Suzuki Swift 1.5L GX baharu pencabar Myvi 1.5 Extreme??!! - Arena Kereta

Suzuki Swift 1.5L GX baharu pencabar Myvi 1.5 Extreme??!!

Selepas pelancaran Perodua Myvi Extreme dengan harga premium tertinggi mencecah RM61,700.00 bagi varian automatik metalik, ramai yang mengkritik kononnya model terlaris keluaran Perodua itu tidak memberikan nilai terbaik untuk wang berbanding dengan apa yang ditawarkan. Pendapat tersebut mungkin betul jika mengambil kira apa yang ditawarkan pula oleh Suzuki Malaysia Automobile (SMA) yang mengambil ‘kesempatan’ mengeluarkan model baharu Swift 1.5L GX dengan perbezaan tanda harga kira-kira RM4,188.00 sahaja.

Suzuki Swift 1.5L GX yang ditawarkan pada harga RM65,888.00 (OTR) boleh dikatakan model kosong berbanding varian penuh lain, apabila beberapa ciri yang dirasakan kurang penting telah dikeluarkan, contohnya seperti lampu isyarat di cermin sisi dan sistem kawalan audio di stereng. Jadi tidak hairanlah harganya lebih murah, namun karakter pengendalian, keseronokan pemanduan dan imej eksklusif Swift itu sendiri, serta kuasa enjin bertenaga 101hp dan 133Nm pastinya tidak berkurang dan kekal mengujakan sesiapa sahaja yang memandunya.

Paling menarik sekali dan boleh mengubah fikiran pembeli Myvi Extreme di saat-saat akhir ialah tawaran pakej pembiayaan AmBank serendah RM555.00 sebulan, betul-betul memberi cabaran sengit terhadap Perodua Myvi Extreme 1.5. Dulu tak terlintas pun hendak pakai Swift, masing-masing berfikir yang mereka hanya mampu memiliki sebuah Myvi 1.5. Tapi sekarang ni macam mana pula? Alang-alang menang membeli, hendak pilih Swift 1.5L GX pula ke? Tepuk dada tanya poket anda sendiri, mana lebih berbaloi, anda tentukan.

Sumber rujukan dan foto : BH Auto

*Update : Galeri foto Suzuki Swift 1.5L GX

[nggallery id=397]

Terbaik!(0)Booo~(0)

86 Comments

  1. Aku

    October 6, 2011 at 9:32 pm

    Tapi myvi leh wat full loan... Blan2 bru rm600++...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • pojok

      August 27, 2012 at 1:27 am

      swift pon boleh

      Terbaik!(2)Booo~(0)
  2. Nate

    October 6, 2011 at 10:33 pm

    Org akan still prefer myvi 1.5 sbb swift dah lama plus myvi lg better accorised dr swift gx ni

    Terbaik!(0)Booo~(13)
  3. tati

    October 6, 2011 at 11:40 pm

    bru tdi belek newspaper ada crita pasal nih.. Berita harian kalau x silap.. antara stament menanrik suzuki menawarkan kadar faedah paling rendah dengan bayaran bulanan serendah RM 555 sebulan. kalau dulu time interst P1 dan P2 dekat 4% suzuki stedy je letak 2.8% kalau x silap...
    Walaupun model kosong sikit compare myvi LPLB.. tpi swift seronok dipandu dan stabil..

