Honda Wave Dash SE - versi MotoGP Repsol Honda Team - Arena Kereta

Honda Wave Dash SE – versi MotoGP Repsol Honda Team

Memang hebat, saya maksudkan motosikal kapcai Honda Wave Dash SE yang baru saja dilancarkan dengan tema pasukan MotoGP Repsol Honda Team. Bukan saja nampak lebih sporty, malah kelihatan agresif dan laju di jalan raya. Kalau yang standard kurang menarik minat, rasanya versi SE ini boleh dipertimbangkan.

Saya sebenarnya masih berangan-angan untuk memiliki sebuah motosikal kapcai seperti Wave Dash SE ini, tetapi apakan daya, masa untuk menunggangnya pula tiada. Kalau beli takut pula jadi seperti Honda Wave 125 dan Kriss 120 yang dibeli dahulu, terpaksa dijual kerana berminggu-minggu enjin tidak dihidupkan.

p/s : Banyak kelebihan menunggang motosikal berbanding memandu kereta, antaranya poket sentiasa tebal kerana kos petrol dan penyelenggaraan yang sangat rendah.

[nggallery id=410]

Terbaik!(2)Booo~(2)

56 Comments

  1. revive

    October 20, 2011 at 11:52 pm

    versi nie lbh menarik minat saya..........tpi nk wat camna dh beli dh.........apa2 pon moto wave dash nie mmg terbaik.....!!!!!!!!!!!!!!!

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • fared

      December 20, 2012 at 2:05 am

      hahaha..kau tau tk.. aq bwak mto ni kan.. ade orng kampung aq dengki.. dia kate orng gila je bwak mto tuh.. aq geram aq saund.. hahaha.. ok la dri ex5 kau... da la bruk.. blakang street.. sagang petok.. ekzos street.. lampu petak.. snyap trus dia.. acam ayat aq.. hahaha

      Terbaik!(5)Booo~(0)
  2. king

    October 21, 2011 at 12:32 am

    yamaha lagi terbaikkk

    Terbaik!(3)Booo~(1)
    • Ajip Pedrosa

      October 23, 2011 at 12:45 am

      Der, klau dah yamaha terbaik, tak yah la nak tgk2 moto ni yer...actualy, mesti geng2 korang jelez bila Honda kluarkan model SE camni kan? hahaha...ape2 pun, skrg ni motogp honda yg pegang, then moto2 pun smua pkai enjin honda...Honda yg terbaik sbnarnya...Yamaha??? :P

      Terbaik!(4)Booo~(0)
      • mohd hafis

        October 23, 2011 at 11:55 pm

        yamaha dah kuar yg GP edition bro =D

        Terbaik!(1)Booo~(0)
      • mamat khalid

        March 3, 2012 at 4:17 pm

        ak punye dash repsol standart n bru jer tuka cdi..
        malam tadi ad la sebijik lc nie...dok blakang je...
        segan kot nk motong @ xblh nk motong...
        tp,pape...moto nie mmg terbaik...
        lc pun ak minat jgk..tp ak xmampu nk membeli...

        Terbaik!(0)Booo~(4)
        • linda

          July 5, 2012 at 12:30 pm

          apa2 pun saya lebih minat motor ni, minggu depan kuar la warna ni sempoi.... lc pun minat gak, tapi body beso la so ambik ni la kocik sikit, nak laju boeh adjust je hik...hik...

          Terbaik!(0)Booo~(1)
        • along

          August 12, 2012 at 8:22 am

          salam mamat khalid..lu tkr cdi brand ape bro,brape rege..

          Terbaik!(0)Booo~(0)
        • mirul

          August 13, 2012 at 11:14 am

          motor nie mmg terbaik lh,lc pon aku minat jgak tpi motor nie 2x aku minat,motor nie akan smpai depan pintu rumah aku slepas raye nnti....TeRbAiK DoL :) ^^

          Terbaik!(1)Booo~(0)
      • nadim

        July 5, 2012 at 10:01 pm

        gua sokong lu jip..klu yamaha terbaikkkk cuba try test jln genting highland,gua pakai ex-5 jee tapi yamaha lc pun tinggal...

