Demak DMS 110 – motosikal keluaran tempatan dengan rekabentuk unik

Jenama Demak mungkin kurang popular berbanding jenama tersohor dari Jepun seperti Yamaha, Suzuki dan Honda. Namun sedar atau tidak, Demak sudah beberapa tahun bertapak di negara kita dan memasarkan banyak model motosikal sama ada bercirikan klasik atau moden. Paling tidak boleh saya lupakan ialah sebuah model kapcai Demak yang diadaptasi daripada model Honda EX5.

Sehingga kini Demak masih mengeluarkan motosikal bercirikan reka bentuk model-model motosikal keluaran syarikat lain. Jika anda melihat galeri foto motosikal kapcai Demak DMS 110 yang saya paparkan di sini, anda tentu tahu rekaannya diinspirasikan daripada model motosikal keluaran Yamaha dan sedikit campuran Honda.

Demak DMS 110 memiliki enjin berkapasiti 110cc empat lejang, spring monoshock dan brek cakera tersedia di roda depan dan belakang. Ciri lain yang agak unik ialah penggunaan rim belakang sporty yang jarang-jarang dilihat pada motosikal keluaran syarikat lain. Empat warna untuk pilihan, hitam, hijau, merah dan oren. Harganya kira-kira RM4,300.00, berpatutan dengan apa yang ditawarkan.

p/s : Ada berani membeli Demak? Menurut jurujual Demak yang saya temui tadi, Demak merupakan jenama syarikat motosikal tempatan dan kualitinya ketika ini dikatakan setanding dengan jenama lain.

[nggallery id=393]

Terbaik!(22)Booo~(11)

66 Comments

  1. mat slamber

    October 4, 2011 at 7:35 pm

    pelik btol rim blakang...design keseluruhan cam lc jer...cuma lampu lain...overall mmg menarik dan harga pun berpatutan...

    Terbaik!(3)Booo~(1)
    • mohd hafis

      October 4, 2011 at 7:41 pm

      single arm la bro mmg cm tu design dia..
      lampu cm novo ataupun X1r

      Terbaik!(4)Booo~(4)
    • fikrie

      October 23, 2011 at 9:37 pm

      kenape ur moto demak xbuat buatan sendiri..kan lebih popular.. coz mebey maju..

      Terbaik!(2)Booo~(1)
    • max chiloque

      November 10, 2012 at 5:23 am

      sapa2 ada moto ni.. pm la saya..law wat group cantik gak kan..

      Terbaik!(9)Booo~(1)
  2. mohd hafis

    October 4, 2011 at 7:39 pm

    peh mcm2 dia tiru hehe.ekjos pom3

    Terbaik!(2)Booo~(2)
    • Evo

      October 4, 2011 at 8:02 pm

      Ini motosikal kahwin campur.. :)

      Terbaik!(3)Booo~(0)
  3. bravo

    October 4, 2011 at 8:32 pm

    selalu nye motosikal demak ni kualiti nye tak bagus.lepas setahun bunyi enjin da kasar,lampu dah blur.same cam motosikal naza

    Terbaik!(5)Booo~(3)
    • mat slamber

      October 4, 2011 at 9:15 pm

      tu sbb x jaga minyak hitam...enjin pun meragam...
      lampu kabur tu sbb x basuh moto...jemur hujan panas hujan panas rosak la dia...he3... :)

      Terbaik!(35)Booo~(2)
      • bahanibajuri

        May 30, 2013 at 10:21 am

        saya baru jer beli motosikal ni..
        sebab berani beli...
        seorang kwn guna moto ni kawasan pendalaman kawasan jalan tanah kuning sentiasa...
        apatah lagi kalo ujan...dia cakap 6 tahun dah dia guna..setakat ni still ok..
        dia akap minyak perut perlu jaga betul2..
        *hayan yang rosak stating patah..coz keadaan jalan kureng...6 TAHUN BEB...STILL OK..

        Terbaik!(25)Booo~(1)
  4. izkandar

    October 4, 2011 at 11:42 pm

    rekaan depan menarik.. lampu berkembar.. komfem muat fit2 kat 135 lc..