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • azlan

      October 10, 2011 at 4:53 pm

      Tahun pertama je RM555 pastu tahun kedua naik tahun ke empat naik kpd 735 sebulan pai tahun ke 9.Murah Ke

      Terbaik!(0)Booo~(1)
      • nad

        January 27, 2012 at 7:47 pm

        haa.. betul ker tahun pertama je rm555 ? pastu naik balik ke rm7++ ... haishhh !! kempunan

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. kugiran

    October 7, 2011 at 2:59 am

    Ada AIRBAG x?? ABS ader x??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      October 7, 2011 at 5:59 am

      Ciri-ciri keselamatan dikekalkan, ada dual SRS airbag, ABS, EBD dan brake assist.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • azlan

      October 10, 2011 at 4:56 pm

      Ada cuma wiper bkg x ada,kerusi driver x dpt tinggikn n rendahkan ,radio biasa,mirror x ada signal,tpt sandar kepala penumpang bkg x ada,kawalan audio x ada pd stereng,lain2 sama enjin,abs,airbag ada

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. yacc

    October 7, 2011 at 7:01 am

    hahaha...............nampaknya myvi betul2 tercabar ni. Swift model jepun, myvi made in malaysia. so faham2 lah.

    Terbaik!(5)Booo~(0)
    • Aizat

      October 7, 2011 at 8:59 am

      bukan buat dekat Pekan Pahang ke???

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • mat slamber

        October 7, 2011 at 7:46 pm

        ckd.myvi pun ada jugak brg dr jepun..

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • yacc

          October 7, 2011 at 7:56 pm

          maksud saya myvi model tempatan. swift model luar. lain tu. so...... value for money lah.

          Terbaik!(2)Booo~(0)
    • Manmivec

      October 19, 2011 at 3:10 pm

      Myvi pun jepun gak dol...... Cuma di rebrand balik jd Perodua..... Yg betul2 kereta nasional Proton jer..... Value for money dh tentu Myvi SE 1.5 baru harga RM56K full accesories. Swift harga RM65K++ kosong...... Lu pikirlah sendiri.

      Terbaik!(0)Booo~(22)
  6. Han

    October 7, 2011 at 11:45 am

    kalau dah harganya tak jauh beza, baik amek Swift teross.. hahaha.. myvi gua tak minat..

    Terbaik!(3)Booo~(1)
    • azlan

      October 10, 2011 at 5:02 pm

      myvi extreme loan 90 % dalam RM 650 sebulan sembilan tahun,Swift tahun pertama RM 555 mmg murah tp tahun kedua naik ke empat naik kpd RM735 pai tahun ke 9 tu yg x tahan tu,Kalau betul 2 berminat baik ambil model swift yg 75+++ smua ada kecuali seat kulit.Harga beza dalam RM100 dr yg promosi tu
      Pendapat saya le

      Terbaik!(2)Booo~(0)
  7. kudin

    October 7, 2011 at 1:45 pm

    kalau bentuk swift ni tambah skirting....boleh tahan juga..dari segi brand...memang lah sedap pakai jenama import...

    Terbaik!(2)Booo~(1)
  8. ell

    October 7, 2011 at 2:09 pm

    baru je ngat nak sambar swift, dapat harga rendah ni elok sangat la, hehehehe...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • miyul

      December 14, 2012 at 4:06 pm

      cian sape yang tumpang kau kat belakang kalo ko beli swift...lagi2 long distance...sempit woo...roominess x brp bagus untuk swift

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  9. kudin

    October 7, 2011 at 2:36 pm

    http://autopartcar.com/2011-suzuki-swift-s-concept/

    cantik kalau wat consep mcm ni

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. leman

    October 7, 2011 at 4:25 pm

    wahh tgh tunggu proses loan myv..tup2 tgk iklan da harga swifft ni...dah jadi keliru ni...

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • azlan

      October 10, 2011 at 5:05 pm

      Tahun pertama je RM555 pastu naik,kalau poket tebal baik ambil yg dh lengkap

      Terbaik!(0)Booo~(4)
      • dinie

        July 31, 2012 at 1:20 am

        xda la aku ambik swift ni ok je.. bayaran tetab 600 sebulan dengan assesory... hikari bodykit lampu fog lamp.. leader seat

        Terbaik!(5)Booo~(0)
    • azlan

      October 10, 2011 at 5:06 pm

      Sy dh g tengok dua2 model

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  11. wira evo

    October 7, 2011 at 5:45 pm

    dalam x brape smart. myvi lag smart

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  12. FlaungMG

    October 7, 2011 at 7:22 pm

    baru je nak booking Myvi se 1.5.. tup.. tup dah kuar Swift GX ni.. rasanya x jadi la nak amik Myvi.. better Suzuki trus

