Chery Eastar - MPV terlaris dari China - Arena Kereta

Chery Eastar – MPV terlaris dari China

Sebut saja Chery Eastar, rasanya sudah ramai yang mengenalinya. Sebuah kenderaan Multi Purpose Vehicle (MPV) dari negara China, model yang turut dikenali dengan nama ringkasnya CE itu kini begitu senang dilihat di atas jalan raya di mana sahaja.

Saya pernah menulis artikel ringkas berkenaan model CE ini pada tahun lepas, sambutan terhadap artikel tersebut sungguh menggalakkan di mana sebanyak lebih 400 komen telah diterima. Anda boleh membaca artikel tersebut di sini.

Terkini mengikut website Chery Alado Automobile Sdn Bhd, pengedar kenderaan berjenama Chery di Malaysia, model CE boleh didapati dalam dua varian, Eastar 2.0L dengan harga atas jalan termasuk insuran ditawarkan sebanyak RM83,988.00 (kerusi fabrik) dan RM85,988.00 (kerusi kulit).

Varian kedua Eastar ES 2.0L pula dengan harga atas jalan termasuk insuran bermula dari RM85,988.00 (kerusi fabrik) dan RM87,988.00 (kerusi kulit).

Di bawah berikut ialah spesifikasi Chery Eastar 2.0L (klik gambar untuk melihat lebih besar) -

Spesifikasi Chery Eastar 2.0L

Spesifikasi Chery Eastar ES 2.0L

Perhatikan perbezaan antara varian Eastar 2.0L dan Eastar ES 2.0L, tertera perbezaan di situ ialah penambahan Sun Roof, Scuff Plates, Door Visors dan Solar Film untuk varian Eastar ES 2.0L. Selain daripada itu anda juga boleh mendapatkan Eastar dengan kit badan penuh dan beberapa aksesori tambahan seperti touch screen multimedia player termasuk GPS dan head rest monitor, semua itu pastinya dengan harga yang berbeza.

Spesifikasi teknikal Chery Eastar 2.0L

Jika anda berminat dan bercadang untuk memiliki sebuah CE, anda hanya perlu meninggalkan komen di bahagian bawah artikel ini dan pastinya ada Sales Advisor CE yang akan membantu anda. Salah seorangnya ialah Encik Razif yang telah mengirimkan saya gambar-gambar CE dengan aksesori lengkap seperti yang dipaparkan di atas. Anda boleh hubungi beliau di nombor telefon 019-6633360 untuk sebarang pertanyaan dan maklumat lanjut.

[nggallery id=312]

Terbaik!(2)Booo~(0)

91 Comments

  1. TerrY nyap

    July 13, 2011 at 9:57 pm

    Terry juga Ada jual .hahaha

    Terry Nyap
    0168125671
    Nkkhong84@gmail.com

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      July 14, 2011 at 12:05 am

      Betul tu, dah berapa buah jual Terry? Hihihi.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. bizz

    July 14, 2011 at 12:43 am

    great value without compromise
    mohd ali
    chery branch
    for more information please call msg or email
    0123317657 lieg7@yahoo.com

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Yahya Abdul Kadir

      November 20, 2011 at 11:44 pm

      Amat berminat dengan full spec..
      List kan dokumen yang saya perlu sediakan

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  3. azrai

    July 15, 2011 at 11:58 am

    Kereta ni spare part murah, tapi susah nak cari. SC pun tak bnyak, macam kat bandar besar aje. Kalau nak pakai samapi lunyai ok, tapi kalau fikir pakai 5 tahun nak trade in sure 2nd value merudum. Apa-apa pun, duit masing-masing, tepuk dada tanya kemampuan & keperluan.

