Modenas 125 adalah Modenas Dinamik dan masih dijual - Arena Kereta

Modenas 125 adalah Modenas Dinamik dan masih dijual

Salah sebuah model motosikal yang saya kurang familiar ialah Modenas Dinamik. Ini kerana tempoh pengeluarannya yang terhad dan ianya tidak popular. Modenas Dinamik bagi saya merupakan salah sebuah motosikal dua lejang terbaik di dalam kelasnya, boleh dikatakan ia mampu menjadi pencabar terdekat kepada Yamaha 125Z. Tetapi begitulah adat berniaga, Modenas Dinamik kecundang kepada Yamaha 125Z, akhirnya produksi motosikal itu terpaksa dihentikan ekoran kurangnya sambutan. Ada info yang mengatakan enjin Modenas Dinamik bermasalah, saya tidak pasti kebenarannya namun untuk makluman, Dinamik antara motosikal terlaris dan mendapat sambutan hangat di Greece.

Cukup sudah info berkenaan Dinamik, sudah tentu anda tertanya-tanya kenapa saya kembali menulis berkenaan motosikal ‘rare’ yang sudah jarang dijumpai itu. Sebenarnya petang tadi saya berada di sebuah kedai motosikal tersohor di utara tanah air iaitu Chin Hin Jitra cawangan Gurun. Niat saya berkunjung ke sana tidak lain tidak bukan ialah untuk mendapatkan info berkenaan model terhangat Yamaha 135LC 2011. Menurut dealer di situ, kemungkinan besar motosikal itu akan sampai minggu depan. Sebelum pulang saya agak terkejut kerana melihat deretan motosikal yang seperti pernah saya lihat. Benar, ianya adalah Dinamik, bukan, ianya adalah Modenas 125, saya confius…!

Akhirnya setelah saya menemubual dealer tadi, dia mengatakan itu adalah motosikal keluaran Modenas yang pada asalnya adalah model Dinamik dan kini dijelmakan kembali sebagai Modenas 125 (seperti apa yang tertulis di cover motosikal itu). Menurutnya lagi, Modenas 125 adalah untuk pasaran eksport ke luar negara dan kedai mereka bertuah kerana dapat memasarkannya di pasaran tempatan. Lebih mengejutkan beliau berkata tiada kedai lain lagi yang menjual motosikal itu kecuali mereka sahaja, sungguh sukar dipercayai, mungkin anda perlu mengesahkannya sendiri dengan membuat lawatan ke kedai motosikal di tempat anda.

Kata dealer itu lagi, berbanding motosikal jenama lain, Modenas 125 tidak mengalami proses ‘cut-off’, bermakna motosikal itu tidak disekat kelajuannya secara elektronik. Melihat kepada jarum meter, mungkin motosikal itu mampu memecut sehingga 160 km/j sambil anda menunggangnya dengan selamba meninggalkan Yamaha 135LC di belakang. Apa yang menarik, harganya boleh dikatakan berbaloi untuk dimiliki. Reka bentuk badan yang seksi, enjin 120cc yang semestinya mantap, brek cakera depan dan belakang, suspensi belakang monoshock, rim aloi..terlalu banyak untuk saya tulis kelebihannya. Harganya pula tidak melebihi RM5k, cukup dengan bayaran muka RM1500.00, Modenas 125 sudah mampu anda miliki.

Bagi mendapatkan kepastian, saya cuba melayari laman web Modenas tetapi gagal walaupun beberapa kali mencuba, mungkin mereka sedang melakukan beberapa perubahan atau penambahbaikan. Namun apa yang pasti saya tidak pernah mendengar tentang pelancaran Modenas 125, mungkin motosikal ini dipasarkan secara diam-diam, siapa tahu. Mungkin Modenas ada sebab-sebab yang tersendiri kenapa motosikal ini dijual semula sedangkan penjualan model asal bernama Dinamik telah lama dihentikan. Kepada anda yang berminat untuk memiliki Modenas 125 a.k.a Modenas Dinamik, mungkin destinasi yang perlu anda tujui adalah Pekan Gurun, Kedah jika benar ianya tidak dijual ditempat lain.

p/s : Sebarang info atau maklumat berkenaan Modenas 125 harap boleh kongsikan diruang komen. Motosikal dengan enjin dua lejang hampir pupus dan mungkin ini peluang terakhir untuk mendapatkannya sebagai ‘collectors item’. Kualiti gambar kurang memuaskan kerana kamera digital Samsung saya rosak, jadi terpaksa menggunakan handphone Samsung Galaxy Ace.

[nggallery id=200]

Terbaik!(38)Booo~(2)

199 Comments

  1. mohd hafis

    March 20, 2011 at 10:49 pm

    mmg x banyak jual motor nie..
    4 stroke kan motor nie

    Terbaik!(3)Booo~(1)
    • Evo

      March 20, 2011 at 10:53 pm

      Two stroke, sama macam 125z, susah nak jumpa ni..

      Terbaik!(5)Booo~(1)
      • mohd hafis

        March 20, 2011 at 11:01 pm

        ooo

        Terbaik!(3)Booo~(1)
      • abe capix99

        March 26, 2011 at 5:51 am

        btol 2 moto ni mmg sush jmpe ..
        tp sy brminat juga utk mndptkn nya ..
        sbb moto ni laju ..

        Terbaik!(14)Booo~(8)
        • abe capix99

          March 26, 2011 at 5:52 am

          mcm mane utk mndpatknnye bro ..

          Terbaik!(2)Booo~(0)
          • Muhammad Hafiz

            June 4, 2011 at 1:53 pm

            awk dok mna??

            Terbaik!(0)Booo~(1)
        • veeno

          July 9, 2012 at 4:37 pm

          memang laju.jiran saya ada moto ini.saya tertanya bolehkah moto ini boleh potong 125 z?

          Terbaik!(12)Booo~(7)
          • modenas

            September 13, 2012 at 4:36 pm

            rpm dia tinggi beb!

            dinamik: Max power: 12.5 kW @ 9,000 rpm
            Max torque: 14.1 N-m @ 8,000 rpm
            Engine type: 2-stroke single-cylinder, air-cooled
            Displacement: 118 cc
            Bore x stroke: 54 x 51.8 mm
            Compression ratio: 7.3:1
            Fuel tank capacity: 4.6 L
            Dry weight: 98 kg
            Transmission: 6-speed manual
            Max speed: About 185 km/h[85 mph]

            Terbaik!(18)Booo~(15)
      • apet

        March 8, 2013 at 10:31 am

        moto nie nk jmpa snang ja , mai kedah .. aq pown stay at kedah , rmai da budak sni pkai dinamik nieyh !

