Tarikan di Kuala Lumpur International Motor Show 2013 KLIMS13

 KLIMS13-arenakereta

Tarikan di Kuala Lumpur International Motor Show 2013 (KLIMS13)

6 November 2013 , Kuala Lumpur – Persatuan Automotif Malaysia (MAA ) dan Interexpo (M ) Sdn Bhd , penganjur dan pengurus menunjukkan masing-masing, telah mengukuh mempamerkan lebih menarik dan aktiviti untuk para pengujung Kuala Lumpur International Motor Show 2013 ( KLIMS13 ). Pameran motor terbesar di Malaysia akan diadakan dari 15 hingga 24 November 2013 di Pusat Dagangan Dunia Putra.

MAA telah mengumumkan tarikan ini dalam usaha untuk memberikan para pengunjung satu pengalaman yang memikat dan unik pada pameran motor di negara ini.

Tarikan yang dimaksudkan termasuklah Malaysia Auto Salon International , perlumabaan kereta kawalan jauh Tamiya, showcase kereta klasik Amerika dan simulator F1 Grand Pix.

Datuk Aishah Ahmad , Presiden MAA mengulas ” KLIMS13 akan membuka yang pintu kepada orang ramai dengan paparan kereta konsep terbesar , model baru dan pelancaran produk automotif di bawah satu bumbung yang sama.

Perlumbaan Kereta Kawalan Jauh (RC) Tamiya

KLIMS13 Tamiya Pic 3

Perlumbaan Kereta Kawalan Jauh Tamiya terbesar yang pernah dilakukan indoor akan berlangsung di KLIMS13. Seluruh dek di tingkat Mezzanine Dewan 1 bakal menghangatkan suasa dengan Perlumabaan Kereta Kawalan Jauh Tamiya dalam empat kategori, iaitu Perlumbaan RC (Kereta Kawalan Jauh), Perlumaan Drift , Perlumbaan RC Mini Z dan Perlumabaan Mini 4WD. Sesi latihan terbuka akan dijalankan dari 15 hingga 22 November. Sesi kelayakan akan diadakan pada 23 November dengan peringkat akhir akan berlangsung pada 24 November.

Berita baik untuk para fanatik barangan aftermarket dan modifikasi!

Malaysia International Auto Salon_Pic 2

Malaysia Auto Salon International juga akan mengambil bahagian untuk kali pertamanya pada KLIMS13. Fanatik permotoran kereta aftermarket (selepas pasaran) dan fanatik modifikasi kereta boleh menikmati koleksi kereta unik yang mempesonakan. Lebih 30 kereta Salon Auto Antarabangsa Malaysia akan dibawakan untuk tatapan pengunjung di KLIMS13.

Satu pertandingan juga diadakan oleh mereka berdasarkan persembahan terbaik keseluruhan kereta di mana rupa bentuk kit badan, interior dalaman, cat dan pelekat di ambil kira. Pelawat boleh mengundi untuk kereta kegemaran mereka dengan mengundi untuk dua kategori pertandingan, Standard Terbuka dan melampau Terbuka. Malaysia Auto Salon International merupakan kerjasama antara penganjur KLIMS13 dan Tom Stickers.

Koleksi kereta Klasik Amerika

Dodge charger RT 1970_1

Bagi pengunjung yang menghargai kereta vintaj dan covetable pula, koleksi Kereta Klasik Amerika akan dipamerkan selama tempoh sepuluh hari di KLIMS13 . Pameran ini menjanjikan paparan mendebarkan kereta vintaj jarang (rare) dari era Amerika lama. Dua puluh lima kereta klasik daripada Pontiac, Dodge, Ford dan Chevrolet akan dibawakan untuk tatapan pengunjung.

Mahukan “feel” berlumba dalam Grand Prix F1?

KLMS13 F1 pic 3

Selain daripada itu, pengunjung akan berpeluang untuk duduk di tempat duduk pemandu dalam perlumbaan Formula Satu perlumbaan di Grand Prix F1 dan arena Simulator di KLIMS13 . Pelawat akan dapat memandu GT Omega simulator dan mengambil cabaran perlumbaan Formula Satu . Bagi memeriahkan keadaan, terdapat cabaran simulator mengikut kategori, iaitu untuk orang dewasa , wanita dan kanak-kanak.

Selebriti turun padang!

Ada lagi! Beberapa orang selebriti akan membuat penampilan mereka di sekitar dewan pameran KLIMS13. Hari Selebriti KLIMS13 akan diadakan pada 18 November, jam 2.30pm-4.30pm dan pada 21 November, sekitar jam 6.00pm-8.30pm . Lawati KLIMS13 pada tarikh-tarikh dan masa tersebut dan anda berpeluang bergambar dengan selebriti kesayangan anda berlatarbelakangkan kereta gempak. Fizo Omar, Jehan Miskin , Thanuja Ananthan, Nadine Ann Thomas, Safee Sali dan Altimet adalah beberapa selebriti yang telah mengesahkan lawatan mereka ke KLIMS13 ini!.

Tiket KLIMS13 boleh didapati sekarang untuk pembelian dalam talian di www.airasiaredtix.com. Jangan lepaskan peluang untukmemandu pulang Toyota Prius 1.8L dan Honda CR -Z di Grand Lucky Draw KLIMS13!

Maklumat Kuala Lumpur International Motor Show 2013

 • Penganjur: Persatuan Automotif MalaysiaPapar Manager: Interexpo (M ) Sdn Bhd
 • Tarikh Exhibition : 15 – 24 November 2013
 • Tempat: Pusat Dagangan Dunia Putra , Kuala Lumpur
 • Waktu : 11:00-22:00 pada hari bekerja , 10:00-22:00 pada hujung minggu

Harga Tiket Kuala Lumpur International Motor Show 2013

 • Dewasa: RM15 (hari bekerja ) / RM20 (hujung minggu)
 • Kanak-kanak ( 12thn & ke bawah ) : RM5 (hari bekerja & hujung minggu)
 • Pakej Keluarga : RM30 (hari bekerja ) / RM40 (hujung minggu)
  (ibu bapa dengan 5 kanak-kanak 12thn & ke bawah )
 • Pelajar ( dengan ID / seragam) : RM5 (hari bekerja ) / RM20 (hujung minggu)
 • Masuk percuma: pelawat OKU dan orang kurang upaya + 1 orang dewasa yang disertakan

SUMBER : KLIMS13 Press Release

4 Comments

 1. Bebe

  November 12, 2013 at 1:22 am

  Jemputla Danny Koker Counting Cars kalo ada kete klasik Amerika. Die sgt cool.

  • bobo

   November 14, 2013 at 12:49 pm

   danny koker?
   puih! nak buat apa baik jemput azwan ali!
   mcm taik je..mcm comel je..mcm taik je..

 2. bad

  November 20, 2013 at 9:34 am

  Kenapa jenama PROTON tiada dlm senarai KLIMS13???

  • fauzan

   November 20, 2013 at 10:09 am

   Mmm… kalau ikutkan siaran media, diorg cancel sebb ruang pameran yg diberikan agak tersorok dan not enough space. Mmg betul pun, sy dh gie. Perodua punya ruang pameran pun dah mcm ala2 gie tengok kat showroom depa jer. Berbanding 3 tahun lepas. Proton n perodua mendpat layanan istimewa dan diorg pada masa tu bukan skadar mempamerkan model2 baru malah info, pengetahuan n pemahaman teknologi2 yg mereka sedang n akan bangunkan. Siap live scatch lagi designer2 diorg kat situ. Tapi klims 2013 dah mcm pegi tengok pameran muzium jer gamaknya.

   Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>