    Terbaik!(0)Booo~(2)
    • yana

      March 28, 2012 at 12:43 pm

      as salam.. x lah azrai,, kat kampar,perak.. ada je service centre..heee... saya sales dealer kampar (3s) means ada sales,,spare parts & service...c0mpany sy SHAI AUTO SDN BHD..spare part mmg murah..diskaun chery pn byk.. :) ape lagi?? c0ntact je 017-5266234.. :)

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  4. yusri

    September 13, 2011 at 12:18 pm

    i like to trade in my iswara ab year 2000.
    please email me at alimy06@yahoo.com.my

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  5. aaam

    September 30, 2011 at 4:37 am

    tumpang nak jual jugak .. he heee

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. bro_jiwa

    October 1, 2011 at 11:14 am

    slm bro2 bri2 semua...sy pemilik CE first model mitsubishi 2.4cc tahun 2008...sudah 3 tahun.alhamdulillah...stkt ni xde mslh besar yg berlaku...semua ok...pada mulanya nk membeli agak ragu2 gak coz keta made in china...tp slps memilikinya sya teruja.jgn kte pk yg semua baragan china xelok.byk barangan di pasaran pun yg elok.klu nk MPV yg lain pun xde mslh...wish,caldina.tplang ler klu pulus byk.yg nk recond pun ada.tp sm jer, baik amik CE yg baru.CE ni keta mampu milik bg pndapatan yg sederhana. ttg permsalahan enjin kte leh rujuk ke cntre..mmg spare agak ssh nk cri coz keta msh lg dlm wrnty (enjin mitsubshi xde mslh ttg spare part,enjin ACTECO mybe la ssh dan brg hanya bleh di cntre..tp inysaAllah brg akan diedarkan slps hbs wranty.sbg langkah rawatan awl,klu problem yg timbul jgn segan2 terus ke cntre smntara dlm wrnty. jgn smp hbs wrnty lak.tukar yg mn bleh tkr...dlm mn2 KETA di dunia skalipun BMW, Merc pun ada yg rosak gak..jd pilihan di tangan anda.tepuk dada tanya selera...sbg alternative gak, sertai kami di www.cheryestarclub.com bgi mgetahui ttg permsalahn yg tmbul yg mgkin shabat2 kte dpt mnyelesaikannye..
    lagi 1 sejarah akan tercipta pada 9,10,11 Dis 2011.The Longest MPV Convoy akan diadakan bg mcipat Malaysian Book Of Record..bygkan 130 bj CE merentasi PLUS sejauh 375KM dr KL - SP.sertai kami di website diatas.join kami gak CEOAG11+MyBOR...dr sy Bro_Jiwa CEC075- Kuantan (013-9985676)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • bizzbizz

      October 9, 2011 at 7:29 pm

      tq bro sue kerana berkongsi pengalaman tentang chery eastar...
      kepada pembaca yg sudah memiliki chety eastar jomlah join mencipta sejarah pada bulan 12 nanti convoy terpanjang MPV di Malaysia...
      dan kepada pembaca yg ingin membeli kereta Chery Eastar or ingin mengetahui promosi terbaru juga boleh hubungi saya ditalian
      mohd ali chery branch
      0123317657 lieg7@yahoo.com
      welcome to test drive....

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. mat

    October 1, 2011 at 4:45 pm

    nak trade in unser 99 utk ce blh advise

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Terry nyap

      October 3, 2011 at 1:51 pm

      Hi mat, boleh call saya atau SMS bagi tahu lanjut apa spec yang abang nak beli Dan saya Akan bagi tahu abang semua info dan harga tenting Chery.

      Terry Nyap
      0168125671

      Terbaik!(0)Booo~(1)
      • ivan

        October 17, 2011 at 10:07 pm

        Hi there,

        really interested in chery eastar..can let me knw the details plz...