    Terbaik!(3)Booo~(0)
  5. jihad

    October 5, 2011 at 7:47 am

    tengok cantik gak. mana ada moto cup standard yang guna single arm kat malaysia nie. Xpa tunggu org pakai dulu. kalu ok, sambar 1......

    Terbaik!(5)Booo~(1)
  6. saripudin

    October 5, 2011 at 8:50 am

    betul ckp bravo (komen no 3). pakai setaun enjin dh kua bunyi kasar. lmpu blur. bukan sebab xjaga tp kualiti mmg teruk sgt. material pun teruk. saya pernah beli dulu demak ape ntah. tapi sama dengan bentuk dengan honda wave.

    pakai setaun lebih, enjin saya jaga, basuh skali seminggu. makin buruk jadinye. cat pudar. sedangkan lagenda saya dh berumur 5 taun pun nampak baru lagi.

    sapa dh pakai demak ni, mesti tau kualiti mcm mana.
    nasihat saya, jgn beli la.

    p/s: motor demak sy tu dh dijual kat kedai besi buruk =)

    Terbaik!(22)Booo~(6)
  7. fazreen

    October 5, 2011 at 12:24 pm

    ceeh....motor cap ayam nie jangan beli ler....motor tiruan kualiti out...skru dier pun cepat loose dan cepat berkarat sana sini...biasele...motor murah...

    Terbaik!(21)Booo~(3)
    • mat slamber

      October 5, 2011 at 8:29 pm

      x de lah murah sgt...sama harga ngan ct110...kalau bawah rm4000 baru murah...:)

      Terbaik!(22)Booo~(1)
  8. Ameerul Elham

    October 5, 2011 at 12:56 pm

    huhu... aq nk upgrade ex5 aq kepada moto cc110...
    sama ada Honda Dash or Demak DMS... tgk harga lebih kurang ja... dibandingkan design.. Demak aq minat.. kalau kat enjin menag kt Honda... pasal convet2 nie demak boleh buat ka?? dia punya CDI,HEAD,BLOCK n PISTON boleh pakai yg EX5 punya ka???... huhu sbb ex5 aq dah upgrade yg racing2 dah..>.< maklumlah aq nie orang Penang.. nk p kolej pun hampir setiap hari naik bukit..

    kalau sapa2 yg tahu.. tlg Info2 cikit.. ^.^ peace

    Terbaik!(2)Booo~(1)
    • mat slamber

      October 5, 2011 at 8:33 pm

      ye ker enjin honda ex5 skrg lasak? mcm cap ayam jer...pakai beberapa x smpai setahun dh bunyi laen mcm....kwn2 ramai pakai...semua ckp cam tu...moto ex5 model lama je tahan.kalau modenas lg tahan...enjin kawasaki tu...

      Terbaik!(14)Booo~(1)
  9. Imddin SP

    October 5, 2011 at 10:22 pm

    Ambil gambar kat Puteri Jaya ke ni..? ;D

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  10. budin

    October 5, 2011 at 11:57 pm

    perghhhhh....single arm tuu.... jom pekena teh kat warisan dulu......

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  11. adam

    October 6, 2011 at 12:52 am

    alahai demakkk... engatkan da pandai design sendiri td rupanya bila tgk btol sebijik yamaha X1... mentang2 model tuh xmsok malaysia sebab tuh korg rase pelik and menarik... kt singapore thailand da lapuk pn model X1 neh...

    Terbaik!(7)Booo~(1)
    • roha

      October 30, 2011 at 10:17 pm

      tak sama langsung dgn yamaha x1 la. tgok la btul2 skit.biala dia nak jual mtor camne pun, klau x suka x pyh beli. pilihan ditangan anda.

      Terbaik!(6)Booo~(20)
      • arymad

        November 17, 2011 at 12:27 am

        wa stuju dgn lu roha..asyik komplain je mcm le engineer..x suka jgn beli, suka beli..wa smpai la lyn ex 5 class 1..

        Terbaik!(4)Booo~(0)
    • abg heel

      July 28, 2012 at 3:01 am

      mana ada sama macam X1? main sembarang je..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  12. mat

    October 8, 2011 at 11:29 pm

    asyik cc kecil je...cube cm LC ke 135..

