Motosikal KTM Duke 200 versi CKD berharga RM18,802.50 - Arena Kereta

Motosikal KTM Duke 200 versi CKD berharga RM18,802.50

Motosikal KTM Duke 200 versi pemasangan tempatan (CKD) yang masih dinantikan pelancarannya kini sudah diumumkan harga asas melalui laman Facebook KTM Malaysia. Harga yang bakal ditawarkan ialah RM18,802.50, seperti mana anda dapat lihat dalam gambar di atas. Bagi yang berminat, tempahan sudah dibuka di setiap pengedar sah KTM di seluruh Malaysia.

Terbaik!(12)Booo~(6)

105 Comments

  1. Syazwan

    May 19, 2012 at 6:00 pm

    OVERPRICE!

    Terbaik!(3)Booo~(3)
    • mohsin

      May 20, 2012 at 1:28 pm

      CBR 200 also overpriced

      Terbaik!(4)Booo~(1)
  2. epul si lesen p

    May 21, 2012 at 7:48 am

    overprice? sepatutnye brape harga besi kuda oren ni?

    Terbaik!(3)Booo~(3)
    • zamri chik

      January 18, 2013 at 4:15 pm

      mmg overprice....member dah pakai....katenye nyesal dehh...lebih baik ambik kawa 250...

      Terbaik!(1)Booo~(4)
  3. sukasuki2

    May 21, 2012 at 5:00 pm

    kalo ikut BRAND tk overprice dh..motor megelli tkde brand pn 16k..dgn ssh sparepart nya..nk letgo balik dh tentu tkde rege...kalo ade BRAND ni rege tk jatuh,part pn tahan...KTM tu bro..

    Terbaik!(3)Booo~(1)
    • Cekik darah

      May 27, 2012 at 10:49 pm

      Memang la tapi motor tu pemasangan tempatan bukan diimport sepenuhnya. 200cc sahaja bukan 250cc.

      Terbaik!(4)Booo~(2)
      • jazni

        June 28, 2012 at 8:31 pm

        mahal lah tu, pemuda2 malaysia yg first time nak beli msikal takan mampu. lama kelamaan KTM tutup kedai kat malaysia sebab volume jualan tak mencukupi untuk membuat keuntungan

        Terbaik!(0)Booo~(1)
    • downhill

      August 2, 2012 at 1:01 am

      ye la tu ktm..tp teknologi india. engine bajaj pulsar 200. nak pakai ktm bro..amek 690 terus bukan 200. dah la servis kos mcm pakai superbike, speed cut off 138kmh aje, eksesori sume mahal mcm superbike. huhuhu. 200cc brand is yes made by austria but not technology. kalau 690 tu betul purely austria teknologi

      Terbaik!(6)Booo~(4)
      • john

        August 22, 2012 at 1:18 am

        baik pakai 125z top speed 160km wkaka

        Terbaik!(2)Booo~(4)
        • amy

          August 4, 2013 at 10:31 am

          138 ktm x same dgn 160 125z bro. Ktm meter berat mcm kete.

          Terbaik!(8)Booo~(2)
          • mek mu

            February 27, 2014 at 9:16 am

            ko da test k?

            Terbaik!(2)Booo~(1)
          • Are Yool

            April 2, 2014 at 10:15 am

            Kalau 138 KTM , 125z berapa ?

            Terbaik!(1)Booo~(0)
    • faeez

      August 15, 2012 at 1:39 pm

      Moto duke ni kalu nak buat stunt/drift/rempit dalam bandar boleh la, tapi kalau nak speed memang failed. Tengok dalam youtube.

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  4. zixzax

    July 7, 2012 at 4:45 am

    Mahal mahal2..gj rkyt malaysia ko bg naik tragak agak.jual brg xagak agak..18k dpt honda Ek; pekak pnya.

    Terbaik!(2)Booo~(3)
  5. RETROBIKER

    July 20, 2012 at 3:01 pm

    MAHAL.. SEPATUTNYA CKD JUAL DLM 10K JE SAING2 DGN SYM200. NI SYM T2 PUN MAHAL X AGAK2.NAZA BLADE IMPORT HYUSONG 250 PUN JUAL BWH 15K. PAKAI USD FORK GAK. NI KTM BUKAN AUSTRIA PUNYA.. INDIA PUNYA JOIN DGN BAJAI MOTOR. INDIA JUAL RS117000. TRY CONVERT RM LA. NI NAK MENIPU RAKYAT JE...

