Proton Putra - Arena Kereta

Proton Putra

Selain daripada Proton Satria, model Proton Putra antara kereta yang mendapat perhatian dari peminat-peminat kereta sport tempatan. Dikeluarkan oleh Proton pada tahun 1995 dan berakhir pada tahun 2000, Proton Putra merupakan sebuah kereta sport coupe dua pintu yang menawan. Semasa saya masih berada di bangku sekolah menengah, Proton Putra antara kereta yang mendapat reputasi yang tinggi kerana rekabentuknya, tambahan pula harganya ketika itu agak mahal. Saya kurang pasti berapa harga sebenar model terbaru Proton Putra sewaktu dijual dahulu, rasanya dalam lingkungan RM70k-RM80k.

Dikuasakan enjin 1.8 liter dari Mitsubishi iaitu enjin 4G93P DOHC 16 Valve dengan sistem MPi, kuasa yang mampu dijana oleh enjin tersebut sekitar 138bhp@6,000rpm kuasa kuda dan 164Nm@5,500rpm kuasa tork. Sistem transmisi pada model tersebut terdapat dalam pilihan manual lima kelajuan dan automatik empat kelajuan dengan kemampuan memecut dari 0-100 km dalam tempoh 9 saat manakala pecutan maksima sehingga 220 km/j. Beberapa peralatan dalam ketegori ‘sport’ menghiasi bahagian dalaman sebuah Putra standard iaitu tempat duduk Recaro N-Joy, stereng dengan sentuhan kulit Momo Daytona 4 dan tombol gear Momo yang dibalut kulit. Proton Putra dipasangkan brek cakera di keempat-empat tayarnya dengan sistem ABS.

Menurut maklumat dari Wikipedia, Proton Putra dikatakan dilancarkan buat kali kedua pada tahun 2004-2005, hanya dalam tempoh yang singkat untuk Proton menghabiskan stok yang masih ada di kilang mereka. ‘Relaunching’ model tersebut hanya untuk pasaran Malaysia sahaja. Saya sedikit kehairan kerana tidak pernah mendengar sebarang berita tentang perkara tersebut sebelum ini sedangkan sekitar tahun 2004-2005 saya sedang aktif dalam dunia permotoran.

Kebanyakan model Proton Putra telah banyak diubahsuai oleh pemiliknya sama ada dengan melakukan modifikasi pada bahagian enjin untuk penambahan kuasa, modifikasi sistem ekzos, penukaran rim berdiameter lebih besar (rim standard hanya bersaiz 14 inci), absorber dan spring yang direndahkan serta tambahan kit badan dalam pelbagai gaya termasuk JDM. Dengan tempat duduk untuk lima orang dan hanya mempunyai dua pintu, Proton Putra diakui sebuah model coupe yang begitu sporty dan menjadi kegilaan ramai kaki kereta tegar.

Modifikasi lebih ekstrem juga sudah menjadi kebiasaan pada model Putra seperti penukaran enjin yang lebih berkuasa kepada enjin dengan sistem turbo. Kebanyakannya diambil dari salinan halfcut yang diimport dari Jepun. Antara enjin yang menjadi pilihan dan sesuai digantikan dengan enjin Putra ialah enjin dari keluarga VR4, GSR dan Evolution 1, 2 dan 3. Fleksibiliti model tersebut dalam menerima pengubahsuai dengan tema JDM bersama-sama enjin berkuasa turbo menjadi faktor yang meningkatkan populariti model tersebut sehingga kini.

Saya masih berminat dengan sebuah Proton Putra yang telah dilakukan modifikasi enjin, terutama pertukaran ke enjin turbo dari keluarga Evolution atau GSR. Memandangkan model tersebut telah lama berada di pasaran dan kebanyakan pemilik lamanya telah berkeluarga dan membeli kereta sedan baru, atau beralih ke sebuah model MPV, Proton Putra terpakai kini mudah didapati dengan hanya melakukan lawatan ke kedai menjual kenderaan terpakai, melayari Mudah.my, membaca majalah Motor Trader ataupun On The Road.

Hasil pemerhatian, harga terpakai bagi model Proton Putra dalam pelbagai kondisi sama ada dalam keadaan standard, telah diubahsuai, tahun didaftarkan dan pelbagai faktor lain lagi berada dalam lingkungan RM15,000.00 sehingga RM35,000.00. Bagi penggemar kereta sport dengan modal budget seperti saya, Proton Putra antara pilihan yang bijak selain daripada model Proton Satria. Dengan harga seperti itu, anda sudah boleh merasai pengalaman memiliki sebuah model coupe sporty yang pernah mengecapi tahap kegemilangan di kalangan penggemar kereta bertaraf perlumbaan sedikit masa dulu.

Foto ehsan dari Mudah.my

Terbaik!(3)Booo~(1)

75 Comments

  1. bain

    October 15, 2010 at 2:43 am

    kete nie ttp mnjadi pujaan ku...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. Amie Gen2 R3

    October 28, 2010 at 9:17 am

    Bro Evo...

    kenapa dalam gambar post kat atas tu,steering Putra tu macam model Wira 1.3 ja...tapi for sure tu interior Putra...yang tu model last Putra coz kat dashboard depan co-pilot tu ada ruang laci buat letak perfume he he

    Putra ni tak tinggi maintaince costnya...sama macam bela Wira jer...cuma yang tak sama, performance..mak aiihh...kadang2 rasa tak cukup tanah..kalau yang dah convert masuk 4G93T (GSR) atau VR4 atau Ebo...ntahlah..lagi sedap

    so my humble advice, kalau nak berjinak dengan performance car tapi gaji bulanan around RM1500-RM1800, bole la angkat Putra...dengan syarat bujang lagi atau baru kawin atau anak baru sorang...