    Terbaik!(0)Booo~(23)
  13. pemerhati design

    October 26, 2011 at 6:27 pm

    sila improvekan graphic dia tu...hahha
    cam klakar jeh...

    Terbaik!(22)Booo~(19)
  14. farid

    October 30, 2011 at 8:39 pm

    moto demak mmg bagus la beb tpi satu je kurang iaitu enjinnya yg x tahan.....

    Terbaik!(1)Booo~(42)
    • bai

      March 2, 2013 at 8:24 pm

      .......

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  15. api

    November 5, 2011 at 3:43 pm

    lau pakai moto model ney,,
    kompom x segan,
    coz org bingung model moto asal nya apa
    hahaha

    Terbaik!(3)Booo~(7)
  16. muhammad ikhtiaruddin harun

    December 5, 2011 at 12:32 pm

    berapa top speed dia?

    Terbaik!(1)Booo~(3)
  17. sham

    January 25, 2012 at 11:46 am

    caya lar pakai single arm belakang.. tak banyak kapcai pakai single arm dekat belakang dia.. kita tengok pun berkenan.. kalau tak salah dekat thailand banyak atau boleh beli single arm untuk pasang dekat motosikal

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  18. Takeshi

    February 7, 2012 at 5:45 pm

    Yup... mmg model demak DMS 110 ni nmpk gempak... tp dari segi bentuk mmg kacukan motor YAMAHA (X1R, LC, & Novov LC).
    Design boleh tahan la... cume enjin demak ni kurang yakin...
    Sb adik ak pernah beli moto demak yg mcm lagenda... dh lepas 1 tahun lebih enjin dh bunyi dh... setiap 3000kms tukar myk itam, jg enjin bising, terpaksa jual motor tu n tukar motor lain... Ini pengalaman yg saya nmok la... motor Honda EX5 yg beli same mase ngan demak adik ak tu masih ok lagi...

    Terbaik!(2)Booo~(1)
  19. eddyhata

    February 12, 2012 at 12:30 am

    kali pertama tgk kat kedai motor nitro memang bekenan abis.. design cun ..lampu belakang lagenda 115z .tapi dengar mcm2 komen...yg tak menarik pasal enjin demak ni terpaksalah cansel ambik motor ni..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  20. Izhan

    February 13, 2012 at 12:22 am

    Demak DMS 110 nih okay , baik gaban , jaga minyak hitam . cuma aku tukar decal je , tak lawo :p hihi . okay demak dms ni kawkaw shiok hari2 pi ulang alik seremban - klang tarak hal lenjan 110 - 120 , seremban -klang minyak save rm7 settle . (kalau naik kete rm50 ) sakit oo , anyway congratz to demak allthough kawin campur , tapi single arm , diskbrake , cun gila , laju pun laju , kualiti tip top , buatan malaysia sudah improve , cunn seh ! kepp up the good work demak !

    Terbaik!(8)Booo~(67)
    • zarrinLC

      October 16, 2013 at 9:29 pm

      salam. aku pkai 135LC v1. Mula perasan motor demak model ni baru2 ni. apa2pon. memang lawa habisss. Aku parking motor aku sblah motor dms 110 ni. sumpah! motor dia style habis. kalau cakap pasal style memang aku bagi 5 star. tapi bab yg lain aku tak pasti la. tapi, satu la yg aku perasan, kita inginkan motor yg power2 dari pengeluar, but tak pernah sapot produk diorang, acano tu? sbg pengeluar, kalau diorg dapat respons yg best dari user, insyaallah diorg akan buat yg terbaik untuk produk akan datang, harapan. hehehe. nak tanya sikit, dia punya coverset matching tak dgn lc punya, kalau matching, aku nak swap dengan sesapa yg berkenan. hehehe. pm me 0175260368

      Terbaik!(9)Booo~(0)
  21. Demaksucks

    February 15, 2012 at 8:43 am

    Demak=sampah

    Terbaik!(0)Booo~(29)
    • aku

      May 13, 2013 at 1:09 pm

      Modenas pun sampah jgak... modenas kriss 100cc aku dah kondem.. selepas repair pun dah tak sedap lagik bawak.. bunyi enjin mcm org goreng batu dalam kuali..