    Terbaik!(1)Booo~(1)
    • yacc

      October 7, 2011 at 7:58 pm

      betul...betul.......betul

      Terbaik!(1)Booo~(0)
    • azlan

      October 10, 2011 at 5:07 pm

      Kalau sanggup dgn bayaran progresif teruskan ingat tahun pertama je RM555

      Terbaik!(1)Booo~(10)
      • Cvtrider

        March 5, 2012 at 10:21 pm

        Kereta kalau dah bagus dorang x kisah bayar berapa. Tolong la terima hakikat yg swift ni bagus ye en azlan :D .

        Terbaik!(5)Booo~(1)
    • abang lan

      June 19, 2012 at 11:45 am

      Setelah memandu uji kedua-dua jenama kompak ini, apa yang dapat saya simpulkan ialah; kalau orang yang pentingkan aksesori baik beli Myvi 1.5 tetapi bagi orang yg pentingkan keseronokan memandu lebih baik membeli Swift walaupun banyak aksesori yang telah di'ghaib'kan dan nampak 'kosong'. Dari segi kuasa dan prestasi enjin serta keselesaan pada pendapat saya, saya akan lebih terarah kepada memiliki Swift.

      Terbaik!(13)Booo~(0)
      • Nora Swift

        September 10, 2012 at 10:05 pm

        saya setuju apa awak cakap, sblm saya beli swift saya pun ada cuba test drive myvi 1.5SE..klu dari segi aksessori & ID mmg hebat..saya admire sgt. Swift pulak engine mmg tip top..tp aksessori & ID mmg kureng..kelebihan body swift nmpk exclusive dan sporty..aksesori yang telah di’ghaib’kan klu ada extra money blh buat slowly kan...

        Terbaik!(2)Booo~(0)
  13. mat slamber

    October 7, 2011 at 9:43 pm

    swiff jimat minyak x?ada org ckp lg jimat pakai vios.ni banding cc 1.5 la...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. eddie

    October 7, 2011 at 10:54 pm

    SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK TEST DRIVE SWIFT
    CALL 017-9389697 (EDDIE)
    LEPAS TEST DRIVE ANDA BOLEH BEZAKAN HANDLING SWIFT NGAN MYVi

    Terbaik!(3)Booo~(0)
    • azlan

      October 10, 2011 at 5:10 pm

      mmg le mana leh banding kalau nk bandingkan gitu ,harga jauh beza myvi 0 n swift 0.try bandingkan swift n mini cooper mana lg best

      Terbaik!(0)Booo~(8)
      • kucing

        October 11, 2011 at 5:44 pm

        die bndingkan yg harga hampir sama..kalo nk compare pon bia la sesuai ye sedara..fanatik betul sedara dgn p2..semoga saudara guna p2 smpai tua

        Terbaik!(1)Booo~(0)
        • azlan

          October 21, 2011 at 5:35 am

          Harga hampir sama ke.jauh tu sedara yg 0 dengan yg full ass.mmg base sama tp x sama.sy guna Honda Civic 100k ++

          Terbaik!(1)Booo~(11)
        • azlan

          October 21, 2011 at 5:38 am

          Sedap doa dema.amin

          Terbaik!(1)Booo~(1)
    • Manmivec

      October 19, 2011 at 3:01 pm

      Aku dh test drive swift sport..... Handling sama jer dgn Myvi. Klu jenis kereta compact ni sapa cakap handling bagus memang menipu.....

