Motosikal terbaru Modenas Ace 115 dilancarkan, harga RM4,598.00 - Arena Kereta

Motosikal terbaru Modenas Ace 115 dilancarkan, harga RM4,598.00

Modenas hari ini secara rasminya telah melancarkan motosikal terbaru gabungan moped dan skuter, dikenali dengan nama Modenas Ace 115. Motosikal dengan tema ‘Evolusi Impian’ itu hadir dengan reka bentuk segar dan sporty, dilengkapi enjin 120cc 4-lejang, 1 silinder dan SOHC. Harga yang ditawarkan sebanyak RM4,598.00 (dual starter) tidak termasuk insuran dan cukai jalan. 

Spesifikasi Modenas Ace 115

Menariknya berkenaan Modenas Ace 115 keluaran 2012 ini ialah sistem suspensi belakangnya menggunakan sistem monoshock tunggal, dengan sistem brek cakera di depan dan dram di belakang. Secara keseluruhan, harga yang ditawarkan bagi motosikal versi ‘skucai’ ini amat kompetetif dengan apa yang bakal diperolehi oleh pelanggan, terutamanya oleh golongan muda-mudi.

Terbaik!(10)Booo~(0)

37 Comments

  1. Mohamad Fitri

    March 1, 2012 at 5:20 pm

    Smart2 =)
    Ada perkembangan Modenas sekarang.

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  2. ArTiga

    March 1, 2012 at 5:27 pm

    Ikut spec 120cc, tapi knape guna nama 115??

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mr. lengchay

      March 1, 2012 at 9:10 pm

      sebab nak guna psikologi orang utk buat moto nie jadi pesaing legend 115z/zr kot..tapi serius cun moto nie

      Terbaik!(1)Booo~(1)
      • zikri

        March 2, 2012 at 12:37 am

        cun gak.. moto ni..

        Terbaik!(1)Booo~(0)
    • qal

      March 1, 2012 at 11:43 pm

      alah, mcm GT128 gak, enjin 130cc? x de masalah lah :)

      Terbaik!(2)Booo~(0)
  3. Harian Post

    March 1, 2012 at 5:34 pm

    Handle motor ni tersangat minimalist... macam hodoh pulak, bawah dah ok

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. Emas

    March 1, 2012 at 6:03 pm

    Boleh tengok kat sini gambar penuh Modenas Ace 115 -

    http://blogger2u.com/01/03/2012/the-new-modenas-ace-115-is-launched-prices-good-at-rm4600-00/

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  5. saufi

    March 1, 2012 at 6:04 pm

    kepala moto mcm terpenyet ja..part lain dah ok.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. Guru Borneo

    March 1, 2012 at 7:11 pm

    Balik-balik moped aka cupchai...

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  7. belacan

    March 1, 2012 at 7:41 pm

    bosan..klua la 150 cm yg lain2
    dkt 20bijik dh model kapcai modenas ni
    120cc 4gear..tkde brek dis blakang..adehh
    apa2 pn design leh tahan..

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  8. Little Vaio

    March 1, 2012 at 7:45 pm

    fuyoo..guna monoshock...ada perkembangan modenass sekarang..tp kenapa muka depan moto ni kurang menyerlah...

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  9. samsul

    March 1, 2012 at 8:15 pm

    tiru honda wave dash

    Terbaik!(0)Booo~(3)
  10. samsul

    March 1, 2012 at 8:17 pm

    slogan pencetus evolusi tak leh guna sbb honda kuar lama dah model camni, yg beza cuma tang monoshock je

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  11. Tuan Zack

    March 1, 2012 at 8:32 pm

    tunggu komen media test ride pulak tentang prestasi dan potensi Ace 115 ni.

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  12. pengguna moped 135LC tegar

    March 1, 2012 at 10:02 pm

    perghhh..cun siot..mcm nk jual LC aku..nk amik moto nih...

    Terbaik!(2)Booo~(0)
    • Cup chai

      March 2, 2012 at 9:52 am

      Meh jual LC tu kat aku

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • epul si lesen p

      May 21, 2012 at 7:51 am

      xyah la jual LC tu...motor ni nk kate laju, xde la laju mana pun..prefer ko xjual LC, kumpul duit then beli cash motor ni....

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. fnd

    March 1, 2012 at 10:02 pm

    memang pelik tengok handle,fairing ngan head lamp,abis idea dah kot designer modenas hehe,yang lain ok dah,adoiiii

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  14. GTrian

    March 1, 2012 at 11:01 pm

    Matangkan pemikiran... pandang kehadapan... sape2 yg mengikuti jejak langkah, perkembangan MODENAS dr semasa ke semasa akan tahu sebenarnya kehebatan RND MODENAS... dan tahu apa sebabnya enjin tetap cc dr dlu smpi skrg lebey kurang je... tp mesti ingat!!! replacement dan ratio enjin x sama... walaupon cc tampak sama... so klu dr dlu anda berpemikiran hanya pandang satu dan fokus kpd itu saje... so anda akan kata itu hebat dr dulu sampailah sekarang... spt contoh anda kata BMW tu hebat dr dlu dan anda menjiwai BMW itu... maka model2 lain anda x ambik tau ttg perkembangan yg lebih mendalam, anda akan kata BMW tetap hebat dan mgkin anda akan berpemikiran spt contoh "model nih jgn beli,,, cpt rosak" walaupon ia telah maju dan produk telah jadi lebey baik... so ambillah inisiatif untuk berpemikiran ke hadapan dan sentiasa ambil tahu dgn perkembangan semasa... mereka bukan kehabisan idea dan sebagainya... ada sebab dan matlamat disebaliknya... cari, kaji sendiri jawapannya... bukan berkata ikut suka...