      Terbaik!(0)Booo~(202)
      • Kau

        May 29, 2013 at 8:01 pm

        Just pengalaman dan pandangan

        Ak penah ovohole dua bijik moto nih
        satu Kriss 110 WFL
        Drp Barag dalam yang ak lihat part dia NTN dan Koyo japan
        Housing cluth 6 spring gear beza drp 100 4 spring auto cluth biase jeh tak banyak makenikal part compare 110

        kriss 100 WNJ
        Rupanye kebanyakan part yang diorang pakai tempatan punya
        contoh kat bearing tak ada cop ap pun kalau 110 pakai NTN
        dan yang menjadi ak Tahu rupanya Kat crank case ad cop SYM
        Patutlah lain...Barng kriss 100 tak boleh kacuk dengan 110

        kalau compare injin Kriss 100 dengan 110 memang jauh beza termasuk wiring tuk magnet dan cdi made by MItsubishi corp kriss 100 buatan tempatan rasenye tak pun indon or thailand..bukan nak kate tak bagus tak taip pun Kih 3...

        Memang berbeza ak vote 110 punya sebab mechine dia memang tahan kriss 100 SYM bukan modenas ..
        P injin modenas pada awal modenas keluarkan product kriss memang ada kerjesama dengan kawasaki memang injin kawa pun !!!

        Tapi sayang sehingga sekarang modenas Cannot goo lau compare dengan yamaha
        DIDALAM MALAYSIA SENDIRI

        1 sebab design.
        2 tak sponser mana2 or joint kejohanan besar tuk buktikan mechine kita lagi bagus ke compare mechine dari japan or Euro..
        3 perlulah ada orang yang mentakbir Modenas nih ada Fill@perasaan dalam dunia permotorn mesti perfect jangan nak duk dalam kelompok mudahhh jeh...

        Terbaik!(1)Booo~(3)
        • petrol

          July 6, 2013 at 11:55 pm

          Ya betul...mungkin sebab itu tandas modenas hari2 dilanda jerebu..

          Terbaik!(0)Booo~(0)
  22. ykdemak

    February 28, 2012 at 11:37 am

    cover set untuk demak mavam mana? adakah cover set 135lc fit untuk nie?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  23. edy

    February 28, 2012 at 2:48 pm

    wey... ak dah na beli motor ni wey... bg lah semangat ntuk ak yng pertame kali beli moto ni... huhu..

    Terbaik!(11)Booo~(0)
  24. @bu_786

    March 11, 2012 at 12:36 am

    sy cadangan nk beli motor ni,,apa pndpt kwn2?

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  25. weng

    May 29, 2012 at 8:51 pm

    Motor ni aku dah beli...jd mtor no dua..tp dah byk perkara x sama..decal lg lawa..ekzos pn dah tak sama..lg tinggi, bunyi lebih perlahan..mufler lebih pendek.rupa dan kaler sbiji mcm nobi tribold..detachable mufler..rim paling sedih..juga dah tak dapat mcm gambar tu..rim baru sama mcm lc je..belakang je lengkung..still single arm tp dwsign juga dah lain..yang lama ada masalah..arm baru lebih bulat ala nsr sp..disk blkg juga dah lain..bulat je..xde gigi.Monoshock juga dah paka kyb..performance ok..bleh lwan motor jepun gak la..ramai kwn puji, lawa, tp bab enjin tahan kke x...blum tau..setakat ni ok je..tp member aku pakai lc pun jeles..ada gak yang sakit ati..pelik perangai orang nih..

    Terbaik!(5)Booo~(0)
    • haha

      May 31, 2012 at 10:53 am

      ak pakai moto demak yg mcm wave lame tu...ok je...warna merah metalik skit....lampun depan tukar yg original wave punye sbb yg lama akan jdi blur...minyak itam jaga...pki castrol power 1...karburetor dh x sedap....tukar ex5 punye....still ok smpi skrng...dh 4 tahun pki....