      Terbaik!(2)Booo~(2)
      • Cvtrider

        March 5, 2012 at 10:07 pm

        S/Sport sama handling dgn myvi? Biar btol bro. Ke ko test drive viva ni? Hahah. Ko guna la myvi try kacau S/sport nak tgk sikit. Ada bersebab kenapa ssport harga 90k+ . Ssport spare tyre pun dia x ada, sama mcm evo dan keta high performance lain x ada spare tyre. Knp? Lu pikir la sendiri.

        Terbaik!(9)Booo~(0)
  15. flauntmg

    October 9, 2011 at 7:22 am

    Semalam dah test drive dua2 kereta.. swift gx vs myvi exteme.. dr segi handling dan enjin mmg swift menang. Body swift lg berat.. myvi rasa ringan.. Tp dr segi aksesori myvi menang la

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • mat slamber

      October 9, 2011 at 9:56 am

      dari segi mana lg jimat minyak?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • azlan

      October 10, 2011 at 4:51 pm

      mmg le swift yg ni x ada wiper belakang,lampu bkg lain,stereng biasa,audio biasa,signal kt mirror x ada,skirt x ada.kerusi nk tinggi n rendah tpt driver pn x ada.tpt sandar kepala penumpang bkg pn x ada

      Terbaik!(0)Booo~(1)
    • Nora Swift

      September 10, 2012 at 10:17 pm

      mmg saya setuju, saya beli swift GX, adik saya beli myvi SE, setelah drive both cars..ternyata swift lg hebat & engine smooth w/pun aksesori kosong klu compare dgn myvi..tp physical look swift ala2 mini cooper & nampak exclusive

      Terbaik!(2)Booo~(0)
  16. awie

    October 9, 2011 at 6:12 pm

    damn it...bole tahan hargenye...walaupon aksesori kureng, yg tu bole tambah sendiri hehehehe...tak kesah la dia model mane pon, janji kite pakai SWIFT...hahaha

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • azlan

      October 10, 2011 at 4:48 pm

      Tahun pertama je rm 555 pas tu tahun kedua naik tahun ke empat naik ke 735 hingga tahun ke 9

      Terbaik!(0)Booo~(3)
  17. gadispalingcomey

    October 10, 2011 at 8:52 am

    bg saya dua-dua sy tak nak pilih swift or myvi 1.5..dengan keadaan harga minyak yang tak stabil time sekarang ni..baik pakai 1.3

    Terbaik!(0)Booo~(4)

  18. tati

    October 11, 2011 at 2:01 am

    encik Azlan mcm kecewa dgn SWIFT jek.. hahaa.. mcm haram punya promosi.. So, Perodua boleh senyum balik la mcm nih.. konsep mcm nih Myabank ada buat jugak tahun lepas.. bayangkan masa tu Myvi SE bermula dari RM3++ sebulan.. tpi beza kat sini Maybank punya promo bersifat jujur la.. SWIFT nih kalau x silap dgn AmBank kan promo dia

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • azlan

      October 11, 2011 at 3:54 pm

      Ya betul AmBank.X kecewa sy cerita apa yg benar x caya try g tengok apa yg ada apa yg kurang,jgn tertipu n promosi tahun pertama sudah.Kalau sampai 9 tahun RM555 mmg murah.tp tahun pertama je.Saya cerita apa yg saya g tengok kt ruang pameran.Kalau salah Fakta saya bentangkan SILA BETULKAN.TQ

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  19. mahdi

    October 13, 2011 at 11:17 am

    suzuki ni memang bagus..hayabusa saya dr suzuki..power memang power..tapi bab keter saya pilih myvi 1.5 coz lebih banyak kelebihan..sc,part,kedai potong & lain2 kalau suzuki ontahlah..pastu harga dah murah byk pulak barang dah tak da..nampak kosong la pulak..kalau up grade body part dia makan riban-riban..penyudahnya harga sama cam dulu...terpulanglah..ukur baju badan sendiri.....gua lagi minat mazda

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • azlan

      October 21, 2011 at 6:34 am

      Betul seat kulit pn dh 2 ribu lebih kalau nk pasang le.yg bestnya waranti 2 tahun.tanya n bdk jurujual kets swift

      Terbaik!(0)Booo~(2)
  20. Manmivec

    October 19, 2011 at 2:57 pm

    Apsal nk compare dgn Myvi 1.5 Extrem plak...... Patut campare dgn Myvi 1.5 SE jer baru betul..... Swift harga RM65K... Myvi SE 1.5 (A) Baru harga RM56K.... Mana lg berbaloi2.

