Brochure Yamaha 135LC 5-Speed - manual clutch dan brek cakera di belakang - Arena Kereta

Brochure Yamaha 135LC 5-Speed – manual clutch dan brek cakera di belakang

Saya telah menerima kiriman ini daripada saudara Hasrul sebentar tadi, terima kasih kerana sudi berkongsi foto-foto tersebut bersama Arena Kereta. Apa yang anda semua fikirkan apabila melihat foto-foto tersebut? Benar, ianya adalah brochure Yamaha 135LC 5-Speed. Saya harap apa yang dipaparkan melalui foto-foto tersebut adalah betul sebagai bukti bahawa Hong Leong Yamaha Motor (HLYM) Sdn Bhd turut memasarkan 135LC versi 5-Speed. Tetapi adakah versi clutch tangan manual 5-Speed itu akan dipasarkan dalam masa terdekat? Mungkin anda ada jawapan untuk dikongsikan bersama di ruangan komen.

p/s : Di bawah berikut ialah petikan email dari customer service Yamaha berhubung penjualan Yamaha 135LC ES manual clutch 5-speed, terima kasih kepada bro Hafis.

[nggallery id=202]

Terbaik!(0)Booo~(0)

63 Comments

  1. RuL

    March 21, 2011 at 11:30 pm

    Kredit to baba_mp5(MBC)about that picture.
    Harap2 HLY dapat pasarkan dengan secepat mungkin..
    Tadi,dah contact kedai yang letak iklan lc 5-speed dalam mudah.my,diberitahu yamaha akan hantar esok ke kedai. Apa-apa pun,kita tunggu dan lihat sejauh mana kebenarannya..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 21, 2011 at 11:37 pm

      Thanks Rul, kalau betul dah sampai kat tempat Rul esok, boleh ambil gambar sekali, boleh kita kongsikan kat sini. Kredit to baba_mp5 dan mohon kebenaran siarkan foto-foto tersebut dalam blog ini..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. petai90

    March 21, 2011 at 11:47 pm

    x sbar rsenye....5 speed ruless...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. mohd hafis

    March 21, 2011 at 11:48 pm

    rasa nye manual clutch 4 gear dulu..
    agaknye je..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 21, 2011 at 11:53 pm

      Kalau ikut naluri saya sekarang ni, itu model 5-speed, sama seperti Jupiter MX 2011..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • mohd hafis

        March 22, 2011 at 1:52 pm

        harap2 mcm 2 la

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • ujang

          April 26, 2011 at 10:41 pm

          salam nk tanye klau saye agkat lc model baru nie ok
          x
          dengar ramai kate xmantap buat saye keliru nk
          angkat

          saye tgk ok je

          Terbaik!(0)Booo~(0)
          • hairy

            May 18, 2011 at 2:41 pm

            2 la ramai ckp x ctk...tp aku tgok ok je.....ble lc 5 speed kua ek lame sgt la tgu...

            Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. Syafiq

    March 22, 2011 at 9:00 am

    Tgk kt lmn wb yamaha, 4speed je, http://www.yamaha-motor.com.my/135lc/halaman_utama.html

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. Farid

    March 22, 2011 at 1:13 pm

    Saya baru dapat email daripada HLYM semalam berkenaan dengan Yamaha 135LC 5-speed ni. Menurut HLYM, motor Yamaha 135 LC 5-speed manual clutch ni dijangka berada dipasaran pada bulan Mei nanti. Buat masa ni hanya Yamaha 135LC auto clutch 4-speed dilancarkan. Jadi sesiapa yang berminat pada versi manual clutch, tunggu dalam bukan Mei nanti perlancarannya.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. RuL

    March 22, 2011 at 1:52 pm

    Baru dpt email dari HLY td..ni msg nyer..

    Dear Hasrul,
    Thank you for your mail.
    Reference to your enquiry, kindly be informed that we had launched the new Yamaha 135LC with auto clutch (4-speed) and 135LC ES with manual clutch (5-speed with rear disc brake, and etc) on 18th March 2011.However, the 135LC ES model will be available at the market place in April 2011.
    We seek your understanding on this matter.