    Terbaik!(7)Booo~(2)
    • me klx

      August 1, 2012 at 12:33 pm

      rm 6,500 je duit malaysia nape la mahal sgt

      Terbaik!(5)Booo~(0)
      • faeez

        August 15, 2012 at 1:31 pm

        Biasa la bos, kerajaan punya konspirasi. Kita yang habis duit untuk benda yg tak seberapa.

        Terbaik!(4)Booo~(0)
        • abgxjebat

          October 1, 2012 at 11:43 pm

          moto ni tuk orang yg ada duit. klu korang rasa poket korang tak cukup bayar bulan. pakai jer la kris ct110..top speed pun 110km...hehehehe cuma kurang 20km jer dr duke ni.bole potong kat selekoh jika dpt peluang.

          Terbaik!(20)Booo~(2)
          • ali

            April 25, 2013 at 12:53 pm

            haha betul tu kalau tak mampu lagi beli motor terpakai. jgn nak kutuk kerajaan jer kalau tak mampu nak beli. kalau nak beli jugak belajar pandai2 sampai mampus.

            Terbaik!(3)Booo~(24)
          • Pemerhati

            April 25, 2013 at 3:37 pm

            Agak -agaklah sedare betul apa mereka rasakan dan katakan pemasangan dah buat kat malaysia tapi harga tetap cecah hampir 23K masuk loan dsb..injin hanya 200cc teknologi bukan dari negara asal..kemana lagi kalau bukan duit tu pergi kalau bukan ke Gov ..rakyat bukan tak mampu @ mampu skali pun cuma tak nak dirompak cara sebegini ada paham..

            Terbaik!(20)Booo~(0)
          • JImmy

            April 27, 2013 at 2:24 am

            Biasalah bro cubalah masyarakat kita nih peka sikit ....

            contoh dah ada depan mata kriss 100 dlu harga 4.3K ondr baru masa
            1 malaysia najib naik mto 2 boleh jadi harga 2.100 K shj cuma tukar sticker jeh ..
            bukan kerajaan bagi subsidi pun moto 2 tapi tax dia cuba lah fikir!!!!!!!!

            sedangkan moto cub nih pon diarng nak pelahab duit kita apa kan pulak barang2 yang ada jenama nih...sendiri pikirlah mana2 pihak yang jadi macai bergaji rendah nih...

            Terbaik!(6)Booo~(0)
          • Zack

            April 27, 2013 at 7:01 pm

            yup That Right!!!

            Terbaik!(1)Booo~(0)
  6. Along Eddie

    July 22, 2012 at 10:17 pm

    standard malaysia la...mane ade barang murah kang jual murah kate nyer takde untung! chitt poodahhh

    Terbaik!(5)Booo~(0)
  7. muqzit

    July 26, 2012 at 1:39 am

    kepada pengeluar & pengedar serta badan2 yg terlibat perlulah kaji semula dgn harga yg diberikn e2..ambil keuntungan sikit 2 sudah la..kasian pd kami yg berminat sgt dgn design ktm duke 200cc..bukan xde duit..tp biarlah kena pd harganya...sekurang2 tidak membeban kpd belia2 dlm malaysia kini..

    Terbaik!(4)Booo~(3)
  8. dhil

    July 29, 2012 at 8:52 pm

    btol ke hrga d ats tu? kwan sy bli d kuantan dgn hrga dlm rm21k. top speed juz 140kmj... rugi je beli muto bsar jg tp laju tk sbrape dgn nama n hrga then mkan asap kapcai jer... wat malu dgn yamaha 125z jer

    Terbaik!(1)Booo~(2)
    • abgxjebat

      October 1, 2012 at 11:48 pm

      bang dhil. ni moto la. bukan roket..nk laju lagi bole upgrade engine,tambah turbo. mat mat kapcai senang2 aje bagi bikin 200km top speed.tp klu nk murah jugak beli la honda wave 100. modified sikit. turun bukit dpt la 160km.amacam ada bran.....

      Terbaik!(5)Booo~(8)
  9. Mamat

    August 3, 2012 at 7:12 pm

    Ni sume tax nye pasal.. kalau buat installment 1-year bayar tak je..

