Yamaha 125ZR GP Edition di pasaran - Arena Kereta

Yamaha 125ZR GP Edition di pasaran

Hong Leong Yamaha Motor Sdn. Bhd. (HLY), pengedar rasmi motosikal berjenama Yamaha khususnya dalam kategori kapcai, telah memperkenalkan model edisi istimewa Yamaha 125ZR GP Edition. Motosikal dengan enjin dua lejang berkuasa itu didatangkan dalam warna biru sebagai tambahan kepada dua lagi warna merah dan hitam.

Petang tadi saya sempat melihat motosikal itu di bandar Alor Setar, pada mulanya saya menyangka bahawa 125ZR berwarna biru itu hanyalah versi special edition biasa, rupa-rupanya itu adalah versi GP Edition. Perkataan GP Edition tertulis di atas kod bar (bar code) yang dilekatkan ke atas kusyen motosikal itu.

Tetapi apa yang menghairankan saya ialah, walaupun di kod bar tertulis perkataan Y 125ZR GP Edition (sila rujuk kepada gambar di atas), namun tiada sebarang lencana GP Edition pada motosikal itu. Ini amat berbeza sekali dengan sebuah lagi model edaran HLY iaitu Yamaha 135LC GP Edition, dengan jelas kita boleh lihat lencana GP Edition pada model yang mendapat sambutan hangat itu.

Menurut maklumat yang saya perolehi tadi, Yamaha 125ZR GP Edition dijual dalam jumlah yang terhad dengan tawaran harga kira-kira RM8,600.00 seunit. Kepada yang berminat, anda perlu dapatkan motosikal Yamaha 125ZR ini segera kerana HLY mungkin akan memberhentikan pengeluaran motosikal dua lejang sporty itu pada bila-bila masa.

Terbaik!(77)Booo~(8)

53 Comments

  1. AD

    February 8, 2012 at 1:27 am

    Ada tak beza dari segi spec motor? Nampak menarik tapi kalo takat kosmetik jer pun kurang best gak.

    Terbaik!(2)Booo~(1)
  2. viva elit

    February 8, 2012 at 8:05 am

    kompom lagi cepat kna curik ni kalo beli.huhu

    Terbaik!(0)Booo~(4)
  3. atap

    February 8, 2012 at 11:54 am

    bagi je la sport rim enkei. baru la betul2 special edition

    Terbaik!(5)Booo~(4)
    • bob lem

      February 19, 2012 at 11:16 pm

      ni bukan special edition bodoh ! ini GP edition..jangan jadi tolol..

      Terbaik!(7)Booo~(10)
  4. yamaha local

    February 8, 2012 at 9:05 pm

    Apa barang beli Yamaha tu... baik beli motor Modenas MR1 lagi bagus,murah plak tu...MODENAS BOLEH

    Terbaik!(5)Booo~(53)
    • nazhif pekan(tg.batu)

      February 19, 2012 at 11:20 pm

      koya laa natang nie..mu dengan modenas mu boleh pergi mampus ! YAMAHA lagi beh bodoh !aku mat rempit aku tahu laa..

      Terbaik!(45)Booo~(5)
      • Din

        March 30, 2013 at 12:41 pm

        aduhh geli bodoh modenas eeee

        Terbaik!(13)Booo~(6)
  5. syed muhammad phaqeh

    February 9, 2012 at 9:11 pm

    tak baik ko kutuk yamaha mcm tu kang ni makan dia

    Terbaik!(18)Booo~(0)
  6. monenas ciplak

    February 9, 2012 at 9:17 pm

    monenas tahi vs yamaha125zr kopom yamaha menang

    Terbaik!(18)Booo~(2)
  7. Yamaha local

    February 12, 2012 at 11:10 pm

    Yamaha tu kalo boleh aku campak dalam sungai...HAHAHAHA!!!

    Terbaik!(3)Booo~(18)
    • besut mali

      February 19, 2012 at 11:21 pm

      kang mu aku campok dalam sungai ! nok ?

      Terbaik!(7)Booo~(1)
      • mirulala

        August 5, 2012 at 4:22 am

        hahhaha!!!yamaha 6ber 1 la

        Terbaik!(8)Booo~(2)
  8. rol nage besut

    February 24, 2012 at 6:39 pm

    spe mat rempit tdi?
    haha...wak turun mtor mri besut
    125zr lwn honda c70
    ade beran ka?

    Terbaik!(13)Booo~(14)
  9. din 125zr

    March 4, 2012 at 11:28 pm

    aku nak jual gp edition 125zr... sapa nak call aku....aku beli 10hb feb....motor mmg cantik..cun....aku bukak rm8xxx..area sel..kl..0124451554

    Terbaik!(2)Booo~(10)
  10. nananana

    May 4, 2012 at 1:56 pm

    urm...boleh ker kalu bayar bulan2..

