Yamaha 135LC 2011 dilancarkan di Putrajaya - harga RM6,118.00 (auto) & RM6,668.00 (manual) - Arena Kereta

Yamaha 135LC 2011 dilancarkan di Putrajaya – harga RM6,118.00 (auto) & RM6,668.00 (manual)

Hong Leong Yamaha (HLY) Motor Sdn Bhd telah melancarkan motosikal moped terbaru Yamaha 135LC model 2011 bagi menggantikan model 135LC semasa, di Putrajaya hari ini. Majlis pelancaran tersebut telah disempurnakan oleh Menteri Industri dan Perdagangan Antarabangsa Datuk Seri Mustapa Mohamed dengan diiringi Pengarah Urusannya, Ng Choong Hai. Menurut Ng, generasi pertama (2006 – 2011) Yamaha 135LC telah mencatatkan kejayaan luar biasa apabila jualannya sejak Februari 2006 mencecah 260,000 unit.

Versi terbaru 135LC yang dilancarkan hari ini dijangka akan meneruskan momentum tersebut apabila ia hadir dengan rekabentuk lebih menawan serta gaya lebih sporty. Harga yang ditawarkan juga masih berada dalam lingkungan kompetetif, di mana untuk versi clutch auto, harganya ditetapkan pada RM6,118.00, untuk versi cluth tangan pula ditetapkan pada harga RM6,668.00. Serentak dengan pelancaran tersebut, HYL telah menyediakan sebuah mini website khas berkenaan motosikal itu yang kini boleh dilawati di url http://www.yamaha-motor.com.my/135lc/home.html.

Sumber : BERNAMA

p/s : Kepada peminat-peminat Yamaha 135LC versi 2011 jangan lupa untuk melayari mini website tersebut, banyak info menarik telah disediakan untuk anda oleh HLY. Walaupun 135LC baru masih mengekalkan gear 4-speed dan tidak seperti Jupiter MX 2011 yang mempunyai 5-speed, rasanya apa yang ditawarkan oleh HLY ketika ini sudah memadai.
[nggallery id=199]
Terbaik!(1)Booo~(0)

74 Comments

  1. blizZard[7]

    March 18, 2011 at 11:10 pm

    So sad... i was hoping for 5 speed version...
    Just curious.. can i buy jupiter mx 2011 from indonesia and bring to malaysia.. will the authority let me to do that...? for taxes..how much will it cost... ? not worth it isit?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 19, 2011 at 12:07 am

      Tak pasti bro, mungkin boleh cuba bawak masuk model yang sama dari Thailand, dekat sikit. Cuma pasal kebenaran kastam dan tax tu tak tahu boleh ke tidak kita sebagai individu biasa mengimport masuk motosikal dari negara luar.

      Terbaik!(0)Booo~(1)
      • yacc

        March 19, 2011 at 11:41 am

        setahu saya tak boleh. roadtax tak lulus. itu peraturan dimalaysia.huhu

        Terbaik!(0)Booo~(2)
    • Harith

      April 12, 2011 at 10:03 pm

      aku dok kedah...banyak ja motor2 siam ada kat kampung aku...heheh....isi form ja nak masuk....insuran thai tak cover kat malaysia....insuran malaysia takdak plan untuk motor luar....

      Terbaik!(0)Booo~(1)
      • ni how ma

        October 24, 2011 at 6:59 pm

        memey ar .. kdah memang mcm 2 ..

        Terbaik!(0)Booo~(1)
    • erydian

      January 30, 2012 at 12:26 pm

      x smart lgsug lc model baru ni.yang aku pelik;knp pelh syarikat yamaha menghentikan keluaran lc model lama.ramai orang di malaysia mahukan lc model lama.yamaha oh yamaha

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  2. ORANG KAMPUNG

    March 19, 2011 at 12:18 am

    alaa....aku bru je angkt LC ari ahad bru ni...xsmpai sminggu pon lg.....tp kecewa gk..egt 5speed...tp rupe2nya..juz facelift je....xde byk beza..huhu

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • Evo

      March 19, 2011 at 12:28 am

      Tak yah menyesal bro, boleh tukar coverset baru nanti, agaknya la..