        Thank you.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. cumi

    October 4, 2011 at 3:36 pm

    boleh email saya x...coz saya nk tau mothly n depositnya..utk full package...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • yana

      October 9, 2011 at 1:50 pm

      sesiapa yg bminat,, sy dealer di kampar,perak..
      harga mmg bpatutan.. Rm79,988 on the road...
      sila hubungi sy,, yana : 017-5266234

      Terbaik!(0)Booo~(1)
    • bro_jiwa

      October 9, 2011 at 10:16 pm

      ooo u la dealer CE kt kampar msg sy 9 Okt 11 lbh krg kul 2...ok..kasi promote kt cstmer..kasi gempak ckit...ms dh xyk.2 bln 2 nk tiba program CEOAG11+MBOR...ape2 nk thu ttg info CEC leh msg sy@ email sy brojiwakacau@yahoo.com
      hidup CEC
      jgn lupa join kami di www.cheryeastarclub.com

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. mohd sanusi

    October 23, 2011 at 10:00 pm

    pls do contact me(013-9338207) to any Sales agent..I'm interested..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. aidil

    October 29, 2011 at 12:37 am

    saya nak tanya pada mereka yg dah guna kereta chery...kereta mpv chery tue o.k ker..enjin 2.0 tue o.k ker...saya mmg nak cari kereta mpv...tp saya pakai kereta spectra 1.6 2005...bleh jual ker...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. sue

    November 19, 2011 at 10:01 am

    Salam..nak tahu downpayment dan monthly kete ni brape ye? Kalau nak tolak dengan kerete perdana.terima kasih..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. Zam

    December 5, 2011 at 11:28 am

    Saya nak trade in keta nak beli chery eastar 2.0 brapa downpayment n bln2..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. kamil

    December 13, 2011 at 12:28 am

    sy berminat nak beli chery eastar tambhn baru2 ni ternmpk konvoi largest mpv in malaysia dekat highway..dr kl-ipoh...mmg menarik n nmpk sporty...selain jln kampar ipoh...kat mana lagi ye showroomnye dlm area ipoh...sape boleh bantu

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. slashD

    December 13, 2011 at 12:56 am

    Bro Kamil, join forum http://cheryeastarclub.forumotion.com/forum
    Konvoi tu actually dari Putrajaya ke Sungai Petani effort dari Chery Eastar Club.

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  15. slashD

    December 13, 2011 at 1:05 am

    Saya dari Manjung, Perak. Showroom lain ada kat Jalan Kuala Kangsar (Merge Summit Sdn Bhd). Bro bole refer http://www.cheryalado.com/sales.php

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • yana

      March 10, 2012 at 1:57 pm

      kat kampar pun ada 1 sh0wr0om..g0peng c0ming so0n..hee :)
      call sy ~ 017-5266234

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. LYNA

    December 19, 2011 at 3:27 pm

    Salam semua... sesiapa yang dah pakai chery, ok tak? apa masalah yang selalu kena?.. tengok memang cantik dan sport tetapi made in china tu yang buat risau sikit.. takut pakai tak lama tapi macam2 masalah.. sesiapa yang baik hati boleh brif tak kelebihan dan kekurangan kereta chery ini agar bila dah beli dah tau apa masalahnya dan senang untuk prepair ape yang patu...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • JTX79

      February 3, 2012 at 11:02 am

      Alhamdulillah, setelah lebih 4 bln guna CE ES ni, tiada sebarang masalah besar yang dihadapi. Sedikit pengubahsuaian pada ekzos telah dilakukan dan kesannya amat menakjubkan, pemanduan ibarat kereta manual, pick up dan memotong dgn lancar. penggunaan petrol juga jimat sekitar 18sen/ L (sub-urban) & 24sen/L (urban area). Sport Mode (rushing time/ race @ 160km/h above) hehehe about 30sen/L.

      Thanks to ahli CEC (walaupun permintaan untuk menjadi ahli tidak dilayan/ tiada respond)kerana byk bg penerangan & nasihat.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Hasbullah

        May 6, 2012 at 4:40 pm

        4 bulan masih terlalu awl . Nati nk dekat setahun bru la tau . Masa bru tau hati mana xpanas bila kereta baru ada prob . Menyesal xmudah la

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. Azly

    February 25, 2012 at 10:29 pm

    Saya bercadang nak beli nie CE 2.0 ..nie tapi masih ragu-ragu....besok nak jumpa 2 pemilk yg dah pakai 6 bulan dan 3 tahun....harap dapat bantu saya....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. zie