      Terbaik!(4)Booo~(0)
  26. didi adi

    June 17, 2012 at 12:42 pm

    aq da pkai dms 110 niyh...da bwk jauh pun...
    mmg best tade problem....cuma nak tanye skit lha...
    eksoz bole tukar lc135 punye tak...muat kew

    Terbaik!(3)Booo~(2)
  27. AKu Budak LC

    July 29, 2012 at 2:12 pm

    staro demak single arm....yamaha bila lg nk kuar moto lc single arm....haha

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  28. entah la

    October 18, 2012 at 12:59 am

    sedih aku tengok demak ni...potensi tu dah ada...tapi terlampau meniru jenama lain la pulak tu yg menyebabkan tak laku...moto ni meter,tail lamp mmg failll...cc tu kalau boleh up la sikit...sekarang budak2 mane nak layan cc110...koman2 pun mesti mau 125...135 ke...yg lain mmg terbaik.. sport rim , disc , single arm lg... nicee

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  29. hfiz

    May 29, 2013 at 12:31 pm

    didi adi dms 110 sedap x bawak???

    Terbaik!(0)Booo~(4)
  30. aku

    June 15, 2013 at 6:20 pm

    aku ada beli Evo ZR.. rupa sebijik mcm DMS tapi swing arm tak sama.. mcm lc.. so far mmg berbaloi.. mmg laju.. Demak aku top speed kalo ikut meter 130km/j.. kalo ikut GPS belum test lagi..

    Terbaik!(5)Booo~(1)
    • Azrul

      June 20, 2013 at 3:04 am

      Seriously, aku baru booking gak Evo ZR Ni...boleh PM aku x. Azrul 0126122743...kongsi2 kanlah pengalaman guna Demak Evo ZR Ni?

      Terbaik!(0)Booo~(1)
      • Aku

        June 21, 2013 at 10:13 am

        Pengalaman aku setakat ni tiada masalah dgn motor aku ni.. sebelum servis, enjin agak kuat vibrate/gegar. Nak cecah 110km/j pun susah. mungkin sebab minyak hitam yg digunakan oleh Demak kurang bagus. Selepas servis kali pertama pada 500km (ikut dalam buku servis) masih gak kurang power dan vibrate sebab aku tak tgk minyak apa yg diaorg sumbat. So aku pakai je sehingga ke servis berikutnya. Tapi aku tak lenjan motor ni dulu sebab tahu minyak hitam kurang bagus. So average speed sekitar 70-80km/j. Lagipun enjin masih fit lagi. belum fully run in.

        So servis pada 1000km (juga ikut saranan buku servis) aku masuk minyak Shell AX7 botol warna silver. Harga lebih kurang RM30.50. Lepas masuk minyak hitam Shell tu mmg rasa berbeza. Vibrate mmg langsung kurang. Ntah kenapa dan mcm mana aku pun tak tau aku test top speed boleh cecah 130km/j. Takla cecah 130km/j sebenarnya.. hampir cecah 130m/j.. kira2 dalam 128-129km/j mcm tu. kalo tunduk mungkin lebih kot?

        Jgn bimbang kalo ikut buku servis pertama dan kedua mmg rapat pada lingkungan 500km pada setiap servis. Tapi selepas servis kedua pada 1000km, servis ketiga akan dilakukan pada 2000km iaitu pada next 1000km mileage. Selepas itu boleh servis pada setiap 2000km mileage utk setiap penukaran minyak hitam kalo ikut buku servis yg dibekalkan.. Tapi bagi aku tukar minyak hitam pada setiap 1000km lebih bagus.

        So, itu sahaja pengalaman aku setakat ini. Masalah lain belum ada lagi. Aku pun tak paham kenapa org kata pakai motor demak tak tahan. pakai 3 bulan dah hancus. Tapi demak aku ok je..

        Terbaik!(11)Booo~(1)
      • Aku

        June 21, 2013 at 10:24 am

        Aku beli Demak Evo ZR warna hitam. Sebelum beli plan aku nak angkat warna merah. Tgk dari dekat mmg cantik. Tapi bila jumpa on the road pelik pulak aku tgk warna tu sebab warna merah cuma pada handle cover dan front fairing dan juga body cover set. Fairing bawah warna hitam yg membuatkan motor ni nampak pelik sebab kaler merah cuma kat fairing atas tu membuatkan motor seolah olah besar kat atas kalo tgk dari jauh. Bila tgk warna hitam on the road nampak cantik pulak..

