Yamaha 135LC GP Edition kini di pasaran - harga RM7,600.00++ - Arena Kereta

Yamaha 135LC GP Edition kini di pasaran – harga RM7,600.00++

Jika anda masih ingat, saya pernah menulis post berkenaan motosikal superbike Yamaha edisi GP sempena sambutan ulang tahun ke-50 penyertaan mereka dalam sukan permotoran Grand Prix, iaitu Yamaha YZF-R1 Edisi Ulangtahun Grand Prix Ke-50 (1961-2011). Ramai yang berangan-angan untuk memiliki superbike tersebut, namun apakan daya faktor harga yang tinggi menjadi penghalang utama.

Namun jika anda tidak kisah, anda masih mampu memiliki motosikal keluaran Yamaha dalam edisi yang sama yang baru saja dilancarkan di pasaran tempatan, iaitu Yamaha 135LC GP Edition. Didatangkan dalam warna biru yang sama, 135LC GP Edition merupakan model keluaran terhad untuk meraikan pembabitan Yamaha dalam sukan permotoran GP dari tahun 1961 sehingga 2011.

Hong Leong Yamaha menawarkan harga sebanyak RM7,600.00++ (anggaran) untuk motosikal popular 135LC GP Edition ini. Memandangkan ianya merupakan model edisi terhad yang pastinya dicemburui oleh ramai peminat motosikal kapcai, harga yang ditawarkan masih lagi berbaloi dan bernilai untuk wang anda.

Untuk melihat sendiri bagaimana reka bentuk grafik dan perubahan yang dilakukan untuk 135LC GP Edition, saksikan sendiri foto-foto ‘live’ yang saya rakamkan sebentar tadi. Yang pasti ianya sangat menarik dan sporty.

[nggallery id=391]

Terbaik!(16)Booo~(4)

51 Comments

  1. sempoi

    October 1, 2011 at 6:40 pm

    memang sempoi

    Terbaik!(1)Booo~(2)
  2. ameq

    October 1, 2011 at 6:57 pm

    haha...bakal menjadi matlamat si pencuri motor..huhu

    Terbaik!(12)Booo~(4)
  3. nz

    October 1, 2011 at 8:26 pm

    bakal jadi 125 go,go,go la ni

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  4. Evo

    October 1, 2011 at 9:19 pm

    Lepas ni banyak la cover set GP Edition kat kedai..

    Terbaik!(1)Booo~(6)
  5. Imddin SP

    October 1, 2011 at 10:42 pm

    Beza berapa harga dengan model biasa?

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • mohd hafis

      October 3, 2011 at 1:11 am

      1k lebih kut ..model x da cluth..
      tapi cluth punya rim enkei vietnam 2.15 lebar..
      disc dpn blkg..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  6. Fakarepain

    October 2, 2011 at 11:11 pm

    Tukar coverset je la.. jimat cket.. hahah..

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  7. chidori

    October 3, 2011 at 12:54 am

    ini.. ini.. ini sangat cantik..

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  8. Harrish

    October 3, 2011 at 7:04 am

    LC-ES GP baru inie guna karburator atau fuel injection?

    Terbaik!(0)Booo~(2)
    • Naruto

      October 3, 2011 at 8:53 am

      masih lagi carburetor.. tapi model FZ150 adalah fuel injection

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  9. budin

    October 3, 2011 at 3:40 pm

    mahal nak mampos.... belajar2 la sayang duit anda drpd terlepas kat pihak 'tu', cantik pun tak kemana...

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  10. Evo

    October 3, 2011 at 4:59 pm

    Maklumat terbaru dari kedai motor, harga tak sampai RM8000.00, kira-kira RM7,600.00++.. Harga sebenar ikut kedai, kalau nak dapat harga lebih rendah kena survey banyak kedai dulu..

    Kalau dah beli, kita tunggu cover set GP Edition keluar.. :)

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  11. rem-up

    October 4, 2011 at 12:21 am

    aku baru nk angkat 1 td.. beza yg ada cluth dgn xde cluct dkt 1K jugak... yg ada cluth kena tggu sebulan baru dpt... yg xde cluth esok pun blh dpt dh... dgn sedihnye terpaksa la aku angkat yg xde cluth je.... adoiii...sedih.... tapi top speed sama ke??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • juon

      October 11, 2011 at 10:13 am

      GP edition ad yg xdek cluth ker??

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • hantu race

      October 19, 2011 at 7:17 pm

      ak pakai lc clutch kene tinggal je........ dgn x da clutch

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  12. apis

    October 4, 2011 at 4:39 pm

    ape perbezaan lc yg sedia ada dgn lc gp ni?
    xkn yg berbeza hanya coverset je kot?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohd hafis

      October 4, 2011 at 7:38 pm

      cover set ja,,lc clutch rim 2.5 blkg ,,

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. juon

    October 11, 2011 at 10:16 am

    tyer ckt.....law lc yg ad cluth, ak bka cluthnye...ad efect kt enjin x?? xmesra pergguna laa ad cluth2 nii....hehe....

