proton menjual kereta nasional. Semua itu adalah atas dasar politik. Sepatutnya hanya Proton pembuat kereta nasional tunggal, tetapi pelik sikit bila Perodua dan Naza pun dapat apa yang Proton dapat.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. Pak abu

    August 21, 2010 at 12:35 am

    Salam ramadhan.
    Den ada kelisa dan viva. Kalau solit menang kelisa. Kalau enjin menang viva. walaupun bunyi eh kasar tapi pengendalian lancar. Terutama gear manual. menang best. Tapi kena mahir memandu. Kalau mounting enjin pun viva lagi stabil. Cuma produk jepun ni biasalah. Makin lama makin banyak cut cost. Harga makin mahal. Sebab itulah. Bumper depan viva hanya ada 1 secrew size 10cm. Yg lain semua clip plastic yg mudah rosak. Pintu pula teramat nipis macam pintu cabinet dapur. Dan banyak lagi tu yg rasa rugi beli.

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • Evo

      August 21, 2010 at 5:34 am

      Harga viva dah ok tapi terlalu banyak cut cost, bab pintu nipis memang betul, ringan semacam je bila kita tutup. Enjin dan pengendalian masih bagus cuma kualiti binaan body je yang kurang.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • da

      August 18, 2013 at 10:43 pm

      kereta malaysia mmg camtu...body nipis utk tdk membebankan enjin..krn ia lebih ringan

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  4. chloe

    August 25, 2010 at 2:17 pm

    sori,kelisa makan minyak tak??agak 100km kena guna berapa liter ya??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      August 25, 2010 at 4:03 pm

      RM10.00 (harga minyak sekarang RON95) boleh pergi antara 80km-100km, memang jimat.

      Terbaik!(3)Booo~(0)
  5. sophie

    September 4, 2010 at 5:01 pm

    hi..menariknya kereta kelisa ni..
    lebih2 warna putih..nice :)

    kekadang tersalah cam igt mini cooper..hehe~

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • mira

      October 8, 2010 at 9:41 pm

      sy baru buat loan untuk kelisa...saper yg penah pakai kelisa blh share tak kelebihan dan kekurangan kelisa...sebelum ni sy pakai savvy...nk tukar pun sebab savvy memberi sy byk masalah sgt la...tiap2 bulan ada ja problem...klu ada2 apa nk share emelkan kat saya yer...
      ami_shahira88@yahoo.com

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Evo

        October 8, 2010 at 10:24 pm

        Memang bagus beli kelisa, tahan lasak, minyak jimat dan payah rosak. Bab Savvy tu bukan mira saja yang hadapi masalah tu, ramai lagi orang lain yang hadapi masalah yang sama.

        Terbaik!(1)Booo~(0)
        • izatul

          March 25, 2011 at 8:30 am

          betul 2...kawan sy de pakai savvy...mula2 sy tertarik gak ngan savvy tp tgk cm banyak wat masalah dkt kawan sy jadi sy bertukar minat pada kelisa..skrang sy dah beli kelisa..

          Terbaik!(1)Booo~(0)
      • one

        July 2, 2011 at 8:04 pm

        saya 4tahun pakai kelisa cuma tukar break n servis biasa je...smuanya ok je...mcm bru smlm je beli...jln sempit x prblm..mcm lipas kudung di jln rye...

        Terbaik!(1)Booo~(0)
  6. infineon ILp

    October 23, 2010 at 11:38 am

    aku dah pakai kelisa hampir setahun..mang puas hati,naik highwy mter smpai lantai tu,stereng pown tak gegar,body tegap,mang best gler,setakat viva dok belakng lah..bawak 160 hyung hayng jer,jauh beza dari kelisa,sebab aku penah naik keta mber aku....beli viva 850 naik kL main bando,skit tangn nak paut,tak der power stereng..tapi kelisa selamber jer...

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  7. viva cantik...

    November 23, 2010 at 3:04 am

    sape suh beli viva 850,...

    Terbaik!(0)Booo~(3)
  8. viva cantik...

    November 23, 2010 at 3:07 am

    Sape suh beli viva 850... Belilah viva 1000 cc... Kelisa pun dah xda keluar lagi dah skang ni... lagipun bukannyer elok pun pakai kereta terpakai ni... dah penah terkena dah dulu... mula-mula je ok... tapi bila dah 2, 3 tahun, mulalah macam-macam hal, asyik nak kena repair jer... last2 beli viva baru dah nak masuk 3 tahun, ok jer...
    Kelisa dah fesyen lama....

