Next Bikes lancar Ducati Monster 795 - harga RM59,999.00 - Arena Kereta

Next Bikes lancar Ducati Monster 795 – harga RM59,999.00

Ducati Malaysia melalui wakil pengedar tunggalnya Next Bikes Sdn. Bhd. (Next Bikes) semalam telah melancarkan motosikal Ducati Monster 795 di Malaysia yang dipilih sebagai lokasi pertama pelancarannya. Juara sembilan kali MotoGP, Valentino Rossi telah diberi penghormatan bagi melancarkan motosikal lagenda tersebut. Ducati Monster 795 dikatakan direka khas untuk menepati citarasa pelanggan di Asia yang semakin berkembang pesat. Motosikal berkuasa 803cc dan dilengkapi kotak gear 6-kelajuan itu ditawarkan pada harga RM59,999.00 termasuk insuran.

Spesifikasi Teknikal :

Chassis

Frame Tubular chrome moly steel trellis, casted aluminium subframe
Wheelbase 1450 mm (57.1in)
Rake 24°
Rear swingarm Double sides swingarm
Front suspension Marzocchi 43mm upside-down forks
Front wheel travel 120mm (4.7in)
Front wheel 3-spoke light alloy 3.50 x 17
Front tyre 120/60 ZR 17 Pirelli Angel ST
Rear suspension Progressive linkage with preload and rebound Sachs adjustable monoshock
Rear wheel travel 148mm (5.8in)
Rear wheel 3-spoke light alloy 4.50 x 17
Rear tyre 160/60 ZR 17 Pirelli Angel ST
Front brake 2 x 320mm discs, 4-piston radial calliper
Rear brake 245mm disc, 2-piston calliper
Fuel tank capacity 15 l (3.8 US gal) / 13,5 l (3.6 US gal) ABS version
Dry weight 167kg / 169 kg ABS version
Instruments Digital unit displaying: Speedometer, rev counter, time, scheduled maintenance warning, oil temperature, trip fuel, lap time, warning light for low oil pressure, fuel level, fuel reserve, neutral, turn signals, overrev, immobilizer. Ready for DDA system.
Warranty 2 years unlimited mileage
Body colour (frame/wheel) Red (red / black) – Arctic white silk (red / black) – Diamond black silk (red / black)
Versions Dual seat
Seat height 770mm (30.3in)

 

Engine

Type L-Twin cylinder, 2 valve per cylinder Desmodromic, air cooled
Displacement 803cc
Bore x Stroke 88 x 66mm
Compression Ratio 11:01
Power 64kW – 87 CV @ 8250 rpm
Torque 78 Nm – 8 kgm @ 6250 rpm
Fuel injection Siemens electronic fuel injection, 45mm throttle body with stepper motor
Exhaust Lightweight 2-1-2 system with catalytic converter and twin lambda probes

 

Transmission

Gearbox 6-speed
Ratio 1=32/13 2=30/18 3=28/21 4=26/23 5=22/22 6=24/26
Primary drive Straight cut gears; Ratio 1.85:1
Final drive Chain; Front sprocket 15; Rear sprocket 39
Clutch APTC wet multiplate with hydraulic control

[nggallery id=411]

Terbaik!(2)Booo~(0)

29 Comments

  1. Amie Evo

    October 21, 2011 at 8:18 am

    wuuyyoooo...

    Ducati under RM60k???

    semalam tengok lintas langsung kat Buletin Utama pun dah terkejut...ingatkan salah dengar malam tadi...ketar lutut wooo...

    cuma rasa-rasa Monster ni twin cylinder kot....kalau boleh Bro Evo dapatkan speksnya...

    ni dah ler dekat2 800cc...baru ja angkat Yamaha R6 yang 600cc recond pun dah RM60K....tapi tak per. lain kategori tapi prestige aarr pakai Ducati...

    anyway...

    thanks to Naza kerana memberi jalan agar lebih ramai rakyat Malaysia yang berpendapatan sederhana dapat merealisasikan mimpi2 nak pakai big bike

    Terbaik!(1)Booo~(1)
    • Evo

      October 21, 2011 at 8:27 am

      Dah tambah spesifikasinya.. Boleh dikatakan harganya cukup berpatutan berbanding model lain, memang NAZA memahami kehendak rakyat Malaysia.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. awg1031

    October 21, 2011 at 11:18 am

    adoi adoi..rm60 jek..cantek la!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. Raffiqs

    October 21, 2011 at 4:39 pm

    Wow.....idaman ku....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. khaix19a

    October 21, 2011 at 8:26 pm

    biar betul, ducati 60k only...ducati tu!!!!