    modikasi ringan pada enjin 4G93 ni dah cukup buat terasa perbezaan...standard Putra dah didatangkan dengan extractor 4-2-1 so kalau budget modification, just tukar mufler + straight flow...masuk open port air filter K&N atau Apexi atau HKS (pastikan yang branded) dah buat pickup terasa berbeza...

    tapi macam biasa ler bagi enjin DOHC mitsu, pagi2 time enjin sejuk, jangan takut kalau dengar tepet berbunyi. biar minyak enjin panas sikit pastu hentam sesedap rasa...

    so my humble advice: Putra adalah pilihan sebaris dengan GTi

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Evo

      October 29, 2010 at 7:59 pm

      Wah, banyak pengalaman dan pengetahuan ni sedara kita Amie Gen2 R3, mungkin boleh tulis artikel untuk disiarkan kat sini. Sebelum ni saya memang minat Putra, tapi sekarang dah bercadang nak ambil Satria GTi pulak, tapi bergantung pada ekonomi semasa la.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. Amie Evo

    November 3, 2010 at 5:18 pm

    Bro Evo...
    pengalaman tak lah seberapa..cumi ingin berkongsi berdasarkan pengalaman memiliki Putra...

    kalau nak dibandingkan usia Putra dan GTi, tentulah Putra lebih 'abang' dari GTi.so kalau nak memilih Putra yang 2nd hand tu, kena lah cerewet skit...seat Recaro njoy yang dilengkapi sebagai standard tu bukannya smurah utk dibalut semula...

    berdasarkan pengalaman saya memiliki kedua2 kereta ini, 3 kerektor utama yang membezakannya (dari segi performance)

    a) handling - GTi lebih sharp...tambah2 kalau GTi R3...ini mungkin GTi yang lebih pendek...Turn 2 ke Turn 3 di Litar Sepang, throtle boleh maintain untuk masuk Turn 3 compare dgn Putra yang perlu ditap brek sedikit

    b) Top Speed (berdasarkan reading Apexi RSM)- Putra = 240kmj...GTi = 228kmj...

    c)drag 400m - GTi kerana power to weight ratio yang mana GTi lebih ringan

    so...terpulang pada pemilihan masing2....

    Terbaik!(3)Booo~(0)
    • Evo

      November 3, 2010 at 8:16 pm

      Thanks Amie sebab sudi berkongsi pengalaman di sini, boleh jugak sahabat-sahabat lain mendapat info berguna.

      Satria GTi lebih baru dan ditala oleh Lotus, jadi handling dan performance agak lebih mantap dari Putra, kecuali Putra dimodifikasi semula secara intensif. Berbanding Putra, saya lebih minat Satria GTi.

      Kereta secondhand kena cerewet sikit sebelum kita beli, tambah2 yang dah berusia seperti Putra, GTi lebih baru, jadi bila compare kedua-duanya GTi lebih berbaloi untuk dimiliki, tapi harga Putra lebih murah.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. Amie Evo

    November 3, 2010 at 9:41 pm

    Bro Evo...

    Pakai GTi jiwa rasa 20an aarr

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. Jun

    January 21, 2011 at 3:44 pm

    bro,
    kalau tak keberatan boleh listkan ikon yg ada di meter putra ni.. saya baru memiliki putra 2nd hand. ada satu lampu dibahagian sebelah meter minyak asyik menyala. ada yang berpendapat itu adalah simbol bagi ABS yang menggambarkan ABS saya bermasalah. tapi takut ia bermaksud lain pula. maklumlah terpakai. tak ada manual! haha terima kasih!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Amie Evo

      June 28, 2011 at 9:08 pm

      Jun...
      Jangan risau.itu adalah sensor ABS. Putra saya pun nyala gak..benda ni terjadi hampir kepada semua model 1.8 daripada Proton...nak lagi best..Evo7 saya pun kejap nyala kejap padam

      cuma time hujan jaga2 sikit...Bila sensor ni nyala maknanya Putra dah dalam mode no ABS. risau kot2 brake lock bila heavy braking...
      that's all

      enjoy the performance of 4G93

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. syunichi

    June 19, 2011 at 6:28 pm

    bro..nk tanye skit la,maintenance putra ni camne?mahal tak?ssb sy rsa nk bli putra tp risau lak dengan maintenance nyer...pastu org kate spare part dier ssah nk jumpa + mahal sbb limited..btol ke?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Amie Evo

      June 28, 2011 at 9:16 pm

      syunichi...

      tak ada mahalnyer bela Putra ni... tukar minyak...ori oil filter RM10..upah tukar RM8. bab spare part lagi tak ada masalah coz barang2 Proton ni mudah dapat (maybe Tiara & Juara susah kot)

      Putra saya dah tukar semua arm kat bawah tu...tak sampai RM400..barang senang cari. bukan spare part tapi baru...

      Jangan risau bro...pakai jer..sekali servis throtle body + tukar throtle kit..tak habis RM50...
      cuma Putra ni dah lebih 10 tahun..power window mungkin ada masalah. tukar jer set baru..selalunya motor power masih ok just bracket power window rosak..sebelah maybe RM 48...

      enjoy

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • syunichi

        July 5, 2011 at 7:48 pm

        owh..tq bro...erm camne lak dengan penjimatan minyak?save tak?sori byk tanya sbb sy mmg xtau sgt pasal putra ni...tp mmg risau btol dengan maintenance putra ni sbb org ckp dier pakai enjin mitsubishi...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Amie Evo

          July 6, 2011 at 2:47 pm

          Syunichi san...

          takdak hal bro...ilmu & pengalaman, tak rugi untuk dikongsi.penggunaan minyak (fuel consumption - FC) tak adalah teruk sangat tapi kalau dah enjin 1.8..manual lak tu...ekzos dah sedap bunyi lak tu, gerenti asyik nak tekan jer...kuat ler minyak.tapi kalau bawak berhemah, tadak hal.

          kalau penggunaan dalam bandar (KL...confirm jumpa jammed), umah saya ke ofis pergi balik lebih kurang 24km sehari (termasuk hantar bini ke opis)...taruk minyak RM50 pagi isnin, jumaat petang pun belum fuel warning lagi...

          kalau saya guna balik kampung (450km), lebih kurang RM60...speed dalam 140-150kmj atas hiway.....

          pakai jer bro...bab enjin mitsubishi yang syok tu...senang dapat spare part...nak baru...nak ori...nak OEM..nak recond ori...semua ada...tak mahal...(nasib baik ler 25 tahun dulu Proton decide JV dgn Mitsubishi....)

          sekadar dikongsi bersama...