    Terbaik!(2)Booo~(37)
    • maelzkelisa

      July 28, 2011 at 9:23 pm

      viva ape barang...body pun x solid cam kelisa..!!kelisa the best..

      Terbaik!(7)Booo~(2)
      • Hima Idayu

        October 11, 2011 at 9:38 am

        ta semestinya kereta terpakai ta elok .. okay la tahan 2 / 3 tahun .. yg pntg pndai jge la kereta tue ..

        Terbaik!(10)Booo~(0)
      • babylicca

        November 2, 2011 at 10:27 am

        sume keta baru lepas 3 tahun mcm2 da kene tukar.. pintu viva mmg mcm tin kosong..xperfect mcm kelisa... kelisa the best...

        Terbaik!(6)Booo~(1)
    • kelisa imago

      March 3, 2012 at 10:48 pm

      kelisa aku dh pakai 6thn xde masalah pun? kalau onwer pandai jaga xde lah rosak.. klu keta ferrari xjaga elok2 pun rosak gak.. viva mcm tin milo n rasa mcm naik sampan.. try tgk race kelisa n viva.. jom naik genting, tgk sape smpai dulu.. viva celah gigi je kelisa ley tapaw.. kalau jalan byk selekoh lg jauh viva mkn asap..

      Terbaik!(4)Booo~(0)
    • suke keisa

      February 22, 2014 at 11:15 pm

      kelisa mmg best enjin power 4 pistontwincam 16v,viva 1000cc pun masih 3piston 12v

      Terbaik!(2)Booo~(0)
  9. nazrey

    November 27, 2010 at 11:22 am

    memang puas hati pkai....no problem...the best car for me,compare lain2 x leh lawan,aku x puas hati kat luar negara band kelisa kita.x nk pki jganlh rosakkan...

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  10. asyraf

    November 29, 2010 at 3:22 am

    now saye ade kreta klisa,, first hand 2004,, dah hbs byr,, saye rase nk tukar proton saga blm,, kedai nak ambik 17k,, ape pndapat anda....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      November 29, 2010 at 8:17 pm

      Dah berpatutan harga yang kedai nak ambil kelisa tu, berkenaan Saga BLM, boleh baca kat sini http://www.arenakereta.com/2010/08/23/proton-saga-se-sedan-kecil-sesuai-untuk-semua/ , saya sokong kalau beli saga blm.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • zaza

        December 2, 2010 at 10:35 pm

        sy dlm dilema,, kalau xjual, makin thn hrge kelisa mkin jatuh,, kalau tukar kpd proton blm,, sy rsau kos petrol meningkt pula brbnding kelisa,,

        Terbaik!(2)Booo~(2)
  11. Yatie

    November 30, 2010 at 5:24 pm

    Saya nak cari Kelisa 2nd hand bawah RM20k, kalau boleh 2004 atau 2005. Kalau boleh yang auto..kalau ada info email kat saya. Mekacih.

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • zaza

      December 2, 2010 at 10:28 pm

      sy sdg mncari pmbeli utk kerta kelisa sy nie,, frst hand sy beli oktober 2004,, sy d penang,,kelisa manual,.

      Terbaik!(1)Booo~(0)
      • fendi

        January 22, 2011 at 2:13 am

        jual kelisa?boleh hubungi sya ichippin@hotmail.com budget bawah 20K..

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • ema

          May 19, 2011 at 12:10 pm

          salam...
          saya ada sebijik kelisa 850......19k
          warna ori silver, fully skirt, tahun 2004
          tak pnah accident..1st lady owner..

          kalu berminat call me
          0139413436

          Terbaik!(1)Booo~(0)
        • Fernando

          May 23, 2012 at 9:59 am

          Sesiapa y berminat KELISA MOCHA(coklat) 1.0(M)2006, 1st owner RM19k ( Call 017-3200532 ) SEGERA…….

          Terbaik!(2)Booo~(0)
          • ABBUL LATIF RAHMAN

            December 19, 2012 at 4:36 pm

            Saya berminat dengan kereta kelisa tersebut, masih belum ada buyer ke?