        Terbaik!(5)Booo~(2)
      • Setan Gondol Merah

        April 23, 2014 at 9:46 pm

        Dia sebenarnya 120cc, kapasiti tepat adalah 118cc

        Terbaik!(2)Booo~(2)
  2. mambang

    March 20, 2011 at 11:53 pm

    penghabisan stock lama la nie. beli2 nanti rosak sparepart puas la nak cari....

    Terbaik!(0)Booo~(5)
    • modenas

      September 13, 2012 at 4:07 pm

      piston aku dulu berlubang, jadi aku order dari modenas melalui agen yg jual motor ni dekat sandakan, sabah. aku tukar piston 57mm, potong blok bagi besar sikit boleh sampai 150 km/j.

      Terbaik!(0)Booo~(3)
      • modenas

        December 11, 2012 at 4:29 pm

        piston aku berlubang sebab aku pernah salah guna plug panjang.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Indra Eka

          December 25, 2012 at 1:30 pm

          saya pnya dinamik, nmun pernah dinamik saya ganti piston, tapi sokar pistonya bermasalah, saya ingin cari sokar untuk dinamik saya, bisa tak awak bantu??,

          tlong bntu ya, blz ke Imail saya,,,

          Terbaik!(1)Booo~(1)
          • Setan Gondol Merah

            April 23, 2014 at 9:47 pm

            Sokar tu maksudnya apa..? Maaf kurang faham..

            Terbaik!(0)Booo~(2)
  3. mafia87

    March 21, 2011 at 6:04 am

    design moto nie amat menarik, sport rim die memang lawa... Sy sgt suker arenakereta byk update pasal moto (kapcai atau superbike).. sbb majoriti pengguna berkereta pun memiliki motosikal.. Syabas arenakereta...

    Terbaik!(1)Booo~(1)
    • Evo

      March 21, 2011 at 8:42 am

      Thanks Mafia87, tumpuan Arena Kereta adalah kepada kereta tetapi motosikal tetap tak dilupakan, dua-dua saya minat.. :)

      Terbaik!(3)Booo~(3)
  4. ODC_RB4

    March 21, 2011 at 9:50 am

    mantap moto ni ...kata orang greece.....
    tapi kat Malaysia tak popular......silap2 nama dinamik pun diorang tak penah dengar.....

    Terbaik!(4)Booo~(1)
    • mohd hafis

      March 21, 2011 at 2:22 pm

      haha..
      sportrim moto nie gt pon pakai :D

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Setan Gondol Merah

        April 23, 2014 at 9:45 pm

        GT128 gunakan kebanyakan parts daripada Modenas Dinamik seperti Fork, Arm, Disc brake depan belakang, sport rim dan beberapa aksesori lain.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mat slamber

      March 21, 2011 at 6:23 pm

      mmg x pernah dengar.tambahan saya org pantai timur.kt sini ex5 lg popular.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. eddy-motomalaya

    March 21, 2011 at 10:16 am

    bro Evo, pinjam gambar..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 21, 2011 at 10:31 am

      Boleh, no problem.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. muaz

    March 21, 2011 at 10:42 am

    cc 125 ke?
    dinamik dlu 120 kn?
    ke name je tukar?

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • muaz

      March 21, 2011 at 11:07 am

      ohh sori2 x nmpk ade tulis yg cc 120...
      nk pnjm gmbr ye bro..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Evo

        March 21, 2011 at 11:19 am

        Boleh, dipersilakan.. cc masih sama mcm Dinamik, 120cc..

        Terbaik!(2)Booo~(0)
        • md shamsol

          January 6, 2012 at 12:32 pm

          sya nak set motor ny...

          Terbaik!(2)Booo~(0)
    • Setan Gondol Merah

      April 23, 2014 at 9:47 pm

      Yep 120cc

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  7. imddin

    March 21, 2011 at 1:20 pm

    Masa saya balik Jitra, saya terserempak deretan model ini di Chin Hin Jitra. Seperti yg Evo katakan, model ini memang hanya dijual di Chin Hin Jitra buat masa ni. Harganya jauh lebih murah dari Y 125z.Bayar muka seribu lebih dah boleh angkat sebiji model ni. Tapi saya hairan kenapa Modenas tak war2kan model ini walaupun dalam media cetak. Harap Evo dapat pasang 'kaki' yang kerja dalam Modenas supaya banyak input dpt dikongsikan di sini.
    -Tahniah kerana mengeluarkan artikel ini.
    (Ps: Boleh Evo siarkan spesifikasi model ni?)

    Terbaik!(4)Booo~(1)
    • Evo

      March 21, 2011 at 1:29 pm

      Saya dah tanya dealer berkenaan tetapi dia kata brochure pun belum ada, nanti kalau ada peluang saya cuba dapatkan info lebih lanjut..

      Mungkin betul apa yang imddin katakan tu, model Modenas 125 tu mungkin hanya dijual oleh kedai Chin Hin Jitra sahaja..

      Saya pun harap ada kakitangan Modenas yang membaca Arena Kereta boleh berkongsi maklumat, seperti saudara Polo tempoh hari..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Muhammad Hafiz

        June 4, 2011 at 1:55 pm

        kulim pon ada lar jual

        Terbaik!(0)Booo~(2)
        • apai

          February 19, 2012 at 2:49 am

          kulim kat mna...?? aq dok kulim gak....

          Terbaik!(2)Booo~(0)
  8. usop

    March 21, 2011 at 3:19 pm

    aku pakai moto ni smp skrg. dl bli rm5700. dulu top leh smp 140-150kmj. tp la ni tatau bape sbb da xbawk laju. cdg nk jual je, sbb maleh nak main 2t lg..hu

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  9. jmt

    March 21, 2011 at 5:58 pm

    Salam..
    saya berada skudai, johor..
    sekadar berkongsi pengalaman..
    sekarang saya telah pn memiliki modenas 125 ini..
    saya membelinya di skudai..tp hanya ada sebijik ni sahaja..motor ini mmg sedap.. mmg sedap ;D
    baru dalam 2 minggu saya pakai motor ni..
    pickup mmg ada..
    berbaloi dengan harganya.. saya beli rm4.2k cash

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • eddy-motomalaya

      March 21, 2011 at 10:05 pm

      RM4.2k cash tu murah sangat tu utk 2-stroke bike dgn 6-speed. Mmg berbaloi2. Simpan moto tu sebagai collectors item.

      Terbaik!(2)Booo~(0)
    • Evo

      March 21, 2011 at 10:15 pm

      Memang murah sangat tu, tak rugi beli, harap jmt boleh berkongsi lagi pengalaman kat sini nanti, kalau boleh send email kat saya gambar motor tu, lepas tu buat review tunggang uji sikit, boleh kita berkongsi dengan rakan-rakan lain..