          Terbaik!(0)Booo~(0)
          • syunichi

            July 6, 2011 at 5:45 pm

            huhu thanks bro!
            mmg berguna info tu...erm klu tgk market putra skrg dlm RM15k-25k...rsenyer msih berbaloi kot utk bli putra ni :)

            Terbaik!(0)Booo~(0)
          • Evo

            July 6, 2011 at 11:01 pm

            Memang best kalau boleh pakai Putra, syunichi tak perlu berfikir panjang lagi, cepat cari sebelum kehabisan stok..hehe :)

            Terbaik!(1)Booo~(0)
      • izalmyy

        June 3, 2014 at 2:41 am

        Bro,, nak tanye,, Sy baru nak bercadang nak ambik proton putra,, kedai kedai spare parts die kat mane yang senang dicari ye?? rase2 senang cari tak??

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. PENGKRITIK BIKIN TAKUT/kurangASAM

    June 28, 2011 at 12:02 pm

    sedihlah… bila lagi proton nak buat peganti PUTRA….. kereta sport 1 pintu… sedangkan satri lama dah ada penganti satri neo cps/r3… wajah dah inspira/…saga tukar saga blm/fl/… wira ke persona/gen2..perdana ke nissan saply… putra mana pengantinya???? buat le peganti putra dan letaklah enjin campro cps turbo 1.8… ok ape

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Amie Evo

      June 28, 2011 at 9:24 pm

      Bro PENGKRITIK BIKIN TAKUT/kurangASAM...

      Kemungkinan besar dalam masa terdekat ni tak ada pengganti Putra a.k.a Proton Coupe...
      kalau nak ada pun, bukan bersesaran 1.8 coz Proton sekarang just develop + R&D pada Campro 1.6...bukan senang dan murah utk cipta enjin baru..10 tahun silap2 tak balik modal

      bagi saya, biarlah dahulu tiada pengganti Putra (walaupun dalam hati nak sangat) coz Putra akan jadi rare item sampai bila2...cuba bro pergi ke mana2 kedai kereta 2ndhand.cukup susah nak cari Putra. kalau ada pun kejap ja di kedai. dulu saya memburu Putra hampir setahun. last2 dapat cekup jugak sebijik hasil dari membelek-belek The Star (walaupun tak pandai baca paper Omputih)

      enjoy the power of N/A 1.8

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. Amie Evo

    June 28, 2011 at 9:46 pm

    Bro Evo...

    kalau2 bro Evo masukkan sesi pandu uji Putra dalam Arena Kereta ni,tentu lagi menarik...sama2 boleh kongsi pengalaman dan pandangan on wheel daripada Bro Evo...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      June 29, 2011 at 3:00 am

      Thanks Amie Evo atas cadangan..

      Saya memang dah ada perancangan untuk buat apa-apa full review berkenaan mana-mana model kereta, termasuklah Putra, cuma masih belum berkesempatan.

      Arena Kereta pun dah setahun bertapak dalam internet ni, jadi saya rasa dah boleh buat full review pandu uji kereta, mesti best. Cuma saya perlu cari jalan untuk mendapatkan kenderaan untuk direview, tambah-tambah kalau nak cari kenderaan lama, mungkin susah sikit..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. amie Evo

    June 29, 2011 at 9:04 am

    Bro Evo,

    kalau bro Evo nak buat test drive review Putra, boleh ja try Putra saya cuma saya kat KL. kena set date & time. sebulan sekali balik Utara.

    Untuk memeriahkan lagi Arena Kereta ni, Evo7 dan Gen2 R3 pun available utk bro buat review. kalau nak buat review test drive Civic FD2 Type R pun available cuma bro kena turun nun jauh ke Utara di kampung saya.

    all the best for Arena Kereta...just my humble idea

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      June 29, 2011 at 9:09 am

      Wow, idea yang sangat menarik dari amie Evo, mungkin jika ada kelapangan nanti saya akan beritahu tarikh dan masa..mungkin amie Evo boleh tinggalkan email di sini supaya mudah saya hubungi nanti..sebenarnya saya juga berada di Utara, di Sungai Petani..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Amie Gen2 R3

        June 29, 2011 at 12:45 pm

        Bro Evo...

        my email...amisyahrizan11@hotmail.com...

        kalau2 turun KL, roger2 yer...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Evo

          June 30, 2011 at 12:31 am

          Ok thanks, insyaallah kalau saya turun sana saya roger..