            Terbaik!(1)Booo~(0)
        • wan

          April 11, 2013 at 11:53 am

          Harga kelisa 18k
          Warna orange dlm gran
          Sport rim 15×7"
          Clutch baru
          Enjin standart 1.0
          Dalm bersih
          Xperlu repair
          Call no 0175730027

          Terbaik!(1)Booo~(1)
          • aina

            August 17, 2013 at 8:49 am

            kereta dah jual ke? berminat nak beli.

            Terbaik!(0)Booo~(0)
          • afifi

            August 24, 2013 at 9:19 am

            Saya nak jual kelisa manual 2002 silver, enjin baru, tayar baru, aircond baru,radiator baru, rekod penyelenggaraan yg baik..market 16k, nak let go 13k sebab nak sambung study oversea.mmg puas hati.sapa cepat dia dapat 0162858593.urgent sale.cash on delivery.. afifi direct owner.

            Terbaik!(1)Booo~(3)
    • izatul

      March 25, 2011 at 8:37 am

      http://www.mudah.my/li?ca=2_s&th=1&q=Perodua+Kelisa&cg=1020&w=3&st=a&ps=&pe=&rs=&re=

      tuk yatie

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. wadat

    December 20, 2010 at 5:46 pm

    Maaf tumpang bagitahu..=)

    Saya nak jual 1st hand kelisa saya..Manual,thn 2005..Low mileage <80000..Color biru..Enjin tiptop sbb sy servis on time di Perodua Centre je n pakai RON97 dr awl, sebln sekali isi VPower utk kelancaran enjin..Harga RM23000, boleh nego..Interested boleh email sy bizarre_delia@yahoo.com

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • blue

      November 11, 2013 at 2:33 am

      i like biru :)) kasi kurang lagi la 15k ke huhu

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • blue

      November 11, 2013 at 2:47 am

      interest in kelisa warna biru tua, manual 1000 cc my email razalifaizal@gmail.com

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. azura

    April 11, 2011 at 2:22 pm

    askum,saya nak cari kelisa rm17k kebwh ada x?tlg email k,tq

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Fernando

      May 23, 2012 at 10:01 am

      Sesiapa y berminat KELISA MOCHA(coklat) 1.0(M)2006, 1st owner RM19k ( Call 017-3200532 ) SEGERA……. Boleh Runding …….

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • faten

        August 28, 2012 at 10:36 pm

        masih ada x keta 2???? area mane 2
        lau ada blh

        Terbaik!(1)Booo~(0)
        • Miss

          September 25, 2012 at 8:34 am

          Kelisa 2007 1.0 auto..lady owner 25.5k..call me 017.3595196

          Terbaik!(2)Booo~(0)
          • dah

            June 30, 2013 at 12:47 am

            Ada x lg kereta ni utk jual

            Terbaik!(0)Booo~(0)
      • faten

        August 28, 2012 at 10:38 pm

        masih ada ag x saya berminat..area mane??????blh tak hantar pic keta ke lady_azmafesa90@yahoo.com..thanks

        Terbaik!(0)Booo~(0)
      • qaisara

        January 2, 2013 at 8:03 am

        saye berminat.. still available ke..

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. baby

    May 19, 2011 at 12:45 pm

    kelisa klau condition baik harga ttp tinggi..tp kalau dh pnh KISSING giler dgn mana2 bnda d pmukaan bumi ni,almt hrga down la.tp xla smpai rm17k..paling down pun rm18.itu pun payah nk jmpa..part minyak mmg takyah ckp la...rasa2 nye klau PRODUA msh buat kelisa almatnye payah nk laku la CAR ln..uhuhuhuhu

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. aljempoli

    June 28, 2011 at 12:00 pm

    saya pun tgh carik kelisa auto 1000c...dpt thn 2003 keatas oklah...bajet 20k below...kalau dapat area n9 sng nak uruskan...hehe

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. rahim

    September 18, 2011 at 9:45 pm

    saye ngah cari kelisa auto 1.0cc.....saye ni student jer..so..klau boleh nk murah2 jer..xde duit nk byr mahal2....klau bley nk bwh 5k....area tganu,kl, n selangor...

    Terbaik!(0)Booo~(3)
    • syam

      October 2, 2011 at 10:53 pm

      kelisa 1.0 bwh rm 5k mmg x dpt rrrr

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  17. Hima Idayu

    October 10, 2011 at 4:06 pm

    hey , saya baru je book kereta kelisa 1.0 .. insyallah klu ta der halangan , bln 12 nie bole la saya pkai kete kelisa .. mmg ta rugi la saya beli kereta kelisa .. rata-rata yg komen ckp kelisa jimat minyak .. tp mmg best la drive kereta kelisa .. ari tue test drive , harga rm20,000 tahun 2002/2003 .. okay ke ?