      Terbaik!(2)Booo~(0)
      • apai

        April 20, 2014 at 2:47 pm

        salam..sy ada sbji moto jenis nie..n ada staff gtw moto ni guna brg kawasaki..cuma dipasang di modenas..semua part kawasaki boleh msuk moto nie..dlu sblom top mmbe jual 600 ja..aq gn first model..mmg tiptop la..cm berat sbb pkai rim rr150//

        Terbaik!(1)Booo~(0)
    • kim

      November 29, 2011 at 12:25 am

      kalau x keberatan bro JMT boleh bg tau nama kedai yg jual moto ni kat skudai? sy lokasi di senai berminat jugak dgn moto ni.

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  10. Sinar kosmik

    March 24, 2011 at 4:58 pm

    salam,saya dah 3 tahun lenjan mtor ni,
    so far xde pon buat masalah,smpai skrang msih boleh reach 140km/h senang2, maintenance pon okey..
    every 3000km saya servis tukar minyak hitam n plug (hdeo Shell rimula)
    2t 1 liter untuk 200km++ (TCw3 Quicksilver)
    gear masih smooth,perfomance msih best
    sekian..

    Terbaik!(3)Booo~(0)
    • sal

      January 6, 2012 at 12:04 pm

      kuatnya 2t tu..betul ke 1 liter leh g 200km je

      Terbaik!(2)Booo~(0)
    • Setan Gondol Merah

      April 23, 2014 at 9:49 pm

      Bukak 2t besar tu.. Heheheh.. xlah.. Mungkin tersilap penulisan..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. jantung125

    April 5, 2011 at 5:48 pm

    salam, saya baru2 ni bru tersedar dari mimpi sebab si dinamik ni.mantap, ada x sapa2 yang nk lego? yang nk retired ke. saya dh retired tp x tau la. satu ari nanti mesti luorang lalui. lu paham.saya coverage kl.kalau nk lego cal or sms 0162751245.tq bro evo

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • one fist

      May 28, 2011 at 11:27 am

      cari kt mudah.my la bro...da 1 dinamik nk let go..tp area kedah kot

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  12. imddin

    April 7, 2011 at 4:12 pm

    Tak ada perkembangan terbaru tentang Modenas 125 ke?

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  13. ammar ismail

    April 10, 2011 at 3:32 pm

    dua benda ja aku xsuka psal moto ni..
    meter rpm xda,pastu xda double stand,susah nk basuh...
    haha
    tpi serius moto ni syok,baru balik dpda chin hin jitra tdi..
    berkenan la pulak..rare motor ni..

    Terbaik!(1)Booo~(1)
    • Evo

      April 10, 2011 at 4:14 pm

      Tapi harga dia murah bro, tak rugi sangat kalau beli..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • ammar ismail

        April 10, 2011 at 5:12 pm

        mmg ingat nk angkat sbiji...
        tdi try google image,ada sorg owner tu buat design hijau kawasaki..
        mlelehhhh tgkkk..
        rasa nk bli esok jgak..
        haha

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Sinar kosmik

          April 26, 2011 at 12:30 pm

          Beli jgan x beli bro..
          motor sodap,lepas beli join ktrang kt Mbc kehkeh
          kt situ lah satu2nya tmpat owner dinamik brkumpul
          kt Malaysia ni .

          Terbaik!(4)Booo~(0)
  14. Shah Dinamik

    May 4, 2011 at 11:03 am

    Accually aku da ckup lme pkai mtr ni.
    dulu mmbe2 nek gian nk pkai 125z,rxz..aku xde mtr ni gak aku cr.psal apa..aku ni jnis ske pkai bnda yg len dr org.p`betulan mtr ni mse aku bli dulu mmg ada d.stand,tp kluaran yg lps tu dgr cte da xda.mtr ni pd aku mmg xda maslh pape..tp awas kpd pembeli jgn tau pkai je `maintanence` mtr ni hrus diutamakn.lg 1 jgn weng sana,weng sni malang x bebau prapp!ah sudah.tp kpd yg spe ckp mtr ni spare part xda tu mmg bebal la.da kte mtr ni kluaran terhad..tp da try tnya mdenas?aku sndiri tnya pn brg2 mtr ni ada je.
    aku ringkaskn kt sni k..
    -blah clucth mtr ni sme dgn 125z
    -kalo stakat revo block piston rxs pn bleh msok
    -revo la bpe byk pn slip block mtr ni mmg tbal
    -snang cte byk jgk la brg yg bleh kacuk kt mtr ni

    lg 1 jgn pndng rndh kt mtr ni psal meter brat lbh kurng rxz.
    ckp psal meter mst bingai kn sb xda rpm?
    dulu mmg ada tp tu la aku pn xpham ngan engineer modenas ni.
    mtr aku sntrd je tp da setting kalo highway tu stkt 165-170 km/h slamba je.
    highway karak jgk la tmpt mtr aku ni ulang alik time cuti sb nk blik kg kt t`merloh .
    kalo stakat 125z,rxz hampeh2 ni slamba je aku lalu.
    kalo korang kaji mtr ni btl2 korang akn tau apa klebihan mtr ni.
    kpd yg nk modi mtr ni cr la pomen yg btl2 bleh bt mtr ni k?
    maaf kalo tkasar bhase ye bro2..
    bg gua mtr antara kluaran MODENAS YG T`BAEKK!
    yg pnting mtr ni MMG RARE la!

    Terbaik!(16)Booo~(0)
    • one fist

      May 28, 2011 at 11:32 am

      bleh x?/lu bg gmbar moto lu...kongsi la nagan kita orang

      Terbaik!(0)Booo~(1)
    • wandinamik

      June 24, 2011 at 12:30 am

      bro..mto dinamik nie brp mainjet ngn pilot yg sesuai klau stdrt gaban..sbb yg asal mto mcm mnyk x ckup...

      Terbaik!(0)Booo~(1)
      • Dinwan Ahmad

        June 24, 2011 at 5:49 pm

        Minyak mkn kuat ke motor ni? Pada kelajuan biasa @ maksimum? Awk ada Facebook?

        Terbaik!(0)Booo~(0)
    • modenas

      September 13, 2012 at 5:10 pm

      cdi motor ni cemerlang sbb max power serta max torque agak tinggi rpm dia. tak payah tukar cdi pun aku ingat ok sbb tiada motor yg sekelas dgnnya boleh sampai 9000 rpm.

      Terbaik!(3)Booo~(3)
      • Indra Eka

        December 25, 2012 at 1:37 pm

        saya orang indonesia, anak sumatra utara Pematangsiantar, saya nak cari sperpart motor dinamik saya,, awak boleh bantu tak??

        plis help me,,

        Blaz ke Imail saya, "indra_0007@yahoo.co.id

        Terbaik!(1)Booo~(0)
  15. pjon never died

    May 15, 2011 at 6:40 pm

    gua pun baru tw sal moto ne taon lpas...kwn gua yg gtw..first time gua tgk moto ne..gua PELIK DAN HAIRAN!!!!!!!!!!!!KENAPA MALASYIA X BWK KUAQ MOTO NE LBIH AWAI..lw la moto dinamik ne kuaq d malaysia awai ckit dri LC ...alamat laa...bungkus laa LC..x de ke?club modenas dinamik??????????????????????????