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  10. lolokokoko

    August 4, 2012 at 12:02 pm

    baik pakai rxz 2nd hand......hahaha

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  11. busa

    August 10, 2012 at 12:03 pm

    140kmh is standard meter if lc over 200kmh la bang.... Yes veri over price around 20k lg baik beli er6 2nd hand

    Terbaik!(3)Booo~(0)
  12. jazni

    August 13, 2012 at 11:49 pm

    over priced, sepatutnya tak lebih dari RM12K. mana anak muda nak mampu. jamu mata je. kita beti Demak je lah atau KTN Nimota dan lain2 yg kita mampu. pengimpot moto ni buat untung gila2 dan cekik darah. kita boycott je jangan beli..

    Terbaik!(3)Booo~(1)
    • abgxjebat

      October 1, 2012 at 11:50 pm

      beli besi .potong besi sendiri la weiii. sendiri bikin moto tgk berapa kos. agak2 la bro

      Terbaik!(5)Booo~(7)
  13. st0uz

    August 15, 2012 at 4:46 am

    OTR price around RM20-21k for 200cc naked bike! not worth it! furthermore, the spareparts are hard to find and its very costly. KTM can keep ur motor then we can keep our money as well. many more choices out there that are much better laa >>

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  14. ninjaboy

    August 15, 2012 at 6:13 pm

    takyah belila kalo takde duit...........

    Terbaik!(4)Booo~(3)
    • jo

      September 16, 2013 at 11:13 am

      memang la patut pun la wei.hrga pnya la mhal..yg ckp tu hg ada duit pkai la..

      Terbaik!(1)Booo~(1)
  15. sepakjuboq

    August 16, 2012 at 12:17 pm

    cukai import malaysia sgt tggi jika dbandingkn dgn ngara2 lain.aku pnh kol tya kstam nk bli keta usedcar jpn rega 1.4k usd lbh kurg rm4k. setelah dikira semua ,untuk brada diatas jln rya malaysia hrganya mnjadi rm26k hahaha tanpa a.p...memang xpatut...spa stju xpatut kta hau3....

    Terbaik!(1)Booo~(2)
    • bojeng

      August 23, 2012 at 8:49 pm

      mmg xberbaloi.. belia skrg nak bergaya.. nak beriadah.. buat aktivit.. bukan nye nak merempit dah.. klu mcm tu org kaya je la yg buat club.. konvoi sana sini.. kita yg berpendapatan rendah nie, tauke kedai pun xbg sentuh motor takut calar.. kaji semula harga tu.. membebankan betul la.. dah le kecik.. kena kencing je dgn LC 135..

      Terbaik!(11)Booo~(3)
  16. still rider

    August 29, 2012 at 1:05 am

    amat merugikan ringgit malaysia....kalau 250 4 piston macam banyak model dulu cam zxr250 ke,ok la jugak...top speed pon lebih 200km/h..pegaso 650 second hand pon baru rega dlm belasan K ja..baik pakai wave 125 aku..top dlm 140km/h gak tu...hahaha

    Terbaik!(0)Booo~(4)
  17. sas

    August 29, 2012 at 8:10 am

    Semua harga kenderaan d malaysia overprice!!! Bullsh!t..

    Terbaik!(0)Booo~(1)
    • abgxjebat

      October 1, 2012 at 11:52 pm

      naik KTM la bro.air free pun tak dpt ...janji jer nak bagi air free....

      Terbaik!(1)Booo~(0)
    • pall mall

      November 18, 2013 at 1:05 pm

      sembang mcm educated pandai bab motorbike tapi...

      ini motard / naked bike bukan for speed, tapi for torque. Different bike serves different purpose. Ada sebab apsal motor ni 1 cylinder, sebab body ringan and kecik, kalau 2 cylinder / 4 cylinder kang terbang kang.

      Cuba search WP suspension / ByBre by Brembo nya harga dulu baru nak komen bab harga DUke ni

      Wira Turbo dalam RM20k boleh tapau ja Vios TRD dalam RM90k macamana?

      Terbaik!(8)Booo~(2)
    • pikir logik

      July 2, 2014 at 2:59 pm

      bis ko pkai kete ape kat mlysia ni?aku tgk guard pu nx ngeluh x shit2 bagai ko je lbih2 mhal2 pun ko puas hati jlnkt mlysia ni ke mana ko nak g sume smpi....ckp pikir dlu jgn men hentam je semua mlysia x btul g dok vietnam mkn kucing

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. ikmal

    August 29, 2012 at 10:31 pm

    wow...aku punya RG pon leh pegi smpai 156km/h..tu bru standard..maknenya RG aku lagi hebat dri ktm duke la eh..haha..aku rase rG aku x smpai pon 2000

    Terbaik!(3)Booo~(5)
  19. keyrules

    August 30, 2012 at 1:51 am

    Betul tue.. Cian Kat rakyat Malaysia...