    Terbaik!(4)Booo~(0)
  11. wayen

    June 12, 2012 at 3:22 pm

    harga brape ni????urgent

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  12. dreadlock

    June 24, 2012 at 3:13 am

    Percaya atau tidak..
    saya baru beli 125zr tapi bukan GP edition..
    i. harga 125zr biasa dekat tempat len RM 8500..
    ii. harga 125zr GP RM 8800-9500.. (dah survey banyak tempat termasuk KL,Pahang,Kelantan)alasan toke kedai,motor ssh dapat sebab ta kua dah..puiii

    tapi saya dapat lagi murah dari harga diatas..
    mungkin rezeki saya sebab dah 2bulan cari(maklumlah student baru masuk u paz semester break)..
    i. 125zr biasa : RM 7200+ insuran RM 200(first party cover RM 6500)
    ii. 125zr GP edition :RM 7300 + insuran RM 200 (first party)

    lokasi kedai : Seng Heng Motor & Entreprise
    96, Jalan Lahat, 30200 Ipoh, Perak.
    berdekatan bus stop Medan Kids.

    kepada sesipa yang suka 2stroke..
    sila lah ke kedai neh..
    saya jamin puas aty..
    double rr pown murah..
    saya 3kali pergi kedai tu seminggu masa beli motor 125zr..
    stok baru sentiasa dihantar..
    terkejut la tengok..
    ingt toke tu tipu..rupanya ta..

    Terbaik!(40)Booo~(0)
    • apit ex

      July 26, 2012 at 3:59 pm

      byar tiap bln bpe??aq mmg mnat 125zr ni..tmbh2 gp edition..terbaek lah

      Terbaik!(7)Booo~(2)
    • pocong

      August 26, 2012 at 1:38 pm

      ko tgu bape lame moto tu kuar?nk dkt sminggu dh aku tgu........ntah2 tokey tu pkai wat jln2...lahanat btol tokey trsebut.........

      Terbaik!(0)Booo~(1)
    • mira

      June 18, 2013 at 5:07 pm

      RR muke berape??

      Terbaik!(1)Booo~(1)
    • jay

      October 29, 2013 at 7:41 pm

      motor.....2 lejang....mudah lagi ke atau 4 lejang....ramai org kata 2 lejang akan berhenti apabili cluch rosak betul keh

      Terbaik!(0)Booo~(1)
    • naim

      November 2, 2013 at 1:24 pm

      No tpn kdai da x?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • iskandar_ganu

      June 9, 2014 at 10:45 am

      yup.. aku stuju dengan ko bro.. memg semua mahal harga pasaran.. terengganu pon sama..mahal jugak.tpi kalau selangor ada murah jugak kan? area2 utara memg lar..if sebelah pantai timur memg mahal..dgn alasan mcm saudara bgtau tu lar..sial tol punyer tokey... memg 125zr nie top if di pantai timur...

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  13. amsyhar nazrain

    July 20, 2012 at 3:28 pm

    cantik lah motor tu ......... saya pun nak beli satu ,,,,,,,,,,,,, tapi motor tu tiada setiker GP?????????

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. jiwa gempak

    August 22, 2012 at 11:52 pm

    125zr ni kuat mnyak x?

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • jiwa gempak

      August 22, 2012 at 11:54 pm

      125zr ni kalo kt ats highway, sve mnyk x?

      Terbaik!(3)Booo~(0)
      • pocong

        August 26, 2012 at 1:41 pm

        klu dh nama pon 2-stroke....jgnlah brharap moto ni jimat myk......brharap la poket ko tebal.......hahaha........

        Terbaik!(7)Booo~(2)
  15. mail

    September 5, 2012 at 11:10 pm

    yamaha atas hiyway paling tip top...

    Terbaik!(2)Booo~(2)
    • mangkuk

      September 30, 2012 at 2:31 pm

      tp 135lc 5 speed tak tip top..sbb kuar kedai jew test power meter naek 120 jew..tp kalo lc 4 speed kuar kedai jew meter naek 140-150??laju kan:P
      so,anda tau mne pilihan anda??

      Terbaik!(1)Booo~(4)
  16. Luz

    September 7, 2012 at 10:44 am

    Weii LC lg bagus, jimat minyak dan power ranger x yah 2T laiee..

    Terbaik!(2)Booo~(3)
  17. Pak Man Telo

    September 7, 2012 at 10:47 am

    Yamaha 125Z, minyak makan kuat, 2T laie nak isi, ekzoz mudah mendap karbon 2-3 tahun selepas digunakan.. so fikir2kan sebelum nak bli.. Beli LC 135 laa..

