Proton janji waranti seumur hidup untuk tingkap kuasa setiap model kereta

Saya telah menulis post berkenaan jaminan seumur hidup Proton untuk komponen tingkap kuasa (power window) pada dua hari yang lepas, anda boleh membacanya di sini. Hari ini Proton telah mengeluarkan siaran akhbar (press release) rasmi berkenaan perkara tersebut di dalam laman web mereka.

Untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut, saya salin kembali siaran akhbar tersebut di sini untuk panduan semua pembaca Arena Kereta. Teruskan bacaan anda;

‘Power Window Promise’ Offers Lifetime Power Window Warranty For PROTON Cars

SUBANG JAYA, 17 OCTOBER 2011 – Stamping its assurance on quality and reinforcing its pledge of being ‘Committed to be Better’, national car manufacturer PROTON Holdings Berhad today launched its ‘Power Window Promise’ – a Power Window Lifetime Warranty that is applicable for all new Proton models registered from 1 September 2011 onwards and current Proton models that were still under manufacturer’s warranty as at 1 September 2011.

The warranty is applicable only to all Proton car models sold in the domestic market, covering models that include the Exora, Inspira, Saga BLM, Satria Neo, Persona, Perdana, Waja, Gen.2, Wira, Iswara and Savvy; and is applicable to both private and fleet owners. It covers four main components related to the vehicle’s power window mechanism: the power window regulator, power window motor, power window switches and power window run channel.

Upon claim by eligible customers and subject to compliance with Proton’s terms and conditions of the Power Window Lifetime Warranty, the warranty will be undertaken by PROTON at no charge, including all labour and part costs for the power window components.

“At PROTON, quality and customer satisfaction are our priority and we are continuously improving and enhancing our customers’ driving experience as part of our never ending commitment to be better. Our ‘Power Window Promise’ is one of the many initiatives that we are doing to fulfil this commitment. It is also one of our most significant initiatives yet, as it truly symbolises a departure from our past shortcoming and the confidence we have in our products today,” said PROTON Group Managing Director, Dato’ Sri Haji Syed Zainal Abidin Syed Mohamed Tahir.

To be eligible to claim the warranty, owners of Proton cars that were registered before 31 August 2011 and still under manufacturer’s warranty as at 1 September 2011 will need to claim their Power Window System Warranty Registration certificate from any PROTON authorised service centres, Proton Edar Sdn Bhd and EON service branches, as well as at authorized dealer outlets nationwide.

A prior appointment must be made before they can collect the certificate from the respective service centres. The warranty certificate, however, will not be necessary for owners of Proton cars registered from 1 September 2011 onwards as the ‘Power Window Promise’ is already included in PROTON’s new Service Booklet.

Consistent with global automotive standards, the warranty is limited to 250,000km or 10 years from the date of the vehicle registration (whichever occurs first). The eligibility for the warranty is also subject to PROTON’s terms and conditions of the Power Window Lifetime Warranty which include full compliance of the recommended periodical service maintenance, as specified in the Service Booklet, at PROTON authorized service centres. Proton cars with expired manufacturer’s warranty will not be eligible for the Lifetime Warranty but may still benefit from the normal PROTON parts warranty cover.

While PROTON has made tremendous and significant improvements in terms of quality which is reflected in its new generation of vehicles, Dato’ Sri Haji Syed Zainal Abidin said some negative perception of the brand continues to exist today.

“Correcting this perception is a challenging but necessary task, and this Power Window Lifetime Warranty is one of the initiatives that is being undertaken to put to rest this particular stigma. It saddens us that our customers purchase Proton cars whilst questioning the quality of our power window, to the point that they refuse to utilise it for fear of damaging it. Hence, today we would like to put to rest that fear and provide peace of mind to our valued customers. Our message is simple: Should you buy a Proton car today, please know that the power windows are working, they are working well and you have our Power Window Promise to back you up.”

Terbaik!(0)Booo~(0)

12 Comments

  1. rostam

    October 17, 2011 at 8:38 pm

    Tahniah kepada PROTON kerana berani membuat pembaharuan demi memberikan yang terbaik buat rakyat 1Malaysia...apapun aku amat berharap agar bukan setakat 'power window' sahaja diberi perhatian tapi termasuk pintu, getah pintu, IAFM dan lain2 spare part ditingkatkan kualitinya...tak kisah lah perlahan2 janji ada perubahan ke arah yang lebih baik...Syabas PROTON, anda mampu mengubahnya...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. Imddin SP

    October 18, 2011 at 12:05 am

    Saga FLX tiada dalam senarai..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Happy

      October 19, 2011 at 9:17 am

      Saga flx kira saga blm la tu.. setahu aku semua kenderaan proton yg berdaftar pada 1 september layak untuk warranty ni.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. mikko hirvonen

    October 18, 2011 at 9:03 am

    xleh ke wat sliding tgkap? hikhik..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mat slamber

      October 20, 2011 at 12:01 pm

      dah ada teknologi tu...lama dah,tengok kt bas dan keretapi...ha3...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. -

    October 18, 2011 at 9:42 am

    oklah tu berbanding perodua cepat remuk bodynya...macam tin milo je...hampee

    Terbaik!(3)Booo~(0)
  5. keta_lama

    October 19, 2011 at 4:49 pm

    tahniah...bangga sungguh setelah 25 tahun dalam industri akhirnye power window telah diberi warr seumur idup....bayangkan 25 tahun untuk selesaikan masalah tingkap kete...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. pakcu

    October 20, 2011 at 12:25 am

    baru nak selesaikan tingkap dah meletup-letup macam ayam bertelur.banyak lagi benda lain yang proton kena bertanggung jawab. dengan kelahiran proton cukai kereta lain yang masuk ke malaysia telah dinaikkan sekaligus menidakkan hak rakyat nak merasa kereta yang berbagai jenama.Apabila rakyat terpaksa membeli proton ,mereka semestinya bertangungjawab penuh bukan kepada tingkat sahaja malah pelbagai aspek..saya beberapa kali hampir kemalangan kerana tiada brek abs,itu satu contoh kecil..mengapa proton tidak maksimumkan teknologi yang ada untuk diberikan kepada pengguna yang terpaksa memilih keretanya?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mat slamber

      October 20, 2011 at 11:55 am

      prekse brek tu...tukar brek pad.kalau bila brek, kereta menggelongsor mcm brek tak makan, cek disk brek,mungkin sudah belok....saya pun ada pengalaman pasal brek x mkn hampir2 langgar bontot kereta orang...he3...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • mat slamber

        October 20, 2011 at 11:57 am

        'belok' = bengkok atau tak sama rata...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. ayu

    October 20, 2011 at 10:33 am

    proton peduli hapakk..yg penting korang beli

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. Warn

    October 20, 2011 at 2:22 pm

    Masih kurang jelas mengenai perkara ni...dlm press release sebut lain....bila pergi pusat servis...cakap lain....tak tahu dimana silap nya....pusat servis tuduh proton bagi info x jelas....nanti saya cuba shoot email kat proton kalau la depa layan....nampak mcm kes ni cakap tarak serupa bikin,indah khabar dari rupa serta ada agenda tersembunyi....ohhhh...proton ku....

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>