    February 29, 2012 at 10:41 am

    Salam Encik....boleh bagi alamat kedai saya nak datang lihat kereta CE nie area KL ker....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • yana

      March 10, 2012 at 2:00 pm

      saya dealer kampar, perak.. saya pun b0leh berurusan dengan cust0mer diluar kawasan kampar..b0leh hubungi saya 017-5266234..sekarang ada pr0m0ti0n 10k disc0unt.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • bizzbizz

      March 13, 2012 at 11:21 pm

      call saya mohd ali chery branch saya akan bgtau showroom yg berhampiran dengan dengan tempat tinggal tuan....tq
      0123317657

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. amar

    March 13, 2012 at 10:08 pm

    skang nie brp harga ce nie??
    downpayment brp?? bulanan brp??
    ade x dealer area n9??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • bizzbizz

      March 21, 2012 at 1:04 pm

      amar call saya ...0123317657 mohd ali chery branch...
      saya akan bgtau kat maner area n9 punyer showroom....
      n latest promotion chery....

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • samzymss

      May 4, 2012 at 5:10 pm

      blh hubungi sy utk harga menarik.tq

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  20. azida

    March 21, 2012 at 10:51 am

    saya pun minat la.....boleh konsi tak pengalaman siapa yang dah pakai model baru...? kalau kat taiping SC kat mana? dekat bt 2 1/2 Jln Simpang tu ke? ok tak pusat servis tu? tengok banyak brand keta kat situ....siapa-siapa kat taiping boleh tak share ngan saya pasal CE ni......

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • shah

      April 14, 2012 at 3:46 pm

      tak payah le pakai CE saya sekarang ni kereta dah tersadai kat rumah baru pakai 3 thn, di Tpg tak de SC hanya ipoh paling dekat...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • along ///

        April 19, 2012 at 6:29 pm

        bro CE kau tahun bila..?

        Terbaik!(0)Booo~(1)
      • along ///

        April 19, 2012 at 6:31 pm

        kau beli CE thn bila..?

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  21. bizzbizz

    March 21, 2012 at 1:05 pm

    Kini Sesiapa pun boleh memiliki Chery Eastar
    Test Drive Disediakan...Service ke pajabat@ rumah
    Khidmat Nasihat professional....
    Promosi untuk bulan nie ipad 2 or cash rebate
    untuk keterangan lanjut boleh hubungi saya ditalian 0123317657 mohd ali chery branch

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  22. azri

    April 18, 2012 at 10:29 pm

    aiseh, bnyk komen salesman dr existing user.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  23. nur qaseh

    April 26, 2012 at 10:19 pm

    salam 1 chery 1 ummah kpd semua....CHERY EASTAR sebenarnya x la seburuk sepertimana yang diperkatakan. buktinya ramai customer saya yang dah ambik keta ni...tp, x ada pula yang mengadu mengalami masalah yg teruk. Saya rasa agak pelik juga bila dengar macam2 problem dari pemilik CE yang lain. Saya risau semua komplen tu ada AGENDA TERSENDIRI @ ADA UDANG DI SEBALIK MEE....

    W/mcmanapun... sekiranya ada yg berhasrat nak amik CE, jgn risau... hubungi saya untuk ketrangan lanjut...

    nur 013 9037619 @ iman 016 3334145

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Hasbullah

      May 6, 2012 at 4:37 pm

      Ni bkn ada agenda tersirat ke tersurat . Mmg chery easter ni byk prob . Pusat servis pun sama jugak nk untung saja . Benda sbln setahun kereta dah byk kali inform pasal rosak . Bila cek kata xde prob . Bila dah setahun lebih datang servis kata benda rosak waranty dah habis. Kena byr sendiri . Di QQ north alor setar la. Kpd yg pakai chery easter mintak la depa cek elok2 . Jgn jd mcn sy .