    Terbaik!(0)Booo~(4)
    • mat teringin

      August 31, 2012 at 10:15 pm

      menteri2 kita baca ke komen anak muda yg teringin nak beli motor cam kita nih :(((

      Terbaik!(5)Booo~(1)
  20. Orang Lama

    September 3, 2012 at 10:07 am

    Menteri2 tak mungkin baca sebab depa sibuk nak layan orang, terutamanya gundik2. Tapi macai2 dia akan baca dan bagi feedback. Kawan sekelian kita sebenarnya ada power untuk force menteri-menteri tu turunkan harga. Kita ada power mengundi......so mari kita gunakan.... lepas ni.. aku jamin... macai2 dia akan menyamar dan respon pada komen ni. Maklumla, bila sentuh je bab mengundi, diorang fobia habis.

    Sekadar cadangan.. kita harus bijak menggunakan platform yg ada. Aku tak join pun politik..cuma menyampah tengok menteri2 layak kita-kita ni yg hanya mampu luahkan rasa tak puas hati kat forum2 je. Itu pun menteri2 tu akan cakap biar "biarlah diorang melalak'...

    Terbaik!(6)Booo~(1)
  21. zam fz

    September 4, 2012 at 3:25 pm

    agak2 la dgn harga tu wahai kerajaan malaysia cukai korang dh mkn hampir2 sebiji moto tw dk.......moto mmg dh kena cut off bek fz aku laju lg blh dpt 150 walaupn meter berat.kalu dgn kawa rr lg2 la mkn asp ktm 200 ne.

    Terbaik!(0)Booo~(2)
    • mat teringin

      September 14, 2012 at 10:32 pm

      tanda tanya??? kenapa kerajaan tak keluarkan duke 125cc...?
      keluarkan semua cc yg ada... aku pelik ntah apa yg kerajaan kita risau sangat nak keluarkan model motor yg berkualiti utk penguna...dgn harga yang rakyat mampu...kalau duke 125 berapa pulak harga ???? entah lah menteri ooiii

      Terbaik!(0)Booo~(2)
  22. kompang

    September 20, 2012 at 2:08 am

    ni semua qheja org bodoh la yg letak harga... makan duit rakyat... moto 200cc cut off jd 140cc harga mcm harammmm... kita telan ayaq liuq jaaa tgokk...

    Terbaik!(4)Booo~(1)
  23. bro

    September 24, 2012 at 4:43 pm

    117,000.00 INR=6,725.11 MYR....but harga 21k...almost 3 times..mahal giler..

    Terbaik!(2)Booo~(1)
    • pall mall

      November 18, 2013 at 1:09 pm

      shipping cost / taxes tak payah nak kira? kalau camtu, tolong belikan saya 1 biji DUke ni kat india saya nak bayar harga tu ja boleh dak? OK la RM7k saya bagi, untung RM300 kan?

      Terbaik!(1)Booo~(2)
      • Bro

        November 18, 2013 at 10:28 pm

        aku syorkan nko dok kat sana jela. taxes tu yg mahal gile babi kat mesia ni... proton shipping ke autralia boleh murah pulak? ... taxes!. the question is, why taxes mahal sangat!

        Terbaik!(2)Booo~(0)
        • pikir logik

          July 2, 2014 at 3:07 pm

          sbb tax tu ar yg negara kite x jdi mcm indon thailand vietnam bnyk bnda yg blh cver klu tax kurg tp minyak naik giler2 elak org kt mlysia ni bakar pum minyak pk biar logik...klu tax mhl????what u all can do?cri bisnes majukan bgsa melayu bukan tau mengeluh nk tggu org bg duit

          Terbaik!(0)Booo~(0)
  24. Luz Y135lc

    September 24, 2012 at 5:12 pm

    Harga mahal.. x berbaloi dibeli..
    spare part susah dapat..
    baik beli Yamaha 135lc atau Yamaha 125Zr..
    1.laju pun laju..
    2.Minyak Jimat..
    3.Rupa pun menawan..
    Sekian

    Terbaik!(9)Booo~(4)
  25. Saiful

    September 26, 2012 at 12:39 am

    Apa bleh buat...x dpt pakai tengok aje la...aku pun minat gak ktm ni....