      Terbaik!(0)Booo~(1)
      • erydian

        January 30, 2012 at 12:21 pm

        tapak coverset lc model lama dgn lc baru x same bro

        Terbaik!(1)Booo~(0)
  3. Pyro

    March 19, 2011 at 12:31 am

    Agak harga LC nie around KL bpe?including insuran etc...

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  4. Rul

    March 19, 2011 at 12:51 am

    Base on title,lc untuk 5 speed tak der la erkk..
    So,untuk lc clutch manual(es)still same jgak ke?
    apsal harga jadi mahal pulak untuk model clutch tangan..
    mau dekat 7k untuk OTR..just new cover only??

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  5. mohd hafis

    March 19, 2011 at 12:55 am

    mm x lulus agak nye ...
    4 gear je la :(

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  6. Rul

    March 19, 2011 at 12:59 am

    rase macam x logik plak tak lulus..
    belang yang keding tu pun selamba je lulus.
    siap enjin DOHC + 6 gear lagi.
    semua ni marketing strategy...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      March 19, 2011 at 1:05 am

      150 cc bro..
      rxz 133cc 2 stroke

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. azharin

    March 19, 2011 at 1:10 am

    HLY ni tk mahu dengar pendapat customer la yg dari dulu nak kan model 5 speed masuk tapi dia still lagi guna yg 4 speed yg enjin dah berkurun tu....negara jiran lain dah guna enjin baru 5 speed lagi dgn spec keselamatan yg lebih baik, HLY ketinggalan zaman masih nak guna yg 4 speed jual kt rakyat malaysia....kalau setakat tukar facelift baru je baik tak payah.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      March 19, 2011 at 1:18 am

      sokong ko bro...
      nnti negara jiran dah versi lain..
      malaysia baru masuk..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 19, 2011 at 1:33 am

      Saya pun hairan kenapa negara kita ketinggalan bab motosikal ni, Thailand, Vietnam dan Indonesia lebih maju dari kita..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • mohd hafis

        March 19, 2011 at 1:42 am

        malaysia x buat..
        cuma bwk masuk je ...
        mungkin yamaha sana x kasi masuk malaysia dulu agaknye
        sbp masih baru

        Terbaik!(0)Booo~(0)
      • S3PUMJ

        June 7, 2011 at 11:09 am

        Bukan bab motor jer, bab tenet indonesia dah ad gigabait, kita stil megabait, WTF.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. Rushydone

    March 19, 2011 at 1:48 am

    lega saya sbgai pengguna tegar 135LC lama..
    klu tak mmg rasa mmbara je hati ni ble dgr HLY nk bwk msuk Jupiter MX yg spesifikasi MAHA kapchai..haha..
    fuhh..lega..hihi

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 19, 2011 at 1:52 am

      Bro, lepas ni tukar coverset baru pulak, baru best..

      Terbaik!(0)Booo~(1)
    • Harith

      April 12, 2011 at 10:05 pm

      betoi2...aku tergugat bila HLY keluarka 5speed...haha.....kalau setaka ubah ruba...aku boleh convert kejap jer LC lama ke baru...wakkak!

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. dodol

    March 19, 2011 at 3:27 am

    p/s : Kepada peminat-peminat Yamaha 135LC versi 2011 jangan lupa untuk melayari mini website tersebut, banyak info menarik telah disediakan untuk anda oleh HLY. Walaupun 135LC baru masih mengekalkan gear 4-speed dan tidak seperti Jupiter MX 2011 yang mempunyai 5-speed, rasanya apa yang ditawarkan oleh HLY ketika ini sudah memadai.

    mane gambar lc clucth tangan? sebab struktur luaran enjin 5 speed xsama dgn 4 speed....buktikan kata2 anda..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 19, 2011 at 8:01 am

      Foto lengkap 135LC baru coming soon, saya akan ambil gambar live di kedai nanti.. Yang dalam mini website tu gambar versi clutch auto.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • S3PUMJ

      June 7, 2011 at 11:13 am

      Kita tanak Memadai, Tapi Kita nak melebihi.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. samsul

    March 19, 2011 at 8:24 am

    ingat belakang pakai break disc, biasa jugak.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Harith

      April 12, 2011 at 10:07 pm

      aku pergi medan bulan lepas...jupiter baru sana ada break disk....Nissin single pot kat belakang depan pun sama...smart gak.....

