Lamborghini Aventador tiba di Malaysia, siapakah pemiliknya? - Arena Kereta

Lamborghini Aventador tiba di Malaysia, siapakah pemiliknya?

Bayangkan jika saya memandu sebuah Lamborghini Avantador terbaru, saya percaya semua pembaca blog Arena Kereta akan cemburu. Sudah tentu perkara tersebut tidak akan menjadi kenyataan, namun realitinya tiga buah Aventador telah tiba di Malaysia. Menurut Top Gear Malaysia, mereka sendiri tidak mempunyai maklumat siapakah yang bakal menjadi pemilik salah sebuah Aventador tersebut.

Menurut laporan akhbar New Sunday Times bertarikh 24 Julai 2011, Lamborghini Aventador yang dijual oleh pengedar rasmi di Malaysia berharga RM2.8 juta dan didatangkan bersama jaminan tiga tahun, yang mana setakat ini sudah mendapat tempahan 15 unit. Senarai menunggu dikatakan sehingga tempoh 18 bulan sekurang-kurangnya.

Terbaik!(2)Booo~(0)

29 Comments

  1. kitkat

    September 19, 2011 at 11:45 pm

    tahniah la kepada owner kete2 neh..
    nanti ade lg la geng2 evo n subaru cube cucuk.. hehe

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • iPhoneScope

      September 26, 2011 at 8:37 pm

      Mmg smart.. sporty habis... bertuah lah sapa yg pakai tu...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. tati

    September 20, 2011 at 12:45 am

    aku kalau banyak duitpun pikir panjang nk beli.. bukan senang nk maintain kete super sport mcm nih.. pernah baca kt Top Gear jugak.. sport rim dia kena ganti baru setiap kali ke-5 tukar tayar.. kos seketul rim dlm 50ribu...... tayar dia aku x ingat.. not bad jugak la kos dia..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • miey

      September 20, 2011 at 8:52 am

      Aku ada duit pun xbeli kete ni tp setakat nak rasa pakai baik kawe sewa je..dh puas pakai kasi balik he he he..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Pearl Blue

      September 20, 2011 at 8:54 am

      itu baru bab tayar.. bab2 maintenance pun tinggi ni.. senang cita, bab road tax.. confirm mahal giler

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • DV8

      September 20, 2011 at 8:52 pm

      tu makne nya x cukup kaya lagi aa tu.. org yg mampu pakai kete mcm ni, bukan stakat bnyk duit lagi dh.. tapi level duit dh tak tau nk buat ape.. seribu ringgit diorg mcm seringgit kita.

      Terbaik!(2)Booo~(0)
  3. chidori

    September 20, 2011 at 9:30 am

    kalo setakat kaya jer tak payah la pakai.. tinggi giler kos menten dier.. lain la kalo super kaya.. hehe..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. coupe

    September 20, 2011 at 9:39 am

    mslh skrg nie...
    owner dia ni kaya smpai duit dh xtau nk wat apa lg.
    2 pasal beli brg mhal yg br nie.

    apa pun tahniah utk owner kete br nie...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. haji

    September 20, 2011 at 10:45 am

    kalau Kat JB ni banyak juga Lanborghini, menjalar kat jalan raya, rata2 dari S'porean dan kerabat Diraja...

    Apa pun tahniah kepada pemilik baru model ini

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. bosan

    September 20, 2011 at 3:36 pm

    orang kaya apapun dia boleh beli..RM2.8 juta mcm biasa je pada dia...

    kalau mamam gaji ni nak beli kereta 50 ribu pun fikir 10 x mampu ke tak

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. meor

    September 20, 2011 at 7:41 pm

    gile vavi....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. rushydone

    September 21, 2011 at 2:08 pm

    ntah2 kete sultan johor ngan slagor..
    maklumla..pengumpul kete eksotik..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • kitkat

      September 21, 2011 at 7:52 pm

      mungkin jugak pemilik gt-r35 WTF 1 dulu
      die da lame jual gt-r35 die dan sedang tunggu lambo
      tp xtau model ape.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. persona

    September 21, 2011 at 11:29 pm

    kereta macam ni tak mampu nak cakap apa.....sekali drive bersusun awek menunggu....

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  10. mie

    September 22, 2011 at 7:14 pm

    aku ada sejibik kete ni kt umah, tgh bela, tp xmau besar2 jugak..

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • awg1031

      September 23, 2011 at 5:14 pm

      hehe. nice one~

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. ameq

    September 23, 2011 at 2:15 pm

    xdk update terbaru ke bro?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      September 23, 2011 at 7:35 pm

      Maaf semua, saya baru balik kursus 5 hari kat Penang, tak sempat nak update blog, insyaallah nanti saya update.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. JON

    September 23, 2011 at 5:24 pm

    minima sebulan rm200k gaji baru sedap nak guna keter mcmni.. agaknya tokan2 MLM kot owner keter ni? hahaha

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. Putera Farhan

    October 11, 2011 at 11:38 pm

    Yeah, I get this car maybe next year...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. Sueriani Datuk Kamis

    October 12, 2011 at 9:37 am

    nak beli keta ni..tapi mahal sgt..i dah ambi 370Z

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. haha

    November 9, 2011 at 10:29 pm

    alar...beli mahal mahal pon...trafic jam kat kl serupe tu gak..haha

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mat slamber

      November 9, 2011 at 11:18 pm

      baik kereta proton kan...kt trafic jem, tengah panas, org dlm tu cool je...kn proton aircond sejuk....he3...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • wokyoh

        February 14, 2012 at 7:18 pm

        keta ambulan lah bru xkna sesat trafic jem...haha

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. bapak kau

    April 27, 2012 at 7:30 am

    try tggu 10 tahun lgi msti hrga trun. duit bnyk beli keta mahal2 mmg mmbazir!!! baik sedekah dkat masjid or ank yatim!!! islam dah ajar hidup ni mesti bersederhana

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • aku

      April 29, 2012 at 11:24 pm

      abis tu kalo dema da bnyk duet sampai x tau nak buat ape...biar la deme beli... ko tau ke owner tu sedekah ke atau tidak...kalo ko bnyk duet pun ko beli kereta ni jgk...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. Zouk

    April 30, 2012 at 1:42 am

    aku nampak sebijik kat zouk.. owner Dato Sani

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. lambroghini

    November 1, 2012 at 4:04 pm

    Aventador vs. Raventon..mana satu lebih bagus!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. Mrs saiful baharin

    September 12, 2013 at 11:17 am

    Hello kamu boleh miliki sebuah lamborghini kalau kamu tahu caranya.cari maklumat sponsor bagaimana nak memilikinya.saya ceo marketing management lamborghini ourganesetions italy 5ooo unit setahun.cari malumbalas sendiri.ianya terhad.

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>