Brochure rasmi dan senarai harga Mitsubishi Mirage didedahkan - Arena Kereta

Brochure rasmi dan senarai harga Mitsubishi Mirage didedahkan

Model baharu Mitsubishi Mirage akan dilancarkan secara rasmi di pasaran tempatan pada bulan November depan. Sehubungan dengan itu pengedarnya Mitsubishi Motors Malaysia Sdn. Bhd. telah mengeluarkan brochure rasmi dan senarai harga (estimated price) untuk model kompak tersebut.

Tiga varian akan ditawarkan iaitu Mitsubishi Mirage GS dan GL yang dipadankan transmisi INVECS-III CVT, sementara satu lagi varian GL dilengkapi transmisi manual 5 kelajuan. Harga yang ditawarkan masing-masing untuk ketiga-tiga varian ialah RM64,000.00, RM61,000.00 dan RM56,000.00 (OTR tanpa insuran).

Terbaik!(0)Booo~(1)

16 Comments

  1. saufi

    October 4, 2012 at 1:30 pm

    persaingan model compact ni..terbaik lah.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. Akula

    October 4, 2012 at 4:08 pm

    smart n jimat minyak... terbaik laa

    Terbaik!(1)Booo~(0)
  3. rock

    October 4, 2012 at 5:30 pm

    woi,,,kantoi la myvi nnti

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. Along

    October 4, 2012 at 5:53 pm

    Agak2 brape harga campur insurans?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. uvisb meru klang

    October 4, 2012 at 6:35 pm

    campur insurans dalam rm66k. so, memang segmen harga suzuki swift basic dan myvi 1.5L.

    so, pasni, apa yg membuatkan org terfikir antara ketiga tiga kereta ni hanyalah teknologi.

    mirage ni lebih keterhadapan. apa yg pasti ada ciri berikut yg membuatkan pesaingnya ternganga mulut nanti :

    a) push start button
    b)smart key operation entry
    c) lebih jimat minyak sbb lagi ringan (hanya 850kg kerb weight)

    apa yg membuatkan org terpk utk beli myvi atau swift pula ialah kerana :

    a) myvi dan swift pakai 4inline (4 silinder=kurang gegaran berbanding kereta yg pakai 3silinder)

    b) timing chain.

    so, pilihan ditangan anda.

    hehehe...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • farghmee

      October 5, 2012 at 9:29 am

      dlm paultan, bmw 1-er yg baru akan pakai 3cyl gak.
      dia kata ada bunyi enjinnya ala2 6cyl. mesti mengancam?

      xtau gak la..kn?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • khairu diab

      October 9, 2012 at 3:55 am

      x silap mirage ni pon guna timing chain la, teman tgk kt engine die xde cover timing belt pon,

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • mazz

        October 12, 2012 at 2:28 pm

        mitsubishi 4wheel je guna timing belt kreta pkai timing chin...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. saufi

    October 4, 2012 at 8:04 pm

    warna hijau ni ditawarkan jgk ke? sbb dlm brochure xda pun warna hijau..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. kamil

    October 16, 2012 at 2:26 pm

    actually, not bad jgak tgok design mirage ni.. takde la buruk mcam alto tu.. haha.. interior pn ok je, alto lg buruk..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. Karin Laga Betta

    October 31, 2012 at 11:58 pm

    Harganya begitu mahal untuk sebuah kereta 1.2 liter. Berapa duti import untuk model ini?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. KulopsKau...

    November 15, 2012 at 5:57 pm

    gua dah test drive dah mirage ni smalam....syok wei...lagi best dari myvi...engine smooth..stabil..tak bising walau pun mencecah 120kmj...paling best tu aku bawak 80kmj,dia punye RPM baru cecah 1.5k je...myvi 100kmj dah cecah 3k...cornering takyah cakap lah lebih bagus berbanding myvi....sorryla bukan niat nak kondem myvi...adik gua baru beli 1.5extreme...gua tau la....
    gua test mirage manual punya.....auto kurang kick/power...auto ni utk pompuan makcik boleh la....nak rase lebih ganas/aggresive aku sarankan amik manual...best gile siot...tak nyesal korang beli....!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • waie

      March 19, 2013 at 10:12 am

      betul ke? manual ok.. saya ingat nak amik manual.. bulan2 ok tak?
      auto xbrapa pick up eh?

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. Wak sempoi

    January 21, 2013 at 10:11 am

    Mana2 kete pun ada kelebihan dan ada kekurangan...takde masalah yg penting siap duit la

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. Wak sempoi

    January 21, 2013 at 10:17 am

    Cuma tak berapa bgus la mariage ni dia ada 3 selinder je....meamng agak menggetar la kalau bawa laju.. tapi spek dia ok...macam ALTO dia 1.0 cc je 3 selinder juge....kurang skit power nak banding mariesge ni. apa2 pun tanya dada la sendiri camana. Myvy pun ok juge yg 1.5 tu lagi bagus cuma kondosipn dia kurang kereta tempatan la katkaan

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. Terror

    January 21, 2013 at 7:17 pm

    aku dah test drive,..x tau nak cerita ..tp mmg lagi ok dr myvi..cuma harga mahal sket..tp berbaloi...sbb duk dalam senyap...selesa...dalam pon cantik...yg x thn luar nmpk kecik bila masuk wow...boleh thn luas. tp myvi 1.5 auto menang dr segi pickup... cuma x sesenyap mirage..keta luar la katakan..hahaha

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>