Motosikal Megelli masuk pasaran Malaysia - Arena Kereta

Motosikal Megelli masuk pasaran Malaysia

Setakat yang saya tahu berkenaan jenama Megelli, syarikat motosikal tersebut berasal dari UK dan telah pun masuk ke pasaran Malaysia baru-baru ini. Pengedar motosikal Megelli di Malaysia ialah N. B. Motors Trading Sdn. Bhd. yang membawakan jenama Daiichi Megelli, di mana empat model telah dilancarkan iaitu Megelli 250MR, Megelli 250SR, Megelli 250RR dan Daiichi CFMoto CF650NK.

Harga keempat-empat model motosikal tersebut masing-masing ialah RM16,520.00RM16,720.00, RM17,750.00, dan RM28,000.00, dengan jaminan standard selama 12 bulan atau 10,000 km jarak perbatuan. Memandangkan jenama Megelli masih lagi baru, pihak pengedarnya perlu melakukan promosi agresif bagi menarik minat penggemar motosikal di Malaysia.

Sumber : CBT

[nggallery id=603]

Terbaik!(0)Booo~(0)

11 Comments

  1. Jahats

    June 25, 2012 at 7:45 pm

    Design yang sangat menarik dan sporty tapi kalau tidak silap saya ianya rekaan UK tetapi buatan China. Boleh refer:
    http://www.motorcycle.com/manufacturer/2010-bennche-megelli-250r-review-89622.html

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. Jihad

    June 25, 2012 at 8:39 pm

    Yg saya tahu, motor nie direkabentuk di UK tapi semua komponen dan pemasangan di China. Dari review yg dibuat oleh bikerz, motor nie ada masalah utk ambik cornering dan part xtahan lama seperti lampu yg mudah cair akibat mentol panas dan mudah berkarat...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mambang

      June 25, 2012 at 9:21 pm

      yup betol... plastik yg di pakai pun agak kurang meyakinkan kualitinya...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • sukasuki2

      June 25, 2012 at 10:18 pm

      ya ya pasal conering tu penah dgr dr youtube yg 250,yang cfmoto 650 blum ade komen lg ke?..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. eims @ perfume

    June 26, 2012 at 7:42 am

    pehh..design mmg cantik utk semua model..

    kenapa la komponen & pemasangan kat china. huhuh...

    kalu bagi design ni kat kawasaki mesti dah kaw2. huhuh.. :p

    scrambler dia pun cun seyh..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. geli2

    June 26, 2012 at 8:25 am

    dah ada org beli pun moto ni kat msia..check group 'megelli motocycles (malaysia)' kat facebook

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  5. Penjejak Badai

    June 26, 2012 at 9:31 am

    Tengok design gelap mata, bila dah beli terasa geli-geli. Poket keluar duit untuk baiki. Buatan China terkenal dengan rendah Kualiti.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • geli2

      June 26, 2012 at 11:14 am

      design cam ducati..moto ni fames di indon n india/bangla kalau xsilap..review dr user indon cam ok ja moto ni..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • eims @ perfume

      June 26, 2012 at 2:24 pm

      nama pun me'geli' .

      uhuk2!

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. Malaysian

    July 20, 2012 at 5:03 am

    Malaysia Punia Proton pun sama je

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. Hafiq Farhan

    November 7, 2012 at 8:35 pm

    harga megelli 125r berapew ehh??

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>