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  26. lc135 memang slow pun

    September 26, 2012 at 11:59 pm

    tu lah. dulu sekolah malas, taknak belajar betul2. sekarang gaji kecik tak mampu beli moto mahal sikit pun. lepas tu melalak salahkan gomen. padan muka!!

    Terbaik!(8)Booo~(8)
    • RED82

      November 14, 2012 at 11:00 am

      btoi2. aku bru je 2 bln pkai duke200 ni. ada brani superbike nk main nek gunung jerai ke? bau tyr hangit je la cc tinggi pn.. kja gomen opis boy pn bleh pkai pa mcm aku. sruh ngaji dl tuang dok main judi dlm kebun getah sapa sruh... kn3. ha2.

      Terbaik!(3)Booo~(1)
      • Pemerhati

        April 25, 2013 at 3:43 pm

        Sombong betul sikap anda mungkin anda yang bernasib baik .

        Terbaik!(2)Booo~(1)
        • pikir logik

          July 2, 2014 at 3:12 pm

          tu bukan sombong tu pembakar semangat utk yg ske mngeluh

          Terbaik!(2)Booo~(0)
    • jo

      September 16, 2013 at 11:20 am

      xpyah la nk ckap mcm bdak x akolah.org yg gji byk pn fkir bratus kali la nk bli.buang duit ja.mn hg tau 1135 lc slow.mai try la tngokk..kut mkn asap kut nnti.haha

      Terbaik!(2)Booo~(2)
    • pall mall

      November 18, 2013 at 1:10 pm

      dia orang ni nak komen pom x nak tengok dulu spec Duke ni, asyik nak hentam ja

      nak barang elok tapi bayar murah walaweh

      Terbaik!(4)Booo~(0)
  27. bull

    September 27, 2012 at 11:23 pm

    bagi gua yg letak rega nie tokey kdai mtor...kita jer yg dk mlalak slahkn gomen...diorg elok jer oder smpai bbijik2 kt kdai mtor...tu blum bhntang ngan kdai @ bank lg tuh...kalu gomen hapus ap skali pun puak2 haram nie markup gile2 plak...tau dh taktik diorg(kdai mtor) tunding jari kt gomen jer.....kalu dh tau mahal nape diorg jual gak.....namaahhaaaiii

    Terbaik!(1)Booo~(4)
  28. eims @ perfume

    October 2, 2012 at 8:51 am

    adeih,, moto scrambler mcmni jgn ler dok compare topspeed coz ianya bukan dibuat utk speed. huhu..kalau nak compare jugak cer cuba race dalam hutan tengok saper menang.kekeke :p (gurau jer jgn mare..)

    kat opis aku de budak pakai satu, smart jgk.

    tapi kalau just utk stylo n bukan offroad n nak main2 stunt sikit2 tu aku prefer kawa KSR jer cukup dah der.. smart jugak, stylo jgk, sparepart xmahal sgt., enjin kcik sikit tapi padan ngn body dia kcik ringan topspeed beza sikit je, nak customize pun tak rasa sesak mcm nak modify KTM, harga pun baru 8K lbiy..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  29. mat ducati

    October 2, 2012 at 4:06 pm

    KTM duke 200 bkn motor utk speed..ni motor street utk siar2 dan utk stunt..kenapa banding dgn top speed..barat 66

    Terbaik!(2)Booo~(1)
  30. azman

    October 4, 2012 at 2:05 pm

    dua-dua perlu dipersalahkan.. GOMEN DAN PEKEDAI

    Terbaik!(2)Booo~(1)
  31. ZZ

    October 7, 2012 at 6:13 pm

    gomen n pekedai xsalah.. ktm yg salah sape suh buat motor cun gini...kuekuekeukeukeuk

    Terbaik!(1)Booo~(1)
  32. bike lover

    October 11, 2012 at 10:53 pm

    menteri malaysia mengenakan cukai yg tinggi walaupun pasang tempatan.. kat europe harga lg murah! please considerate man, i want to ride naked bike after highschool..haha

    Terbaik!(3)Booo~(12)
  33. Altantuya

    October 12, 2012 at 3:20 am

    Tukar Gov!

    Terbaik!(8)Booo~(2)
  34. hazreen

    October 13, 2012 at 6:15 pm

    aku pun nk gak!tp xmampu...sila turunkan harga dan buat kilang ktm kt malaysia...

