Gambar rasmi Yamaha 125ZR 2012, termasuk model GP Edition - Arena Kereta

Gambar rasmi Yamaha 125ZR 2012, termasuk model GP Edition

Berikut ialah gambar-gambar rasmi model kapchai berprestasi tinggi Yamaha 125ZR, tersedia dalam warna merah dan hitam, serta edisi khas GP Edition dalam warna biru. Pasaran untuk model 125ZR ini masih lagi luas walaupun menggunakan enjin dua lejang, tambahan pula ia menggunakan transmisi 6-kelajuan, lengkap dengan brek cakera belakang, suspensi monoshock tunggal dan pastinya rekaan keseluruhan yang kekal sporty tidak ditelan zaman.

Pendek kata, Yamaha 125ZR adalah motosikal bagi mereka yang mementingkan kelajuan dan gaya. Harga yang ditawarkan ialah RM7,300.00 OTR, bagi yang berminat anda perlu cepat sebelum pengeluarannya dihentikan oleh pengedarnya Hong Leong Yamaha Motor Sdn. Bhd.

Sumber : MotoMalaya

Terbaik!(44)Booo~(6)

28 Comments

  1. adi

    June 9, 2012 at 11:45 pm

    Clear stock kot....

    Terbaik!(3)Booo~(1)
  2. moco

    June 29, 2012 at 6:33 pm

    ada lagi x kt kdai

    Terbaik!(2)Booo~(0)
  3. tok wish

    August 16, 2012 at 8:23 pm

    ade kt mersing tk??

    Terbaik!(5)Booo~(1)
    • syahmi008

      September 21, 2012 at 7:46 pm

      @tok wish.

      kt mersing ade..aq pon dok mersing...

      Terbaik!(3)Booo~(1)
  4. adam besut

    October 14, 2012 at 4:29 pm

    boh tupa standard klate loni brapo eh hrgo ?

    Terbaik!(3)Booo~(2)
    • wanatis

      October 24, 2012 at 5:02 pm

      salam bro2 125zr se-malaya..
      model ni agak terhad..
      silap2 hujung tahun 2012 ni abes stock..
      so kepada seantero Ya-Malaya yang berminat sila dapatkanya seperti yang tertera di atas..

      Terbaik!(3)Booo~(0)
  5. Joe

    December 22, 2012 at 11:56 pm

    Hai smua.. 125zr ne ada oil filter x?

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  6. firdaus

    February 10, 2013 at 9:13 pm

    kalau ade sape2 nk jual motor 125zr gp thun 2012 dalam hrge rm6ooo bgi tau saya....
    kawasan kelantan....

    Terbaik!(5)Booo~(0)
  7. hafis bin nordin

    March 19, 2013 at 4:09 am

    saya sudah membeli nye..tetapi bunyi enjin agak kasar sedikit..kenapa ya? bawak di tahap kelajuan dalam 100 ke 120 sahaja

    Terbaik!(3)Booo~(0)
  8. hafis bin nordin

    March 19, 2013 at 4:10 am

    saya sudah membeli nye..tetapi bunyi enjin agak kasar sedikit..kenapa ya? bawak di tahap kelajuan dalam 100 ke 120 sahaja...please

    Terbaik!(4)Booo~(2)
  9. asep

    July 17, 2013 at 2:46 pm

    kalau kt kelantan..cepat x nak boleh 125ZR gp edition?

    Terbaik!(1)Booo~(1)
  10. fahmi

    July 30, 2013 at 8:01 am

    say saka naik moto 125

    Terbaik!(1)Booo~(1)
  11. fahmi

    July 30, 2013 at 8:02 am

    say suka naik moto 125

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  12. Ah Chong

    September 20, 2013 at 10:14 pm

    Ramai yang cakap tahun depan 125zr dah tak jual betul ke ?

    Terbaik!(2)Booo~(3)
  13. fahmi adli

    October 15, 2013 at 10:37 pm

    saya baru beli yamaha 125zr. sy maintain 80km/j ketika dalam pantang.... tapi ada skali sy bawak sampai 140km/j ketika dalam pantang..... adakah tindakan sy itu akan merosakkan enjin??

    Terbaik!(4)Booo~(7)
  14. fahmi adli

    October 15, 2013 at 10:39 pm

    enjin motosikal 125zr dah ade bunyi yg buat sy risau slepas sy bawak laju ketika dalam pantang..... apakah bunyi itu.... boleh repair x

    Terbaik!(0)Booo~(3)
    • lan

      October 16, 2013 at 10:08 am

      bunyi datang dari part mana..blah cluth ke ...block kee?cari punce bunyi dulu..

      Terbaik!(3)Booo~(1)
  15. fariez

    October 16, 2013 at 11:29 pm

    Tolong jangan hentikan pengeluaran 125zr

    Terbaik!(4)Booo~(0)
  16. izzulafiq

    October 17, 2013 at 11:35 pm

    Betul ke penjualan model Yamaha 125ZR dah tutup ?? Bila tarikh rasmi ??

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • subiyanto

      December 24, 2013 at 8:56 pm

      klo bisa jual ke indonesia,,
      krn motor ini banyak di minati di indonesia

      Terbaik!(2)Booo~(0)
  17. subiyanto

    December 24, 2013 at 8:52 pm

    klo bisa jual ke indo,,,
    aq brani nampung,,,
    soal.a di indo banyak di minati,,,

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. subiyanto

    December 24, 2013 at 9:02 pm

    posisi aq ada di batam indo,,,
    klo mau jual aq berani nampung,,,,
    hub aja +6283191126848,,,trims

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. afiq

    January 28, 2014 at 5:35 pm

    Tolong jngn stop kn pengeluaran 125zr...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  20. aku

    February 2, 2014 at 10:40 pm

    Kasi stop jer125z nie pasel dah banyak mat mat rempit menjahanamkan org.memzng motor ni jahanam org jer.jgn bodo jadi mangsa pada hong leong yamaha.motor untuk transport bukAn untuk race.paham. bodo

    Terbaik!(0)Booo~(7)
  21. ikhamuddin

    March 3, 2014 at 2:45 am

    Pale otak ko..bukan sume bwl 125 ni mat rempit..bodo nk mpos tahap dewa..klo xde dwet nk beli..gtsu je ..ke ko xpnh dpt motor

    Terbaik!(3)Booo~(1)
    • Mg ar

      March 12, 2014 at 8:35 pm

      Bodo otok.. ckp supo taik ! Klo tde duet nk bli , jngn bisng2 kat cni.. Tongom !

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  22. Asyraf

    March 23, 2014 at 12:43 pm

    Thun 2014 ni mtor ni di jual lgi x ?
    Tlg jgn stop pnjualan yamaha 125zr ni
    aq minat ngn mtor ni

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>