Gambar Proton Gen2 di pasaran UAE dengan lampu belakang Persona

Proton sudah masuk kembali ke pasaran Emiriah Arab Bersatu (United Arab Emirates – UAE) pada tahun ini dengan model Persona dan Gen2, anda boleh klik di sini untuk membaca post terdahulu. Menariknya, Proton Gen2 di UAE menggunakan lampu belakang model Persona. Kalau tak silap, di negara kita model Gen2 CPS masih menggunakan lampu lama. Enjinnya pula 1.6 liter CamPro biasa dengan transmisi automatik, bukan CPS. Harga yang ditawarkan sebanyak AED 46,000.00, bersamaan RM39.555.62.

Terbaik!(0)Booo~(0)

33 Comments

  1. fadzli

    October 22, 2011 at 11:53 am

    apsal murah? ni ler kera dihutan di susukan, anak dirumah mati tak makan..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • prolever

      October 23, 2011 at 12:03 am

      deorg x d tax. Jadi ofcause la murah.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • king

        October 23, 2011 at 8:21 pm

        kenapa malaysia ada tax

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • fauzan

          October 24, 2011 at 8:51 am

          Kalau m'sia kaya mcm negara arab tu, baru ar m'sia x de tax. Nak bina negara, kemudahan, universiti, hospital kena pakai duit bro.

          cheers!

          Terbaik!(0)Booo~(1)
  2. sedar

    October 22, 2011 at 12:50 pm

    malaysian market starting from rm54k. how unfortunate n disgrace to belilah barangan buatan malaysia. maybe malaysian folks r rich or stupid?

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  3. fauzan

    October 22, 2011 at 1:09 pm

    Mmm... nak murah gie ar beli kat sana. No tax n aksais duty sumer kerajaan diorg dah subsidikn:) Negara minyak ar katakan.... errr... bukan proton jer yg murah, sumer kereta import murah di sana...

    cheers!

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  4. king

    October 22, 2011 at 4:05 pm

    gila punya harga....tak adil begini....kasihan rakyat malaysia..ermmmm

    Terbaik!(1)Booo~(1)
    • prolever

      October 23, 2011 at 12:11 am

      ko nak murah buatsendiri Apala. Sah2 sana x d tax. Ko pergi mana2 negara yg x d tax kereta semua harga murah.

      Terbaik!(1)Booo~(1)
      • king

        October 23, 2011 at 8:23 pm

        sape xnk murah???ko nk mahal ker??

        Terbaik!(2)Booo~(1)
        • Imddin WVV

          October 24, 2011 at 12:39 am

          Setuju!

          Terbaik!(1)Booo~(0)
        • fauzan

          October 24, 2011 at 8:54 am

          kalau bagi free...ok? :)

          Terbaik!(1)Booo~(1)
    • Fridz

      October 23, 2011 at 1:40 am

      Hah, terkejut ke harga murah? Kasihan rakyat Malaysia?

      Toyota Altis 1.6 pun RM44,000 kat UAE. Camry pula RM59k++. Agak2 awak nak tak beli Gen-2 ni?

      Terbaik!(2)Booo~(0)
      • king

        October 23, 2011 at 8:25 pm

        hahaha ak beli camry je la

        Terbaik!(1)Booo~(0)
        • fauzan

          October 24, 2011 at 8:49 am

          Mmm... just for ur info, camry di sana hanya layak jadi teksi jer:)

          cheers!

          Terbaik!(2)Booo~(0)
  5. torpedo

    October 22, 2011 at 4:08 pm

    sial la mcm ni puihhhh

    Terbaik!(1)Booo~(1)
    • anak jati johor

      November 9, 2011 at 8:56 am

      apa nak sial2kan..yg kau dpt suusidi minyak tak pulak kau nak berterima kasih...kalau tak ada tax kat malaysia nie mcm mana nak bangunkan negara...habis jalan rosak siapa yang nak baiki? kalau aku ckp kau b*d*h kau marah pulak..ada ka nak sama dengan negara arab...