          Terbaik!(0)Booo~(1)
  10. Bain

    July 6, 2011 at 2:43 pm

    my scond choice car after Honda EK9 hatchback!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. Achid

    August 20, 2011 at 10:11 am

    Salam bro, sy antara beberapa pemilik putra yg still bergerak di msia ini. dah 7 tahun pakai putra, still tip top. ada x idea camner nak tukarkan putra jadik putra neo. kira tukar semua bahagian depan jadikkan neo. agak2 boleh buat x? bab performance, standard enjin spi skrg still 210km/j boleh lagi...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      August 20, 2011 at 10:25 pm

      Soalan ni mungkin bro Amie Evo boleh jawab, dia pakar bab-bab modifikasi kereta..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Amie Evo

        September 2, 2011 at 9:31 am

        Bro Evo...mana ada pakar bro...just pengalaman

        Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Amie Evo

      September 2, 2011 at 9:38 am

      salam & selamat Hari Raya Aidlifitri bro Achid...

      sory lambat reply...dah seminggu lebih tak usha web arenakereta ni..maklumlah dalam mood berhari raya di kampung

      baca jer soalan Achid..terkedu gak saya...ni dah kira tahap modified yang tak pernah jumpa lagi ni

      ok...back to the soalan...
      kalau nak convert kepada 'wajah' neo untuk Putra..banyak dimension nak kena amik kira...
      1. chasis tempat nak sangkut lampu depan tak sama antara lampu neo dengan chasis Putra. ada berani modified chasis

      2. check juga kelebaran bumper Neo dengan Putra...rasanya Neo lebar sikit kot...

      3. Fender kiri dan kanan tak sama panjang...maybe kena potong dan kawinkan dengan fender Putra..maknanya bahagian hadapan fender pakai neo, bahagian belakang fender pakai yang Putra/ Satria coz curve lone antara pintu Putra/ Satria dengan Neo tak sama...ini juga masalah dan cara yang saya atasi masa masuk part Evo 2

      tapi jangan risau...kalau rajin, cari ja mana2 kedai fibre...buat custom kalau dimension tak sama...bab lampu depan payah sikit...ini belum kira bahagian2 yang tak nampak seperti bumper bar dll...

      anyway tahniah bro coz masih mempunyai Putra yang masih menjalar di jalanraya Malaysia ini...rare species...jaga elok2

      chow

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Achid

        September 5, 2011 at 8:52 am

        salam syawal brother amie evo,
        thx atas komen yg diberikan, rasanya x dapat jugak la nak rasa putra neo, bukan apa, bila sampai nak kena modified chasis tu yg problem. nanti bila dah jadik neo, x memecut x blh pulak. itu yang jadik susah tu. takper la, buat masa sekarang, enjoy la dgn spesis ya ada ini. cuma kalau dpt berkumpul semua pemilik putra, alangkah bahagianya....
        selamat hari raya 2011 bro...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. Salazar

    September 1, 2011 at 9:56 pm

    salam. baru nak berjinak dgn modifikasi. cadang nak mula ngn piping + ekzos. putra standard je, ada cadangan? ermm, ada org ipoh x

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Amie Evo

      September 2, 2011 at 9:49 am

      bro Salazar...

      saya rasa anda telah memilih sebuah platform yang sesuai untuk berjinak dengan dunia modifikasi...Putra manual atau auto?

      Standard Putra telah didatangkan dengan ekstaktor 4-2-1..maknanya tak payah pening2 nak tukar...setup 4-2-1 dah cukup untk pickup mahupun topspeed...centre bulet pun dah sedia ada....so yang bro nak kena pikir sekarang ni adalah daripada centre bulet sampai lah ke mufler belakang.

      berdasarkan pengalaman saya, start daripada centre bulat sampai ke mufler, saya masukkan piping Stainles steel 2.2 inci...kalau enjin NA, jangan lebih daripada 2.5"...nanti hilang topspeed...silap2 iswara 1.3 pun boleh makan

      pada mufler saya pakai mufler Spoon(kadang2 org panggil mufler trompet).pastikan hujung mufler tu lebih daripada bumper belakang...kalau tidak, maunyer terbakar bumper kalau selalu jalan jauh e.g KL-SP (macam Evo selalu buat kan kan kan?)

      pada bahagian enjin, masuk open pod airfilter....amik yang modal lebih sikit sperti brand apexi atau K&N atau HKS (selalunya HKS ni utk enjin turbo)...bukannya apa...sekali beli pastu bole pakai seumur hidup...janji rajin cuci

      selain daripada servis minyak enjin, minyak gearbox..jangan lupa juga servis throtle body...memang penyakit enjin2 keturunan 4G9X ni (satria 1.6, mivec 1.6, Putra, GSR turbo, GTi), Throtle body selalu jammed. kalau pergi bengkel, nanti bengkel suruh tukar seketul...tak perlu...sepatutnya boleh servis atau tukat gear2 kat dalam throtle body tu...

      itu aja setakat ni....apa2 hal, just inform

      hidup Putra

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  13. Amie Evo

    September 2, 2011 at 10:06 am

    Bro Evo dan rakan2 sekelian...

    di Post Proton Putra pada laman Arenakereta ini, saya dengan penuh dukacitanya ingin berkongsi perasaan hampa& kecewa saya bersama anda semua jika sudi

    Proton Putra yang telah bersama saya mengahrungi saat susah senang, turun naik, suka duka sejak lebih 6 tahun lalu telah terlibat dalam kemalangan di KM 416 PLUS area Bukit Tagar pada jam 11pm 22 Ramadhan (bersamaan 22 Ogos) yang lalu.