    Terbaik!(4)Booo~(0)
    • annas

      August 25, 2011 at 1:50 am

      ade FB :Modenas Dinamik Society

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  16. one fist

    May 15, 2011 at 9:15 pm

    aku dh bli ex5...aku bwu ja twu sal dinamik ne...lw x aku bli dinamik ne...kt tmpt aku pn ada juai moto ne...kepala batas pulau pinang..kedai moto modenas

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. one fist

    May 15, 2011 at 9:19 pm

    aku syor kn bli lah moto ne....KERANA??????
    1)kerna harga murah
    2)laju pn laju
    3)sporty hbeh..lw owg tgk pn x kelip mata
    4)moto ne kurg d malaysia so t bla moto ne jd kegilaan..korang bleh jual moto ne dgan haraga yg lbih tinggi
    5)sapa pn tgk moto ne..msti trasa nk bli kn

    Terbaik!(4)Booo~(0)
    • zul afiq

      May 22, 2012 at 10:07 pm

      klu sekarang harga moto ni berape ye??memang tengah mencari??

      Terbaik!(0)Booo~(2)
      • modenas

        September 13, 2012 at 5:18 pm

        murah je, performance dia berbaloi dgn harga. blh dpt di bwh RM 5000.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. 2 strokes

    May 25, 2011 at 11:45 am

    motosikal ni memang paling terbaik keluaran modenas, nak beli kena beli awal,setanding dengan 125zr jgak la moto ni...cdi pun x cut off lagi...klaw rmai2 pkai moto dinamik ni, alamat moto yamaha nanti boleh la harga turun sket dari sekarang ni yang memang cekik darah....hahaha, yeah dinamik...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • tiger

      May 25, 2011 at 12:21 pm

      ade sparepart ke moto ni.....lau ade bg aku tmpt die....aku nk cri cover set die la....sbb moto aku dinamik jgak...tpi cover da pecah la sbb accdent.

      Terbaik!(1)Booo~(0)
      • Muhammad Hafiz

        May 28, 2011 at 7:56 am

        cari coverset kat bandar perda...pulau pinang

        Terbaik!(2)Booo~(0)
  19. Muhammad Hafiz

    May 26, 2011 at 7:52 pm

    kat kulim ada jual moto nie harga 3779...murah

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • one fist

      May 26, 2011 at 8:49 pm

      npa murah sgt??kt tmpt aku 4.2k

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • tiger

        May 27, 2011 at 2:25 pm

        kt kulim ade sparepart moto ni x?aku nk cover set je...

        Terbaik!(1)Booo~(0)
      • Muhammad Hafiz

        May 28, 2011 at 7:26 am

        klau pkai plat lama hrga 3669 skali insurans

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Muhammad Hafiz

          May 28, 2011 at 7:28 am

          covershot cari kat bandar perda byk..aku dah tnya kat tuan pnya kdai aku bli moto nie...x silap aku antara 200-250

          Terbaik!(1)Booo~(0)
          • Muhammad Hafiz

            May 28, 2011 at 7:57 am

            kbyakkan spare parts dinamik pkai kawasaki pnya

            Terbaik!(0)Booo~(0)
          • one fist

            May 28, 2011 at 11:23 am

            covershot lama ka baru??strike dinamik da jual x??lw bleh nk smua barang ori..kt perda 2 kdy mana??bleh bg details ckit

            Terbaik!(0)Booo~(0)
    • bugex

      June 1, 2011 at 12:23 am

      boleh nyatakan nama kdainya x...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  20. bugex

    May 31, 2011 at 8:43 pm

    spa2 boleh tlg saya bgtau lokasi utk mndptkn modenas ni...rsa nk angkat sebijk...lau bole kdai yg dekat ngn kulim...tlg ya...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • raunnamik

      June 1, 2011 at 11:49 am

      bugex nak tau, hanya kat chin jitra kat kulim ada jual hanya dgn harga 3800.00.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • bugex

        June 1, 2011 at 12:45 pm

        thanks bro...trbaik la..

        Terbaik!(1)Booo~(0)
        • Muhammad Hafiz

          June 4, 2011 at 1:59 pm

          kat kulim ada jual dkat kilang lama dijual dgn harga RM3694.00 ja....mai pkat pi kdai 2...aku bru ja bEli

          Terbaik!(0)Booo~(0)
          • Ejai

            January 11, 2012 at 11:35 am

            bro boleh tak ko dapat kan num contact kedai lu beli moto tu?

            Terbaik!(0)Booo~(0)
  21. raunnamik

    June 1, 2011 at 11:51 am

    pembetulan, chin hin jitra, kulim kedah. harap maklum.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      June 1, 2011 at 11:56 am

      Di Chin Hin Jitra cawangan Gurun pun ada, cepat, stok terhad.. hehe :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  22. bohpee

    June 14, 2011 at 10:40 pm

    Moto ni mmg tiptop pikap dia. Sya ada yg versi pertama punya. Yg mengecewakan skit pasal moto ni ialah ketahanannya. Bkan enjin, tpi komponen2 lain. Enjin mmg garang habis. Moto ni agak liar skit. Kalau nak bwak mmg kena jaga2. Saya penah eksiden sekali. Walau apa pun, moto ni mmg best.

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • bohpee

      June 14, 2011 at 10:47 pm

      Lagi satu. Moto ni kalau korg beli, jgan lah jual balik. Rare collection ni. Walaupun dinamik kat rumah saya jarang naik, tak terlintas langsung nak jual balik. Mungkin bila ada duit skit nanti, nak recon balik moto ni kat kilang modenas. Dkat je ngan rumah. Serius syg sgt2 moto ni.

      Terbaik!(2)Booo~(0)
      • wan dinamik

        June 15, 2011 at 3:36 am

        btl bro..mna nk cri cverset 1st model?klau da,brmnt..wana x kisah..

        Terbaik!(0)Booo~(1)
  23. wan dinamik

    June 15, 2011 at 3:35 am

    lega rsanya br angkt dinamik nie..br ja kluar ptng td..byr muka 1000 ja skli insuran..bli jgk mto nie sbb lju wlaupn dh da rxz..mto nie mkin digilai bdk2 penang..dh bersepah d jlanan..Trbaek MODENAS..

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • Imddin SP

      June 21, 2011 at 12:15 am

      Muka RM1000 bulanan berapa bro?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  24. The LipstiQ

    June 15, 2011 at 9:13 am

    wan dinamik-mna kdai lu angkat bro??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • wan dinamik

      June 15, 2011 at 7:59 pm

      chin hin..cawangn arau..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Imddin SP

        June 21, 2011 at 3:10 pm

        Bulanan berapa Rm? Berapa tahun?