    Terbaik!(1)Booo~(1)
  35. salsabila

    October 13, 2012 at 7:47 pm

    Industri auto, tak kiralah pembuatan, pengedaran mahupun pengimportan kenderaan terpakai merupakan salah satu lubuk untuk menteri atau orang2 berkaitan membuat duit.Cuba tanya2 sapa yang berada di tempat paling atas di dalam sesuatu industri yang boleh buat duit. Hatta perkhidmatan kutip sampah di area utara, walaupun pihak paling berkuasa di majlis perbandaran telah menamatkan perkhidmatan syarikat berkenaan kerana perkhidmatan tidak memuaskan, namun syarikat berkenaan masih terus diberi kepercayaan mengutip sampah. Sapa paling di atas syarikat berkenaan ? Maaf, terkeluar tajuk.tapi sekadar kaitan untuk lubuk duit.Pedulikan rakyat yang tak mampu, kerana masih ramai yang akan membeli apa sahaja kenderaan yang dijual di Malaysia yang dijual dengan harga sesuka hati. Teman rasa semua terpulang kepada kita, BOIKOT.Itu sahaja salah satu cara mengajar mereka.Proton dan Perodua yang kononnya untuk rakyat Malaysia. Ya, para marhaen sahaja yang rakyat Malaysia. Berapa ramai pak pak menteri, datuk - datuk, tan sri tan sri ,datin-datin atau anak2 mereka yang menggunakan Proton Saga BLM, Exora, Perodua Viva, MyVi dan sebagainya. Berapa ramai anak2 mereka yang menggunakan kapcai yang harganya mencecah 6 ribu ringgit? Jadi kitalh para marhaen yang terpaksa membeli kereta dan motor di atas walau dengan harga yang tidak masuk akal kerana kita adalah kita.

    Terbaik!(3)Booo~(2)
    • Amy

      April 25, 2013 at 6:31 pm

      Yup that right!!

      Terbaik!(0)Booo~(1)
  36. sham

    October 18, 2012 at 11:31 am

    memang ade cut off bro, g ktm kite leh buka cut off cuma warranty takde

    Terbaik!(1)Booo~(1)
  37. ayah boy

    October 22, 2012 at 8:52 am

    Ape da nk compare dgn moto kapcai..mcm lc135 tu meter tipu..ktm best..tngok depan mata terus trade dgn lc ..haha..

    Terbaik!(4)Booo~(1)
  38. Young Tau Fu

    October 22, 2012 at 10:17 am

    Beli ikut kemampuan. Orang yg berjiwa besar adalah orang yg dapat mengawal kehandaknya. Belajar malas....poket kempis..... Sibuk salahkan pengeluar, kerajaan. Apsal tak salahkan diri sendiri. Ramai jek yg mampu pakai...senyum lebar lg tu.

    Terbaik!(2)Booo~(3)
  39. zainizainuddin

    October 29, 2012 at 2:04 pm

    Moto cantik ....tapi mahal sgt ..
    Mampu tgk je

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  40. lanlagend

    November 13, 2012 at 11:13 pm

    aku mmng minat gila la n KTM 200 ni,tp mmandangkan harga rasa x brbaloi la.bg aku la lau 10k kbwh ok la.lbh baik pkai er6 2nd

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  41. joriez joe

    November 14, 2012 at 12:02 am

    aku teringin jgk nk pkai thn dpan tp knplah harganya mahal sgt....nk beli ke x?haiiii....tension dibuatnya.Hrp pihak bkaitan kaji smula harga motor ktm ni,bglah pluang pd belia malaysia berpendptan sderhana memilikinya....plezzzzz,,,,,

    Terbaik!(0)Booo~(1)
  42. genius

    November 14, 2012 at 12:15 am

    Helo bro..masa sek bljr rajin2 la..income pon besar..takat moto 18k biasa je..aku pakai moto 64k..masa d u paki moto kapcai je..so jgn salahkan kjaan..ini bukan cam us..lulu ubat d kabinet masuk poket si polan si polan..jgn amalkn sikap begini kalau nak berjaya..menyalahkan org lain atas kekurangan kita..peluang dah d beri bro..

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  43. genius

    November 14, 2012 at 12:17 am

    Aku setuju kalau kjaan boleh kurangkan harga agar pemotoran rancak..tapi jgn buat merempit pula..