    Putra tersebut dalam perjalanan daripada Kangar ke Wangsa Maju..hanya tinggal kurang daripada 60km saja lagi. saya yang memandu pada ketika itu. pada kelajuan tidak lebih 100kmj, saya berada di laluan kiri sampai menghayati angin malam. tiba2 tayar sebelah hadapan penumpang meletup (tayar & rim baru 2 minggu) dan tarik ke kiri. saya cuba mengawal tetapi taya telah mencecah rumput dan longkang lantas menyebabkan Putra melambung dan rolling 3 kali

    alhamdulillah, dengan Izin allah, seatbelt berfungsi. sebaik sahaja Putra terkena impak tanah longkang sebelum melambung, pretensioner seatbelt berfungsi dan melakatkan saya pada seat. saya hanya dapat merapatkan kaki dan badan ke seat dan menghadapi saat rolling tersebut.

    alhamdullilah saya hanya luka di bibir & isteri hanya lebam di mata dan pinggang

    namun keadaan putra amat menyedihkan. insurans telah isytihar total lost. semua cermin pecah kecuali sunroof. bumbung co-pilot rapat ke dashboard. semua tayar pecah akibat impact.

    pump clucth, pump brake, brake booster semua tercampak keluar dari enjin. namun keadaan dalam kabin masih tidak terusik kecuali barang2 berterabur

    bro evo...
    jika boleh saya ingin mengemukakan bebrapa gambar beberapa jam sebelum dan selepas kemlangan...jika bro izinkan

    anyway, syukur alhamdulillah, kami berdua selamat. mungkin itulah pengorbanan terakhir putra bumblebee (saya peminat bumblebee dan Putra telah berwarna kuning Bumblebee + sticker seperti Cevrolet Camaro Bumblebee) untuk kami berdua...semua hentakan telah diserap oleh bodypart & chasis manakala bahagian kabin terselamat

    that's all.....

    Pandu berhati-hati sepanjang masa....

    bye

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      September 2, 2011 at 10:18 am

      Bro Amie Evo, saya sebenarnya betul-betul tersentak atas apa yang terjadi terhadap kereta Putra milik bro, baru tadi saya baca komen bernas dari bro tentang modified Proton Putra, tapi rupa-rupanya bro ditimpa musibah berat di bulan Ramadhan baru-baru ini.

      Tapi alhamdulillah, bro dan isteri selamat, itu yang lebih penting. Pengalaman bro tentang model Putra cukup banyak buat dijadikan panduan kepada kami semua, saya harap bro akan masih sudi lagi memberikan pandangan, komen, dan pengalaman di post Proton Putra ini. Saya percaya rakan-rakan lain juga mengharapkan begitu.

      Berkenaan gambar-gambar yang inginkan bro Amie Evo paparkan di Arena Kereta berkenaan Putra kesayangan sebelum dan selepas, saya menerimanya dengan hati terbuka, sebagai perkongsian untuk kita semua. Bro Amie Evo boleh hantar gambar-gambar tersebut ke email arenakereta@gmail.com dan saya akan update secepat mungkin..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Amie Evo

        September 2, 2011 at 10:34 am

        thanks bro Evo...

        Legend hanya tinggal kenangan sekarang...

        tak ada rezeki...dah makin berkurang ler Putra kat jalan-jalan sekarang ni

        alhamdulillah...kalau ikutkan keadaan Putra, semua orang termasuk wakil insurans agak sangsi bila tengok keadaan kami..tak ada patah, tak ada terseliuh...cuma saya luka sikit kat bibir kerana terkena gigi sendiri...

        Bro Evo bayangkan, 5 bijik kelapa muda yang parent saya kirim dari kampung yang saya letak dalam bonet pun pecah semuanya...ipad2 yang disimpan dalam beg baju yang dilapik di celah2 baju pun pecah berderai...

        ok saya email jap lagi...

        saya nak ke psot bro evo yang satu lagi...check it out

        selamat hari raya bro Evo....

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Evo

          September 2, 2011 at 10:46 am

          Makin berkurang nampaknya model legenda Putra kat atas jalan raya, bertambah rare nanti.. Kalau ikutkan keadaan barang-barang macam bro Amie Evo cerita, memang dasyat kemalangan tu..mungkin berkat bulan ramadhan bro dan isteri terselamat.

          Selamat hari raya juga kepada bro dan isteri..

          Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Achid

      September 5, 2011 at 8:45 am

      alhamdullah bro terselamat, tapi mmmg sedih kalau dah putra jadik cam tu, just utk kongsi pengalaman, sy pun pernah terjadik gak tayar pecah, cuma yang membuat saya terselamat adalah tayar dan rim yg dipakai, pakai rim 17, tayar 17/205/40. mayb pasal 40 tu lah yg membuat kereta tak terbabas, cuma psl harga la tak tahan, nak carik second mmg payah, 45 berlambak la. janji jgn langgar lubang.
      antway, selamat hari raya 2011 buat semua pemilik n bekas pemilik putra.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. Salazar

    September 2, 2011 at 2:24 pm

    alhamdulillahhhh x ada pape pada pmandu dan istri. seram gak dga. xde putra 1 di jalan x pe. x de bro amie evo x da pggnti oh. jnji pmilik nya ada. knangan n ilmu pn ada ^_^. saya pakai manual putra. kalau piping 2 inci ok ke? kdai sggest mcm tu. n lau kete kite asik sagat tanah @ boggol bile 3-4 org naek ni masalah spring ke? absorber ke? thx

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Amie Evo

      September 2, 2011 at 2:45 pm

      thanks bro salazar...

      untuk enjin kapasiti 1.6-1.8...ok piping 2"...bunyi padat tu...bila tarik pickup, lagi ler feel...

      berkenaan Putra selalu sagat tanah/bumper...kemungkinan besar ada kaitan antara absorber atau spring...tayar belakang ada sagat wheel arch / bdy tak?.cuma saya perlu tahu sekarang ni Putra Salazar pakai absorber & spring apa?