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. blizZard[7]

    March 19, 2011 at 9:24 am

    Bro AK.. tahu x samada 5-speed version btul2 akan datang sini? any info..hopefully it will come =)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 19, 2011 at 10:40 am

      Tak ada maklumat lagi, tapi ikut strategi semasa HLYM, model tersebut sebagai backup kalau syarikat lain keluarkan motosikal yang lebih canggih..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. sempoi

    March 19, 2011 at 9:43 am

    kalu lah akan dtg kuar 5-speed, aku nak tgu lah...huhu...
    kal xde, aku pakai yg lama dl..huhu

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • blizZard[7]

      March 19, 2011 at 9:46 am

      ko pakai yg lme dlu..xpe aku pakai kriss dlu arr camtuh :D haha
      harap2 jgn lame2 sgt r..tkt aku tersambar SBK lak...wahahha

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. ODC_RB4

    March 19, 2011 at 9:54 am

    kalau 15 tahun dulu boleh le mengintai moto cam ni....tapi skarang ni......aku nak tunggu modenas elektrik pulak.......heheheh

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • ZZZ

      March 19, 2011 at 10:57 am

      Senang cakap...HLY tak tau camna nak letak harga utk model 5 speed sebab dia tak mau kehilangan market LC...dengan disc brek depan belakang + 5 speed harganya mungkin sama dgn Belang & FZ...tapi specs lain mmg Belang & FZ better...at least bagi la disc break belakang mmg kedekut la HLY hanya pentingkan marketing saja

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. yacc

    March 19, 2011 at 11:52 am

    Bukan salah HLY. peraturan dimalaysia susah nk lulus. tgk masa TZM dan 125z berapa lama nk lulus

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      March 19, 2011 at 7:06 pm

      btul bro..
      kalo aku tokei hly aku oder yg mana menarik :D

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. arefad

    March 19, 2011 at 7:27 pm

    setau aku mmg kt indon jupiter auto klac 4 speed jer, yg manual klac yg 5 speed... yg auto mmg takde disk brek, yg ada manual klac jer.. cuma yg kt website hly tak kuar versi manual, kalo ada mesti suma kekusutan tlerai

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 19, 2011 at 7:33 pm

      Betul tu bro, sekarang ni kita tunggu dulu motor sampai kat kedai, harap2 versi manual clutch akan ada kejutan, mungkin ada 5 speed, brek disc belakang, manalah tahu sama macam jupiter mx 2011 kat indon sana tu..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • blizZard[7]

        March 19, 2011 at 9:47 pm

        orait..kite tggu dn lihat je... tp aku rase cam xde... :( ntah ar.. huhu

        Terbaik!(1)Booo~(0)
        • Pyro

          March 19, 2011 at 10:38 pm

          sebak yer blizzard?huhu same here..

          Terbaik!(0)Booo~(0)
        • hafis

          March 19, 2011 at 10:55 pm

          ada punye ...
          insyallah pasti ada jalanye :D

          Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. RuL

    March 19, 2011 at 11:32 pm

    Tuan rumah,dalam link ni model yang lancar semalam kan.
    http://www.mudah.my/Brand+new+135+lc-8990972.htm
    Macam mana pulak dengan model ni?
    http://www.mudah.my/Brand+new+135+lc+clutch-8990973.htm
    alhamdulillah..ade jugak improvement..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 20, 2011 at 6:12 am

      Kalau diikutkan iklan dalam Mudah.my tu seolah-olah 135LC 2011 manual clutch ada versi gear 5-speed, ikut gambar dalam tu memang confirm, ini sudah bagus. Apa-apa pun saya akan dapatkan foto-foto rasmi untuk disiarkan dalam Arena Kereta selepas ini. Terima kasih atas perkongsian info.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • jihad

        March 21, 2011 at 9:36 pm

        Yang nie lg clear.... Siap makan atas angin Rm 300 lg.http://www.mudah.my/Yamaha+135+lc+model+terbaru-9012432.htm

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. Azhrin

    March 20, 2011 at 12:41 am

    Ada satu kedai kt kelang Berjaya Mega Moto jual la yg versi 5 gear ni...cuba klik kt sini http://www.mudah.my/Brand+new+135+lc+clutch-8990973.htm

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 20, 2011 at 6:15 am

      Walaupun gambar tu kelabu kita masih boleh nampak brake disc kat belakang tu, nampak macam model tu motor semasa pelancaran hari tu..ada harapan untuk kita semua tengok 135LC top of the range dengan brake disc belakang dan gear 5-speed..thanks bro.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. wan nasrie..

