Spyshot terkini Toyota Vios 2013 generasi terbaru!

New Toyota Vios 2013 (3)

Setakat mana model popular Toyota Vios akan berevolusi? Adakah masih mengekalkan karektornya yang terdahulu atau bakal tampil dengan rekaan lebih agresif? Berikut ialah foto-foto spyshot paling terkini model Toyota Vios 2013 generasi terbaru, berkemungkinan besar foto-foto model tersebut dirakamkan ketika ianya berada di kilang Toyota di Thailand.

New Toyota Vios 2013 (4)

Bagi saya, rekaan model Toyota Vios terbaru ini lebih menarik berbanding Vios generasi sebelumnya, sehinggakan ia diberi gelaran ‘dugong’ bagi sesetengah individu yang tidak meminatinya. Dengan model Vios terbaru ini, tanggapan seperti itu pasti tiada lagi selepas ini. Setakat ini tarikh pelancaran Toyota Vios 2013 di Malaysia masih belum diketahui.

Sumber : Pantip.com

Terbaik!(2)Booo~(0)

25 Comments

  1. basikal

    March 20, 2013 at 9:06 pm

    mcm evo depan hitam tu..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  2. Sepai siot

    March 20, 2013 at 9:13 pm

    Pehh mmg mengancam...brp harga agaknya..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  3. samsul

    March 20, 2013 at 10:05 pm

    kereta vios mmg cantik dan bagus, tapi nak tgk specs dan aksesori dia dan juga meter dia di tengah atau tidak, klu ikut mmg vios akan lepas laku lagi jika meter dia tidak diletakkan di tengah

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  4. fauzan

    March 21, 2013 at 12:49 am

    Mmm. Bagus, rupa dugong dah buat plastik surgeri. Vios baru nie tampil bergaya dgn rupa baru yg lebih garang n bergaya. Lampu blakang pun lebih besar berbanding vios sebelumnya. Cuma harap sgt. Meter kat dashboard x kat tengah.

    Cheers!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • xdomakno

      March 22, 2013 at 8:38 am

      kebanyakan pengeluar kenderaan mengadadtasi dari rupabentuk binatang. etc: merc-belalang, mitsubishi lancer-jerung, honda-dolphin...takkan toyota nak adaptasi dugong tak boleh...hihihi

      Terbaik!(1)Booo~(0)
    • Urat besi

      March 29, 2013 at 11:05 pm

      Haha...dugong! Kalo tguk yg pakai tu,,mcm bangga je sbb ada bau2 jepun ...walaupun itu kereta jepun termurah..hikhik

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  5. Syed Temin

    March 21, 2013 at 8:13 am

    Gril radiator bahagian hadapan merupakan inspirasi daripada Toyota GT86 dan rekaan lampu bahagian belakang turut dikacukkan dengan sedikit rekaan Toyota Camry....Satu perubahan yang bijak dilakukan oleh pihak Toyota itu sendiri.....Kiranya lebih banyak pesaing automotif asing berusaha untuk menewaskan jualan Proton Preve........Walau apapun saya tetap memilih Proton Preve kerana aksesorinya lengkap....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • naimzain

      March 21, 2013 at 9:27 am

      super cool bro..love ur comment..yup sy pn akn pilih preve sbb preve full spec totally completed with 4airbags..wifi 4g n lots of thing can b proud with. senng cite jgn complain sgt keta dgn arga 70k sbb tu dh kira brbaloi klu nk compare dgn keta lain yg arga bwah 90k..preve much better

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  6. xdomakno

    March 21, 2013 at 8:24 am

    kalau tengok dari gambar pandangan belakang, tak nampak ada meter ditengah dashboard,mungin dah ubah ke kedudukan normal

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • AK

      March 21, 2013 at 10:06 am

      Ada spyshot bahagian interior, kedudukan meter dah kembali normal, bukan lagi di tengah..

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  7. mohsin

    March 21, 2013 at 10:03 am

    Hilang Dugong, timbul ikan haruan
    kehkehkeh!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  8. grandis

    March 21, 2013 at 1:28 pm

    Perubahan yang drastik, nampak mcm EVO pun ada, macam estima pun ada sekilas pandang bahagian depan, tp pandangan saya design sebegini lebih sepadan utk model kereta yang lebih besar seperti camry

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  9. Harith

    March 21, 2013 at 7:35 pm

    Yeah selamat aku tak beli keta lg ...aim,,,aimm,m

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  10. Penan

    March 22, 2013 at 8:49 am

    Aku baru beli preve cfe..aku harap engine, gearbox & aircond dia menggunakan technology baru.. sbb aku tak beli vios sebab engine tak pikup, penukaran gear yg terasa & air condition yg suam2 kuku.. tp kalau nak kuat bunyi blower pulak kuat, cakap dlm kereta pun kena kuat..hee hee

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  11. izat

    March 22, 2013 at 10:46 am

    Lampu depan mcm saga FLX.. peh!!!

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  12. Fanatik kete

    March 23, 2013 at 12:23 pm

    Pokok pangkal berpunca dari preve. Baru la nak nampak perubahan ketara pada model saingan. Apa rakyat sini x de taste ke, allooo?

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • mohamad awang

      June 28, 2013 at 6:49 pm

      model terbaru vios memukau hatiku..

      Terbaik!(1)Booo~(0)
  13. auz

    March 23, 2013 at 11:12 pm

    Mcm biasa,harga daH TENtu keras

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  14. Urat besi

    March 29, 2013 at 11:03 pm

    Kereta yg over price...harga tak sepadan dgn kereta..

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  15. mohd jais

    May 8, 2013 at 7:46 pm

    tidak mahu..beli..muka depan bawa pampa melekung bentuk c mcm mulut ikan yu...bagus lagi exora,,,harganya murah dan luas,,,mcm desgen lama di ulang tahun 60...bukan era teknologi baru...

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  16. rudy

    May 13, 2013 at 11:35 am

    rugi aku beli city bln 3 baru ni....vios baru cantiknya....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  17. enginez

    July 15, 2013 at 2:20 pm

    Model yang sama dengan Toyota Etios di India ker???

    Terbaik!(0)Booo~(0)
    • enginez

      July 15, 2013 at 2:23 pm

      lebih kurg tapi model vios 2013 nie lebih bulky.

      Terbaik!(0)Booo~(0)
  18. 500 hp

    July 29, 2013 at 11:21 am

    Boleh buat racing ni....tapi tax kerajaan bn ni mesti tinggi mcm tiang bendera....

    Terbaik!(0)Booo~(0)
  19. faiz

    September 4, 2013 at 12:59 pm

    Vios trd 2013, inspira, preve, suprima s.... pening la hai yg mana satu

    Terbaik!(0)Booo~(0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>