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  44. izzat

    December 21, 2012 at 10:17 am

    psal hrga tukar jd politik..
    ikut kmampuan diri la kalau mengidam nak pun..
    kalau check hrga sekitar negara kita pun lebih kurang ja.
    ckp pakai otak.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • ucop

      December 21, 2012 at 11:56 am

      betul tu bro.mat rempit mana boleh pikir pakai otai.semua pakai lutut..time sekolah dulu xmau belajar

      Terbaik!(2)Booo~(0)
  45. acap

    January 3, 2013 at 9:28 am

    ak student pon boleh je kumpul duit beli moto ni......tahun depan saving sikit lagi dah boley beli dah :)

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  46. azrul

    January 6, 2013 at 1:41 pm

    KTM DUKE 200 nie memang Top Speed dia sekitar 130 je...tp adakah 130 dia to sama dgn 130 moped...mungkin meter dia jenis meter berat mcm Aprilia...sesiapa yg guna moto nie sila beri pendapat..TQ.

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • syahiran shaharun

      January 17, 2013 at 6:54 pm

      Aku dah ade beberpa hari pengalaman guna motor ni. Member bagi pinjam. Memang terbaek untuk town ride. sedap.pikap mmg terbaek..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  47. Syah

    May 15, 2013 at 7:25 pm

    Aku rase naik bas ekspress pun boleh makan duke 200. Duke 690 laaaa baru bedesuppp

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  48. rizal

    June 20, 2013 at 9:23 pm

    kerajaan memang sial jahanam..macai senyum ja tgok..bangang x sedar kena tipu

    Terbaik!(0)Booo~(2)
  49. gpunkmaster

    August 28, 2013 at 9:33 pm

    Ini moto melawo...kalo nak laju amik je hayabusa...kompom roket! Ada bran..

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  50. budak import

    September 2, 2013 at 4:17 pm

    Terlalu mahal utk speksifikasi yg di tawarkan....di Austria tempt lahirnya teknologi ni sgt murah sekali harganya....x maw bgtaw, cari sendiri, asyk kena suap ja....x smpai 10K pon trmasuk insurans dan cukai....smpai bila rkyat mlaysia harus di tipu smpai begini....

    Terbaik!(1)Booo~(1)
  51. pall mall

    November 14, 2013 at 3:44 pm

    1 - ini namanya motard bukan superbike. Dah nama single cylinder of course main torque ja bukan main speed. Wira turbo dalam RM20k boleh ja nak tapau Vios TRD yang rega RM90k apahal?

    2 - dah memang negara kita tax tinggi nak buat camna? no comment on that tapi penah terfikir x brake disk ni by mana? ByBre from Brembo. WP USD fork suspension. Try google tgk harga dua 2 ja

    Terbaik!(6)Booo~(1)
    • shiver750

      April 13, 2014 at 11:50 am

      Tax brg kt Malaysia mmg sgt tinggi. Sbb tu ramai yg mengeluh. Tp kalau dh minat xpndg dh semua tu. Kalau rasa brg kt Malaysia mhl. Try ddk UK, NZ or Australia. Sana KTM 390 kalau convert harga sini baru RM 19k+..mmg murah. Tp cbe crk mknn kt sana. Breakfast je dh RM 50 sorang. Blom msok dinner lg.

      Terbaik!(3)Booo~(0)
      • Betul ke logik?

        July 4, 2014 at 8:58 am

        Apelah ko nak cuba bodohkan pembaca dekat blog ni ..setakat makanan kalau dah dok kat sana mestilah murah SEBAB kadar matawang dia memang dah tinggi !!!

        ibarat dok kat melaysia sekali makan RM 15 ringgit jugak...

        apa penye barualah seko nih.

        Terbaik!(2)Booo~(0)
  52. hmmm

    February 3, 2014 at 5:45 am

    Saya pkai moto ni....ok la...bkn nk bwk laju2 pun...ada member pakai kawa z250 naked mhal sikit dari ktm duke 200 ni....ktm kurang 7HP je pun...puas hati walaupun rase harga sport bike ni agak mahal...kawa honda ducati pun sama lg mahal...dasar kerajaan dah mcm gitu nk wat lagu mna...ukur baju di bdn sendiri...kalo nk moped lain yg dikira mengancam harga pun rendah....bole angkat yamaha lc gp edition cantik gak tu harga dlm 8k lebih kot....apa2 pun duke 200 terbaik sangat jimat minyak tapi bunyi ekzos standart dia tak sedap lngsung....tak caye ley test drive sendiri

    Terbaik!(9)Booo~(0)
  53. Bad

    February 3, 2014 at 1:26 pm

    Kesimpulan nya.....KITA DIROMPAK!!!!!!