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  6. Pena Biru

    October 22, 2011 at 4:39 pm

    pindah uae la lepas nie...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • fauzan

      October 24, 2011 at 8:57 am

      Jom ar kita pindah ramai2. Ente bleh jadi saudagar minyak... hehe.. gurau jer.

      cheers!

      Terbaik!(1)Booo~(0)
    • apis

      October 28, 2011 at 9:42 am

      aku dgr gaji utk pembantu rum kt sana mahal...
      hang blh aply skli... haha..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  7. apesal

    October 22, 2011 at 7:40 pm

    weeii..apasal kereta tempatan dalam negara perlu kena tax n aksais duty...tak wajar...

    why kereta tempatan proton perodua mahal di malaysia ni..

    kenapa AP tak dihapuskan..biarkanlah rakyat dapat rasa kereta import dengan murah,..dan biarkanlah proton and perodua bersaing dengan harga kereta import. kalau camry boleh dapat rm70..sape tak mahu..

    Terbaik!(0)Booo~(1)

    • Fridz

      October 23, 2011 at 1:45 am

      AP guna utk mengawal kemasukan import je. AP dihapuskan pun kereta import masih bercukai bro..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
      • apesal

        October 23, 2011 at 5:21 pm

        kalau begitu hapuskan atau kurangkan cukai pada kereta import...amacam

        Terbaik!(0)Booo~(0)

        • king

          October 23, 2011 at 8:27 pm

          entah bila cukai nk hapus....lagi tambah cukai adala kot hahahha

          Terbaik!(0)Booo~(1)
        • muyidin Y

          October 24, 2011 at 8:51 am

          boleh cukai nak dihapuskan..tapi tukar "bajulah"

          Terbaik!(0)Booo~(0)
    • anak jati johor

      November 9, 2011 at 9:01 am

      ada juga orng b*d*h kat malaysia nie...kau kena fikir sedalamnya...tax utk ape?apa gunanya tax utk pembangunan malaysia? kan ada kebaikanya...belajar pun ada subsidi,mkn ada subsidi..kalau tkr 'baju" bukan kan tax, perlembangaan malaysia & bendera malaysia pun nak ditukar...merempat la anak melayu dalam negara sendiri...

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  8. rostam

    October 22, 2011 at 8:38 pm

    Dahla tak dapat harga murah macam tu, dapat interior macam yang kat UAE pun jadilah...kemas jer tengok berbanding Gen2 kat sini....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mat slamber

      October 22, 2011 at 11:05 pm

      ye ker?mcm sama je.cuma sebelah kiri.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • anak jati johor

        November 9, 2011 at 9:02 am

        aku sokong..kalau nak diikutkan yang interior kat malaysia lgi cantik..buta hati agaknya budak nie...

        Terbaik!(1)Booo~(0)
        • Jeritanbatinku

          July 2, 2013 at 3:20 pm

          gen2 aku pon interior sme je cme stering blah kanan.. yg bestnye malaysia punye enjin cps, leather seat, stering pun leather siap finishing merah hitam lagi.. aku syukur pki gen2 cps aku tu.. cme beza sket gearbox jelah.. kete kat atas tu auto aku plak manual.. hehehe

          Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. nua rs

    October 23, 2011 at 9:29 am

    interior lbeh krg gen 2cps je..asenya gen 2cps ktew agy chantek..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. awg1031

    October 23, 2011 at 6:26 pm

    lampu lama gen2 lagi cun..kalau pki design lampu persona, nampak mcm lari design..depan dah style bulat, belakang stripe pulak..pelik2..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. mikko hirvonen

    October 24, 2011 at 9:43 am

    kalo ana dduk uae, ana ambik altis dgn kawasaki 250.. ntah2 sane kawasaki tu baru 10k kot.. hihi..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. are

    October 24, 2011 at 8:52 pm

    sporty

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>