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  18. jaly .

    November 9, 2011 at 12:10 am

    sye nak cri keta kelisa / ade x y nak sale kete kelisa bawah 18k

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Kak Nor

      May 5, 2012 at 6:43 am

      dah dapat ke kereta kelisa tu? ada kawan akak nk jual kelisa RM15,000, manual, warna putih, tahun 2004, 850cc. Area KL

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • faten

        August 28, 2012 at 10:40 pm

        masih ada ag keta 2??????saya berminat...blh email gambar keta 2 ke lady_azmafesa90@yahoo.com...thnk

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. ashraf

    November 14, 2011 at 3:33 am

    thanks semua ats info2...suka sangat..:)...
    tgah mencari juga kelisa...auto..:)
    tapi..kalau boleyh nak bawah 20k la...
    ada tak sapa2 recommended?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  20. Shah

    November 27, 2011 at 12:18 pm

    hii...
    nk tnya, ape perbezaan kelisa biase dgn limited edition?
    ape kekurangan yg limited edition tu ngn yg biase??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  21. Fara

    November 29, 2011 at 3:59 pm

    Kelisa Auto 1.0 jimat minyak tak? ada plan nak beli kelisa tuk gi keja. perjalanan pegi balik 40km.. any opinion? thanx

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  22. rosnazira

    December 26, 2011 at 11:07 am

    saya berminat nk beli kereta kelisa thn 2007 auto...

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  23. rosnazira

    December 26, 2011 at 11:08 am

    sape2 yg boleh recommended boleh email saya...tq.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  24. shima

    January 9, 2012 at 6:47 pm

    sy pn plan nk pakai kete kelisa(auto) sng nk berulang kje lg 1 ley jimat.....agk2 de x yg bajet lam 25k??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Suffian

      February 10, 2012 at 12:00 pm

      Saya nak jual Kelisa EZI Auto tahun 2004. Tip top condition. RM21K sahaja. hubungi saya at 012-313 5787.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • kolati pandi

        February 10, 2012 at 6:20 pm

        salam memang nak...nak byr depositke..bulanan berapa...tak bleh kurangke...0196157809

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • isham

          February 16, 2012 at 12:29 pm

          saya ade kelisa tahun 2002..special no plate lg....email saya isham_1311@yahoo.com.my

          Terbaik!(1)Booo~(1)
      • noralyati ismail

        February 11, 2012 at 8:16 pm

        saya nk bli cash 16 k blh

        Terbaik!(0)Booo~(0)
      • AWAN NANO

        March 3, 2012 at 11:02 am

        warna ape?? RM17k cash dapat??

        Terbaik!(0)Booo~(0)
    • azri

      February 13, 2014 at 9:26 pm

      Sya nk jual kelisa MT 2004 limited edition hitam silver rm17k leh nego gi..call 0193481656

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  25. pengguna moped 135LC tegar

    January 22, 2012 at 7:45 pm

    Salam admin,nak minta pendapat...ada ternampak iklan kat mudahk,nak jual kelisa bawah 20k,tp dia ckp leh lagi buat loan.,.agak2..leh ke buat full loan utk kereta 2nd ni..?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  26. hida

    February 4, 2012 at 2:53 pm

    saya nak kelisa 1.0 auto,bawah rm10k,klu ade tolong hubungi saya..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  27. kolati pandi

    February 10, 2012 at 6:24 pm

    selamat petang...saya nak sgt dan berkenan dgn kelisa ez auto..boleh tak tlg carikan warna sebarang tp yg caantik warna gray ...bawah 19000 dan full loan..bulnan 200 keatas...boleh tak recomand ...0196157809,klang sellangor

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  28. noralyati ismail

    February 11, 2012 at 8:19 pm

    saya nak cari kereta kelisa auto cash dlm 16 k...sape ade..

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • isham

      February 15, 2012 at 12:19 pm

      saya ada kelisa auto 2002
      plate cantik perodua 2002
      mau?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • pemalazz

        April 13, 2012 at 1:51 pm

        berapa ccm??

