'Brochure' dan gambar Proton Exora Bold 1.6 Standard CFE - Arena Kereta

‘Brochure’ dan gambar Proton Exora Bold 1.6 Standard CFE

Proton Exora Bold 1.6 Standard CFE (3)

Menjelang pelancaran varian terbaru Proton Exora Bold 1.6 Standard CFE yang dikatakan bakal dilancarkan esok, beberapa keping gambar model berkenaan termasuk salinan ‘brochure’ telah mula beredar di dalam internet, saksikan.

Sumber : Blue Pearl Auto Online Showroom

Terbaik!(1)Booo~(3)

25 Comments

  1. bukhari

    January 8, 2013 at 11:14 pm

    pelik......awat brochure xda fog lamp tp real picture ada fog lamp plak?ka ada byk varian jgk?huhu..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • Syazwan

      January 8, 2013 at 11:18 pm

      *gambar hanyalah ilusi semata²... ;P

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • anak_berudu

      January 9, 2013 at 1:29 am

      mmg varian ni takda fog light..just cover je kot2 lepas ni nk pasang sendiri..byk benda yg ditiadakan utk membezakan drp varian executive / premium. Harga pun pd sy berpatutan klau compare ngan mpv jenama lain. Ruang pun luas serta selesa.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. Abu Aiman

    January 9, 2013 at 12:10 am

    atleast biarla parking sensor ada.. besar kete ni.. features lain macam aircond tu ada full balik.. bagus.. tapi manual blum muncul.. :S

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. farghmee

    January 9, 2013 at 10:28 am

    lcd kt tgh tu ade x?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • carcoon

      January 9, 2013 at 1:45 pm

      xde. kena berkunjung ke kedai abang la nampaknya.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. naimzain

    January 9, 2013 at 10:28 am

    hurrmmm...ada airbags dh kira baik la..tp xde reverse sensor tu cm xpatut plak..sush klu xde reverse sensor..penting tu

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. noname70

    January 9, 2013 at 11:26 am

    reverse sensor tu rasanya tak mahal sgt kalau nak pasang sendiri. yg mahalnya kalau nak pasang reverse camera. mungkin lankah untuk menjimatkan kos supaya dpt dijual dgn harga yg relatif murah. Rasanya spek dia sama je dgn model basic tp didtgkan dgn injin cfe + gb cvt. Kul bape nak lancar ni?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. KBE 537

    January 9, 2013 at 1:33 pm

    baru lps jenguk2 website ni :
    http://proton-edar.com.my/Experience/Models/Exora/PricingSpecs-(4).aspx#info

    betul ke rear brake cume drum?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • comrade

      January 9, 2013 at 3:57 pm

      takkanla rear brake drum... enjin cfe tu.. pick up dah ada, safety pun mesti ada, takde le terlajak aje...

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. insan

    January 9, 2013 at 1:42 pm

    Disc brake front & rear..wow! walaupun standard. ok la tu...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • farghmee

      January 9, 2013 at 2:27 pm

      ye ke blkg disc brake? dlm website kate drum.
      aku pn pelik nih..

      exora cps mmg pakai drum brake blkg..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • farghmee

        January 9, 2013 at 2:29 pm

        yg std cfe ni kerb weight 1400kg, yg fullspec 1486kg..
        lg slim 86kg..

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. AZMER

    January 9, 2013 at 4:04 pm

    exora cfe std ni memang disc brake depan belakang

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. matyie

    January 9, 2013 at 4:40 pm

    Kat website proton-edar tu main copy paste dari spec cps tu.. hampeh betul.. syarikat besar buat kerja eloklah sikit.. nak jadi global player patut kena semak betul2 lah.. main-main heh!!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. KBE 537

    January 9, 2013 at 5:05 pm

    haha! jenguk kat showroom je la baru puas hati...tp ape beza klau kerb weight lg slim 86kg tu eh? mohon pencerahan..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • farghmee

      January 9, 2013 at 7:03 pm

      kalu yg premium cfe, kerb weight 1486kg.
      kalu yg std cfe, kerb weight 1400kg.

      secara logik, kete kalu lg ringan (-86kg), mesti ada pikap sket. (sebab weight reduced).

      Terbaik!(0)Booo~(0)
      • KBE 537

        January 9, 2013 at 7:43 pm

        tq bro...Seat & door trim finishing tu kire boleh pilih fabric ke leather kot? aduyaiii...ade sape2 yg dh ke showroom boleh update skit...

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. matyie

    January 9, 2013 at 6:14 pm

    dah diperbetul spec dia... welldone... !!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • panjut

      January 9, 2013 at 6:30 pm

      bengap punya protonedar... spec Seat & door trim finishing fabric ke leather???

      Terbaik!(0)Booo~(0)
    • farghmee

      January 9, 2013 at 7:00 pm

      apa yg dia betulkn?
      so confirm rear drum brake?
      http://proton-edar.com.my/Experience/Models/Exora/PricingSpecs-(4).aspx#info

      Terbaik!(0)Booo~(2)
      • KBE 537

        January 9, 2013 at 7:45 pm

        Yg bestnya semua kaler tadak...lawak btoi!

        Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. xdm

    January 9, 2013 at 9:54 pm

    Dah pegi showroom, siap pegi dua showroom semata nak tgk beza warna putih ngan silver mana nampak cun. Of course putih mmg paling menyerlah. Rim steel cap pun cun. Xla nampak murah, sebab besar 16". Disc brake depan belakang, dh belek celah rim. Seat fabrik, major turn off seat 3rd row dah xde headrest, reverse sensor yg sgt pntg utk mpv besar cmni pun xde. Haish. Tp yg lain2 accessories sume boleh tambah kemudian ikut pilihan hati, sebab ape yg accecories Proton bg bukannya best sgt pun. So mmg berbaloi.

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  13. mambang

    January 9, 2013 at 11:08 pm

    owner exora CPS mesti rasa kecewa. kalau nak upgrade ke CFE mesti topup duit byk, value exora CPS mesti jatuh teruk. kalau upgrade BOT kt CPS pun akan memendekkan jangka hayat gearbox auto....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. hamzah

    January 9, 2013 at 11:38 pm

    Mana-mana Accessories yang x ada tu, sediakan senarai kos pemasangan satu persatu bagi setiap item tu untuk pemasangan
    kemudian contoh ;
    1. Door Visor RM xx
    2. Tinted Windows RM xx
    3. Navigator GPS RM xx
    4. Led TV / DVD RM xx
    5 Reverse Camera RM xx
    6. Reverse Sensor dll. yang tidak disediakan

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>