      Pengalaman saya, masa Putra Bumblebee masuk absorber & spring GAP, memang sagat tanah...dengan2 skirting depan pun dihentamnya....pastu kitaorang decide maintain absorber GAP tapi masuk spring asal Putra daripada APM...masalah selesai...body roll pun kurang..untuk makluman masa tu Bumblebee pakai rim 15"...bila upgrade kepada 16" pun tak ada masalah

      untuk dikongsi bersama...

      wasalam

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. Salazar

    September 2, 2011 at 4:14 pm

    saya punya standard ja, smua standard, x pnah tuka. kadang2 tkan @ henjut dari bonet dpan kreta, kereta mcm goyang blah kiri ka, blah kanan mcm keras lak. mcm senget lak rasa. lau sagat, rasa bwah kaki numpg blakag, lau wat piping smua tu, agak2 tersagat ke eh? sayang nye lau buat piping tp hancusssss. blakang, lau rmai naek, nmpk mcm rpt gile taya ngn body, tp x sagat

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. Salazar

    September 3, 2011 at 7:03 pm

    salam, sory double post. sy kurg faham ckit ni. ok, piping ikut lgkang kan, yg straight flow n s-flow tu ape pulak ye. n sy pakai putra, btul ke putra dah siap ada extractor n bullet? bullet tu tabung tgh kan? sy ada g kdai td, cina tu pulak kata putra ada 2 tabung tgh, btul ke? die suh buang 1 bg ummmpphhh ckit. n 1 kdai ni pulak suh tukar extractor 4-1. dia kata ok, sy kata x ssuai laen la lau vtec n tkut x de top speed. tp cine ni kate ok ada top n pick up. mcm kencing je. ada cina ni pulak cakap putra dah siap piping 2 inci. so x plu tukar piping, mana 1 btul ni. aduiiii. so lau g kdai eso apa ptut buat ni?? ada forumer ckp, sbb dah pkai putra ( ada xtractor n bullet tgh ), juz wat piping dari tabung tgh smpi tabung las je. soooooo, adakah ini cdgn plg bernas? lau ye, sy nak buat esok

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. amundead

    September 5, 2011 at 11:41 pm

    Putra owner here! baru ja pakai putra ni,saja nak rasa nikmat kereta bujang. Kereta dah mod pakai GSR+Piston B8+GearBox LSD Evo1. skrg kat workshop tgh tukaq timing belt dan overhoul.Kepada admin arenakereta.bro org kedah ke?Erea mana?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      September 6, 2011 at 5:17 am

      Orang Kedah, area Sungai Petani aje.. Tahniah bro sebab berjaya memiliki sebuah spesis rare, mantop.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • amundead

        September 7, 2011 at 11:08 am

        Kedah erea sg petani? saya org kedah juga.hari tuh
        nampak bro comment selalu ada kat guar chempedak..
        kalau guar chempedak memang dekat la kita.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Evo

          September 7, 2011 at 11:12 am

          Betul Guar Chempedak, kalau nampak Myvi PHB tu sayalah..hehe

          Terbaik!(0)Booo~(0)
        • amundead

          September 7, 2011 at 3:31 pm

          haha ye ke bro? skrg umur berapa? dulu saya sek
          SMKGC 1999-2003. Mesti tau punye sek tuh..
          sy tinggal kat sg limau jer.ahask2..

          Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Evo

          September 7, 2011 at 3:53 pm

          Haha, Sungai Limau tu kawasan jajahan tu..

          Terbaik!(0)Booo~(0)
        • amundead

          September 7, 2011 at 4:13 pm

          ehhe..guar pun sama la.mau hari2 lalu lalang
          kat situ..apa2 hall roger la bro,, minum teh tarik
          sekali ke kat guaq..

          P:S/.teringat kenangan muda2 dulu dgn awek guaq..huhu

          Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Evo

          September 7, 2011 at 4:29 pm

          Ok bro, no problem.. apa-apa pun boleh contact email ke arenakereta@gmail.com..

          Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. Amie Evo

    September 7, 2011 at 4:17 pm

    haahh....Post Putra ni memang syok aaarrr...ada segmen Jejak Kasih ni.....keh keh....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      September 7, 2011 at 4:28 pm

      Hehe, semuanya kerana legenda Putra.. :) Ingat nanti nak beli sebiji la bro Amie Evo, cadangan Satria Neo secondhand, dah dua tahun lebih bawak kereta auto, tangan dan kaki dah gian sangat nak tekan manual.

      Nanti kalau dah siap baiki Putra Bumblebee tu harap boleh hantar gambar-gambar terbaru, nak tengok perkembangan selanjutnya..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
      • Amie Evo

        September 7, 2011 at 4:35 pm

        Bro evo...

        elok jugak tu kalau nak cari 2nd hand Neo Manual...bole gak buat2 lepas geram bawak manual...pi layan korner area Kuala Ketil nuu....

        Insyaalah...kalau Putra Bumblebee siap nanti, akan saya inform tapi nampak macam lambat lagi...pihak bengkel & insurans bagitau maybe amik masa hingga 6 bulan....tak apalah...biar lambat sikit janji hasilnya ok...

        wasalam

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. Amie Evo

    September 7, 2011 at 4:31 pm

    Bro amundead

    mantap dengar tahap modifikasi Putra bro...dah masuk turbo tuu....

    4G93T ka? best pakai Piston B8? ada beza?

    kalau tak keberatan, boleh kot berkongsi apa lagi barang2 yang dah masuk kat enjin 4G93 tu....seperti blow off, wastegate, downpipe, size turbo dll....maybe boleh berkongsi dengan2 rakan yang ingin atau telah memiliki rare spesis drp Proton ini....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • amundead

      September 8, 2011 at 10:18 am

      yes bro. enjin gsr 4g93t.Piston dia saya pakai dari nadi madza B8 turbo.83mm.beza dia cc dah jadi 1.9..memang rasa lain byk dgn gsr standart.steering mengedik bila bawak,haha

      gearbox lsd dari evo 1.memang cekam tayar bila coner..turbo twin blade td05...

      ada byk lagi mod yg buat,nanti saya copy and paste kat sini.untuk rujukan atau ramuan.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  20. amundead

