Kawasaki Ninja 250R 2013 - Arena Kereta

Kawasaki Ninja 250R 2013

Di pasaran Indonesia baru-baru ini, Kawasaki telah memperkenalkan model terbaharu Kawasaki Ninja 250R versi 2013 yang kini hadir dengan reka bentuk  lebih segar, bergaya dan sporty. Ciri aerodinamiknya terserlah dengan reka bentuk badan dan ‘fairing’ depan yang lebih tajam, bersama-sama sudut lampu dengan soroton dalam berbentuk ‘diamond cut’ yang kelihatan agresif. Kawasaki Ninja 250R 2013 ini boleh didapati dalam dua varian, ABS dan NON-ABS.

p/s  : Saksikan video klip menarik mengenai falsafah sebenar Kawasaki Ninja 250R 2013

Terbaik!(7)Booo~(2)

32 Comments

  1. Farid

    August 13, 2012 at 11:43 am

    Saya dah email ke Kawasaki Malaysia untuk bertanyakan motor ni masuk ke Malaysia atau tidak, mereka menjawab tengah "studying" motor ni.

    Terbaik!(1)Booo~(0)
    • AK

      August 13, 2012 at 12:25 pm

      Mungkin masuk tahun depan..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • aman

      August 13, 2012 at 2:37 pm

      nak study ape lahi..kasi masuk je lar..huhuhuh

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohsin

      August 14, 2012 at 4:36 pm

      Motor ni blm boleh masuk Malaysia bcoz Masked Rider nak pakai dulu.
      Muahahaha!

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • shuk rocco

        August 15, 2012 at 10:34 am

        hahahahaaaa

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. rushydone

    August 13, 2012 at 1:51 pm

    Bro AK,
    ikut info dari motomalaya, dijangka msuk Msia akhir thun ni.
    harap2 price tag xjauh beza dari 250R skrg la..hihi

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • AK

      August 13, 2012 at 2:00 pm

      Thanks bro atas info, berbanding model sekarang, yang terbaru ni memang mantap habis.. :)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • faeez

        August 15, 2012 at 1:23 pm

        Tapi tangki minyak kecil lagi kalau nak dibandigkan dgn cbr 250r.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. farghmee

    August 13, 2012 at 2:20 pm

    mengancam!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. kivatt0024

    August 13, 2012 at 2:59 pm

    mode menabung d'aktifkan......

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. epul si lesen P

    August 13, 2012 at 3:04 pm

    mengancam tp ER6N tetap di hati...hehehe....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. katan

    August 13, 2012 at 8:29 pm

    ape maksud ABS dan NON-ABS? silakan...tq

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • MrDDR

      August 13, 2012 at 9:56 pm

      ABS= motor ada system ABS (Anti-Lock Braking System. Non ABS = motor tak dak abs (Tak dak teknologi anti-lock braking system) Fungsi ABS lebih kurang kalau kita tekan mengejut brake tak akan tangkap terus. Dia akan lepas slow slow. Jadi tak dak lah tayar belakang lari ketepi.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. Syazwan

    August 14, 2012 at 2:59 am

    superb sportbike.. dulu orang kerja naik standard ex5, 12zr (se-angkatan dengannya)... sekarang rata2 naik LC (bla bla bla..)... aku boleh bet akan datang pergi sekolah/kerja naik sportbike.. =D

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • MITI

      August 14, 2012 at 6:13 am

      xde maknanya klu hrga sportbike makal.. stakat boleh pkai minibike (250 ke bwh je)

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. JEF

    August 17, 2012 at 5:34 pm

    nak cukai bagi superbike di kurangkan...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. Luz

    September 6, 2012 at 4:22 pm

    Bentuk Menawan dan tertawan,
    nak beli satu la..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • aero

      October 4, 2012 at 7:03 pm

      tolong la bg 4 silinder pulak..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. xXx

    September 19, 2012 at 8:09 am

    Nape Indon ade review moto ni and da ade wt test ride lg.Malaysia xde pon?
    Masok Malaysia ke x? xsabar da ni..huhu :(

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. haziq

    September 29, 2012 at 8:39 pm

    harga dkt indon, rm18+++ utk abs dan rm16+++.. tak termasuk cukai kerajaan malaysia.. so, dah boleh start berkira2... ada ura2 mengatakan moto ni akan masuk malaysia sbg 300cc, tak tahu btol ke tak.. nantikan je lah...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. jeff proton

    September 30, 2012 at 3:07 pm

    moden mcm gangna style ...oh oh oh ...woi ba gangna styleeeee........haha

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. zrollz

    October 11, 2012 at 11:19 am

    kawasaki memang terkenal dengan naked serta superbike nya.tidak perlu di ragui kualiti dan ketahanan..terbaik dalam keluarga 250-300...all model..marvelious..price..?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. farid

    October 17, 2012 at 7:43 pm

    bila nak masok malaysia? dan agak2 berapa harganya? melebihi 20000 ta?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • MrDDR

      October 18, 2012 at 9:14 am

      Dah masuk. harga 22.5k. tak tau la plak abs ker non abs

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • seelan

        October 18, 2012 at 9:52 pm

        dah officially launch kat malaysia.. Aku tanya kat tokey kedai kat tropicana dia kat down payment dlm 2.5k..bulan2 lebih kurang rm420 ikat 7thn untuk pekerja swasta...kalau keje kerajaan boleh ikat 20tahun... Dah jatuh cinta dalam pandangan pertama..i luv u baby...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. Shafiq

    November 6, 2012 at 9:48 pm

    Aku dh apply...SE model ABS lime green ebony..tk sbar plak rasenye..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. rizal

    November 15, 2012 at 9:37 pm

    Salam...kdai kt sg.buloh blh order.muka 5k bln2 rm379 selama 6 thn...jom pakat2 serbu..klau ade duit laa...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. iwan

    December 18, 2012 at 2:05 pm

    tadi baru g welly tanya pasal motor ninja baru. taun depan januari baru masuk. Tp paling mengecewakan bila dia kata model ABS tak masuk dalam malaysia. Kdg bosan tol dengan malaysia ni semua benda tal boleh masuk. sampai bila2 la pemotoran kat malaysia ni ketinggalan jauh.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. zulkarnain muzika

    December 18, 2012 at 8:48 pm

    mtr bru ni lw kt mlaysia made in thailand k made in japan?pasto che tukar pkai kburtor bru la lju ckt,ni da lah mtr nye pkai injction slnder 2 mane la nk laju,pasto ble dh msuk dalam malaysia dkrngkn lg cc nye lg la tmbh xlju hemmmmmmmm xptot btol krajaan wt cm to

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • ucop

      December 19, 2012 at 11:21 am

      nak laju pakai la moto cc besar lagi.apadaa..xmampu?pakai la lc tau fz..pastu boleh jadi 'pelesit jalanraya'..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • zulkarnain muzika

        December 20, 2012 at 9:10 pm

        lc ngan fz stok mtr pkai buang je hahahaha baik pkai dble R tp syg mtr dble R mlaysia made in thailand lw made in japan kn best kualiti un terbaikkkkk.

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. kliknij tutaj

    October 19, 2013 at 2:15 am

    Woah this particular website is very useful i like reading the articles you write. Maintain the great artwork! You comprehend, plenty of persons need all-around in this details, you can help them tremendously.

    Terbaik!(0)Booo~(1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>