    Terbaik!(0)Booo~(3)
    • azlan

      October 21, 2011 at 6:30 am

      SE pn x berapa padan lg nk banding,signal sisi myvi SE ada/electric side mirrors Swift 0 x ada,wiper bkg myvi ada swift 0 x ada.myvi ada audio control di stereng swift model ni x ada,kerusi driver myvi leh ejas tinggi n rendah swift x leh,suzuki swift lebih d ABS, EBD dan brake assist.Persamaan Myvi n Swift ni kunci.Swift 0 guna kunci juga.Perbandingan selepas saya g tengok kt ruang pameran

      Terbaik!(0)Booo~(2)
      • -

        October 21, 2011 at 8:53 am

        satu je swift body berat sudah tentu keras...myvi ringan sudah tentu cepat kemek....tak yah cakap mana2 kereta memang hancus bila pelanggaran tapi..peratus keremukan yg ditengok...mudah hancus atau kebal mcm keta kebal....hahahaha

        Terbaik!(15)Booo~(0)
  21. takmainketamalaysia

    October 20, 2011 at 4:21 am

    eleh..org yg pakai myvi ni,ptamanya tak mampu.kedua baru nak blajar main keta.myvi macam katak pun bangga.amende ler...bwa myvi angan2 mcm bwa mini cooper..gue malu lah pakai myvi.

    Terbaik!(50)Booo~(3)
    • ayu

      October 20, 2011 at 10:30 am

      eeehh...jgn cakap macam tu...myvi ni ok juga....untuk pengetahuan myvi bukan kereta tempatan sebenarnya...myvi ni adalah keluaran daihatsu..cuma pasang kat malaysia...myvi adalah model sirion....takde beza perodua(daihatsu) dgn suzuki..masing2 produk jepun...cuma bagi saya body myvi jelah agak lembut sedikit..soal lain ok je...kat produk jepun..memang baik....

      Terbaik!(1)Booo~(46)

      • mail

        October 20, 2011 at 10:25 pm

        kena tambah lagi, dan dikurangkan spesifikasinya. dan lagi mahal harga nya dr kembar nya. dan masih memakai auto gearbox 4 gear, walhal abgnya sudah memakai cvt. dan juga, enjinnya juga adalah drpd generasi lama, manakala kembarnya mendapat, enjin baharu.

        Terbaik!(0)Booo~(1)
        • -

          October 21, 2011 at 8:55 am

          YEE KEE

          Terbaik!(0)Booo~(1)
        • vvtrider

          March 5, 2012 at 10:29 pm

          Engine baru keee? Ke enjin yg diperbaharukan semula? Alza dah guna enjin tu bang oi. Myvi baru ni takat aksesori je lebih. Layan corner bole terbang mcm iklan minuman Boss tu. Kan dorang iklan guna myvi utk terbang huhu. Simbolik iklan tu.

          Terbaik!(0)Booo~(8)
  22. ayu

    October 20, 2011 at 10:41 am

    rekabentuk myvi perodu) ni adalah Toyota Boon,Daihatsu Sirion dan Subaru.....

    Terbaik!(0)Booo~(5)
  23. al-maunah

    October 20, 2011 at 8:14 pm

    swift vs myvi...hehhhe...sama je made in jepun

    Terbaik!(0)Booo~(5)
  24. al-maunah

    October 20, 2011 at 8:23 pm

    memanglah dorang ni adik beradik kembar..perodua myvi kembar TOYOTA PASSO,DAIHATSU BOON/SIRION dan SUBARU….......tapi myvi cepat remuk..dan kuasa enjin myvi tak sama dgn kembarnya toyota PASSO,daihatsu BOON dan SUBARU

    Terbaik!(8)Booo~(0)

    • mat slamber

      October 20, 2011 at 11:17 pm

      kembar x seiras mmg cam tu...bukan kembar siam...ha3...