    Have a nice day & best regards,
    CS(Rh)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 22, 2011 at 2:16 pm

      Kalau macam tu dah confirm 135LC 5-speed akan dijual, cuma kita kena tunggu je model tu available kat kedai..tapi mungkin tempahan awal dah boleh dibuat kut..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • mohd hafis

        March 22, 2011 at 2:56 pm

        mmg 5 gear...
        yg gambar bro AK post 2

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • farez

          March 22, 2011 at 11:51 pm

          em,,,bagusla 5 gear,,,tapi bentuk enjin dia sama mcm model lc sebelum ni ke?,,ataupun bentuk dia macam indonesia punya?,,,sy confius,,,

          Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. Pyro

    March 22, 2011 at 4:05 pm

    Thanks for the info....5speed LC rules!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      March 22, 2011 at 6:27 pm

      angkat 1 la

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Pyro

        March 22, 2011 at 7:17 pm

        mmg aku nk beli pun..ko nak bli ke?

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. sempoi

    March 22, 2011 at 7:18 pm

    auto clutch xde yg 5-speed ke?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      March 22, 2011 at 7:36 pm

      5 speed bro ..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. tawfeque....

    March 22, 2011 at 9:40 pm

    alhamdulilah... kluar gak model ni.... kalo model ni tak kluar2 kat malaysia... haha xnak bli brand yamaha lagi... tak kira cepat atau lambat model ni kalo dah kluar dah kira sempoi ar...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. farez

    March 22, 2011 at 11:48 pm

    wo..memang gempak 135lc baru ni,,,amat berbaloi menantinya,,colour stripe srta warna coverset memang ganas utk yang manual cluth ,,utk yang semi auto kaler hitam emas memang memukau,,,

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Farid

      March 23, 2011 at 12:11 pm

      Dia punya disc brake depan pun lain, lagi cantik dan aku rasa lebih besar daripada versi 4-speed. Agak-agak berapa topspeed dia boleh pergi dengan 5-speed ? Bagi aku kedua-dua warna nampak cantik dan lebih cantik daripada versi indon. Moga-moga HLYM dapat bawa banyak lagi model-model baru ke Malaysia.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. farez

    March 22, 2011 at 11:54 pm

    2 minggu lagi mungkin dah ada stock kat kedai2 terpilih,,,bleh usha dgn lihat sendiri smpai terpikat,,,ha,,baru puas hati,,bleh booking terus,,hehe

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. RuL

    March 24, 2011 at 5:37 am

    nak info lanjut,tengok sini..

    http://malaysianbikers.com.my/forum/index.php/topic,77545.160.html

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. MorphoMars

    March 25, 2011 at 7:56 pm

    bro..brochure tu kasi scan ngn printer la..bru jelas skit..kasi org tgk lebih teliti lagi..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      March 25, 2011 at 10:12 pm

      Dah ada, cuba tengok kat sini -

      http://www.arenakereta.com/brochure-yamaha-135lc-2011-5-speed-kali-ini-lebih-jelas/

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. KAKICORNER46

    March 27, 2011 at 1:32 am

    Salam semua..., saya dah tempah satu, 5 speed, plate BLC4646..., kaler merahputih..., tunggu stok sampai kedai bulan depan. Nanti saya kasitau pandu uji TOPSPEED, saya akan try sendiri..., sebelum ni saya pakai LC 4 SPEED. tkasih...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      April 1, 2011 at 1:08 pm

      cantik bang :D

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. zahir

    April 1, 2011 at 1:44 am

    salam saya pun dah booking lc es 5 speed nie,,,mungking clutch dia lg bagus dan tak berbunyi mcm motor lc es yang lama...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      April 14, 2011 at 10:32 pm

      kaler apa

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • ZAHIR

        April 19, 2011 at 5:34 am

        saya amik kaler putih hitam...dah booking dah...kate bulan mei nie baru keluar..HM kene tunggu je la nampaknye...kalau beli cash termasuk insurans sekAli RM7460.00...hutang kalau muka 5ribu bulan2 150rgt selama 2tahun...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. 9W2KHE