        So aku angkat hitam.. mmg cantik motor ni. Geng aku yg pakai LC lama pun selalu sindir brand "Demak" tapi motor aku nampak lagi lawa.. ntahla kenapa mereka jeles sgt.

        Terbaik!(7)Booo~(0)
      • dio

        December 14, 2013 at 10:45 am

        aku pn bru jer sambar mingu lalu, mmg mantap laa moto ni...kalau tuka tayar lebar ckit lg mantap kot huhu

        Terbaik!(1)Booo~(0)
  31. Aku

    June 21, 2013 at 10:29 am

    baca ni la..ini yg membuatkan aku berani membeli Demak.

    www.goingnotts.com

    Student UK balik ke London dari Malaysia ride Demak DV110 sejauh 20,000km, selama 3 bulan merentasi 21 buah negara dan cuma berbekalkan duit kurang dari GBP1000. Enjin sama je dgn Evo ZR.

    Terbaik!(6)Booo~(1)
  32. Zack

    July 12, 2013 at 11:53 pm

    Aku dh pakai 3 buah135lc clutch pun aku dh pakai tp bila tengok moto demak ni serius aku cakap mmg aku ada minat sbb mber aku ada beli sebijik mmg cun gila lh tp enjin x tau lg mcm mana tp apa yg aku tau moto ni kalau jaga minyak enjin mmg x dk maasalah punya lah ini pendapat aku lh apa pun siapa yg pakai moto ni yg penting pandai jaga tp kalau x pandai nk jaga moto apa pun lingkup geng.

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  33. Captainmarvel

    August 15, 2013 at 1:20 pm

    Aku pkai mtor sebijik mcm ex5...setakat ni ok la xde masalah sbb jalan x jauh sgt...tp aku kurang yakin sbb aku x pnh jalan jauh lg mtor tu dgr2 enjin mcm x tahan sgt...nk try gak fly dr melaka ke pahang tp kurang yakin...btol ke enjin dia x tahan sgt?

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  34. iskakimotoforever

    September 6, 2013 at 2:24 am

    gua caya sama lu...papapun demak gua tabik springggg..sbb 1 buatan malaysia .sbb 2 brani gila kawen2kan kacuk2kan rupa,n hasilnya mmang menarik n 3 klau tak kita sendiri warga malaysia siapa lgi yg nk menarik martabat buatan tempatan kita sendiri ,lgipun rupa moto2 demakni mmang tdk d nafikan menarik..cuma enjin je plu d perhebatkan lgi brulah plg perfeck.ppun gua caya sama demak.

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  35. weyd

    September 24, 2013 at 9:49 pm

    siapa pernah jumpa ngan moto demak plat no DCA 286.tip top.rim krom.stakat ni cuma satu je kat malaysia.

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  36. weyd

    September 24, 2013 at 9:59 pm

    sya mmang dah jumpa ngan moto demak plat DCA tu.mmang lawa.bukan kat kelantan aje.tpi stakat ni,sya rasa satu je kat malaysia.rim celup krom kat Bangkok.siape2 pernah jumpa,memang cantik.

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  37. zarrinLC

    October 16, 2013 at 9:31 pm

    salam. aku pkai 135LC v1. Mula perasan
    motor demak model ni baru2 ni. apa2pon.
    memang lawa habisss. Aku parking motor
    aku sblah motor dms 110 ni. sumpah!
    motor dia style habis. kalau cakap pasal
    style memang aku bagi 5 star. tapi bab yg
    lain aku tak pasti la. tapi, satu la yg aku
    perasan, kita inginkan motor yg power2 dari
    pengeluar, but tak pernah sapot produk
    diorang, acano tu? sbg pengeluar, kalau
    diorg dapat respons yg best dari user,
    insyaallah diorg akan buat yg terbaik untuk
    produk akan datang, harapan. hehehe. nak
    tanya sikit, dia punya coverset matching tak
    dgn lc punya, kalau matching, aku nak swap
    dengan sesapa yg berkenan. hehehe. pm
    me 0175260368
    Reply

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  38. rezal

    October 23, 2013 at 3:37 pm

    aku pun dah beli..nk tnya sapa yang tau engin evo ze 110 cpy mto apa aku nak salin r..