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  25. azlan

    October 21, 2011 at 5:42 am

    betul-betul

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  26. ayu

    October 21, 2011 at 8:45 am

    kembar bukan siam tapi satu teknologi dan genetik...heheheheh

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  27. nary

    November 13, 2011 at 10:54 pm

    sy br keluar kereta swift glx tak sampai 3 hr tiba2 tgk internet ada launch yg murah 65k mcm ni.beza 10k!
    bengang beb!

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  28. swiftVSextreme

    November 30, 2011 at 11:15 pm

    setahu ak myvi 1.5 timing chain, swift? ade sape2 tau?..lagi satu, maintainance mane lagi tinggi

    Terbaik!(0)Booo~(18)
    • khairu diab

      February 17, 2012 at 7:56 am

      swift pon guna timing chain la

      Terbaik!(8)Booo~(0)
  29. Qaseh delishah

    December 27, 2011 at 2:02 am

    Accesori semua no hal lah leh tukar bebila yang penting performence enjin dan ketahanan body die, pemanduan lancar, kalau kat highway bawak laju xgoyang, x mcm naik kuda, cntik luar tp kalau performence die power baik pilih performence, mmg lah swift bt low spec sbb swift bkn calang2 sbb dorg nk bt mampu milik so die krgkan lah sikit spec tp enjin tetap, jd org yg sblm nie berangan gune swift yg sgt comel nie dapatlah merasa, janji swift ni memamg mantap, myvi performence out, bape bulan pakai ada bunyik sana sini..;))

    Terbaik!(30)Booo~(0)
  30. Bobster

    March 5, 2012 at 9:55 pm

    Kalau sapa2 dah try bwk swift, sure dia dah lupakan myvi.

    Ni rating aku guna swift selama 5 tahun :-

    1. Handling - 8/10
    2. Looks (basic) - 6/10 - swift sport - 8/10
    3. Fuel Consumption - 6/10
    4. Spacious - 5/10
    5. Maintenance Cost - 7/10
    6. Engine Condition - 9/10
    7. Value for money - 7/10
    8. Trade In / Resell Value - 5/10
    9. Safety - 7/10
    10. Accesories - 7/10 (nak mod cun masuklah kelab2 swift yg ada)
    11. Finishing - 7/10 - S/Sport 8/10
    11. Overall - 7/10

    Rating ni aku compare dgn hatchback yg aku penah drive n lenjan keta adikberadiksedaramarakawangirlfriend aku yg setaraf dgnnya spt honda jazz, myvi, latio sport, aveo, cooper, polo dsb.

    So pilih la yg terbaik.

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Boy

      November 28, 2012 at 2:54 pm

      bro, maksud trade in/resell value 5/10 tu... kalo jual balik, x sama mcm jual honda or toyota ke?? mcm rendah je value nye tu..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  31. AMY

    March 8, 2012 at 11:15 am

    Pengalaman saya yang dah pakai swift sport selama 4 tahun ni.....memang best,,,,smooth je kalau drive.berbanding mywi yang memang x best n pintu pun ringan macam tutup tin milo.(drive kereta myvi adik)

    Terbaik!(11)Booo~(0)
    • topui

      September 23, 2012 at 5:11 pm

      betui betui betui .....