    April 14, 2011 at 9:47 pm

    Apa fikir2 lagi. Angkat cash terus la. Buatpa hutang2...hehehe. Ayat racun

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. hafiz bahru

    May 1, 2011 at 8:41 am

    wah2 tingginye muka smpai 5k...low downpayment xde ke?
    ala first2 launcher kasi la promotion.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • zahir

      May 16, 2011 at 1:25 am

      hafiz...
      low downpayment muarah sebenarnya cuma muka 3000ribu je...tapi nak bagi bulan2 rendah sikit bayar la muka lebih..saya tolak motor lc lama kat kedai tu amik 4k sahaja..jadi saya tambah lg 800rts untuk bayar muka 5k tu yang murah bulan2..ntah bila nak sampai tak tau la motor tu..letih menunggunye..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. auz^LCipoh

    May 3, 2011 at 3:42 pm

    aq da tmpah lc 5 speed !! kdai kate mgguw ni btl ke!! hari pe ekk!! spe2 tau!! bp aribln kua!! mau angkot cash!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. arefifee_joe

    May 17, 2011 at 12:51 am

    Lambatnya.. dah booking.. tp x smpai2 lagi.....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  20. zahir

    May 30, 2011 at 8:32 pm

    akhirnya dapt gak motor lc 5spee nie..syok gile bwk dia..memang puas hati aku..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • ajidjb

      July 18, 2011 at 2:34 pm

      salam bro..nak tnye skit psal lc135 es awak 2.ade problem clutch lg x.kite sedia maklum yg lc es 1st edition ade problem clutch,bunyi bising.bp top speed bole dpt?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  21. LCES 5GearS

    June 13, 2011 at 2:49 pm

    salam... aku da order last week... registration kat jpj kot lambat cket... harap2 arini dapat atau esok... huhu...
    cash kat kedai yg aku beli ni harganye RM7600 on road sekali dgn all rider punye insurans... standard package baju hujan, helmet and lock included... kiranya paling murah la yg aku jumpa... tak larat nk riki lama2... =p

    so far aku jumpa kat bangsar RM7700, tp dorg nk bayaran ansuran jek... kat tesco selayang pun ada, tp dorg kata kalu betul2 nak angkat, baru nego harga betul2... ada yg riki harga kat sentul & setapak tak?

    -salam dari hastets-

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  22. super-1

    June 14, 2011 at 2:02 pm

    aku nak tau satu je, berape top boleh dapat untuk LC 5 speed ni?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  23. LCES 5GearS

    June 16, 2011 at 3:00 pm

    so far belum try lagi... masih dalam dodoian... ada sapa2 yg pakai LC 5 gears? boley tolong jawabkan?

    so far aku bawak pun 60 jek.. tp rasa meter berat gak nak naik.. samada pakai meter berat, atau mmg berat... =)
    -salam-

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      June 16, 2011 at 3:16 pm

      ada yg dpt top110km-120kmh lebih kurang tu ja..
      spoket nk kene setting..
      meter lc baru nie berat sikit...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  24. LCES 5GearS

    June 16, 2011 at 5:37 pm

    xpe2... aku dodoi2 tiap malam lepas keje ... kurang2 dapat 30-40km semalam... cepat cket zaman susu dia... lepas tu baru bawak laju cket... syg ooo.. tetap syg...
    aku fully standard... xmo tukar apa2... da cukup banyak belanja.. =D

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  25. LCES 5GearS

    June 22, 2011 at 9:58 am

    moto da cecah 400km... slow2 kayuh... hehehhee

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  26. zahir

    June 29, 2011 at 12:02 am

    aku dah test motor lc 5speed aku nie sekarang miles dah 2000km..hm meter memang berat tapi aku test boleh naik 140 je..ok la gak biasa la cdi dia dah cut xleh pegi laju..hm bab minyak hitam hari tu aku tukar kedai motor syorkan mobil 1 fullysentetik..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      July 2, 2011 at 7:28 pm

      huhu bro dah tunduk eh

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  27. LCES 5GearS

    July 1, 2011 at 5:58 pm

    fully sintetik ek? brape rege? aku punye baru 1000km. baru sampai 110kmh jek... huhu.. tp ok gak tu zahir... nk pg laju mana lagi, meter da berat, tayar besar... kira terbaik la tu kata org... =)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • zahir