    March 20, 2011 at 7:32 pm

    owhhhhhh!!!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. ex5

    March 25, 2011 at 3:34 pm

    hek elh...igtkn dpt la merase 5 gear..4 gear jgk..disc blakang pn xda..stakat set je tkar baek xpyah..enjin still kne overwaul jgk mcm yg lme..baek aku tukar ex5..siot tol..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • loci

      April 3, 2011 at 10:33 pm

      Bro, bukak link official Hong Leong Malaysia. atau klik link ni je.
      http://www.yamaha-motor.com.my/pdf/Media%20Release.pdf
      mmg versi manual ade 5 gear, breakdisk blkg. Ko buat research sket, baru sembang :D

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  20. erkkk

    May 3, 2011 at 12:28 pm

    insuran motor makin nek...gune jela motor 100cc..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  21. erkkk

    May 3, 2011 at 12:33 pm

    x merasa la nak bli motor 135cc keatas...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  22. abugain

    May 4, 2011 at 3:49 pm

    slm sume.. ini pendapat seposen aku maybe lc135 5-speed tu xkan dijual kt M'sia, cuma lc135 4-speed dgn coverset baru je la ni yg bleh dipandang..
    Sbb apa aku ckp lc135 5-speed xkan dijual sbb sebelum ni masa fz150 dilancarkan kat indonesia siap disk break depan-belakang,enjin lg performance.. tp apasal spi sekarang Fz150 kat M'sia masih ditakuk lama?? enjin beza.. pakai drum break belakang.. coverset pon lain..
    Percaya ke tidak situasi tu juga la yg akan terjadi pada lc135, maknanya lc135 versi 2011 ni more pada pembaharuan part coverset jek walaupun korang pakai klac auto atau manual tetap disk break belakang takde, cuma performance aku xbape pasti kalo lc135 2011 M'sia.. so? sama juga pakai lc135 lama tp coverset jek lain.. xleh salah kan hong leong yamaha coz this is goverment issues.. agak2 korang sape?? yg bertuah owner2 lc135 kat indonesia, thailand and etc.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  23. haidir

    May 7, 2011 at 7:53 pm

    good news, update terkini yang baru klac tangan 5 speed

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Azim

      May 7, 2011 at 8:21 pm

      Haidir, boleh check kat sini..

      http://www.arenakereta.com/galeri-yamaha-135lc-es-2011/

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  24. ASBESTOS

    May 16, 2011 at 2:35 pm

    lambu blakang wat spoil!!!!!!!!!! buruk!!!!!!!!!!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  25. kay

    May 22, 2011 at 6:48 am

    so,kalau aku nak beli LC sekarang ni,yang 2011 ni je la ada?yg lama x de ya?aku duduk kat Jengka..susah nak bergerak x de motor..motor lama dah nak terbarai..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  26. AHM

    May 26, 2011 at 1:49 am

    Aku dah beli Lc baru ni sebln lebih yg lalu. Niat dihati nk beli model lama tp dah x ada keluar lg. Pick up mmg baik tp yg jadi isu besarnya bg aku top speed Lc baru cuma 110 km/j saja. Boring betul, dah lah harga mahal tp prestasinya lebih teruk dr model lama. Tanya mekanik pun tak tahu nk buat mcmana nk adjust. So aku harap sapa2 arif pasal lc baru ni boleh tak beri idea atau cadangan supaya dpt kita dpt sama2 berkongsi info. aku harap sgt ni............