        Terbaik!(0)Booo~(1)
  3. Pena Biru

    October 21, 2011 at 5:57 am

    smart jugak...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. Syarul Niejump

    October 21, 2011 at 9:45 am

    cantekk...coverset mcm ala2 honda rsv repsol gp dah..harga berapa??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      October 21, 2011 at 10:21 am

      Harga tak pasti pulak berapa, kalau nak beli kena survey banyak kedai sebab harga berbeza-beza antara kedai.. harga Dash SE ni rasanya lebih sikit je dari harga lama.

      http://www.arenakereta.com/15/05/2011/honda-wave-dash-110-sudah-berada-di-pasaran/

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • linda

        July 5, 2012 at 12:32 pm

        Harga Dash SE ni dalam RM5+++ je berbanding dgn dash biasa RM4+++ beza rasa lam 200-300 je

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • fared

          December 20, 2012 at 2:08 am

          nk tnye.. ekzos ape nk kasi sedap skit ekk??? cj ipoh racing ok tk

          Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. petai90

    October 22, 2011 at 7:48 am

    harap AK dapat karang pasal yamaha 125zr terbaru...dengar kata 125 model 2011 GP edition

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Evo

      October 22, 2011 at 10:29 am

      Nanti saya cuba dapatkan maklumat dan gambar terkini..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. Rydez mok

    October 24, 2011 at 10:10 am

    x salah gua hrga x skali ngan insurence RM5,368... tpi ape2 pown mmg terbaek la...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. mikko hirvonen

    October 24, 2011 at 10:14 am

    xde versi lampu mlm 2mentol ke? minat da minat da, tp nk yg lampu double mcm lagenda..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • putubambu

      March 3, 2012 at 4:24 pm

      xpayah nk lampu banyak2 sangat la...
      wat semak...
      cermin mata tu tambah ag...
      bagi tebal2...
      jelas xpayah disuluh jalan tu..

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  8. yas

    October 25, 2011 at 10:21 am

    design terbaik dr Honda...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. fyz

    October 27, 2011 at 4:19 pm

    mcm pelaq... Klu moto gp honda mmg terbaek tp klu cup dia mmg xleh blah

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • zack360

      January 14, 2012 at 6:44 pm

      haha... yaka? meh try ngan moto aku.. wave dash 110 repsol modi

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • putubambu

        March 3, 2012 at 4:26 pm

        bagi ak try moto ko...
        n bagi la petuanye...
        ak nk nambah ag laju moto ak tu...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
    • nadim

      July 5, 2012 at 9:47 pm

      sape suruh lu blah...nak makan,laju2 mau pi mana?nak pi batu 2 takpa la laju2 bro..lgi pun kalau nak sgt blah moto,beli la yg 600cc keatas.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. roha

    October 27, 2011 at 10:38 pm

    cantik jg mtor ni tapi ex5 ku masih dihati hehe...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. frank

    November 4, 2011 at 6:01 pm

    motor ni memang cantik...apa2 pun minggu dpan keluar la.....hihii..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. shahwaves

    January 6, 2012 at 10:58 am

    honda meme smart n power...trbukti d cubprix dn d jalanan...juara antara juara...;)

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  13. zack360

    January 14, 2012 at 6:43 pm

    sempoi

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. kooza87

    January 18, 2012 at 11:06 am

    haha...korg x usah gadoh2 pa nak tau yamaha or honda yg paling mantap...dua2 mmg top maaa...dua2 jepun gak.. hahaha...aku dah beli lagenda110 dan 135lc sr. yamaha tu..mmg minat yamaha...tp tgk dash se ni pun bez gak...nak angkat satu...wat koleksi..hahaha apa mcm?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. ctna

    February 27, 2012 at 6:11 pm

    sape2 ade pkai honda dash tak? ok x ketahanan dia? i mean dr segi minyak, kelajuan? n ape2 lg la sbb x tau nk bli motor ape..n sesuai x utk sy yg rendah n kecik ni? tinggi dalam 150cm n berat 41kg?mekaceh

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • fared

      December 20, 2012 at 1:58 am

      aq pkai moto honda dash ni wrne itam putih.. yg ckap besar geng2 aq blake aq da tapau.. memang best mto ni... terbaik bro

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. acap

    March 27, 2012 at 9:59 am

    deposit rm1000 rase bulan2 boleh ke buat instalment tk lebih rm100

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. apis

    March 27, 2012 at 10:20 am

    yg beza`y hanya pada body je,yg lain same je dgn dash yg biasa...
    klau nk moto lawa&bwk relex2 je g keje, sesuai sngt utk anda beli..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. adi

    April 3, 2012 at 4:09 pm

    Aku beli cash RM5180 dgn insurans. Susah nak dapat dah model SE nie. Puas survey banyak kedai. Rata2 nak bagi RM5400. Tp usaha tangga kejayaan, Akhirnya blh jgk harga yg terbaik...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. liza