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  24. abu Nabum

    April 27, 2012 at 2:18 pm

    apa mau kecoh made in china..volkswagen polo yg baru lancar tu made in India...pada gua lagi baik made in China daripada made in India..sendiri mau ingatla kalau made in india hahaha

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  25. patrick

    April 30, 2012 at 8:13 am

    anybody, tell me abt discount, d nearest showroom, d nearest service centre.
    I live @bandar tun hussien onn, cheras.
    Tq

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Hisyam

      April 30, 2012 at 12:30 pm

      mr patrick, u also can call me for more info about Chery, i'm Chery eastar owner, and i can share my experiance and give u some tips, how to buy this car...
      019-3838274.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Hisyam

      April 30, 2012 at 12:32 pm

      if u want test drive...just call me anytime...sy tinggal di kajang saja...nnt boleh saya share apa yg patut....tq
      019-3838274

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  26. samzymss

    May 4, 2012 at 5:03 pm

    goverment dan swasta gaji rendah berminat beli ce boleh hubungi saya.perkhidmatan seluruh semenanjung malaysia shj.email sy atau hubungi saya. samzy duta auto.email:samzymss@gmail.com.tel:0145299040.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  27. Hasbullah

    May 6, 2012 at 4:33 pm

    Mmm kalo dpt undur masa mmg dah undur . Tobat xmau beli chery . Saleman masa nk jual mulut mmg manis . Bila dah beli ada je problem keta ni . Ckp waranty 3 thn . Pakai setahun 3 bln , absorber bocor kena byr sendiri . Kalo nak tau saleman kat qq north alor setar . Uishh menyesal sgttt la beli chery easter

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  28. bizzbizz

    May 6, 2012 at 4:38 pm

    absorber bocor baru pakai 3 bulan ada warraty lagi.....en leh wat report kat Chery automobile malaysia......telefon ajer n wat report.......
    mohd ali chery branch
    0123317657.....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  29. Hasbullah

    May 6, 2012 at 4:41 pm

    Bkn 3 bulan tp 1 tahun 3 bulan

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  30. adie

    May 28, 2012 at 9:38 am

    alamak...prob gak ek?...baru nk p test drive kat QQ north alor setaq?...aisyeman..tension la mcm ni...kena beralih ke exora bold la plak...lau nk mpv yg gedabak selevel dgn CE

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  31. adie

    May 28, 2012 at 9:41 am

    pada user CE ble share x apa2 masalah major n minor pada CE...sy kena wat r&d sblm beli..takut terkono ja..pilihan sy CE vs EXORA BOLD...LIVINA sempit sgt

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • along///

      June 4, 2012 at 9:46 pm

      masalah major pully patah, alternator rosak,fuel pump rosak tapi yg ni masalah yg lama sekarang dah kurang dgr dah..untuk CE keluran 2011 jun keatas rasanya xde masalah cuma yg minor2 je...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • adie

        June 5, 2012 at 9:42 am

        tq bro...masalah2 MINOR plak..apa ye?...byk sgt ke?..excited nk tahu ni...hujung thn nk book dh yg CE ES

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • along///

          June 5, 2012 at 9:10 pm

          masalah minor bunyi angin/kualiti plasticnya le...
          tapi benda ni boleh solve dgn mbuat sdkit DIY

          Terbaik!(2)Booo~(0)
      • adie

        June 5, 2012 at 9:44 am

        mcmn plak dgn masalah2 minor tu apa?

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • Ita.mamu

          November 26, 2012 at 11:11 am

          Kenapa Nk book ce es..kan sekarang Dah keluar model ce st..yg pasti kmi dri shai auto 3 s....maksud nye servis sperpart ..n sales..klau berminT ..boleh cll saya...0174388250..harga pun sangat beaus hati...yg kmi jaga kualiti kereta custemer kami

          Terbaik!(0)Booo~(0)
          • muaz

            April 9, 2013 at 10:27 am

            masa rekomen org beli CE mcm2 kata,bagus la,sparepart senang n murah lah. mcm2 baik je. Tp lps beli CE taulah cerita sebenar. Mcm sial CE. aku dah 3 tahun pakai Ce 2.0. Merana poket aku. Sparepart mahal dan tidak ada kat kedai melainkan kat CE.