        Terbaik!(0)Booo~(0)
    • azri

      February 13, 2014 at 9:29 pm

      Ade kelisa limited hitam/silver rm15 call 0193481656

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  29. AINI

    February 27, 2012 at 2:57 pm

    hai hai hai..saya cari kereta kelisa auto 15k kebawah? ada sesiapa boleh bg info. area klang.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Kak Nor

      May 5, 2012 at 6:46 am

      Kelisa 2004,manual,850cc,harga RM14,000 - RM15,000.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  30. AWAN NANO

    March 3, 2012 at 11:00 am

    hai...saya cari kelisa auto 1.0cc.. warna putih bawah RM17k . sy bli cash!! hubungi email ridhuan_kl@yahoo.com

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • suriani

      October 24, 2012 at 1:50 pm

      salam ..berminat tak nak beli kelisa auto tahun dis /2002, second owner ...harga dalam 16k colour kuning gold

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  31. syasya

    March 14, 2012 at 9:46 pm

    saya ingin beli kelisa 1.0cc manual tahun 2003. warna kelbu penjual letak harga RM17k ok tak???

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • aced

      June 1, 2012 at 3:52 pm

      Kelisa 1.0cc manual tahun 2006 warne Mocha (017-3200532)

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  32. shah

    March 26, 2012 at 10:49 pm

    sy nk beli kelisa 1.0 cc,auto.warna xkesah.budget Rm15K ke bawah..thun 2005/2003.kalo ade,contact sy ok..area shah alam n seremban...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  33. hafiz

    March 29, 2012 at 11:53 am

    saya nak beli kelisa 1.0 cc auto...budget rm20k ke bawah...tahun 2005 ke atas...area sibu..tq...blh call saya 0109826962

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  34. pemalazz

    April 13, 2012 at 1:52 pm

    ** hai...
    aku mau loan keta kelisa..sapa2 tau tmpat kedai jual keta di kk yg murah2 ccm nya???yg tanpa deposit ka apa kah...pleaseeeeeeeeeeeeeeeeeee

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  35. pemalazz

    April 13, 2012 at 1:53 pm

    ni no aku k 0195320154

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  36. mellow

    April 22, 2012 at 3:57 am

    slm 1 malaysia.. saya nak jual produa kelisa 04 putih manual. convert original bodykit daihatsu gino. (side miror, bonet belakang,bumper belakang dan lampu belakang) sport rim 15 ssr type c. harga 18k sahaja serius buyer boley cite lagi. 0163227451

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  37. Budak Johor88

    May 1, 2012 at 2:44 am

    Aku tgh cari Kelisa area Johor..klo blez nak tahun 2007-2005 g2..Harga no problem!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Kak Nor

      May 5, 2012 at 6:48 am

      kelisa manual, 2004, warna putih,harga RM14.000-RM15,000. Jika berminat lah.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  38. Rohani

    May 9, 2012 at 7:40 pm

    Salam , nak tanya kelisa putih yang kak nor cakap tu dimana ya ? Di Ipoh ke ?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  39. pencari kelisa

    May 10, 2012 at 4:54 pm

    Salam. saya mencari kelisa 1000cc tahun 2005 keatas. Harga RM20k kebawah. Kalau ada sapa2 nak jual contact saya or sms. area kedah & penang. 019-7774401

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  40. peminatkelisa

    May 18, 2012 at 8:41 am

    sy student.. kelisa 13k ke bawah full loan ade x? sebarang maklum balas sila hantar ke myssviana_92@yahoo.com. tq^^

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  41. pencari kereta

    June 5, 2012 at 12:50 am

    saya nk kete kelisa scndhnd jew,bleh ke byar ansur???sy ni student,senang nk buat ulang alik kekelas,.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  42. pencari kereta

    June 5, 2012 at 12:52 am

    viva xbest la,memang jimat minyak tp suspensi kurang,bwk laju ckit ase kurang stabil.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  43. Pak Ngah

    September 1, 2012 at 9:00 am

    saper nak jual kelisa, area kedah atau seremban, call 016-2461960

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  44. suriani

    October 24, 2012 at 1:44 pm

    nak jual keliasa auto tahun dis/2003 second owner....sebab nak beli vios..harga dalam 16k...harga boleh nego lagi.. berminat sila call saya sue 012-2300631

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • qaisara

      January 2, 2013 at 8:06 am

      still available lg ke

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • liza

        June 28, 2013 at 1:32 pm

        haii...berminat x kenari silver free accident plat penang. 20k...cal sy lisa 017 4106453

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  45. mambang

    December 16, 2012 at 1:49 pm

    baru-baru ni aku pandu kelisa manual 2003 utk balik kampung sejauh 250km k.L- kuantan. kereta dah buang catalytic converter sbb dah hancur. nak tuko mahal dlm 500-800 ringgit. tapi top speed dan pickup mengancam. aku drive maintain 110-120km/j. bila sampai kuantan, aku isi balik minyak 30 ringgit jugak! sama cam civic 1.6 aku jer. ia cuma jimat dalam bandar jer.... long distance tak jimat mana pun... nak beli second kelisa/kenari yg berumor 5 tahun ke atas check dulu catalytic converte dah hancur ke atau dah buang.