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  27. AHM

    May 26, 2011 at 1:49 am

    Aku dah beli Lc baru ni sebln lebih yg lalu. Niat dihati nk beli model lama tp dah x ada keluar lg. Pick up mmg baik tp yg jadi isu besarnya bg aku top speed Lc baru cuma 110 km/j saja. Boring betul, dah lah harga mahal tp prestasinya lebih teruk dr model lama. Tanya mekanik pun tak tahu nk buat mcmana nk adjust. So aku harap sapa2 arif pasal lc baru ni boleh tak beri idea atau cadangan supaya dpt kita dpt sama2 berkongsi info. aku harap sgt ni............

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      June 22, 2011 at 8:01 pm

      tuka spoket bro
      spoket stendent dia 14-38 meter lc 2011 nie brt org ckp

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  28. Tash@EternaTT

    June 2, 2011 at 6:53 am

    Salam All,
    just na gtaw,Yamaha 135 LC Extreme Spirit(5 Speed)pkai handclutch keluar blan June...aku bru jer 2 ari lepas p byar duit muka dia(order coz xkuar lg time 2)..coverset smua still sma,tp 5 speed..kaler merah n putih je ada...disk depan blakang

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  29. ray@mond

    June 22, 2011 at 7:33 pm

    Aku dh beli dh 135lc es 5 speed ni, fuh power bila pecut & lagi jimat minyak dari mtosikal jenama lain yg ku pnah pkai tmasuk 135lc 1st edition.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • khai

      June 22, 2011 at 7:43 pm

      berapa top speed bro?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • JEMIEY RAHIM

        June 29, 2011 at 4:25 am

        aku dah try lc 135 4 speed 2011 ngan lc lame. bila meter lc baru nek 140kmj, lc lame dah cecah ke 170kmj... meter lc baru mmg berat dan ikot meter GPS.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  30. purnama

    July 27, 2011 at 12:51 pm

    aku dalam perancangan nak beli 5 speed....pendapat kau orang bebaloi x?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  31. kumar

    August 23, 2011 at 11:33 pm

    sekarang motor lc banyak curi...apakah pendapat atau mengurangkan motornya curi.....apekah pendapatan dan adakah cara lain untuk mengurangkqn kecurian lc ini
    ..?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  32. rem-up

    October 3, 2011 at 12:33 am

    tumpang tanya...dgr citer LC baru ni ada kluar yg edisi LE punya sempena 50thn... calor biru... mmg cun habis... tapi ada plak tauke yamaha kata itu bukan yamaha... mana satu betul ni.... harap ada member2 yg boleh bg info

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  33. offpie

    November 4, 2011 at 1:31 am

    ruginye x bli fz... ni asik ccuk angin org je... lc bru 4 speed low skit dri yg lme..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  34. wan

    February 21, 2012 at 10:10 am

    berapa harga bulan jika tiada muka?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  35. cimon

    February 24, 2012 at 4:09 pm

    saya baru beli lc135 model 2012 auto clutch,menyesal beli x boleh belah lansung,110-115 top speed itu pun mau 2-3 km baru mau dpt top ,nak potong kete pun susah macam mau pegi x mau pegi.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • ferd

      February 24, 2012 at 4:16 pm

      lebih baik bli GT128 xpun bli ex5 mod bgi sdap lgi bgus

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  36. Andy

    March 30, 2012 at 5:47 pm

    Btul ke LC ni ada mslh tentang enjin yg dorg ckp2 kn tu.. Klu nk repair smpi RM700-RM800 klu rosak?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  37. naz

    April 19, 2012 at 10:53 pm

    LC lama aku (2007) ley jejak 140km/j..aku je tak brani nak pulas...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  38. ah chong

    May 12, 2012 at 1:15 pm

    nak laju lagi pakai superbike maaa......manyak komplen saja.lu semua malayu kena manyak terima kaseh sama cina maaa sebab itu pasai bawa masuk itu yamaha brand.lu malayu kalu bikin laju lagi pakai itu bmw or ferrari la..........

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mau mati ka?

      November 2, 2012 at 6:25 pm

      eh cai..lu nak bangkit isu perkauman apa pasal?? hotak ko nak berterima kasih..kalau melayu tak beli ko ingat ko boleh jual ke?? eyhh panas tul aku dgn ko ni..org mcm ko ni la buat hancur negara..banganngg!!!

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  39. acai

    May 23, 2012 at 1:40 pm

    taik punya olang...siauuuu!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>