    Terbaik!(4)Booo~(10)
    • yuk

      January 1, 2013 at 10:40 pm

      LC lemau beb.gua mber gua da 4 5 biji pakai..x power..ekzos pun cepat rosak,2 taun dapo da jatuh..bunyi da mcm ekjos buloh daa

      Terbaik!(6)Booo~(2)
      • lepat pisang

        September 7, 2014 at 11:43 am

        mungkin ko ngan mmber ko bawak 4 stroke macam orang jakun kot..orang pakai elok je..lagi bersepah aku tengok orang pakai..jimat minyak la katekan

        Terbaik!(0)Booo~(1)
  18. tupai oner

    September 8, 2012 at 11:34 pm

    jgn tnya la myk kuat ke x.. mmg kuat la jawab die.. ( myk kuat, 2t maw isi, lagi org mau curi, ).. aq skrg pkai 125, nk trade in moto ni ke 135lc, sebab? ( faktor2 di atas ).. tpi yg best nya moto ni mmg moto legend.. kita dpt merasai kuasa 2 stroke yg ada padanya . tpi nk wat cmna dah jdi moto panas sgt2.. aq x brani nk tggung risiko.. kalo moto ni bkn moto panas aq sanggup sara myk dia.....

    Terbaik!(5)Booo~(0)
    • khai

      November 8, 2012 at 9:28 am

      ye la mmg kuat minyak kan...nak pakai motor 125 ni kena ada motor satu lagi baru best..kalo pakai ari2 buat g keje,hjung mggu g jalan2...rabak ar poket..125 wat g jalan2 dan x tinggal..nak g pasaraya bawak motor satu lagi...satu lagi umah flet mmg bahaya tggal kat bawah..huhu

      Terbaik!(5)Booo~(0)
  19. Nara

    September 27, 2012 at 12:56 am

    135 lc baru Vs 125zr baru...
    mana satu best utk perjalanan jauh ..dan..tahan lama ???

    Terbaik!(3)Booo~(0)
    • mangkuk

      September 30, 2012 at 2:28 pm

      125 lagi laju dari lc! tp kalo utuk jalan jaohh batter lc coz tak cepat panas? tp pak cik still minat 125zr:P

      Terbaik!(4)Booo~(1)
  20. stella

    October 2, 2012 at 10:52 am

    nak jimat pkai kaburetor rxz

    Terbaik!(4)Booo~(0)
  21. Joe

    October 20, 2012 at 8:53 pm

    Nk tnya..Y125zr ada pnapis myak tk?

    Terbaik!(2)Booo~(2)
    • gack

      February 17, 2014 at 3:16 pm

      xde

      Terbaik!(5)Booo~(1)
  22. lim

    November 8, 2012 at 6:50 am

    bro meh bagitau bape harge blan2 ngan deposit e .....aq minat niee....

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Joe

      November 8, 2012 at 6:45 pm

      Bulanan rm150..

      Terbaik!(5)Booo~(1)
      • newbie

        December 23, 2012 at 3:29 am

        downpayment 3000
        bulan2 287 -3 tahun..

        Terbaik!(6)Booo~(1)
  23. firdaus

    February 9, 2013 at 11:26 pm

    sape2 yang nak jual 125zr GP edition dalam rm6000
    kawasan kota bharu
    kalau ade bagi tau kat email saya

    Terbaik!(1)Booo~(2)
  24. beadrevoist

    October 21, 2013 at 12:36 pm

    tes

    Terbaik!(2)Booo~(25)
  25. gp edition

    February 2, 2014 at 4:14 am

    aku pny
    deposit rm4100
    bulan2 rm461 - sthn
    haha

    Terbaik!(1)Booo~(2)
    • gack

      February 17, 2014 at 3:14 pm

      baru ambik..
      OTR RM8000 free 2 botol 2T VSX , Helmet, Lock, Raincoat
      kalau yang warna merah hitam RM7800 OTR..

      cash..
      Pasang Alarm RM200.. kalau motor ada movement ke apa ke.. akan ada bunyi alarm..

      Terbaik!(2)Booo~(0)
      • hafiz

        August 2, 2014 at 8:34 am

        beli dkt mane??..

        Terbaik!(0)Booo~(1)
  26. Hehe

    March 30, 2014 at 2:02 pm

    bila nk bli 2t nnti garu kepala>>>

    Terbaik!(3)Booo~(0)
  27. Tini Hartini

    April 28, 2014 at 8:04 pm

    Haha

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  28. aaa

    May 4, 2014 at 4:30 pm

    masih adakah stok 125zr baru ?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  29. kucai

    June 21, 2014 at 11:08 am

    Nx tnya skrang ni harga pasaran 125zr dh berapa ye ? Btoi ka skrang dh up smpai rm9000 cash

    Terbaik!(4)Booo~(1)
  30. aa

    June 28, 2014 at 8:23 pm

    Sy nk tnye casing tutup sblh kiri tmpt pijak gear tu klu yamaha 125zr biru gp edition mmg plastik ke bkn besi?

    Terbaik!(0)Booo~(1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>