        Terbaik!(1)Booo~(0)
        • raunnamik

          June 23, 2011 at 7:40 pm

          d/p RM 1000.00.Bulanan RM126 x 36 bulan. Kat chin Hin. Tapi dengar berita dah habis dah d/p Rm 1000.00. Harga sekarang RM4140.00 lebih kurang.Sebab saya dah angkat sebiji Bro...

          Terbaik!(0)Booo~(1)
          • Dinwan Ahmad

            June 23, 2011 at 10:36 pm

            Raunnamik, Boleh add saya kat facebook: Dinwan Ahmad. Nak sembang lebih lanjut tentang model ni. Cadang nak angkat sebiji Dinamik 125 ni.

            Terbaik!(0)Booo~(0)
  25. Manzi

    June 17, 2011 at 1:17 pm

    Kat area penang x jumpa lg. Ada info x kedai yg jual di Penang.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  26. Manzi

    June 18, 2011 at 10:35 am

    Mmg skang ni tgh cr mtr br. if mtr ni murah n power, why not angkat sebijik. mesti meletup punya la.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  27. mr. tam

    June 21, 2011 at 3:03 am

    aku sbnrnya dalam rancangan nak amik scrambler..tapi bile aku usha2 internet, tbaca pasal monenas 125 ni. kalo harga mmg rm 4.2 k, sure aku sambar.cuma yg x best, aku balik msia bln 10 ni. hrp2, masih ada stock.ni la antara berita dr modenas yg wat aku seronok. hrp2 bile byk sambutan, jgnla naik kan harga sampai rm 5k...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  28. wan

    June 21, 2011 at 8:26 pm

    salam,kedai kat kulim kat mna yer de jual dinamik?
    ingat nk beli la sebijik..kulim ade ke d/p RM1000?kalau ade tlg info,mmg nk beli tp soal plat lma mcm mna nk buat?

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  29. Qayyum

    June 23, 2011 at 3:00 pm

    DINAMIK sekarang digilai oleh anak muda skrang .. kebanyakan motor ini SOLD OUT !!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  30. Mohd Fahmi

    June 26, 2011 at 2:44 pm

    1. Saya telah guna motor ini dan betul kata penulis, motor ini hanya di jual oleh pihak Chin Hin dan seluruh cawangan. Saya telah beli motor ini di Chin Hin Arau Perlis dengan harga RM3,694 CASH. No plat JMV 45**

    2. Motor ini tiada masalah langsung bahagian enjin, dan betul sekali lagi memang tiada "cut-off" motor dinamik ini lebih liar daripada 125z.

    3. Saya amat berpuas hati dengan model ini. Akhir kata buat apa buang DUIT beli yang mahal - mahal, sedangkan brand buatan Modenas buatan Malaysia ini mampu cabar brand yang famous dipasaran.

    - Sila add saya di facebook xornie@yahoo.co.uk
    - Boleh leypark sekali dengan team kami Modenas Owner tapi kene lah call dulu 012-2445769

    Terbaik!(4)Booo~(2)
    • zlatan

      June 28, 2011 at 7:55 am

      ak jmp motor ni kat utube malam td... mule2 cari pasal 125 zr.. tetibe jmp lak 125modenas nie... terus ak tgk video moto ni kat utube... mmg dasaaat!!! mat rempit greece lenjan moto ni... lagi bebaloi angkat 125modenas ni dari 125z...

      Terbaik!(1)Booo~(0)
      • Mohd Fahmi

        June 28, 2011 at 9:11 pm

        bro memang model ini famous di negara eropah, sebab pemikiran kita dah terlalu taksub dengan model yamaha dan honda di malaysia ni. jadi kene ubah pemikiran takut (sparepart takdak) dan mcm2 lagi. kata main motor apesal nak takut try ye tak?? :)

        Terbaik!(1)Booo~(2)
  31. frenchy

    July 4, 2011 at 9:33 pm

    awal minggu lepas saya on the way balik ke lumut, perak dari puncak alam, selangor ikut jalan lama. ada jumpa moto mcm ni tapi pakai no plate sementara... ada tulisan besar 125r kat sisi moto. saya rasa penunggang pastinya tengah test moto ni. susah saya nak pastikan model apa sebab saya tengah memandu sewaktu tu... bila jumpa traffic light baru jumpa logo modenas kat bawah lampu. tak sangka plak ni moto 2 stroke!!! peehhh...

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Imddin SP

      August 25, 2011 at 10:19 pm

      Kalau ada tulisan besar 125R rasanya tu model baru Modenas kot.. Rugi kami semua sbb anda tak 'spyshot'..

      Terbaik!(2)Booo~(1)
  32. ejuan

    July 12, 2011 at 11:49 pm

    sapa yg pakai dinamik tu sila-sila lah masuk group nih ye...dapat memeriahkan dunia modenas dinamik
    http://www.facebook.com/groups/199856276727185?ap=1

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  33. khairil ikhwan

    August 5, 2011 at 12:36 am

    dimana boleh dpt cover set modenas 125 dinamik????

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Abd rahman

      May 12, 2013 at 12:19 am

      Aq pun nak cri cver set mtor aq...kat sbah ni,,ssah sgt nak dpt...ada sapa2 yg ble tlong aq x???...

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  34. Khairul

    September 8, 2011 at 12:15 pm

    klu nak cari motosikal wang pendahuluan rendah boleh pi cari chin hin kelang lama. ari tu aq baru beli lc135 baru, wang pendahuluan baru rm2600, ex5 yang adik aq beli, muka baru rm1100...murah^^ bessslah

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • nurul

      December 21, 2011 at 1:23 am

      aku byar muka baru 750 jeee ex5...asal adk ko byar d\p mahal sangat??

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  35. khai

    September 11, 2011 at 3:59 am

    bro kenapa moto sya bile bawak goyang2. tp bile naek 120 da x goyang.. mcm buai jee.. adoii..

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • khairul

      September 14, 2011 at 10:16 am

      =.= x paham langsung. motor brand apa yang goyang?

      Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Syahrules

      February 1, 2012 at 4:41 pm

      cuba check monoshock....,lembut sangat kot..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  36. khairul

    September 14, 2011 at 10:23 am

    Modenas dinamik 120 dibuat pada 1998. Memang susah nak cari s/part.cover pon sama. cuma boleh cari s/part kahwin. klu nak cari motor muka rendah boleh cari kawan aq. nama: jefri / contact no: 0174253967

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  37. faris RR

    September 14, 2011 at 9:51 pm

    askum bro sy nk tnya nie kt ner blh dapat ye...sy nk beli hujung bulan nie ad lag x.....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  38. fauzi

    September 19, 2011 at 1:04 am

    Salam bro2 dinamik..di mna bleh nk dpati dinamik ni skg..sy dh tgok kt area kulim smua khabisan stok..tp blum tgok lg di chin hin..klw bro2 tau minute lokasi bleh dpati dinamik sila add po'g plmbong k..tq..krjasama anda amat d hrgai

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  39. #46 nimik

    September 19, 2011 at 6:06 pm

    mnyk moto dinamik makan kuat dak?kerjasama anda amat dihargai

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  40. jeming

    September 25, 2011 at 12:38 am

    moto ni boleh wat jlan jauh x??kelantan penang sampai x??kn semput moto

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  41. sutdin

    September 26, 2011 at 9:09 pm

    salam,
    saya berkenan dengan motosikal ini,
    saya tinggal di sabak bernam,selangor.
    rasa nya ada ke kedai yang berhampiran dengan kawasan saya tinggal yang menjual modenas 125 ini??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      September 26, 2011 at 9:28 pm

      Tak pasti pulak, setahu saya hanya Chin Hin Jitra saja yang jual motosikal tu..tapi mungkin boleh try tanya mana-mana kedai motosikal lain.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  42. max

    September 30, 2011 at 8:38 am

    perghhh moto ny gempak laa.. nk angkat sbijik la.. minyak than x?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  43. dex

    October 10, 2011 at 12:10 am

    boleh beri alamat teliti supaya senang di cari kerana saya ingin nak beli tetapi saya tak tahu tempatnya jadi beri alamat

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  44. apek

    October 11, 2011 at 1:24 am

    saya tengah mencari motor dinamik ni jgk...da tnya chin hin cwngan gurun...tp stock da habis..agak2 dkt kilang modenas ada lagi dak?area penang @ kedah kt mana lgi ada??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  45. die

    October 11, 2011 at 7:22 pm

    woah~ cantik....berminat la plak.. :D
    kat mane nak crik nih???

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  46. die

    October 11, 2011 at 7:22 pm

    woah~ cantik....berminat la plak.. :D
    kat mane nak crik nih???

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  47. bajak laut

    October 11, 2011 at 11:46 pm

    masih adakah yang terbaru samapi saat ini...?
    macamana nak beli motor dinamik 120cc tu...
    saya dibengkalis riau..
    mohon bagi info nya, terima kasih...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  48. bajak laut

    October 12, 2011 at 12:03 am

    dimana saya dapatkan motor dinamik 125cc ini di indonesia...

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Pecut

      October 12, 2011 at 1:43 am

      Masih belum ada di Indo..tunggu saja..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  49. Pecut

    October 12, 2011 at 1:40 am

    Motor 125 Modenas nie sebenar asalnya di buat khas utk race Malaysia Cup Prix ..bagi compete ngan Yamaha dan Suzuki...pasal tulah laju..Satu lagi apa pasal moto nie tak di hebahkan..pendpt saya skrg nie semua moto kalo boleh jaga alam sekitar..kurangkan asap gunakan 4 stroke....Moto 2 lejang + 2t mmg kuat asap...takut2 ada pihak alam sekitar marah plak...agaknya...nak ambik sebijik..nak kasi hantam LC135 yamaha..tuh...ngek...ngek...ngek..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  50. amin 'DINAMIK'

    October 16, 2011 at 1:41 pm

    aq pon tqingin jgk nk bli mto dinamik 2 . . dh try g tny kt kdy , tp stok dh abis . . Nk g cae joh2 , xmmpu . . qmy bdx kg aq gna mto 2 . . Jlezz aq tngk . .

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  51. mail -gurun-

    October 20, 2011 at 1:35 pm

    tahun dpn insyyalah boleh bawak keluar...alah,,kdai 2,jalan kaki ja smpai...

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  52. Acab

    October 20, 2011 at 8:03 pm

    salam,sy ad moto nie sbijik
    ade x c/shot moto nie ?
    yg laen skit dr standard tu ?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  53. ah_chong taiping

    October 24, 2011 at 12:52 pm

    aq bru beli dinamik second hand tahun 2005 punye....
    harganye rm3400 sekali insurans...
    ayah aq dok tawar2 ngn tokey kedai tu...
    last2 dapat harga rm2700 sekli ngn insurans...
    mmg best...

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • deqwan

      November 9, 2011 at 12:18 am

      mai aku bli kt hg mau dak??haha

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • mat

        November 9, 2011 at 3:12 am

        deqwan ada lg ka stok moto ni.. aku br tanya kedai..stok abis.. hg bleh gtau X alamat kedai..

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  54. deqwan

    October 25, 2011 at 5:04 am

    hoho laju sgt ke?blh lari smpai brpa???
    ada2 yg nk lego ke nk jual x?kalo ada col no ni (0175710084)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • ash dinamik 125

      November 20, 2011 at 5:31 pm

      q biasa bwk 160/j da byk lg nk full trotle

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  55. wan

    October 29, 2011 at 5:09 pm

    moto ni skrg da stok lg ke.. klu ada kt area penang @ area kulim ok gak 2.. aku ingat nk dptkan sebijik..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  56. asri

    November 2, 2011 at 7:29 pm

    moto dinamik yg terhangat d penang....
    tp ramai org kata mto ni x blh jln jauh sbb suka jem....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  57. danger

    November 8, 2011 at 9:32 pm

    bapak lah....
    ko rase LC tiru moto ni x???
    sbb moto modenas dinamik ni yg keluar dulu dari LC....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  58. zikri

    November 11, 2011 at 1:44 am

    x ada perkembangan terbaru ke tntng modenas dinamik ni..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  59. amsyar zainal

    November 19, 2011 at 4:38 pm

    moto modenas 125 nie..boleh u eksport kt kedai motor kt kluang.sye mmg minat ngn moto modenas dinamik tapi moto modenas nie..susah nk cari..ek??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • khairul

      December 21, 2011 at 5:40 pm

      hari tu ada nampak kat chin hin kulim...kedah

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  60. danger

    December 5, 2011 at 1:44 pm

    asal modenas xwat bru...jadikn 4stroke...
    lgi mantap....cc engin 125....
    serupe cam tu gak....bru mantap.....
    org suke motor 4stroke skang...

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  61. budin

    December 5, 2011 at 6:02 pm

    diharap modenas dapat mengeluarkan semula modenas 125 dinamik ni.. sbb mendpt sambutan.. yg hangat.. dr orang rmai..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  62. duan

    December 14, 2011 at 6:37 am

    saya nak tya,klu order dri kedai lain bleh dpat x??
    sbb sy dok kt area shah alam..lg pon nak tolak moto kt kedai lama sbb ad hutang lagi ngan kedai tuh...igt nak order dri kedai tu la..