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Evo

      October 21, 2011 at 8:29 pm

      Betul, kat Berita Harian kata harga RM59,900.00, kat Utusan Malaysia pulak RM59,999.00..yang pasti di bawah RM60 ribu.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • mat slamber

        October 21, 2011 at 9:35 pm

        harga slps roadtax&insuran ke?

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • mohd hafis

          October 23, 2011 at 11:51 pm

          OTR da tu

          Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. tati

    October 21, 2011 at 11:54 pm

    Adoiya.. bekenan la pulak.. sblm nih tergoda tgk Aprilia Mana... Skali Ducati dtg bwh RM60k.. ni kalau nk boleh apply loan tak? sblm ni x pandang langsug motor nih.. sejak trend naked bike famous dgn harga Minyak lagi.. buat saya pikir nk ada motor pulak

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. Aiman Penang

    October 26, 2011 at 5:32 pm

    Mmg mantap motor ni,nasib baik tak pi booking Kawasaki Z1000.Klu tidak menyesal aja.Baru nak pi buat lesen B Full ni.Insyallah sebelum hujung tahun ni,Ducati Monster ni ada dalam pagar rumah aku...

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • gunners sejati

      April 23, 2012 at 3:58 pm

      dah ada dlm pagar rumah ke blum?aku pn baru nk beli je hehe...insyaallah bulan depan kot hehe

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  7. Rosnani

    October 26, 2011 at 5:57 pm

    kalau beli ni harap2 tak berlaku mcm motoGP kat sepang baru2 ni

    Terbaik!(0)Booo~(0)

    • mat slamber

      October 26, 2011 at 7:39 pm

      senang je, jgn race mcm kt sepang...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. ijal

    February 20, 2012 at 5:12 pm

    brape la agak2nya bayaran bulanan dia..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. lia

    March 4, 2012 at 10:40 am

    btul ke Rm59999.tp knapa sy bru servey d kedai hrga rm62k.boleh sesiapa bg info x?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • lia

      March 4, 2012 at 4:08 pm

      mgkin hrga dh naik kot..haritu hrga pr0m0si je..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • gunners sejati

        April 23, 2012 at 4:01 pm

        aku survey kt kuantan rm63k...mungkin penjual tu nk makan percent ckit kot...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. Angah

    March 20, 2012 at 12:56 pm

    harga dlm 60k. kwn sy sales executive di Naza Bikes. sesape yg minat nk amik, blh la gtau...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • junaidi

      July 16, 2012 at 7:31 am

      bro, boleh bg contact no u punya member yg kat Naza Motor tu tak?? ingat nak angkat jugak la motor ni..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • hamizan

      November 12, 2012 at 2:01 pm

      bro nak tanye ni 60k siap rtx ins ke??intres berape?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. Anti Tipu

    April 20, 2012 at 11:55 am

    Tipu ah...mana boleh Ducati harga bawah RM70,000!

    Ducati buatan China / fake boleh la...

    Kurang-kurang harga Ducati Monster 795 ialah RM190,000 sebuah lah... Bukannya koman, apa?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • TRF346

      April 23, 2012 at 8:26 pm

      mmg harga 60k..yg ko emo sgt tu kenape

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • anti org bodoh

      July 16, 2012 at 6:34 pm

      bace tajuk terus dtg komen..bace habis la bai..pemalas btl..men hentam je komen

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • don din

      December 7, 2012 at 3:52 pm

      wahaha... kena salai.. komen tau nak ketuk jer.. kalau xpercaya dah la

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. Ray Rider

    May 2, 2012 at 10:27 am

    Harga dia mmg 60k sbb dia CKD.. Pasang dkt sini.. Tapi aku x berkenan dengan monster baru ni sbb dia xde coolant.. LC pun ade coolant taw.. Pelik btul moto 800cc xde coolant.. tambah sket baek aku angkat z1000 je.. lg power n terbayekk....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. mie

    September 2, 2012 at 10:44 pm

    salam aidillfitri semua...nk tanya sket psl Ducati monster 795 ni sbb mmg bkenan sgt dh...saper yg tahu psal Ducati ni sila kongsi info yer..btul ke Ducati ni x best naik sbb panas peha n betis sbb exzos dia..please share info sbb mmg bcadng nk beli motor ni ..tq

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. mie!!!

    October 12, 2012 at 9:54 pm

    Aduhhh..... Gua dh sambar z1000 hang bru nk keluaq....!!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • shuk rocco

      October 15, 2012 at 2:17 pm

      dah lme launch la...hang je yg xthu....

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. todocoehlo

    July 19, 2013 at 4:23 pm

    Hi, I check your blog like every week. Your story-telling style is witty, keep doing what you're doing!

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>