    Terbaik!(1)Booo~(1)
  14. Yazid

    October 11, 2011 at 5:05 pm

    gp edition nie cover set je yg limited,,, mcm nouvolc135 gp edition gak... enjinnye standot..

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  15. john

    October 19, 2011 at 9:49 pm

    oh ye nak tanye 125zr mungkin tahun depan di berhentikan...masa dah x keluar...kalo di nak jual balik laku dan rmai x org cari balik sbb motor 2 stroke..rxz dah dah bereti dah

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. pakcu

    October 20, 2011 at 12:18 am

    135cc dengan harga rm7600..apala jadi dengan harga motosikal di malaysia ni...patut untuk harga ini kita mampu beli 500cc. di malaysia motorsikal 1000 cc macam harga rumah..gile ke apa?

    Terbaik!(4)Booo~(1)
    • still rider

      August 29, 2012 at 1:12 am

      hahaha amat menyokong hang la bro...camna la sukan permotoran nak maju kalau camni kan....nak rumah 3 bilik 2 bilik air ke nak fireblade...hahahahha

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  17. hafiz azmi

    October 27, 2011 at 11:43 pm

    motor ni ade lagi ke skrang?? ,kat mne argh ade jual klau kat area gombak dan wangsa maju??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. mat

    November 3, 2011 at 12:06 am

    lc limited ni beza 1 k.. lebih baik aku ambil yg lc biasa.. jimat... beza kt cover sja..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. MOHD FIRDAUS BIN MOHD SUKRI

    January 28, 2012 at 3:22 pm

    im nak beli yamaha 135lc gp,sekarang,

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  20. ayie

    May 4, 2012 at 10:07 am

    wlupn bdn besar,dulu aku pkai lc lme,160kmj leh dpt...mto stndrd...tp skrg pkai 5speed cm lemau je...pdhal spoket dh main..nk dpt 120kmj cm liat je..apesal ek...sape ade rhsia tok tmbah kelajuan

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • still rider

      August 29, 2012 at 1:15 am

      sila kecikkan saiz tayar anda dulu...haha..5 speed kan saiz tayar pon besar..sportrim lagi

      Terbaik!(2)Booo~(2)
      • iMan KL

        December 22, 2012 at 1:41 pm

        Sama la bro... Beli mahal2, nk sentap 120 mcm bangsat je liat nk cecah... Selain tukar tayar, spotrim, ada perlu nk diubah lain tak.. Kalau boleh aku nk dpt 150, 160 pon dah sedap jgk laa sebelum kene gelak dgn Honda EX5.... Cutting je mcm kilat tapi kelajuan mengecewakan.... Sape ada CDI yg s3dap nk tukar.... Meh jual

        Terbaik!(1)Booo~(1)
  21. Abeje

    May 18, 2012 at 12:08 pm

    Lc gp edition ni ad x yang x de cluth??kt area kota bharu mne boleh dapat???

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  22. eddie grrr

    July 11, 2012 at 9:44 am

    puiii lc bru tak bleh blah mto aku p 100kmj je.bli mhl tp mcm hrm jadah.lc lama aku tip top bleh blah 170kmj.nyesal jual.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  23. Zie

    July 27, 2012 at 9:33 pm

    Mana ada lg stok yamaha model ni bro???

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  24. paan

    August 2, 2012 at 8:35 pm

    skunk strategi dowg jadikan meter motor ringan.. dan klau anda perasan antara beza meter moto rxz dgan 135lc.. adalah meter rxz sama dgan kelajuan kereta.. sbb nye?? tanye pda yamaha..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • still rider

      August 29, 2012 at 1:19 am

      kebanyakan meter motor bawah 250cc semuanya ringan je..nak syok sendiri boleh le...haha...selalunya kalau meter kapcai 130km/h, meter kereta atau superbike baru 100 km/h ja

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  25. pandan indah

    August 22, 2012 at 10:14 am

    ade nampak sebijik kat kedai motor pandan indah. downpayment RM3000. teringin nk beli tp takut kene rembat huhu

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  26. namio

    August 25, 2012 at 8:59 pm

    beli coverset convert ke lc lama ngam2 soi

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • che_boy

      May 15, 2013 at 5:16 pm

      Coverset lc model sekarangg ni boley masuk ngam2 sui kat lc 1st model ke?kalau beli 1set coveset modle baru ni mmg ley skru ngam2 ke? Comfirm ke ni @ckap je ?....klau main kabeltie ngan steel b raket same je cam ss coveset ss2..begegar la bunyi2 coverset...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  27. hairul