      July 6, 2011 at 12:21 pm

      harga dia 48rgt je...mmg bgus...hm motor aku dapat 140/km tu pun sebab lajak jauh baru leh dapat..jenuh tunduk aku di buatnye heheheh..tapi memang puas hati motor nie...aku dah test ngan lc lama member aku..kena tapau dia ngan motor aku nie..hehehehe..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  28. fyz

    July 3, 2011 at 10:29 am

    bro kira laju la tu.. senang jea tapau lc lama.. klu nak power lg tukar sporket depan 15. pastu g la try

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • zahir

      July 6, 2011 at 12:23 pm

      fyz
      motor lc nie memang spoket depan dia 15 belakang 39 la...takkan kau tak tau...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • fyz

        July 7, 2011 at 10:40 pm

        ko dh tgok ke blum bro.. Aku dh bukak der. Dpn 14 blkg 39..bro xtgok betol2

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • zahir

          July 13, 2011 at 10:01 pm

          yeke aku ingatkan sama mcm lc lama..abiz ko tukar 15 ke spoket dpn mtor ko fyz

          Terbaik!(0)Booo~(0)
          • fyz

            July 15, 2011 at 12:26 am

            aku dah ttukar la bro.. yang 4speed mmg dpan 15, 5speed dpan 14.

            Terbaik!(0)Booo~(0)
          • mohd hafis

            July 15, 2011 at 2:36 pm

            5speed 14-38
            4speed 15-39

            kaki rempit banyk pakai 14 -36 hhaa

            Terbaik!(0)Booo~(1)
  29. LCES 5GearS

    July 6, 2011 at 6:30 pm

    zahir...
    minyak fully sintetik tu mmg kat kedai ko tukar tu ada atau ko g riki n beli kat kedai, baru mintak kedai tukarkan? aku tggu 3000km untuk next oild change... aritu aku try sorg2, tetiba ada moto cocok aku... time tu pun aku tarik 110kmj.. kalu tak silap, moto kawasaki kr... bukan RAZ sbb bunyik pret pret takdek... =D

    anyway aku tetap sayangkan moto ni... since moto first aku... sebelum ni ex5 je... so satu big step... skrg masa kumpul duit lagi utk beli umah n keta plak... =)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • zahir

      July 13, 2011 at 10:00 pm

      aku tukar kat kedai memang dah ada..mula2 aku nak amik motul tp dia kata myk itam mobil bgs tu yang aku pakai tu..memang bgs kau pakai...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  30. mohd hafis

    July 15, 2011 at 2:37 pm

    bro ak cek email

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  31. LCES 5 GearS

    July 22, 2011 at 12:54 pm

    salam... apa macam performance moto ni? any idea?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • muhamad alif

      July 28, 2011 at 6:30 pm

      lc ni ok bro.. k bru angkat 2 hr lpas... minyak jimat giler2.... bg ak, xpntg pn top speed.. plg pntg kselamatan dan keselesaan...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • mohd hafis

        August 2, 2011 at 8:54 pm

        btul tu...nk laju cari la 125z ke rxz ke

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  32. LCES 5 GearS

    August 2, 2011 at 12:25 pm

    owh ok.... betul tu bro... mmg kalu nk cite pasal laju, saranan aku, kumpul duit, beli SPBK... xyah bazir2 bikin moto beribu, last2 rosak... ko duk mana alif? tak join KOM?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  33. LCES 5 GearS

    August 8, 2011 at 10:55 am

    jom buat iftar nak? kat selayang selasa depan... 16/8/2011 kat air buah gelas besar... bayar sendiri2... tp dapat jumpa member baru... =)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  34. angah

    August 29, 2012 at 4:41 pm

    salam... sy nga riki LC skali nampak LC 5 gear.. nk angkat tp toke kdai x kasi coz dier ckp moto nie panas.... nati ilang.... da serbe salah...

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>