    Terbaik!(3)Booo~(1)
    • mr.s

      March 2, 2012 at 1:01 am

      +10000000 bro.

      this is best bro..jangan tau kondem je barangan buatan anak Malaysia. sekurang2nya mereka dah lakukan yg terbaik utk membuktikan Malaysia mampu mengeluarkan idea tersendiri. tahniah Modenas!!

      Terbaik!(3)Booo~(1)
    • zren

      March 2, 2012 at 2:04 am

      "mereka bukan kehabisan idea dan sebagainya… ada sebab dan matlamat disebaliknya… "
      yelah, sebabnye nak untung lah..rekaan modenas sgt2 x cantik dan ketinggalan zaman..

      Terbaik!(0)Booo~(6)
  15. zren

    March 2, 2012 at 2:01 am

    udohhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  16. Syazwan

    March 2, 2012 at 2:50 am

    X lawa tang depan... Adui

    Terbaik!(0)Booo~(3)
  17. ArTiga

    March 2, 2012 at 8:12 am

    smart mudguard..btw, agknya brape top speed ye? takde ke gambar meter? ada digital cam GT128 ke?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. ZaS

    March 2, 2012 at 9:13 am

    bile nak kluo next JAGUH...saye ingin memilikinye...huhu

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. torpedo

    March 2, 2012 at 9:59 am

    letak enjin 150cc baru cun hahaha

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  20. hall

    March 2, 2012 at 10:08 am

    waa.. aku nk beli ar... walaupn da byk moto kt uma... huhu... memang cun ar.. smat sgt...

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  21. Muhd Fahmi

    March 3, 2012 at 2:53 pm

    Seyes kata cun .. tk kirala tiru sapa2 pown .. banding ngan wave dansh : keding .. kurus .. dahla ringan , angin tolak melayang .. kalau modenas .. peh ~~ dengan Absorber 1 .. siap dah pakai banana arm lagi .. pehh .. sempoi lengkap .. tapi kepala tuh .. kalau pakai cap nmpk besar skit kowt .... matgat belakang tu pown kurang gak .. apa2 pown cun .. mcm superbike oohh .. kompom tk beli LC .. pakat beli ney

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  22. husnu

    March 5, 2012 at 11:33 am

    otr rm4950 termasuk insrnc+rdtax aku dh tanya kt satu kedai motor d kuantan.tp kena tgu awal apr baru dapat motor ace115 ni.xsabar nk bawa mtor ni, dah ada motor ni nt senang n cepat la sikit aku nakpi masjid,pasar balok,..n pusing2 pantai balok dgn isteri ptg2.motor ni kira ok la bagi aku.sebelum ni dh pakai yamaha ego,honda wave,yamaha ss..semua dh bgi kpd adik2.tibalah masa merasa motor buatan malaysia pulak.

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  23. Apek

    March 14, 2012 at 3:28 pm

    Dulu aku tak berani nak angkat apa2 kapcai modenas disebabkan komen negatif didengari,tp aku nekad angkat model terbaru modenas ni. Hati sudah tertawan. Hidup MODENAS!!

    Terbaik!(3)Booo~(0)
  24. Doripuppets

    April 1, 2012 at 3:55 pm

    Memey comey hok spesis modenas baru ni.Kawe dlm proses nak kluar sebutir.x leh tahe doh...haha..

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  25. ateer

    May 27, 2012 at 9:27 pm

    org yg otak sempit mesti komen produk m'sia... come on la... support le skit... gua dah test motor ni, ade improvement.. power.

    Terbaik!(3)Booo~(0)
  26. lan

    September 4, 2012 at 10:12 am

    Kalau bab moto modenas ni.... Saya pakai dari first model sampai le gt 128 alhamdulilah takda masalah bro.... Pandai pakai pandai jaga.... walaupun design u orang cakap kurang.... Bab bawak memang sedap.... Kat highway puhhh...bas express ,lori tranformer lalu pun tak goyang bro..... Caya tak caya u orang try dulu... 3 bulan outstation keje kat melaka pakai modenas jee... Ulang alik lak tu.... Puhhhhhh.. Caya lah modenas...

    Terbaik!(7)Booo~(0)
  27. filter king

    March 21, 2014 at 12:08 pm

    brapa meter naik modenas ace 115 ne lau d blast hbis?tlng bgi thu

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  28. filter king

    March 21, 2014 at 12:10 pm

    boleh naik 120 kh tu

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  29. safiq

    July 16, 2014 at 8:00 pm

    saya minat motor ni colour merah hitam...

    Terbaik!(6)Booo~(0)
  30. syamsul

    July 26, 2014 at 1:19 pm

    sape2 tahu mne nk dapat footrest racing untuk modenas ace115 ni... dah banyak tgk gambar orang gune tp tak thu mne nk cari... aku dah gune motor ni 2 tahun, siap jalan lebih pada 300km dalam 1 mase,ok je...spe2 yang ckp modenas takde kualiti tu sebenarnya jeles sbb tkde duit nak beli, hari2 pinjam motor bapak je...

    Terbaik!(0)Booo~(99)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>