            Terbaik!(0)Booo~(0)
  32. rahman

    June 1, 2012 at 12:05 pm

    salam semua saya ada baru beli keta alza auto 1.5 Rm 61k, baru 2bln guna,cadang nak trade in keta ni nak guna CE le.agak2 berapa Rm harga klu trade in skrg ni,ada sapa2 yg bolh beri coment sikit atau idea ok t.q

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Ita.mamu

      November 26, 2012 at 11:13 am

      Waa bru lgi kereta Alza....tu...kt tempt saya di shai auto ni pun ramai yg to leak Alza untuk ambik chery eastar...tpi kereta mereka Dah plain Dlm setahun...ni masih bru..ape2 boleh cll saya..0174388250

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  33. NORDIN

    June 12, 2012 at 4:52 pm

    saya pemilik ce 2.4, hampir 3th sudah nampak tanda-tanda ce sebuah kenderaan yang tidak boleh bertahan lama. adab beberapa peralatan kereta ce saya telah rosak 1. motor viper, brake berbunyi, sensor cam shaft dan sekarang puli berbunyi. saya pakai kereta Malaysia pun tidak ada kerosakan macam tu. Ce baru pula saya tengok banyak masalah gear box. saya tengok sendiri kat servis center sudah ada 5 biji gear box ce yang di tukar.

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  34. Hariri

    July 9, 2012 at 11:29 pm

    Saya nak trade in Naza Citra 2006 (full spec)
    Boleh ambil dgn nilai berapa?
    Ada rebet raya tak? Berapa?
    Boleh dapat full loan tak utk model full spec?
    Bank bg brp interest skrg? 2.45%?
    Boleh hubungi sy di talian 0195468633

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • muaz

      April 9, 2013 at 10:28 am

      jangan beli CE sakit kepala nanti

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  35. mnasier

    October 1, 2012 at 1:17 pm

    amacam CE 2012, brape hrga, ada problem ka, jual balik hrga ada tinggi ka

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Ita.mamu

      November 26, 2012 at 10:57 am

      Hai I ita mamu....ce ok no problem....yg pasti kna Ikut time servis...ape2 boleh cll saya untuk keterangan yg lebih lanjut

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • Ita.mamu

        November 26, 2012 at 10:58 am

        0174388250

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  36. alfa

    December 11, 2012 at 3:43 pm

    Salam..saya adalah pguna baru CE st full spec..tak smpai 1 bln lagi..dan tgh first servis di pusat servis chery..saya cuma nak tnya rkn chery yg lain..saya baru dimaklumkan yg chery ni ada 4 lubang angin di hadapan..walaupun tingkap semua tutup bau dr luar boleh masuk dn tntu tak menyenangkan...kata pomen stiap chery mmg ada dan mmg ada komen dr pengguna chery...soalan saya tk boleh ke pihak chery jgn adakan lubang itu utk pasaran negara..jika tidak pun lubang yg boleh buka tutup spt kenderaan jenama lain...supaya ada pilihan sama ada nak buka atau tutup..
    Dan tiada kah jln penyelesaian utk masalah bunyi angin dr luar? Kalau perlu tukar getah sptutnya perlu tkr..jgn kata ini biasa bg chery..
    harap chery akan menjaga kualiti dan servis utk semua kenderaan dan pusat servis nya...tq

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  37. Yoges

    December 12, 2012 at 1:54 pm

    Salam satu malaysia ......
    Sesiapa yang berminat,,,,,,,
    Saya dealer Di kampar perak ... Harga Memang berpatutan...... Rm82,000 on road.....(chery eastar 2.0 ) sila hubungi saya
    Yoges: 014-6021875 ( dealer kampar & gopeng )

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  38. Yoges

    December 12, 2012 at 2:04 pm

    Chery........shai auto sdn Bhd
    3s
    service
    Spare part
    Sales.
    Full loan......*
    Trade accept
    Low interest (2.++%)
    Free gift*
    For more information,
    Yoges 014-6021875

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  39. hilme..sale chery eastr Es n St