      Terbaik!(2)Booo~(0)
  32. samzymss

    May 4, 2012 at 3:11 pm

    salam,sesaipa yg hendak beli kereta tp dokumen tak competed,kerja kerajaan tp gaji rendah,blacklist,kerja kampung atau penoreh getah sekalipun blh email atau hubungi saya.full loan boleh tapi kena tengok dulu dokumen macamana.call/sms saya: 0145299040.email.samzymss@gmail.com.fb: duta automobil.tiada bayaran diambil sehingga loan lulus .lokasi diseluruh semenanjung malaysia sahaja.suzuki swift full loan ok.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • topui

      September 23, 2012 at 5:14 pm

      bang bilerr ler agak nyer swift model 2012 nak kuar yg interior dier cun giler yg ada sekarang ni tak silap saya model 2010 kan????

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  33. ariel

    June 13, 2012 at 5:01 pm

    kalo cukai takde, leh compare tak myvi dgn swift?
    eh, apsal kat Thailand, teksi die vios?
    Pap!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • anom

      August 26, 2012 at 7:36 pm

      btul tu..cukai import sangat2 mahal macam haram..
      tapi bukan ke model swift ni CKD...
      ape kena mengena dengan cukai r?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • pojok

        August 27, 2012 at 1:54 am

        ckd pon ada duti eksais dan duti jualan la tuan

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  34. topui

    September 23, 2012 at 5:07 pm

    Bila nak kuar model swift 2012 kat malaysia ni takkan nak habiskan stok dulu baru kuar 2012..... interior macam hampeh

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  35. kongkiak

    December 20, 2012 at 2:10 am

    Lu Beli 2 model ni..Lu lenjan dua tahun.tengok keta mana yg bunyi sana sini.mesti la myvi.fakta..bukan auta..

    Terbaik!(19)Booo~(0)
  36. wan

    December 23, 2012 at 3:08 pm

    btul ke swif bayaran mcm tu,,, niat hati nk amik.....tp dah tekejut la plok.... sebut pasal compare......vios lg ok......harga x mahal minyak pun jimat

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  37. izzah.r

    January 1, 2013 at 6:55 pm

    swift ni seat blakang tak best ke..yg ada full loan tu ada lg tak?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  38. macchiatolover

    January 6, 2013 at 12:54 pm

    Salam, kepada sesiapa yg ingin beli Swift sila tunggu mid 2013 (insyallah). sbb by then SMA dah bawa masuk swift 2012 (1.4l no longer 1.5l) price range dlm 75k-80k. i don't think it will take long, sbb the new swift sudah ada di Pulau Indah, Westport klang.(no joke) hehe. So harga swift GLX yg lama should be around 70k! not forgetting, you can apply for graduate scheme! (sumber ; SCM, forums and suzuki showrooms.)

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  39. haiqal amri

    January 14, 2013 at 11:14 pm

    saya dah pakai swift gx, dalam 4 bula.ok dan best,bab layan corner memang swift terbaik dari ladang.smooth dan stabil.aksesori pun banyak kat lelong.com.saya bayar muka rm15k buat loan 9 tahun.interest 2.8% dari maybank islamik,so bulan2 fix rm580. tak der naik sampai 7++.fix sampai 9 tahun rm580.cuma bulan last murah sikit dari rm580.

    Terbaik!(3)Booo~(0)
  40. boyo

    March 31, 2013 at 8:29 am

    aku dh test drive swift baru.....perghh handling,suspension terbaik...!

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  41. presen

    November 22, 2013 at 7:09 pm

    sy dah pakai swift selama setahun,,, terbaik la!! even myvi cantik dengan aksesori, pa gunanya kalau perfomance x best.. sy pernah bawa mmyvi 1.5 juga. x yah nk cakap la, mmg "out" keta tu dari segi perfomance.

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  42. Harga Perodua

    March 21, 2014 at 1:08 am

    pelik juga ada org kondem berkenaan performance myvi dgn swift? bg saya sepatutnya swift lg mantop dr myvi sbb harga yg lg mahal. jd x hairan lah klau harga mahal performance pun "mahal" . tp secara jujur sesape yang dah bw myvi extreme akan cakap harga murah tp performance "mahal" dari swift :)

    Terbaik!(1)Booo~(1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>