    April 29, 2012 at 9:27 pm

    Terbaik la dari HONDA
    dok tengah usha nak ambik Dash SE

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  20. liza

    April 29, 2012 at 9:29 pm

    En. Adi, kat mane Kedainya..murah tuh
    leh share..tq

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  21. ain

    May 25, 2012 at 12:30 am

    dah angkat sebijik..... yeahhh!!!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  22. adi

    May 25, 2012 at 2:50 am

    Sori cik liza lambat reply... Saya beli kat Jitra, Kedah.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  23. ain

    May 29, 2012 at 9:41 pm

    sesapa tau x kalau2 ade page fb utk wave dash se ni...? leh gak share2 idea... =)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  24. zul

    July 10, 2012 at 1:23 am

    terbaik....aku dah angkat, dah lama gak pikir...last2 tak leh tahan angkat gak utk bwk gi kerja jer..memang ada daya penarik,bila parking sebelah lc pun byk mata beri perhatian kat desh se aku...ni bkn perasan tp apa yg aku perhati.samada puji atau mengutuk,... tu aku tak tau..hehe

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  25. Syita

    July 12, 2012 at 2:25 pm

    saya pun guna motor ni. agak selesa n fuel save.. cuma yg tak best ble bawak org dok tgk2. myb sbb yg bwk prmpuan. hahaa

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  26. Wandi

    July 23, 2012 at 10:14 am

    Salam semua...sedang berkira2 nak bli moto ni...berapa top speed dia ya? dan kalo long distance ok tak moto ni?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  27. pjon

    July 23, 2012 at 10:10 pm

    harap honda akan lbih bnyk keluarkan jnis2 s.e ne pda model2 len juga...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  28. ady

    July 24, 2012 at 8:17 am

    Yg xbestnya motor nie walaupun nampak garang tapi cuma blh pergi 110Kmj saja top speed....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  29. fiq

    July 28, 2012 at 5:11 pm

    rekabentuk cun, warne pon cun...cuma cc je x kene...klu wat 115 or 125 mmg power...pehal pon dash repsol ni meme terbaekkk...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  30. Ameerul

    September 20, 2012 at 4:54 pm

    huhu.. dulu pakai Ex-5 lepas tu update pakai Dash Repsol nie la~
    1. minyak jimat je.. ulang alik dari pulau ke seberang(Penang) baru 3ringgit..
    2. Pikap die best..(dia punya piston kecik ja sbb tu pikap)
    3. Long distance atai highway 110 ja.... kalau tukaq CDI boleh p 115 kot..
    papa pun moto nie direka khas untuk Economic da~
    kalau nk modi terpulang le... mcm aq dah pakai Nob1 Neo chamber... xD

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  31. Ijan

    September 22, 2012 at 11:42 pm

    Salam saya baru booking Repsol ni ptg td, tp tunggu no JPJ lom kuar lg. Repsol x ada ura2 nak naik 125cc ker

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  32. jalot2011

    June 22, 2013 at 3:44 pm

    terbia

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • jalot2011

      June 22, 2013 at 3:48 pm

      Honda dash se. memang terbaik.cantik begaya, dan menawan.saya sudah memiliki Nye,,,memaeng terbaik.......

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • yoyo2o2o

        January 6, 2014 at 3:00 pm

        tahniah yob...kumer pon nak order 1...tunggu sebulan dua ler....

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  33. zatyanuar

    September 10, 2013 at 2:07 pm

    Sy bru survey moto ni kat kedai. Byk kedai ckp da habis stok. btl ke habis stok? Nak beli sgt nim :(

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • yoyo2o2o

      January 6, 2014 at 3:07 pm

      bukan habis zaty..honda terhad jualannyer...tak tau ape pasai puloknyer...kene tanyer demer di honda tuh..kumer nak beli 1 pon belom tentu ader katernyer...kot2 ader lagi stok bulan 2 atau bulan 3 2014 nih....

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  34. yoyo2o2o

    January 6, 2014 at 2:58 pm

    bulan 2 2014 kumer nak sambor 1 ...harge rm5,400 ler...ok ler tuh...boleh ler kumer merempit dengan bersopannyer..herk herk herk

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  35. yoyo2o2o

    January 6, 2014 at 3:04 pm

    kumer harap syarikat tambah pengeluaran motor wave dash oren repsol nih...sebab ramai bebenor yg nak melinyer....herk herk herk

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  36. atehKL

    September 29, 2014 at 2:44 pm

    Last comment jan2014...cmne stakat ni geng2 yg dh guna Honda dash 110 ni? Sy baru order sbb geram tgk body&design dia...2 3hr lg kluar moto...risau gak bila bca2 komen kat wall lain.nk sedapkn hati,bca komen kat sni je...:p

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>