    September 8, 2011 at 11:20 am

    nih mod yg telah dibuat.harap membantu

    1. PISTON MAZDA B8 TURBO
    2. PORT & POLISH
    3. 1.5 MM METAL HEAD GASKET
    4. CRANK BALANCE
    5. EVO 2 TD05 16G TWIN BLADE TURBINE
    6. WIRING EVO 2
    7. INTAKE GSR
    8. THROTLE BODY ETERNA
    9. AIRFLOW EVO 2
    10. AUNTHENTICA MUSHROOM AIR FILTER
    11. CUSTOM MADE EVO TURBO INTERCOOLER
    12. STAINLESS STEEL TURBO PIPING
    13. BLITZ BLOW OFF VALVE
    14. CUSTOM TIAL 38MM WASTEGATE

    15. BOOST METER
    16. DASHBOARD ORI PUTRA
    17. MOMO EVO 3 STEERING

    18. CLUTCH PLATE 9' TRINITI
    19. PRESSURE PLATE RALLY ART
    20. GEARBOX SEMI LSD EVO 1 ( WQWE GSR )

    21. SSCUS FRONT SEAT
    22. RECARO PUTRA REAR SEAT
    23. CAROZZERIA DOUBLEDIN CD/MD PLAYER
    24. CAMERA RIVERSE SENSOR
    25. ACOUSTIC EQUALIZER
    26. CARSPEC POWER AMP 4 / 2 CHANNEL
    27. BOOMAX 10' SUBWOOFER
    28. UNCLE SAM SPEAKER UNIT

    29. XTREME RACING 16'/PCD100 16x7JJ S/RIM
    30. SILVERSTONE FTZ EVO 205/50 TYRE (FRONT-REAR)(GIVE YOKO N TOYO)
    31. RG GERMANY ADJUSTABLE ABS(FRONT-REAR)
    32. TANABE 3' EXHAUST PIPING SYSTEM
    33. TANABE EXHAUST
    34. HOTBIT FRONT STRUT BAR

    35. MIRAGE ASTI BONET
    36. PROMOTION BODYKIT BUMPER
    37. 1 PAIR SPORTLIGHT
    38. MIVEC MIRAGE CYBORG SIDE SKIRT

    39. NOLOGY SILVER SPARK PLUG
    40. EVO 3 4WD TANK
    41. WALBRO 255LPH FUEL PUMP
    42. APEXI PEN TYPE TURBO TIMER

    43. FULL CENCORED ALARM
    44. SARD FUEL REGULATOR
    45. PIVOT MEGA RAIZIN VOLT STABILIZER WITH METER
    46. FICD AIRCOND STABILIZER
    47. MIRAGE ASTI CARPET

    48. SUNROOF ( 2 FUNTION)
    49. SUNROOF VISOR WITH FLIP

    50. GSR 390CC INJECTOR
    51. DISC BRAKE PUTRA 1.8 (FRONT-REAR)
    52. BENDIX METAL KING BRAKE PAD

    53. SPAC RADIATOR CAP 1.3
    54. SILICON WIPER
    55. DOOR STEP RALLY///ART
    56. SILICONE PERFORMANCE CABLE PLUG
    57. SILICON HOSE ENGINE BAY/INTERCOOLER
    58. PIVOT GROUNDING WIRE
    59. BOOST >1.1 BAR

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Amie Evo

      September 8, 2011 at 11:50 am

      hahh tuu dia....sampai 59 upgrade...ni ntah2 ada lagi ni...memang dah heavy mod ni...

      bro Evo kena buat test drive ni....

      clucth trinity ok tak ? keras tak...?
      saya pakai Exedy racing Cutch 3 kaki pada Evo 7 memandangkan yang tu clucth yang paling tahan dan paling murah utk Evo 7...kalau clucth asal, asyik bau hangit ja...masuk Exedy Racing...menyentap jantung....cuma keras sikit dan kereta tersengguk sikit kalau tak ramp minyak sikit...

      memang ada dalam pertimbangan saya samada nak masuk Trinity atau Ogura (clucth loceng) tapi kalau Ogura tu paham2 ler harganya...boleh beli Yamaha LC sebijik wooo....macam mana dengan Trinity...advice sikit....

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • amundead

        September 8, 2011 at 12:44 pm

        hehe itu mod dah lama wat,,masa wat dulu cantik la.
        maklum la cable semua masih baru,skrg kereta tgh
        proses nak repaint baik..

        trinity no bad la..pada mulanya memang keras sikit,
        tapi lama2 ok la,dah biasa.tapi bila blk kampung bwk kelisa.
        memang rasa lain nikmat clutch kelisa ,lembut.

        pada mulanya pakai clutch biasa untuk putra,tapi
        sekejap ja,dia bau hangit..tak support.maybe standard
        gsr boleh pakai.itu yg tukar pakai trinity, dia punya
        tangkap gear memang cantik la.tak ada lag pada gear..

        cuma kdg2 kalau lepas clutch tak kena tuh dia menyentap sikit la..bergoyang kereta.haha.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  21. Putra Azman

    February 24, 2012 at 3:49 pm

    To all Malaysian's Putra Owner, feel free to join us gather this rare species in one roof.. Cheersss
    http://www.facebook.com/groups/putraownersclub

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  22. kaki tapau

    March 18, 2012 at 1:40 am

    otai2 sekalian ..saya tgh mencari enjin auto putra...de sp2 de kaki n lubang x..kai auto sbb ari2 kne tempuh jammed...harga market auto enjin putra brp ye...harap dpt membantu

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  23. speedodevo

    April 6, 2012 at 12:07 am

    nk tau putra bley x wat ekzos piping tepi..kirenya ekzos standard kat blakng, tapi nk wat modi piping ekzos dy tembak tepi..kelulusan jpj mcm ane erk?tq otai2