    Terbaik!(6)Booo~(5)
  54. ali

    February 7, 2014 at 2:54 pm

    Aku ada moto ni gak...ok..tapi ada masalah gak skit...dia punya batang ekzos belah kiri....berjln jauh terase panasnya kaki....boleh terkena tu kalo jenis kaki besa....nk buat mcm mana ye boleh siapa bg tips?tq

    Terbaik!(7)Booo~(2)
  55. amir rockers

    February 17, 2014 at 2:22 pm

    Mna yg tk tahu blum try mtor ni.. mmg tk kn tahu dan tk kn rasa. Kelajuan duke ni lain cc. Wlaupun hya 130 km.tpi pergi nya cm 160. Sbb enjin ya bsar mter berat . Try dulu.. klau nk tahu pickup nya..

    Terbaik!(6)Booo~(1)
  56. shahrilz

    February 17, 2014 at 4:29 pm

    Moto ni best...laju maksimum dia 135kmj je....tapi kalau tukar part2 lain @ tambah barang racing boleh sampai 165kmj tu....bedesuppp sempoi

    Terbaik!(10)Booo~(2)
  57. jual parfum murah

    February 27, 2014 at 3:11 am

    haloha kami dari http://serbaparfum.com menyediakan parfum original murah dengan kualitas terbaik dan harga terjangkau. Kami sangat menyarankan berbelanja di tempat kami karena kami memberikan garansi bahwa produk yang kami jual adalah parfum original. jangan sampai tertipu oleh harga murah ya teman.

    Terbaik!(0)Booo~(22)
  58. Are Yool

    April 2, 2014 at 1:08 pm

    Meter berat ? Mean ? Kalau meter KTM duke200 130km/h motor biasa berapa ? Macam berminat ! Hehe

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  59. kamal

    April 5, 2014 at 9:34 pm

    Nak tanya pada otai2 yg pakai moto ni...betul ke insurans dia mahal...saya nk beli tapi dengar cerita insurans dia lebih rm500 setahun?

    Terbaik!(3)Booo~(2)
  60. Cikgu

    April 19, 2014 at 9:32 pm

    Dah order sebiji... Color oren... Next week sampai, katanya...saiz Kecil? Meter 135 shj?.... Ada aku kisah? Huhuuhuhu jgn marah, gurau shj... Sekadar naik utk gi kerja & siar2 ptg2.... ;)

    Terbaik!(4)Booo~(0)
  61. pikir logik

    July 2, 2014 at 2:05 pm

    kpda rakyat malaysia...motor yg sebijik xpyh nk babitkan gomen lah...u hve money u pay...x ckup bgus ke mlaysia ni nk kondem a smpi z...knp org kat mlysia blh maju x bnyk kondem tp yg korang tau nk slhkan gomen...

    Terbaik!(0)Booo~(3)
    • Betul ke logik?

      July 4, 2014 at 8:51 am

      Memang patut salahkan pun...rakyat sekarang dah
      celik akal x mau dah jai BARUA macam Lu..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  62. pikir logik

    July 4, 2014 at 9:42 am

    Celik akal ke klu melayu dgn melayu nk tnjuk hero?tunjukkanlh kemajuan bkn nk mnjatuhkn bgsa sndri...klu btul celik akal buktikan akal tu blh bguna kpda semua msyarakat...ni baru soal motor yg x seberapa klu bnda yg lg bsar xtau lh cmne rakyat mlysia ni...nk maju tp nk kondem x abis2...g ar ddk padang pasir naik unta tnah lapang xde org kcau buat dunia sndri berangan jd kaya sampai muntah

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  63. no name

    July 16, 2014 at 4:08 pm

    Memang mnarik moto nie,,Lau gurl y bwk sesuai kew??
    Maintenance lak cm ne??

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Pikir logik

      August 7, 2014 at 4:27 pm

      klu girl bwk pun ok gak style dia lbih skit...bru tbakar skit abg2 jantan yg bnyk cekadak komen ni...pempuan pun ada hati nk pkai mtor ni abg2 sklian cmne plk...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  64. RED KTM

    November 18, 2014 at 3:27 pm

    moto ni mmg mengancam kalbu. xtertahan aku tgk. xlaju pon xpe, janji sedap bawa. nk laju bawa YZF-R1 ke, CBR1000 ke, Z1000 ke...tp ader ke korang duit nak bli moto mahal camtu. Xde duit bli ACE115 sudeh. Jgan marah aarr

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>