    January 4, 2013 at 8:32 pm

    Skrg chery EASTAR
    Ada model bru..
    Model chery EASTAR ST
    LG cantik dry model lama.. siap lampu LED
    Basic rm88988
    Full spac rm96988(le
    Lather seat,5tv,reverse camera,spoiler,tintet,gps)
    Discount rm8000
    Kalau nk tgk..taip jew chery EASTAR ST..
    Klu brmnt..blh la call..
    017-6039128(HILME)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  40. emy

    January 26, 2013 at 9:30 am

    salam..

    sy mag berkenan dan skrg dlm usha2 kereta mpv cherry ni..tp skrg masalahnya..adl sy nak tahu dimanakah pusat service cherry easter di kulim kedah???bolehkah sesiapa kasi infor pd sy..maaf sy newbie..klo bleh sblm mmbeli sy nak servy dhulu prkra2 yg mcm nie..harap semua dpt tolong.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • muaz

      April 9, 2013 at 10:29 am

      Body je cantik. jgn beli,nanti merana . baik beli exora kawan.

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  41. Ita.mamu

    February 19, 2013 at 4:34 pm

    Ingin memiliki chery eastar st,chery trascom,chery tiggo.boleh cll saya di Talian .0174388250....promosi hebat untuk chery eastar st......yg best kmi 3 s.....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  42. julie

    April 1, 2013 at 10:11 pm

    jika ada yang berminat kereta chery boleh call sy untuk maklumat terkini tentang kereta chery.0125918539.julie

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • muaz

      April 9, 2013 at 10:30 am

      aku nk tye mu. Spare part senang ke nk dapat kat luar. Adakah spare part dia murah.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  43. NORFAIZAH BINTI MUSTAFA

    April 8, 2013 at 10:34 am

    saya berminat dengan kereta mpv cherry ni.blh kogsi klu bawak perjalanan jauh minyak makan kuat tak?...coz saya kerja di kodah n kg kat n9....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • muaz

      April 9, 2013 at 10:32 am

      tak pyh beli CE.nanti sakit kepala. byk masalah. sparepart mahal dan susah dapat. dah 3thn pakai.
      more info email to me muaz4309@gmail.com

      Terbaik!(0)Booo~(1)
    • Nieyta

      May 4, 2013 at 12:31 pm

      Salam faizah....Lau Nk tau lbh lanjut psal Krete ni apa kta lau faizah call sya kt no ni 0125973699 n nt sy bg Penerangan jelas magenai kereta ni... Trima kash.. Nieta

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  44. muaz

    April 9, 2013 at 10:23 am

    Dah genap 3 tahun sy pakai CE 2.0. Byk jgk masalah kecil2. tp spare part mmg susah nak dpt kat luar. Kalau kat SC spare part terlalu mahal. contoh kos utk timing belts RM1200 rekomen tukar every 50,000km. Bearing tayar RM1200 satu. Gileeeeeer.aku dah kena.
    Nasihat aku,tak pyh beli CE,beli exora lg tak sakit kepala. spare part berlambak kat luar.murah plk tu

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • syuk

      April 25, 2013 at 4:32 pm

      sya antara pengguna chery eastar awal tahun 2008 enjin mitsu 2.4. servis kat sc mmg la mahal standet la mna2 sc pon rasanya. tp dah ada bengkel yg boleh buat (utk enjin 2.4 la, enjin baru ni tnya dorg x penah buat lagi) tukar timing belts RM600 je utk 100k km, rasanya bebaloi la utk enjin besar camni kan. Lau org penang leh pegi buat kat bengkel P44 auto ( leh tnya pakcik google kat mna .. ) lau nak murah bole bebaik ngn pomen2 kat sc pastu minta dorg tlg buatkan, cam yg sya amalkan, gerenti murah hehehe ..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  45. nieta

    April 26, 2013 at 3:30 pm

    Terkini chery eastar fullspec ada tawaran istimewa bg yg berminat untuk membeli mpv tersebut.... untuk keterangan lanjut boleh call saya d no 012-5973699 (nieta)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  46. nieta