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • lucas

      December 21, 2011 at 5:32 pm

      Duan, Modenas dinamik cuma dijual di kedai motor chin hin aje...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  63. joey

    January 1, 2012 at 8:58 pm

    Salam Arena Kereta~
    Nk Tanya Skit Dgn Korang..
    Kt Area BM,Penang Kt Mane Ada Jual Model Nie Erk??
    Dlm Hati Nk Beli 125zr Tp Bila Ternampak Model Nie Trus Minat LoL!
    Harap Maklum... ^^

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • AK

      January 1, 2012 at 10:47 pm

      Kalau ikut maklumat dari staf Chin Hin Jitra, moto Modenas 125 ada dijual di kedai Chin Hin Jitra Cawangan Kulim..tak jauh dah dengan BM.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • joey

        January 2, 2012 at 8:36 pm

        chin hin cwangan kulim kata x ada dh model ni..bru2 ni ja p tnya..

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  64. cop

    January 2, 2012 at 9:35 am

    nak tanya spare part motor ni ada jual kat mana... aku nak cari getah pestin breakdisk... kat sp semua kedai tak dak... cover set sekali ... kalau ada.

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  65. md shamsol

    January 6, 2012 at 12:28 pm

    sya mahu set motor ini.. adew stok x bos... ny nbor fon 0142985811 sya... jika adew hubungi sya...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  66. ACU

    January 8, 2012 at 8:34 am

    KAT MANA NAK CARI KEDAI YANG JUAL MOTOR NI KAT PJ..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  67. geng karas....

    January 13, 2012 at 7:40 pm

    di sabah ada jual ke mootor ni..mcm tak de je..MR1 saya dengar murah.cm2948 ..tp kat sandakan rm4500..jauh bezanya

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • man

      January 29, 2012 at 11:14 am

      wa jauh bezanya tu ..kdai mna yg jual mcm tu ,mhu kna saman tu dan buat aduan kepada menteri ..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  68. geng karas....

    January 13, 2012 at 8:28 pm

    klu dinamik bole dapat rm4000 ke bawa,,,baik ambil moto ni.drp mr1..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • man

      January 29, 2012 at 11:16 am

      d mn bole dpt dinamik rm400 ke bwa ?klau ada sya mhu ..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  69. mantap ganu

    February 6, 2012 at 3:08 am

    salam semua. bulan mei ni tahun 2012 ade modenas dinamik design baru nak kuar. cc 125.. tgu ye

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  70. DinaMik GpK

    February 11, 2012 at 3:16 pm

    Salam,bru angkat motor ni 2 bulan lepas..mtor ni mmg laju kalu ngan 125z dia leh duk tepi jer lekat 160 km/h tu..tapi satu jer aku sedih sikit ttg dinamik bru ni,dia x der d.stand lar..susah nk change tyr blkg T.T [Tapau LC135 semalam hehe sangap ngan motor nihh yarhh]terbaekkk MODENASSSSSSSSS!!!!!!1

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • ct

      February 17, 2012 at 11:40 am

      salam...sy bg pihak modenas gurun mengucapkan terima kasih kepada DinaMik GpK kerana menggunakan motosikal keluaran Nasional Modenas....terima kasih atas sokongan anda

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  71. faruz

    February 23, 2012 at 12:57 am

    Salam semua....... motor ni ada jual kt KL @ PJ tak...?? dengar rumours, bulan depan modenas keluar model baru......

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • zikri

      February 23, 2012 at 1:59 am

      da dinamik ko tgk kt mudah.. dinamik kt ampang..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  72. hafiz

    February 28, 2012 at 2:28 am

    nak tanya..ada ke club modenas ct110??kalo ad,blh gak join..kat perak ni mane yg ada jual modenas 125??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  73. 8763npidot

    March 10, 2012 at 11:03 pm

    minyak mcm mna plak bro!!???

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  74. anybody

    March 12, 2012 at 1:50 am

    sekarang nie...ada g stock moto nie.??..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  75. Ivanchoo

    March 14, 2012 at 8:57 pm

    can give me ur motor shop handphone number ?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  76. joe jambul

    March 26, 2012 at 12:06 pm

    modenas dinamik,baru2 ni aku ada p kedai kot kwsn kulim,dpa kt ada stok,tp bln jun br mai,tp dh blh booking dh....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  77. joe jambul

    March 26, 2012 at 1:01 pm

    utk keterangan lanjut,kol nombo nie(0174253967)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  78. apex999

    April 5, 2012 at 6:16 pm

    kat area peneng.. kt mne ek ade jual moto dinamik murah2..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  79. apai

    April 18, 2012 at 11:39 pm

    ada sapa2 leh gtau x kat mana nak dptkan sparepart motor nie?apa nama kedai yang kat perda tu?plzzzzz...

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  80. opie

    May 15, 2012 at 3:47 pm

    alamat tmpat jual mto ny ade x???????lw ade sila la send dkt email sya ny...muhdsufi88@yahoo.com

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • joe jambul

      May 16, 2012 at 2:06 pm

      alamat sy x pasti,tp area kilang lama kulim kedah..??

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  81. faiz

    July 20, 2012 at 9:58 pm

    ada tak dinamik kluar bru
    saya nk bli ni..
    duk area phg

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  82. zali

    July 25, 2012 at 7:59 pm

    moto ni belah utara ja ada. sangat popular dikalangan rempit area utara sbb modi sikit ja dh boleh cucuk blakng RR. x caya try tny mat2 rempit utara.

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  83. veeno

    September 12, 2012 at 4:37 pm

    kedai yang jual modenas 125 nama kedai itu apa?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  84. hafiezfyz

    October 6, 2012 at 3:58 pm

    hampa rasa kalo moto ni dijual 2 tahun lagi harganya bopa ............

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  85. hafiezfyz

    October 6, 2012 at 4:16 pm

    nk tanya rasa2 hampa kan modenas 125 ni jual lagi x 2 tahun lagi
    harga bopa?????

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  86. peace

    October 17, 2012 at 9:42 am

    dh keluar dh stock baru dgn sistem s.a.s. nk tau apa sistem s.a.s. search kt google...dok mengidam dinamik ni...

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • ferd

      October 17, 2012 at 11:45 am

      pa ka benda 2?????

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  87. Siti

    October 21, 2012 at 1:18 pm

    Bro sekalian....tahu tak pengedar modenas dinamik kt kawasan ipoh-taiping..kalau ada tolong gtau...lagi satu...kt kulim kt mane yg jual?? sebab dinamik baru dah nak kluar...tapi taktahu bila....coverset dia lawa jugak

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  88. tuan zack

    October 23, 2012 at 11:49 pm

    Sumber dari kilang...keluaran terhad cuma 500 sebulan mulai Oktober 2012

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  89. Ali bin Abu

    November 5, 2012 at 9:29 am

    Salam semua..
    Kat area Shah ALam, Kelang kedai mana ada jual Modenas Dinamik 125cc ni?
    Sapa tau tolong angkat tangan.. :-)..