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • gabil

      July 5, 2014 at 2:17 pm

      elisa/Kenari come equip with catalytic converter as standard. The
      catalytic converter have oxygen sensor located on the upper part of the
      exhaust (before exhaust gas enter catalytic converter) and lower part of
      the exhaust (after exhaust gas pass through the catalytic converter). The
      ECU depend on the oxygen sensor to regulate the fuel intake/consumption.
      If you remove it, there be no input from the oxygen sensor and your FC
      might increase in the long run.

      FYI, the catalytic converter on our Kelisa and Kenari is one of the most
      advance catalytic converter available in the automobile industry

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  46. qaisara

    January 2, 2013 at 8:07 am

    saye berminat... dh jual ke

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  47. qaisara

    January 2, 2013 at 8:10 am

    saye mencari kelisa auto keluaran 2002 keatas.. budget rm17k ke bwh... klu ade sesape nk jual boleh call saye ain 0133627645... lokasi saye bandar baru bangi.tq

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • salleh

      September 11, 2013 at 11:50 am

      siapa berminat dengan kelisa tahun 2003 warna merah special edition.. Tayar, sport rim baru..timing helt baru. 16k. segera hubungi saya 0133137388

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  48. ikram

    January 2, 2013 at 10:26 pm

    Saya da kelisa se 03 manual warna biru..boleh tgok kt mudah/perak nk jual 17k call 0165465497 area sr manjung perak..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  49. aisyah

    February 13, 2013 at 10:51 am

    sapa nak jual kelisa imago tlg inform.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • dah

      June 30, 2013 at 12:50 am

      Ada x lg kete..thn berapa...harga?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • salleh

        September 11, 2013 at 11:49 am

        sila hubungi saya 0133137388

        Terbaik!(0)Booo~(0)
      • salleh

        October 31, 2013 at 10:24 am

        siapa berminat dengan kelisa tahun 2003 warna merah special edition.. Tayar, sport rim baru..timing helt baru. 16k. segera hubungi saya 0133137388

        Terbaik!(0)Booo~(2)
    • lilia

      September 28, 2013 at 11:19 pm

      saya nak jual kelisa imago saya. tahun 2006. email me ASAP lilianadra@gmail.com

      Terbaik!(0)Booo~(1)
      • md

        October 13, 2013 at 6:20 pm

        dah jual ke... berape rege? klau cash 10K leh x?

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  50. fiza

    February 19, 2013 at 10:36 pm

    saya cari kelisa 1.0 tahun 2004 keatas...CASH 15K. emel me toomeetoo@gmail.com. tq.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Vero

      March 15, 2013 at 8:44 am

      Are you still looking for Kelisa? You can call me at 0123061838. Kelisa Model 2004 .

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  51. eija

    March 15, 2013 at 3:54 pm

    nk jual kelisa tahun 2006.auto.area sri aman sarawak

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  52. eija

    March 15, 2013 at 3:55 pm

    sesiap yang berminat sila hubungi 0132635877

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • wei ling

      August 15, 2013 at 10:14 am

      Hi, kereta kelisa masih nak jual ke?

      Terbaik!(0)Booo~(2)
      • afifi

        August 24, 2013 at 9:29 am

        Saya nak let go kelisa tahun 2002 silver manual sebab nak sambung study oversea. Tayar baru, windscreen baru, enjin haru, radiator baru, timing helt baru dan rekod penyelenggaraan yg baik.market 16k, urgent sale sy nak let go 13k sahaja.cash on delivery.direct owner afifi 0162858593.bandar baru bangi

        Terbaik!(0)Booo~(0)
      • salleh

        October 31, 2013 at 10:25 am

        siapa berminat dengan kelisa tahun 2003 warna merah special edition.. Tayar, sport rim baru..timing helt baru. 16k. segera hubungi saya 0133137388

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  53. eija

    March 15, 2013 at 3:57 pm

    sila hubungi ija 0132635877

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  54. amy

    April 24, 2013 at 5:02 pm

    ada sape2 nk jual kelisa below 15k,pls let me know..