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  24. Akram Putra

    July 28, 2012 at 6:48 am

    Salam,

    saya peminat da pemilik putra model eksport putra a.k.a M21 rare model kt jalanan...msia..beza dia ader heater dan airbag stereng. bukan momo 4 kaki versi putra.

    pengalaman saya pkai putra memang best..stock std pun boleh follow b16a :-)...setelah 5 tahun pkai 4g93 saya betukar arah pkai engine dari keluarga evolution..dan saya akan pkai sampai bila2..xkan jual..mmg terbaik..

    barang sparepart putra ok boleh dicari sama wira, satria

    cuma brg btol2 susah dapat...getah bumbung..jenis panjang x sama wira n satria...
    anyway..ni ader club putra saya join....Putra Owners Club...members da satu msia stakat nih 280 x termasuk total lost n hilang

    Hidup putra RARE

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • choy

      December 23, 2012 at 9:42 pm

      salam bro...maaf btnya,mcm mn cr utk sy join putra owner club,? ad jgk kmriah2 n aksesori yg bleh sy dpt..wslm

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  25. Mohd Doug

    September 7, 2012 at 4:50 pm

    Salam Bros semua

    Saya dah baca dari atas sampai lah ke bawah
    Mmg best, hehe
    Saya teringin nak amik Putra
    Cuma taktau nak amik yang mana
    So apa cadangan bro sekalian?
    Amik NA or yang dah modified?
    And also saya ada terbaca yang spare parts semua murah
    Tapi mostly area mana?
    Sebab saya 5 days a week kat Kampar, kampung kat Ampang
    So ada tak bengkel2 yang boleh buat mod/cari spare parts murah kat area2 Ampang?
    Thank you bro semua

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  26. Mohd Doug

    September 7, 2012 at 5:28 pm

    Sorry for double posting
    Ni soalan saya lagi teliti
    Putra memang dependable?
    Sebab kereta lama kan, setengah orang cakap tak, setengah orang cakap ye
    So saya nak pendapat org2 lama yang dah guna Putra mcm bro semua
    Also saya travel dari Ampang ke Kampar (Perak) seminggu sekali
    So advisable tak kalau saya amik Putra?
    Cuma takut break down tengah2 highway
    Lagi2 baca cerita bro Amie Evo
    Lagi satu, for long distance traveler yang kerap mcm saya, patut amik yang NA or yang dah dimodified?
    Terima kasih bro semua

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  27. choy

    December 23, 2012 at 9:37 pm

    salam...kita adalah slh sorg penguna putra@playcar..hehe..setelah lm mncri akhir dpt jgk..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  28. paparadzi

    January 2, 2013 at 11:25 am

    Saya menggunakan Putra dari 1997 sehingga 2003. Ini adalah antara Proton terbaik yang pernah saya gunakan. Masa tu anak 2 orang, masih kecil. Dua-dua guna child seat kat belakang, tak ada masaalah langsung. Lepas tu pada 2003 saya jual Putra dan gantikan dengan Satria GTi.

    Purta itu bernombor WFR 5978. Ada sesiapa pernah nampak? Di mana dia sekarang?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  29. Ayu

    January 5, 2013 at 1:13 am

    Salam, mana nak cari seat recaro putra belakang sahaja..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  30. honeycool

    January 13, 2013 at 5:40 pm

    Saya baru complete pembelian putra 2nd hand 2004/2005. Tapi a barang dah tak elok. E.g. penutup screw seat belt kanan bahagian atas sudah hilang dan terdapat calar pada glove box and central console cover. Ada tak tempat yang jual spare parts? Thanks to all the putra bros.

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • rizzuwan

      May 16, 2014 at 12:08 pm

      tuka je one set seat belt tu, cari kat halfcut dalam 100.dapat complete set.hehe

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  31. erol(bcx) melaka

    April 29, 2013 at 3:08 pm

    saya bkan pakai putra....
    saya pkai saga... proton nike (1.5)
    tpe saya da convert 1.8... 4g93...
    seriusly... enjin nie memang tiptop....
    tpe pada msalah kete saya....
    gearbox nie da 2 kali tkar....
    msok blan dpan nk kene tkar lge skali....
    gearbox problem
    lge.... msok gear tendang blik...
    kalo tahu apew msalh die jdi macm
    2..... harap ley sharing2 k...
    saya pon dlm perancangan nk
    amek putra... :)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  32. farouk

    May 3, 2013 at 11:51 pm

    a'kum kepada sifu2
    abg saya pakai putra
    die decide utk install duratech 272 high cam dan e manage blue?
    adakah ini cadangan yg bagus?
    mod lain.
    fuel rail,adjustable pulley
    lightened crank pulley
    fuel regulator..
    masih engine asal

    dengan install 2 parts tu..
    berapa HP blh gain>?
    terima kasih

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  33. web site

    June 25, 2013 at 8:59 am

    Very great post. I just stumbled upon your weblog and wished
    to say that I have really enjoyed surfing around your weblog posts.
    After all I'll be subscribing on your feed and I am hoping you write again soon!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  34. http://www.breakfreeherpesrelief.net/

    July 26, 2013 at 11:11 pm

    Hey there, You have done a great job. I will definitely digg it
    and personally suggest to my friends. I am sure they will be
    benefited from this website.

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  35. wan

    March 6, 2014 at 2:48 pm

    pernah x ad org tukar enjin putra standard(4g93) ke mivec 1.6(4g92)
    bunyi macam downgrade tp boleh ke buat macam tu???

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  36. itik

    April 4, 2014 at 3:17 pm

    boleh rasanya. tp biasanya org buat guna head mivec masuk blok 4G93.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  37. Because the admin of this site is working, no doubt
    very shortly it will be well-known, due to its feature contents.

    my blog post: foundation waterproofing contractor Toronto

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>