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  90. Pingback: Modenas Dinamik muncul semula di pasaran | Arena Motosikal

    • Mohd Syafie Bin Jirin

      September 11, 2013 at 12:39 am

      Ada Tak Motor Nie JuaL Kat Sabah,...Motor Nie Dah Kena Kat Hati Saye Lh,...Tolong Bantu Ye...^^

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  91. bryan

    November 17, 2012 at 5:10 pm

    harga cash brapa?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  92. Ridzuan Affandy

    November 20, 2012 at 6:07 pm

    Nak tanya nih...kenapa saya g tanya dekat CHIN HIN kat jitra dy kata 5k motor nih sedangkan ada iklan tawaran hebat CHIN HIN (jitra) 4k ja... ? pleaseeee !! tell me.. >.<

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  93. dolah

    November 27, 2012 at 3:55 pm

    besa la motor..makin lama harga makin naik.terima je la..baik pi angkat cepat drpd tggu harga dia naik lagi..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • dolah

      November 27, 2012 at 4:08 pm

      harga motor ni dah naik la..tapi x komfem la betoi ke dak. try tgok kat laman web ni http://www.modenas.com.my/v2motorcycle.asp?id=46

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  94. syafiq ilias_chek

    January 5, 2013 at 9:59 pm

    aq memg kuke kt mtor nieee tobat kbor mmg lajun la

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  95. mezal

    February 2, 2013 at 9:54 pm

    sudah tengok kat website modenas,warna silver,118cc je..laju ke motor ni.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  96. azri

    February 14, 2013 at 9:29 am

    sya pn tgah crik mto nie....byk kdai yg xdw...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  97. mat arip

    March 21, 2013 at 4:29 pm

    modenas dinamik yang baru nie ambik blue print daripada kawasaki ninja RR

    ada jugak orang kta dia x pkai enjin modenas tetapi pakai enjin RR

    jdi speed nya boleh mencecah hingga 210KM/J (p/s:-x upgrade)

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  98. Abd rahman

    May 12, 2013 at 12:25 am

    Ada sapa2 yg ble tlong aq x???,,,aq nak bli cver set mtor aq...tp d sabah ni ssah la nak cri...
    Bntu la aq...
    Add me on FB...abd rahman hasbullah

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Mohd Syafie Bin Jirin

      September 11, 2013 at 12:44 am

      Awak Beli Modenas Dinamik 125 Nie Kat Bahagian Mna,...???
      Mksud aku,Daerah mna kat Sabah,...??

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  99. Bard

    August 2, 2013 at 1:39 am

    Aku dah pakai motor ni selama 9 tahun. Warna merah putih. Cuma ada satu masalah, spare part... Kalau pergi bengkel motor, tokey bengkel kata ini moto spare part susah dapat, kena order, banyak mahal. Aku tiada pilihan kenalah sembelih dgn tokey bengkel.... CDI aku pernah rosak, Pomen modified guna CDI RG sport. Satu hari kawtim... Cepat. Kalau nak tunggu CDI ori kena tunggu 1 minggu lebih... Selepas 4 tahun CDI RG aku pulak rosak. Breakdown kat highway KL seremban ( sebenarnya connection loose). Pomen yang baik hati pun menawarkan diri untuk mengoriginalkan semula dinamik aku dgn menggunakan CDI ori (satu minggu siap). Akhirnya siap.... Malangnya kena sembelih RM900 termasuk rewiring + sewa motor pomen. Tambah malang motor aku boleh laju 60 km/j je full trottle.... Alasan Pomen baru repair tak boleh laju.... Aku tahu aku dah kena kencing dgn Pomen ni.... Tak ape aku harap kedai Kau terbakar satu hari nanti.... Aku bawah balik motor aku (area kepong) jumpa Pomen yg modified motor aku dulu... Dia kata masa modified dulu dia ada modified coil so CDI ori tak ngam dgn coil..... Kena lagi RM 150..... Alhamdullillah sekarang dinamik aku dah ok... Dah habis pusing meter pun... Sepanjang 9 tahun sekali je tukar piston... 2T belasah je ape ape jenama, murah mahal ikut poket.... Cuma

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  100. firdaus

    August 4, 2013 at 3:23 pm

    saya teringin untuk memilikinya tetapi kekurangan wang .. saya tidak mampu untuk membeli125zr..
    turunkan sedikit harga motor ini ...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • fazli

      August 16, 2013 at 12:47 am

      aku ada jumpa sebiji moto dinamik taun 2005..NOS belum register,kale merah putih..harga RM3,500,berbaloi x?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • arip MM

        August 27, 2013 at 3:58 am

        Aku pon dh pkai moto ni dkat 2taon..lansong tak ada masalah bg aku..sedap ja aku naik..aku penah try tukaq spotrim kawasaki rr msok kt moto aku..mmg best la top speed dya..

        Terbaik!(2)Booo~(0)
  101. arif

    August 27, 2013 at 3:25 pm

    modenas dinamik nie ada COOLER x?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  102. hasnan

    September 10, 2013 at 1:31 am

    ada sapa2 x nak jual moto ni, sy kat kota damansara

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  103. mohd aidil

    October 20, 2013 at 4:29 pm

    aku ada mtor ni....dok tengah pakai ..tp ak beli second punya saja nk test tp pickup pun ada duk men gak 140km kat jalan .hehe tak berani bwa laju2 ...kadang2 ja ><
    sapa ada team dinamik ? hubungi aku 0138170502

    Terbaik!(2)Booo~(1)
  104. jie

    March 13, 2014 at 5:27 pm

    saya bru je pkai mto ni xsmpai 2mggu..memg trbaek la top speed 160km/j..standard kelua xda ubh suai..sape2 yg rasa nk bli bole truskn..memg xrugi bro.

    Terbaik!(2)Booo~(1)
    • saha

      May 8, 2014 at 8:55 am

      Ko jangan nak menipule, motor dinamik ni paling tinggi pun pergi 120km/sejam. Kaburetornya pun kecikk, macam ex5 mana boleh laju.
      test power dengan suzuki RGX 125 dengan 125Z pun tak pernah menang. 125 standard 170km. suzuki RGX standard 180km, tapi 2 jenis memang pelahap minyak, tapi lajuuuu!

      Terbaik!(3)Booo~(14)
    • patrick

      July 7, 2014 at 9:06 pm

      tupang lalu...ada x moto ni jual at kL area cheras selangor...minat juga ngan moto ni

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  105. harga honda mobilio

    May 5, 2014 at 1:17 am

    I absolutely love your blog.. Pleasant colors & theme.

    Did you build this amazing site yourself? Please reply back as I'm planning to create my
    very own site and would like to know where you got this from or just what the theme
    is named. Thank you!

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  106. molok

    July 17, 2014 at 12:37 am

    Hell02..macam mana saya nak dapatkan no telifun kedai tersebut.

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>