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  39. rezal

    October 23, 2013 at 3:49 pm

    zr 110 enjin apa boleh masuk..demak evo zr 110

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  40. Suphean De'La Cardoza

    January 27, 2014 at 4:22 am

    Aku guna Demak DX90 je..Da 4 tahun..Majikan beli untuk aku guna ronda buat inspections Civil& Structural & QS work kat dalam site.Kadang guna untuk ulang alik pulang rumah..(elak jammed & save duit petrol)Perjalanan 55 minit..Jalan dlm site memang teruk gilerrr!!!Gravel,lumpur,pasir,licin..Alhamdulillah..walau x laju..70kmj-90km/j ja..tp bertahan hingga skrg..Minyak Hitam tukar setiap 1000km(Guna murah2 je..tp add with Liquid Turbo RedQuattro..hihi!).Sebelum & selepas guna sehari,pastikan ketatkan skru/nut.(Untuk lebih baik,sembur spray WD-40 anti karat& anti-loosen),seminggu sekali cuci..(RM1 je kat Carwash..hihi!)Kadang suruh je worker cuci manual.Aku cuma mody head/block je..Guna EX5 High Power Ori Japan..Tahan Lasak!Bulb guna AAP.Terfikir juga nak tukar Carb Wave 125,boleh up top speed 140km/j..Tapi,buat apa nak laju2?Ride Safely & Safety First.hihi!Pick-up Demak memang sedap..Minyak pun memang jimat..Full tank boleh guna 1 minggu.Tak kira apa motor anda,penjagaan tu penting..Tak dinafikan kualiti bahan material Demak tak sehebat Honda & Yamaha.Kena kreatif,inovatif & rekacipta ler.hihi!

    Terbaik!(5)Booo~(1)
  41. Ain

    February 9, 2014 at 11:19 am

    Saya dah tempah demak evo zr 110 (merah) tapi still ragu2 sama ada nak beli atau tak :(
    tengok banyak sangat cite enjin die tak bagus. bg komen sikit.. huhuk

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  42. JPW7864

    March 9, 2014 at 11:37 am

    Saya beli DEMAK EVO ZR110 warna Oren pada 02 February 2014 lalu...setakat hari ni bacaan meter 2865KM...Gear 1 tarik 0-30, gear 2 : 30-50, gear 3: 50-90, gear 4: 90 hingga 130kmsj,,,jalan kawasan Johor sahaja....saya juga miliki SUZUKI revo 110 dan Modenas Elit Sport 150 scooter...kelebihan DEMAK saya ni semasa kelajuan antara 100 hingga 130 body motor tegar licin dan bunyi mcm bunyi deru angin ribut...Minyak hitam castrol Racing 1 Rm45 sebotol harga di Kulai. Minyak Petrol ron 95 campur sikit minyak booster rm6.50 botol kecil saiz jari hantu...kekurangan masa mula pakai skrew ekzos dan lain2 tempat gegaran mudah tanggal...mekanik dan kawan2 selalu komplen Motor DEMAK ni tak baik...tapi jangan hiraukan sangat sebab enjin Motor DEMAK pun guna besi juga mcm Motor jenama lain...bukannya guna enjin plastik!!!...yang penting penjagaan...DEMAK THE BEST THAN MY SCOOTER...

    Terbaik!(5)Booo~(0)
  43. paul96

    April 28, 2014 at 7:44 pm

    kalau xsuka,jgn komen .. xsdar diri,mcmla terre sgt dlm bab2 moto .. bodoh!

    Terbaik!(4)Booo~(0)
  44. majoy

    June 21, 2014 at 12:58 am

    gabungan 3 sekawan ka ni...pelik btul design ni ada mcm LC mcm nouvo pn ada....pelik la

    Terbaik!(1)Booo~(2)
  45. affiz

    November 30, 2014 at 7:44 pm

    Motosikal demak ni dah makin maju darisegi rekabentuk dgn design.harga pon berpatutan.boleh support orang susah nak beli moto..injin upgread ckit.coverset bg quality.org2kaya pon boleh beli.boleh duduk sbelah yamaha,ural,honda,kawa,suzuki,sym.apapon support demak.made in malaysia.indon philipin sri langka afrika dan australia dh mula pakai demak .

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>