    April 27, 2013 at 10:57 am

    Chery Eastar ST memang berbaloi... Dengan harga yg berpatutan dan design yg menawan anda pasti tertawan.. ditambah lagi dengan pelbagai tawaran dan ganjaran hebat dari kami di Shai Auto Sdn Bhd.. Nak tau call sy Nieta 016-9366118 atau 012-5973699.. TQ

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  47. yoges

    April 27, 2013 at 11:43 am

    Chery……..shai auto sdn Bhd
    3s
    service
    Spare part
    Sales.
    Full loan……*
    Trade accept
    Low interest (2.++%)
    Free gift*
    For more information,
    Yoges 014-6021875

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  48. Seri Murano

    May 18, 2013 at 3:21 pm

    Saya dah pakai CE sejak Nov 2011. Hari ni dok bayar kos obserbor + power windor RM1690.00. Berpeluh jugak. Itu belum citer pasal getah cabut sana sini. Masa beli hari tu dari dealer Puchong, diaorg kata kalo ada apa2 masalah contact salesman. tapi sekarang salesman pun dah cabut lari cari keja lain.
    Ada la beberapa perkara ok tentang CE ni, pertama big space, byk compactment, naik bukit ok tapi kalo bawak 140km/j ada shaking la stereng dia. Kat dashboard ada indicater kalo kena service ker, wayer salah pasang ker enjin problem ker. ok la tu kan.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Miss Orqed

      October 8, 2013 at 11:16 am

      Hai Pn. Seri Murano,

      Pn. boleh tros direct ke Pusat Servis HQ di PJ sekiranya kereta masih lg dlm warranty... @ Zhong Link Auto Services S/B, Taman Bukit Serdang, Seri Kembangan, Selangor. 03-87451003 @ 012-2217270

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  49. Miss Orqed

    October 8, 2013 at 11:10 am

    Hai...Saya Miss Orqed ( 017-3217044 ) dari Chery Automobile Malaysia
    Sedia membantu sebarang pertanyaan mengenai CE dan Transcom.
    - Promosi terkini * 6 bln installment/Diskaun + service Voucher RM 1K
    - Free gift

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  50. Mohd Haspiza Asfan

    March 1, 2014 at 3:47 pm

    pakai ce sejak 2011 lg.thn lps bln 12 ade klaim warranti utk ekon speed regulator sbb dh rosak.smpi time tulis ni pon xdpt lg brg tu.dah 3 bln xde ekon ce tu.bila call sc pj diaorg kate xsmpi lg.xkan 3 bln xsmpi2 lg part.yg plg sakit hati sc punye sa.rase2 dh hampir 20 kali call nak ckp ngan dia tp asyik bg alasan layan kastemer.bg nota sruh call blk smpi sudah xprnh call pon.mggu dpn ni sy rase nak beli sdiri part tu pastu pasang sdiri.lps tu nak call tribunal pengguna nak mtk nasihat dr diaorg ape bleh buat pd kompeni yg mcm ni.....

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  51. zaidi

    May 6, 2014 at 12:39 pm

    Salam....
    Saya bercadang nak ambil Chery Eastar second hand, enjin mana yang bagus mitsubishi @ acteco? Tahun keluaran bila? Minta pandangan....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • zaiton osman

      June 27, 2014 at 1:44 pm

      Saya ada chery easter yang nk sijual. Tahun 2008. Kondisi baik. Harga boleh runding. Saya nak.jual.coz.nak.beli keta yg kecik sikit sbb kluarga x ramai. Sila reply email saya jika berminat

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  52. albert andrew

    June 6, 2014 at 12:11 am

    Like this car

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  53. zaiton osman

    June 6, 2014 at 12:51 pm

    Siapa yang berminat utk beli chery easter keluaran 2008 boleh.email saya tonez7241@yahoo.com. Enjin.mitsubushi. Kondisi baik. Spare part murah jew. 2.4cc. Keluaran pertama chery easter. 2.4 cc kurang bermasalah berbanding 2.0 cc.

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>