Spesifikasi teknikal Proton Exora Bold & Prime - Arena Kereta

Spesifikasi teknikal Proton Exora Bold & Prime

Bagi memberikan gambaran lebih jelas dan mudah difahami, saya paparkan di sini imej-imej dari pembentangan slide berkenaan spesifikasi teknikal Proton Exora FL. Terdiri daripada dua varian baharu iaitu Exora Bold dan Prime, ia dijana enjin CamPro CFE dengan kuasa 138hp dan 205Nm tork maksimum. Nampaknya kehangatan pelancaran MPV Exora versi turbo kian terasa bahangnya, ramai yang tidak sabar menantikan kemunculannya di depan mata. Apa yang diharapkan ketika ini ialah Proton akan melancarkan model yang dinanti-nantikan ini dalam masa terdekat, mungkin 16hb. Disember ini, sama-sama kita tunggu.

[nggallery id=476]

Terbaik!(0)Booo~(0)

35 Comments

  1. mat slamber

    December 14, 2011 at 6:46 pm

    hari jumaat ni?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • AK

      December 14, 2011 at 6:57 pm

      Ikut maklumat sebelum ni macam tu la, dua hari lagi..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. abe

    December 14, 2011 at 6:58 pm

    vvt pakai timing chain @ timing belt?nmpak cm timing belt pastu tangki minyak itam tu cam enjin campro lame mudag pecah and rendah sangat...risau plak nie nk lalu bongol hehhehehehe
    kalu pakai blok head cylinder aluminium lg better fuel comsumption......aliminium nie just ad kat lancer dgn slyphy jew dlm malaysia nie....x hairan la satu tangki minyak 50liter leh dapat 1000km perjalanan...jimat giler beb....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • farghmee

      December 14, 2011 at 7:24 pm

      abe,
      hang automotive engineer ke?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • abe

        December 14, 2011 at 9:21 pm

        x....ak bkan automotive eng.....tp ak pernah pakai campro my first car dgn mr20det slyphy....kalu compare teknology jauh ketinggalan tuh.....engin mr20det tuh dh ad thun 1997 tengok kat chasis number r......penjimatan memang tahap terbaik.....

        Terbaik!(0)Booo~(0)
        • farghmee

          December 15, 2011 at 3:06 pm

          aku rasa, xsemestinya Al cylinder head tu main peranan 100% dlm penjimatan myk.
          byk faktor2 lain kena kira :)

          Terbaik!(0)Booo~(0)
    • sukasuki2

      December 14, 2011 at 10:35 pm

      beli la sylphy bro..hehe

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • momo

      December 15, 2011 at 1:00 am

      adei,hang pi wat lowert mmg sagat la... cuba cari kenapa orang design oil pan rendah2? cari jgn tak cari

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • momo

      December 15, 2011 at 1:05 am

      mintak maap banyak2 bro tapi 50liter/1000km = 5liter/100km tak logik figure tu... even lancer 6.2liter/100km... bro bermimpi kot

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • P32

      December 15, 2011 at 8:08 am

      hmm... aku rasa exora xde issue la.. pasal engine mounting dia lagi tinggi.. yg jadi kes dulu gen2 je la bro..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. megatisam

    December 14, 2011 at 7:19 pm

    banyak betul peningkatannya..... Bold HL..... CONFIRM BELI..... next year..... hehehehehe

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. AK

    December 14, 2011 at 8:35 pm

    Brochure Exora turbo (bold dan prime) dah keluar tapi saya tak dapat lagi..kalau ada yang dah dapat harap boleh kongsikan dengan saya ye, boleh hantar kat email sini arenakereta@gmail.com..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • nak tahu

      December 15, 2011 at 6:04 pm

      rasenye paul tan dh dapat...tgk dlm facebook die...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. sukasuki2

    December 14, 2011 at 10:37 pm

    spesifikasi AK ni lg clear n sng nk baca/tgk..tgk yg lain copy past agak memeningkan...hehe tq

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. abe

    December 14, 2011 at 11:29 pm

    seriusly blog AK nie bes bro time bace tu sedap jew latar warne puith lebih bermain fikiran ketika membaca...taniah AK.....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. gurunmaju

    December 15, 2011 at 1:34 am

    nampak gaya macam exora ni akan ada 2cooler, 1 tuk turbo n 1lg tuk myk hitam...

    agak2 korang, adakah proton akan offer kat pengguna enjin Campro/campro CPS sediada untuk upgrade enjin ke Campro CFE?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • FTN

      December 15, 2011 at 8:47 am

      rasanya tak ada car manufacturer yang offer pengguna upgrade enjin. dan kalau tak silap saya, byk perbezaan antara campro/cps dengan CFE, dah macam totally different system. mungkin susah nak buat upgrade kut

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mat slamber

      December 15, 2011 at 11:21 am

      enjin ni nk upgrade turbo mmg dh ada.siap ada website sendiri.search je camproturbo.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • farghmee

      December 15, 2011 at 3:00 pm

      rasanya 1 utk turbo, 1 utk cvt.
      myk itam ada cooler?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. rapidshifter