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • salleh

      September 11, 2013 at 11:47 am

      berminat hubungi 0133137388

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • salleh

      October 31, 2013 at 10:30 am

      saya ada kelisa harga RM11K.... serius buyer cntct k.ira 0133137888

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  55. zuri5859

    April 24, 2013 at 7:58 pm

    Saya nak cari kelisa special edition warna merah tahun 2006/2007, harga sekitar rm20k. Nak beli tunai

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • salleh

      September 11, 2013 at 11:45 am

      siapa berminat dengan kelisa tahun 2003 warna merah special edition.. Tayar, sport rim baru..timing helt baru. 16k. segera hubungi saya 0133137388

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • salleh

      October 31, 2013 at 10:29 am

      salam zuri masih berminat dengan kelisa warna merah special edition.. Tayar, sport rim baru..timing helt baru. 11k. segera hubungi saya kak ira 0133137388

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  56. muhammad izzat

    September 14, 2013 at 3:16 pm

    saya nak tanya ada x kelisa dlam harga 12k atau 10k ??

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • salleh

      October 31, 2013 at 10:26 am

      ada... kalau izzat berminat dengan kelisa tahun 2003 warna merah special edition.. Tayar, sport rim baru..timing helt baru. 16k. segera hubungi saya ira 0133137388

      Terbaik!(1)Booo~(1)
      • salleh

        October 31, 2013 at 10:28 am

        izzat nak beli cash ke?? kalau cash boleh dapat dalam 11 ribu

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  57. aini

    November 10, 2013 at 3:29 pm

    Nak cari kelisa auto thn 04/05...cash bwh15k..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  58. Putry

    November 17, 2013 at 1:15 am

    salam n greetngs..
    saya nak tanya apa beza model kelisa GX,EZ dan Ezi. dan ap yg limited edition n special edition.. LE tu yg color kuning yer?? so ap beza ngan SE?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  59. Putry

    November 17, 2013 at 1:19 am

    tengah mencari kereta kelisa yang superb.. mcm model SE jer.. color crystal white.. bajet rm 15K kebawah.. auto dan nak beli cash~ boleh carikan?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  60. ehsan

    November 17, 2013 at 11:11 pm

    sy sedang mencari kelisa bwh RM15k nk beli hutang. klu ade yg kaler putih lg oke^^

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  61. Ain

    February 9, 2014 at 11:33 pm

    Assalamualaikum,

    Ain BERMINAT nak mencari Kelisa 2005 ke atas, direct 1st owner :)

    Leh SMS, WhatsApp, WeChat di talian 0134683376 @ emel je terus di ain0887@yahoo.com

    Terima kasih banyak-banyak~

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  62. ezra

    February 23, 2014 at 12:06 am

    kereta kelisa 2004 saya ada masalah bergegar dan senggut senggut macam nak mati bila slow atau berhenti di trafic light atau simpang. lampu enjin pada meter sentiasa menyala. dah tukar macam macam tapi tetap jadi.. any idea?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • ziequn

      February 25, 2014 at 9:17 am

      yg bergegar tu cube cek throttle body..lampu enjin menyala kena cek komputer baru boleh detect..try la dulu..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  63. Nurfarahin Salam

    May 8, 2014 at 8:01 am

    Agaknya ada x kelisa auto yg harganya dalam RM13k hingga RM17k yg nk dijual dekat2 area penang or kedah ka or perlis ka...nk beli cash..apa2 pon...tlog give your all respond jap...tq...i hope...

    Terbaik!(5)Booo~(0)
  64. Nurfarahin Salam

    May 8, 2014 at 8:06 am

    apa2 pon tlog email pda saya ya..Nurfarahin619@gmail.com

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Baizura

      May 10, 2014 at 9:24 pm

      sy nk jual kelisa auto rm13k, free delivery. whatsapp me 0175830757

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  65. Syed

    July 18, 2014 at 4:20 pm

    Masih ada lagi ker market Kelisa Imago 2005? semua original spec. Area JB.

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • shima

      July 26, 2014 at 10:58 am

      Msh availble agi ker??sy trg..brmnt mncr kelisa rm13k.nk thu kluaran thun bila??.urgent...tq

      Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>