    August 28, 2012 at 5:16 pm

    honda

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  28. Luz

    September 7, 2012 at 11:06 am

    Salam semua...
    Aku masih gunakan Yamaha 135LC model 2010.
    Minyak Hitam dan Oil filter tukar 2-3 bulan sekali.
    Kelajuan maintain 90-100km/j.
    Perjalanan jauh pergi balik JB 350 km x 2 dari Shah Alam tiada masalah.
    Perjalanan jauh perhi balik Pulau Pinang 350 km x 2 dari Shah Alam ok.
    Perjalan ke Melaka ulang alik 3-4 x Shah Alam lancar tanpa sebarang masalah.
    Aku cadangkan engkao orang bli Yamaha 135LC untuk perjalan jauh mahupun dekat, minyak save lagi hebat bergaya di tengah jalan raya. sekian.

    Terbaik!(3)Booo~(0)
    • shahidan

      September 17, 2012 at 1:20 pm

      Tima ksh luz... saya pun akan angkat satu 135 lc....

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  29. One _wan

    October 14, 2012 at 9:39 am

    Kenapa harga motor di malaysia mahal sgat dari luar negara...x boleh ke jual murah cket...

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  30. HAIKAL

    January 27, 2013 at 3:41 pm

    135 LC GP GUNA TUTI EH...

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  31. jan gemuk

    January 28, 2013 at 6:14 pm

    apa aku nk tulis ek? rasa nyesal lak beli lc 5speed. aku punya lc kaler putih,tp pakai stiker hitam. beli cash tuu.. top speed leh pi 120kmj je.. standart 120. dah modi masuk cj ipoh,manifold masuk racing(cj ipoh punya kecik mcm standart),cdi yamaha thailand kaler oren,rantai faito 415,bmc air filter...top speed 120 jugak.. puuuiii. celaka punya yamaha... lu bikin wa panazzzz. ada satu tmpt kt sg petani buleh bikin meter naik 140. diorang penah wat sebiji.. masuk meter 125z,out meter.. modal je xde. mana nk korek rm1k nie.. beli susu,pampers anak pun lg bagus. dah la kena tapau dgn lcv1. x puas hati betul... hampeh la lu lc 5speed... hampeh jugak kepada yamaha.

    Terbaik!(2)Booo~(1)
    • anti sakai

      January 30, 2013 at 1:30 pm

      kurangkan berat badan anda hahahaha

      Terbaik!(0)Booo~(3)
    • manhakim

      June 14, 2014 at 8:20 pm

      sesiapa pakai lc 5speed berminat tukar dgn sy punya motor v1??
      *motor thun 2009
      *set batik biru
      kalo berminat bole kol/msj/wassap sy di 0173711730
      tujuan sy nak tukar sy berminat dgn 5speed.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  32. bahanibajuri

    May 30, 2013 at 11:35 am

    lc lama punya cover boley tukar ngan lc baru punya cover tak..

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  33. wan

    June 6, 2013 at 10:38 am

    Wa beli motor 135 first model tahun 2007, pakai sampai sekarang. Masih tegap dan bergaya. Pegi keje ulang alik KL - Nilai. Satu hari perjalanan 60km x 2 = 120 km sehari...Minyak hitam tukar sebulan sekali, filter tukar 2 bulan sekali. Top speed 180, penah follow belakang keta honda civic, aku tgk meter honda civic tu 150, boleh nampak sebab meter honda civickan meter digital dan besar, meter motor aku dah abis...180..manyak syok lah ini motor, kesimpulannya aku puas hati dgn motor yg first model ni, memang power. Masa aku beli pun harga dia dah cecah 6k termasuk interest.

    Terbaik!(5)Booo~(0)
  34. miroy

    December 30, 2013 at 8:30 pm

    nk tnye...mseh ade ke,moto ni jual area sarawak

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  35. manhakim

    June 14, 2014 at 8:17 pm

    sesiapa pakai lc 5speed berminat tukar dgn sy punya motor v1??
    *motor thun 2009
    *set batik biru
    kalo berminat bole kol/msj/wassap sy di 0173711730
    tujuan sy nak tukar sy berminat dgn 5speed.

    Terbaik!(1)Booo~(1)
    • is

      June 18, 2014 at 10:22 pm

      Ada mahu ka?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • fauzan

      June 20, 2014 at 8:52 am

      x mahu ler.. ko ingat tukar moto macam tukar basikal ea..akal ada ka

      salam n cheer!

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  36. faizal

    July 12, 2014 at 11:16 pm

    puiii,x power langsung lc baru ni. myesal beli,lg power lc lama blh cecah 160 x perlu ubah suai dr keberani korang je.ada lagi x lc model lama.klau korang nak power cuma potong block bagi halus sikit je sbab block lc x cukup rata

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>