    December 15, 2011 at 9:52 am

    agak2 brapa harga bumper bold ni eh? dah book exora m line tapi belum register lagi... lg pun dpt diskaun RM3.4k.. hmm kalu tukar bold takde diskaun..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. faisal

    December 15, 2011 at 11:01 am

    Enjin dah cukup power tapi kenapa pakai Timing Belt lagi. Saya harap Proton akan develope versi timing chain utk enjin Campro.Kos selenggara lebih menjimatkan

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • P32

      December 15, 2011 at 5:17 pm

      timing belt nie bukan ape.. klau la owner tu minat nak improve performance kete, snng skit nak adjust kalau pakai timing belt. timing chain memang la tahan lama sbb material dia lg tahan.. lg pon jangka hayat timing belt dalam 80000 km.. so slalu nye kalau owner jenis pakai keta dalam jarak yg dekat(kije) + balik kg, mau dalam 4 tahun baru tukar kot..hehehe.. macam kete gen2 aku, milage dah 126+++km utk 6 tahun ..baru tukar skali je.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • izan

      January 30, 2012 at 11:05 pm

      Timing chain kena tukar jugak.. cuma dlm 200,000 la.. Tpi sekali tukar nangis la..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  10. gKUASA ALAM

    December 15, 2011 at 4:57 pm

    kalau enjin persona i ni boleh ke upgrade enjin cfe ni

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • P32

      December 15, 2011 at 5:19 pm

      macam mustahil.. sbb aku rasa layout dia pack kot.. sbb engine bay exora lagi tinggi, tu sbb kalau tgok persona R, dia nye engine hood tinggi.. my 10cent..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. abe

    December 15, 2011 at 9:50 pm

    campro dulu rpm 4k bru rse tork 150nm lening rpm 2k buleh dpat 200nm menarik nie....try test skali nok tngok rpm 2k leh brape pergi....bru la rase jimat petro....nissan slyphy rpm 2k leh g 100kmh psal xcvt tu peranan penting masuk 3k rpm dh 140kmh.....lebih skit smpai 5k maybe 180kmh kot? 6k? 7? pastu cut off enjin.....hehehehe just kidding...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. Pembuat Engine

    December 17, 2011 at 2:00 pm

    Menarik bila ramai yang beri respond pada Exora Bold. Sedikit info. Engin CPS/IAFM/IAFM+ tak boleh upgrade kepada CFE. Banyak system dalaman kena ubah disebabkan Torque CFE terlalu tinggi. Seperti dalam specifikasi tu, bila pakai turbo, system penyejukan amat penting. Penyejukan coolant dan minyak digunakan secara maksimum. Oleh itu, penjagaan coolan dan minyak hitam kereta mesti dititikberatkan.
    Dari segi performance, superb. Kou orang akan rasa memandu kereta 1.6cc sama level dengan 2.0. Dari segi minyak, jimat berbanding dengan 2.0cc.
    Pada sesiap yang dah booked dan perlaukan support technical information, boleh email saya.
    TQ

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • kamal

      February 10, 2012 at 11:45 am

      berminat utk dptkan exora ni.. tapi masih ragu2..

      ada masalah tak CFe ini utk jangka masa panjang...?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. abe

    December 17, 2011 at 8:59 pm

    system injection still pakail mpi {multi point injection} system ni x sesuai tuk penjimatan tp tuk performence terbaik gabung dengan open trottle memng bes.....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. Pembuat Kereta

    December 18, 2011 at 6:38 pm

    Setuju, alasan pada penggunaan mpi diambil dari gaya LOTUS yang fokus kepada performance kereta. Jika anda perhatikan setting enjin juga lebih kepada power pada rpm tinggi. Ada pro dan conts. Jika anda memahami latarbelanag ini, sudah pasti anda boleh membezakan cara pemanduan kereta PROTOn berbanding dengan kereta dari pembuat lain.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. Siva

    December 27, 2011 at 9:54 pm

    macam mana dgn fuel dia..makan minyak kuat ke?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. Jamaluddin Othman

    March 5, 2012 at 12:40 pm

    Dah teh draip. perghhh.... dia punya pecuk bole tahey. kona stakak biasa2 ok (ye la... mana da oghe derip mpv kak kona. ruwey luah, kelik kapo leh muak berkotak kotak budu tereh. Kawe da bookim, tengah tugu keta kawe tubik la ni. memey puah la, dop nyesa kawe beli natey ni.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. roslan

    March 12, 2012 at 10:32 pm

    kwe pn bru boking mare,rsa x sabar nk naik exora bold premium,kwe ambik wena plum red pla pergh..smpai tbawa2 dlm mimpi hehehe

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • aziz

      April 12, 2013 at 9:00 am

      Lagu mn keta demo,ado mslah ko

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. hassan

    March 18, 2012 at 12:24 pm

    kawe pun dah booking exora bold ni bro.... warna elegant brown...puhh...tunggu stok sampai je... hehehe

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>